63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
Hehe, Pesten van pár lószobor, aminek hallgatók rendszeresen polírozzák a nemesebbik szervét. -
nenad #19092 hmmm, ezt hallottam mar, hol is van ez? -
Ne is mond...a matek szigorlat jövőhéten lesz terítéken...naná, hogy utolsó pillanatokban :)
Csodák halmazába tartozik a kiló v. nagytalicska mák, egy kis pórcukorral megszórva illetve a mázli, szerencse talizmánok, és megannyi ekkor előkerülő tárgy/eszme... ki miben hisz.
Kicsit hülyeség de sok ember életét mentette meg nálunk az egyetemi lovasszobor.
A legenda szerint a Ló nemesebbik szervének simogatásával elérhető a kettes bármiből. Amúgy elképesztő, hogy a szobor ezen része mennyire fényes lett az évek alatt, míg a többi majd "szétrohadt"...
Szerencsére eddig még nemszorultam eme csodatevő "lámpásra"...remélem nem is fogok :)
Bocsi az offolásért :) -
"csodák halmaza" :) Wow, sok volt idén már a matek, mi? -
Oh dehogy...csak vizsgaidőszak vége -> mindenki most tanul az utolsó utáni lehetőségre, és a csodák halmazára várva bízik, hogy mégiscsak szerencsés évben született :) -
iskolai év vége van... nekem pl érettségim volt:D -
nenad #19087 este 6 ora mult es nincs hozzaszolas, mi az mindenki nyaral? :D -
nenad #19086 LA'MA
:D
egyebkent tenyleg nem egyertelmu. -
Aham, köszi. ^^ Máskor asszem utánanézek mielőtt kérdezek. :D Már azt hittem vmi connection probléma egyébként. :) -
Mert ki tudod kapcsolni a direkt fénysugarakat. A Maxwell elemzi a jelenetedet, és látja, hogy hol vannak fénykibocsátó objektumok, amikből direkt sugarakat is lő ki. Az engine biderectional path tracer, nem csak indirekt pass van. -
Jó, ezt vágom, csak akkor miért van direct light layer? :D -
Nincs fényforrás class, csak fényforrás shadered van, amit geometriához rendelhetsz. Ha kell pl. egy omni, akkor ledobsz egy box-ot, amire rádobsz egy fényforrás shadert, ha kell egy spot, akkor raksz e box köré tükrös foglalatot, meg lencsés búrát... -
Nah, most próbáltam ki elősször maxwellt... :) Biztos én lámulom el, de direkt fényforrás merre-hol? :D -
Jah, új connectionnel már megy SSS-is... jeee. Ez itt 20 perc:
Szerintem egész pofás. Érdekes effekteket lehet vele renderelni. Igazán az érdekel, mennyivel lesz zajosabb a render, ha van sss. Vray-ben már úgy hozzászoktam, hogy szinte minden nem átlátszó shaderemen van egy csepp sss. -
:) Jah, Matador nekem se akar menni, pedig minen OK-s... buherltam a forrást kicsit, de így, kiadós színházhétvége után, este tízkor azt hiszem felejtős a dolog. :) -
nenad #19078 ez volt a gond :D a teljesen uj scene normalisan renderelodik :D
(meg sem vagyok olyan oreg) -
nenad #19077 mondjuk van egy tippem, ami az elozo verzioval keszult azzan nem kompatible :) -
nenad #19076 a connection meg olyan mintha nem is lenne, van benne 5 map de csak 3 akar betolteni :D
sajnos sima diffuson kivul masra nemigen alkalmas, oreg vagyok mar ahhoz hogy fejtegessem mi lehet a problemaja, de ha valaki rajon sugja meg :D
-
nenad #19075 matador nekem nem olvas be semmit, van ms framwork 1.1, nem ertem. A directorykat is jol meghataroztam.
passz. -
Huh, nagyon fasza!
Amíg nincs MAX connection, ott van a MatadorLight. Csak egy felUV-zott geometriát kell beleexportálni, a shader setupolást, kamera beállítást már ott el lehet végezni mindezt MaxWellre optimalizálva, asszem. :) -
nenad #19073 az asztalt kicserelem, mert tenyleg kene egy jobb, teny, de a kereksege marad! :D -
GixEr #19072 Ez nagyon szep, de en meg az asztal labaival meg mindig nem vagyok megbaratkozva (men illik oda ugy) inkabb csinalj belole egy ovalis asztalt valamivel velonyabb asztallappal es akkor egy par szek meg mehet melle. 1-1 a ket vegen es az "oldalan" 2-2 -
nenad #19071 chamfer SOLID nincsen rhinoban?
-
Fisch #19070 LOL -
nenad #19069 -
nenad #19068 na nyomok egy 80 perces maxwellt, sima diffuse az ismert sarok.
ha lesz normalis connection akkor majd ezzel csinalom meg a humor kedveert, na meg hogy megismerjem. :)
Tutor, ember, az elet a legjobb tutor, probalj ki annyi mindent annyi fele kombinacioban amennyi csak lehetseges. (elobb utobb ugyis feladjuk :D ) -
MrGeE #19067 bár igazad van nemvagyok túl vidám , rég láttam már Nenad-féle
tutort
-
MrGeE #19066 Kérem ez kizárt dolog,mert nemtudom 8)
énis csak Freehez tudnék csatlakozni
-
nenad #19065 no ennek orulok! :D
mpndjuk MrGeE kollage mintha nem tunne vmi vidamnak :D -
tévedsz :c) csak te vagy az aki irogat :c) mi meg isszuk a szavaidat :c) -
MrGeE #19063
ez nem vagyon így (:
-
nenad #19062 ugy latszik csak en vagyok olyan orult hogy szabadnapon is max mogott uljek! :D -
nenad #19061 100 ertek okenek tunik.
imap szamolasi idot nehany masodpercel dobja csak meg -
nenad #19060 en ugy tudtam hogy amikor a "store with irradiance map" modot valasztom a vraylightnal az arnyek subdivs nem szamit semmit sem.
Ma itt azzal kiserletezek amit meg nem probaltam ki (rengeteg kombinacio van)
es csak ugy humorbol felvettem a subdivset, es las sokkal simabb lett a kep..
nem semmi. -
nenad #19059 http://www.birsalma.hu/images/teapot.jpg
csak ugy :)
szep a skylight -
nenad #19058 ez tenyleg gaz, meg texturat sem viszi at a connection.
-
Na akkor most megkérdezem azt, amit tényleg akartam... :)
Szóval mi az a "GI caustics" opció-páros (reflective, refractive) a GI beállításoknál? -
Vray-nél a GI "visszahat" a causticsra? vagyis generál az is? -
ez gyönyörű, te csináltad? -
Ronin666 #19054 Érdekes ez az új max7 nekem állandóan kifagy. Csinálok valamit, aztán mindig kilép a progiból. :(
Lehet visszamegyek a 6-os maxhoz. Se vray se max jajjj :(
Kell valami service pakkot felrakni mellé?