3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még tanuló vagyok.
Live your life like it\'s your last day...
Nikásze peeri menó
Egy kerdes: Azt hol tudom beallitani, hogy a scenen belul ne csak 100 frame-ig mutassa meg nekem lejatszaskor a dolgokat hanem mondjuk 200-ig?
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Köszi a segítséget!!!
Ismét MAX-szé a terep 😊)
Youth
Frenkie: nagyon jol alakul ez az orc szerszam, texturazd fel pofasan!
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
pontosabban kéne a hálódat szövögetni, különösebben odakéne figyelni a zsákutszába torkolló loopokra ,amik smoothnál nemkívánt hibákat (a la microsoft) eredményezhetnek.
Magyarul nem lehet -lehet, csak nem jó ha van- 5 vagy annál több vertexel határolt polygon.
mind3 wireframenél látszanak ezek a hibák.
de várjuk a további fejleményeket.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
De én még bandzsi vagyok ehhez.
Redfox: eleg zavaros a halo, probald vhogy egyenletesebbre, torekedj arra, hogy lehetoleg csak 4szogek legyenek benne.
www.studiomax.ini.hu
Most egy elég hülye kérdéssel fogok hozzátok fordulni MAX-Királyok
! Hogyan tudnék nekikezdeni a 3dsmaxnak, mert már monnyuk az alapokat úgyahogy ismerem, de még annyire nemvagyok nagy maxos! Szal hol kezdjem?
Elõre is köszi!
––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––
mit szóltok?
Prim Online
Én 9.0-ra emlékszem, na mindegy 😊))
Nincs Adobe Premiere-m de gondoltam erre is, valmit kitalálok 😊)
Lion: Végre!!!! Környezetet a pofánknak!! 😄DDD
Youth
per aspera ad astra
Aldaryn: hat nem tudom... ha ilyen kepet tudna produkalni a viewport renderer...
Bocsi hogy nem 'maxos' kérdés, de hátha itt találom meg a választ 😊
Ha van egy filmem arról hogy tudk képeket csinálni? mert leprintelem akkor a film helyén fekete rész lesz... de minden más progi is ezt csinálja amivel ki lehet menteni a képernyõt... Szóval nincs erre valami progi amivel videóról képet lehet csinálni?
Elõre is köszi
Lion: így egybe a kocsi nagyon állat!!!! de sohase teszed bve valami környezetbe, pedig lehet hogy akkor valami tök élethû képet csinálnál! kompozitáld egy fotóra és nem mondják meg hogy nem eredeti 😊
Youth
per aspera ad astra
frenkie: a leggagyibbakkal egyutt most keszul a 9.
www.freeweb.hu
http://free.x3.hu/quasar/Lion_seul.part1.rar
http://free.x3.hu/quasar/Lion_seul.part2.rar
http://free.x3.hu/quasar/Lion_seul.part3.rar
http://free.x3.hu/quasar/Lion_seul.part4.rar
http://free.x3.hu/quasar/Lion_seul.part5.rar
Copy be, kicsomagol, stb...

Nagyon haladtok a kocsival.
SoftFX
másik problema: shag: fur-hoz ,vagy hair hez tud valaki toturiálokat?
Arrayben eloszor is megmondod, hany db objectet akarsz osszesen letrehozni (count). Az instance/copy/reference gondolom ismeros.
A 3*2 tablazatok:
1. sor mozgatas (move), itt meg tudod adni hogy egymashoz kepest milyen tavolsagra legyenek a lerehozott objectek. Az elsohoz viszonyitja a 2.at, a 2.hoz az 3.at, stb.
Jobb oldal: ez abban kulonbozik a bal oldaltol, hogy itt megmondod hogy az utolso object (count=10 eseten a 10.) milyen messze legyen az 1.tol. A kozottuk levoket magatol elosztja aranyosan. Pl megadod, hogy x=110, akkor az es utolso kozott 110 lesz a kulonbseg, a kozteseke 110/10=11, vagyis olyan, mintha balra beirtad volna, hogy 11.
2. sor, forgatas: ez is u.olyan elven mukodik. Pl 5 agu felnit csinalsz, es megvan az egyik ag. Itt is 2 lehetoseged van: vagy 360/5=72 fokot allitasz be baloldalon vmelyik tengely menten, vagy beirod jobbra, hogy 360, ekkor magatol 72 fokonkent fogja oket forgatni, mivel megadtad, hogy count=5 (tehat mindket esetben olyan, mintha shifttel elforgattad volna az eredeti objectet 72 fokkal, aztan 144-gyel, stb)
3. sor, scale (nagyitas/kicsinyites) ez szinten ugyanaz, ha beirod mondjuk minden dimenzioba, hogy 125, es count=10, akkor a 10 db object mindig az elozohoz kepest 25%kal nagyobb lesz. De mivel alapbol ugyanoda jonnek letre, elotte be kell allitanod pl hogy vigye oket x tengelyen arrebb (1-es pont).
Lehet oket kombinalni, meg egyszerre tobb dimenzioban letrehozni dolgokat, ezt majd kiserletezgesd ki 😊
Remelem ertheto voltam, ha nem, szolj!
hogy kell használni az array-t?most fõleg a forgatásra lennék kíváncsi(ami aldaryn mini toturjában is kelett, a felnisben)
Brazilban:
- environment feher
- CSG plane on, feher
- skylight on, multi: 0,55, halvanykek (alapnal halvanyabb)
- +1 (vagy 2) disc area light, multi: 0,65 (vagy 0,45 es 0,20)
Tennek hozza egy pelda kepet, de szarakodik a net, ha rendbejon, felteszem.
Lion: nagyon tetszik hogy ilyen részletességgel csinálod!kurvaszép!