3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aldaryn: hát igen az UI pocsék ha szabad ezt mondanom de ez az új node-os nagyon bejön!! tiszta Shake 😊) Shakeben találkoztam elõsször a kis NODE-okkal 😄D
Youth
A hely: Valami hangulatos beülõsre tökéletesen megfelel...
Azért flego: az Elte infós épülete (TTK) elég kultúrál, kényelmes fotelok kerek sztalok körül... Elég otthonos. 😄 Kár, hogy nálunk a BME-n ilyen nincs... 😞(
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Youth
thx
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
npeter: ha elmesz egy jatekfejleszto cegbe dolgozni eloszor is megverunk, es lenyuljuk az allasodat 😊 Amugy egyetertek az elottem szolokkal, nem muszaj mindenhez ertened, eleg ha csak modellezel, vagy csak animalsz, stb.
Redfox: eleg jo tutorial lenne szerintem, ha visszaolvasnad a forumot, tekintve hogy 1 ideje eleg sokat foglalkozunk a temaval...
Most szereztem meg a 6-t, és még kezdõ vagyok. Tudtok esetleg tutorialt autó készítéséhez?
Live your life like it\'s your last day...
En altalaban minden nap 17 ora utan raerek
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Ezért lenne jó egy elõre eltervezett...
SoftFX
Tényleg...Az Eltére is jöhetnétek, csak találunk egy nyugis helyet...
Kinek mennyire jó az ötlet???
SoftFX
Én Keddenként délután (14-tõl) illetve Szerdán egész nap valamint Csütörtön délután (14-tõl) ráérek...
MINDENKI írja le, hogy nagyából mikor ér rá!!!
A végén csak találkozunk...
Mindenki aki egyetértett a találkozó Pia & Sörözõ nélkül köszönöm....
SoftFX
Vagy ha animátornak tanulsz akkor ahhoz kell értened és akkor megúszod a modellezés, textúrázást 😊
Youth
A játékfejlesztõ cégeknél is vannak részegységek a 3d-s grafikusokon belül is. A modellezés nagyrészt ráadásul lowpoly modellezés, amihez bõven elég egy alap tudás. A textúrázást és a modellezést általában egy ember csinálja, de a textúrákat már 2d grafikusok készítik.
A modellezésnek vannak az átlagostól eltérõ szabályai, amit a program engin-je szab meg. A modellezéshez még hozzátartozik pl a fizikai modell elkészítése és pl fps játékoknál a karakterek csontozása és textúrázása (leteregetés), de általában erre már megvannak a jólbevált emberek és trükkök, egy kezdõtõl ezt általában nem várják el.
Érdemes továbbá a maya-t is ismerni.
A magyarországi fejlesztõcsapatok honlapján és elérhetõségein kell körülnézni állásajánlatok után.
Lenne 1 kérdésem:ha elmennék egy játékfejlesztõ csapathoz dolgozni, akkor nekem mindenhez kell éretenem.Értem az alatt modellezés,textúrázás,animálás,stb.Mivel nincs sok tapasztalatom texturázásba,animálásba már nincs is esélyem valami 3D-s grafikai melóba??
Más:A max-os tudásomat(ami nem valami sok😞) fel tudom-e használni weblap tervezéshez,készítéshez??
Elõre is kössz az infókat.
By
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
A masik dolog, mindig halogatlzuk az effele alalkozokat,miert? Teli szunet, mag nyari szunet meg majd ekkor majd akkor, olyan ugy se lesz hogy mindenki el tudjon jonni sajnos. Szoval szurjunk ki egy napot aztan lesz ami lesz!
Es megegyszer hangsulyoznam nem berugashoz keresek cimborakat!!!
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Ha valakit érdekel, (akár ötleteket is nyomhat a témába...):
CGTalk Thread

per aspera ad astra
Nyiri: Akkor te is legyél ICQ-n! S jó lett a shader, talán még annyit, hogy a külsejére egy másodlagos speculart (reflection) is rakhatnál shellack kompozitáló shaderrel. Attól még élethûbb lenne. A színekkel enekem nincs bajom... Várom már, hogy egészben láthassam a mûvet!
A tlálkával kapcsolatban nekem semmi kifogásom, nekem a sörözõ (ne nem egy köpködõs... valami kultabb pub pl... 😄 ) ugyanúgy megteszi, mint mondjuk egy kellemes eszmecsere valami zöldövezet közepén, s ez utóbbit inkább támogatom, bár, ilyen idõben, ez már eléggé kétséges...
Jut eszembe: Az ELTE TTK-s épületeiben tök jó kis beülõs, fotelos helyek vannak, ott kellemesen össze lehetne jönni.
De akár a BME-s infóban is, bár ott nagyon szûken vannak a kényelmes helyek (gyak. egy sincs...)
per aspera ad astra
50 a subdiv.
A shader pedig az amit a kocsin latsz.
Sima vray material alap. a reflect majdnem fekete (rgb=30/30/30), a diffuse pedig fresnel fallof foszin az amit latsz (kek,sarga,fekete,piros,zold), a masik szin pedig a foszin ellentetje psben leveve a szaturacio. (vagyis a szurke 1 arnyalata) Remelem ertheto...
Nyiri: nagyon frankó lett a kocsi!meg a shaderek is jók,de a színek csúnyák 😊 a fekete jó,de kiváncsi lennék a fehérre is.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Esküszöm, nyitni kéne egy honlapot, ahol 3D help van meg warez, kifejezetten MAX-ra (elõször). MEg csomó villám tutorialok hasonlók amiket itt az emberek összehoznak. NA?
Kéne egy jó tárhely mi?
Hogy ne offoljuk szet a topicot, itt van egy ujabb shader teszt.
Nem akartam betenni, de azt gondoltam, hogy miert is ne, haverok vagy nem ? (Há magyarok vagyunk nem?)
Nem rakom be ide, mert tul nagy...
5 szint probaltam ki. Szvsz mindegyik kurva jo 😊 Majd a kleken picit sotetitek. A Shader nagyon egyszeru, ha van ra igeny elmondom hogy csinaltam (egy haver adta az otletet ajanlotta es bevalt). Nagyon egyszeru es szep eredmeny...
Itta link.
ui.: A modellt ne nezzetek, vannak rajta hibak, csak gyorsan chanfereltem nehany elt, hogy legyen kinezete, van egy-et el, amit nem kellett volna. De most nem ez a lenyeg, nem akartam egy sima gombot vagy teapot-t rakni, mert az nem olyan. 😊
Termeszetesen ez is Vray 😊
Lion: Kösz a bíztatást. Próbálok nem gyurmázni. Amúgy ez a második autóm, az elsõ csúnya lett, nem is tudtam még rendesen be texturázni. De ez az elsõ ami nekemis teccik.
A hátsó lámpát nem tudtam megcsinálni. 😊 Meg még ez sincs kész.
A HDRI-t meg sajnos nem tudom eljuttatni, mert a proxy miatt nem tudok 1 megánál nagyobbat feltölteni. De valahol fent van az interneten. Ingyenesen. uffizi_cross.hdr uffizi_probe.hdr Asszem ezeken a néven vannak valahol fent. Valamelyik HDRI tutorosnal. Keress rá www.alltheweb.com -on a HDRI képekre valahol meglehet találni.
Ebbõl az következik, hogy nem szeretem a sörözöket.
Az pedig, hogy egy szín-józan emberke ülgögéljen és nézze, ahogyan a többiek jól érzik magukat...háááát...nem túl rózsás.
Inkább legyen valami más úticél...persze csak ha a többiek is így gondolják.
SoftFX
frenkie: bocsi, nem vettem eszre eloszor (nemtom mer) a hozzaszolasodat, aze tettem csak be kesobb a wire kepeket.
Az impalat meg csinald csak meg, majd Aldaryn otlete nyoman rendezunk egy kelet vs nyugat osszehasonlitast 😊
Quasar: szep lesz a skyline. El tudnad kuldeni a HDR kepet, amit hasznaltal hozza? Eszrevetel: az illesztesek jobban is elkulonithetnek egymastol az egyes elemket, mer igy olyan, mintha gyurmaba belekarcoltak volna a vonalakat.
Miert nem mutatod meg a hatuljat is?
// most olvasom csak, hogy Aldaryn is ezt irta, nem beszeltunk ossze! 😄
1. autonak tenyleg jo! Latnad milyen volt az en 1. autom...
flego: szerintem modellezeshez mindenbol minel jobb van, annal jobb.
Ez az extrude mejik extrude? az egeres vagy a jobb oldali paneles.. vagy bvan még?
per aspera ad astra