3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LionTR
Ha nem lennenek szuleim en is ezt csinalnam.

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

fle go
na valaki help mert agyverzest kapok!! Kijelolni kitudok bar mit de jobb eger gombra nem jon ki semmi es se mozgatni se rotalni se semmit nem tudok, mirre az orvossag?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Hali nenad, reg lattam a buradat, itt a forumon, mi ujsag?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Lion na vegre valami pozitiv😊)
Frenkie: asszem az az! Csinalj azt is!
DozR: nem rossz megoldas ugyan nem biztos hogy celravezeto, de egy ideig mindenkeppen😊

FRenkie
megmondom mi: hát a pajzs!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

LionTR
Asszem azer mer alapvetoen pesszimista vagyok. Amugy a ZH miatti esetleges rosszkedvet boven el fogja oszlatni a talalkozo hangulata 😊

fle go
Lion miert beszeled be magadnak hogy a holnapi nap csak rossz lehet mertZH lesz?? Ha ezt sulykolod magadba akkor rossz is lesz...egy kis pozitiv gondolgodas nem artana

LionTR
Ugy nez ki jobban vagyok, ma mar tudtam enni is, ugyhogy a holnapi napot mar csak a progZH ronthatja el 😊

fle go
ACKRO: most mar megy a div x-es tomorites, en voltam a bena valamit elszurtam a beallitasoknal.

SoftFX
LionTR: Eljösz. Ez PARANCS!!! Ha kell infuzióval és pirulákkal, de eljösz 😊. Ha nagyon szarul leszel, akkor hamarabb hazamész (koleszba), de legalább pár órára gyere el!!!
Hányni meg itt is lehet! Minden sarkon van 2-3 mellékhelység 😊.

Sawo, Quasar: A fenébe 😞. Pedig már azt hittem együtt a banda.

Flego: elküldtem, ismét.

Azért én ott leszek, és remélem ti is.
Most ne kezje el mindeki rohamosan lemondani!!!
Lesz találka, csak kevesebben leszünk.
Rossz lenne megint egyedül állni 1-2 órát...😊

SoftFX

fle go
Nekem dobjon valaki privatban egy tel. szamot aki tuti hogy ott lesz, ha veletlen valami kozbejonne vagy nem talalnek oda, tudjak szolni.
Koszi
Frenki egeszen jo az Orc szerszam! De olyan erzesem van hogy valami meg hianyzik rola...ne kerdezd mi az, valami ezt sugallja.

FRenkie
Na mivan?mindenki kidõlt? itt csak én szedek egyedül bérescsepet?

Orc axes
(http://frenkie.uw.hu/other/axes.jpg)

LionTR
Hat ugy nez ki nekem is eleg kerdeses, mer eleg szarul erzem magam, alig birtam beesni du a koleszba hogy ne dobjam ki a rokat kozben. De igyekszem csutortokre meggyogyulni!

Sajna bocs nem tudok menni a találkára. Ma mondták hogy a szakmámmal kapcsolatban megbeszélés lesz csütörtökön fél háromkor. Sajnos el kell mennem.

Ott leszek veletek lélekben.

FRenkie
raz.ro

FRenkie
én is éreztem, de a színie nemjó vagy a maszat?

fle go
koszi a tippeket ACKRO es K.Andras,meg nem volt idom kiprobalni, elegge osszejottek a munkaim, 2 napja nem aludtam😞 A doglott lo hozzam kepest virgonc allat😊

SaWo
Srácok, van egy rossz hírem, nem tudok menni a csütörtöki találkozóra, mert fizika zh 😞(((((((((8 Jó szórakozást azért.

SoftFX
PONTOSÍTÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Biztos ami biztos:
Az "A" épület oldala:
Akkor állsz jó helyen, ha az ajtó fölé ki van írva egy kis kék táblára: I.Bejárat Pázmány Sétány 1/A (fontos!!!)
Balra az "üvegfal" mögött egy nagy Földgömb látszik, és jobbra egy magyar zászló lobog...
Ne mennyetek fel a lépcsõn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pont elötte állok majd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(A feketés torony csak balra lesz.)
Kettõre megyek!!! De várok...úgyhogy nyugodtan késhettek.
De ha lehet akkor idõbe gyertek! 😊
Ja, és a hangsúly a GYERTEK-en van!!!!!

Quasar-ral bõvült a csapat és lehet, hogy K.András is jön. 😊

SoftFX

SoftFX
Quasar: Pontosan nem tudom (én sem vagyok pesti).
Az irányokat a megállókban le tudod olvasni, és minden egyebet megkérdezhetsz egy-egy járókellõtõl (legalább minden tizedik válaszol is 😊.
Egyéb infó lentebb itt a fórumban.

SoftFX

Aldaryn
Juj! Veres száraz tempera... nem vér (Bocs, nem akartam sokkolóan keményen kritizálni... 😄)

A vér abszolút nem így néz ki fegyverélen. Gondolj csak abba bele, hogy amikor azt a baltát megmártogatták valakiben (valamiben...) akkor annak testnedvei még igencsak folyós állapotban voltak.
PS-ben próbáld ki a VetEdges (asszem ez a neve) brush opciót. Vérhez kifejezetten jó. 😊

per aspera ad astra

LionTR
Hat nekem ezt se hozza be... Lehet kaptam egy anti-view-pictures-of-frenkie virust?!

FRenkie
orc axe v1.1
(http://frenkie.uw.hu/other/v11.jpg)

LionTR
Nem tuti, de szerintem balra indulj 😊 Amugy meg a Petofi hid budia hidfo fele elvileg jonak kell lennie, de jo lenne ha vmi (igazi) pesti is megerositene ebben 😊

FRenkie
küldjem el mailben?

Én is megyek. kb 2-re vagy fél háromra, attól függ melyik vonatra lesz helyem. ha IC-re akkor 2-re ott vagyok.
Ha nyugatiban leszálok és kimegyek elé, akkor melyik irányba iduljak el a 6-os vilivel, és hol száljak le?

youth
Aldaryn! Látom megtaláltad az artistpubot 😊) írtam is nekd .))

Mindenki! Új CG fórum: ArtistPub.hu

Youth

youth
Ha nem is most de egyszer csak találkozik együtt a banda 😊 A következõ Expón tuti mindenki lesz!!!!! 😊 Na mindegy, jó dumcsizást!! 😊)

Youth

Aldaryn
Aaaa, most látom mekkora hülyeséget akartam írni. De még ha azt a 2. 25-öt nem is rontom el, akkor is hülyeséget írtam volna? 😊 Ezexerint.

per aspera ad astra

Ackro
Az 50Hz-es hálózati szabványból adódik, 50 fél kép másodpercenként, azaz 25 teljes képkocka.

Ackro
Ez csoda akkor! 😊 (bár lehet, hogy egy elõzõ 3dsmax.ini-t használsz, amiben már be volt állítva)
De hogy visszatérjünk az eredeti problémára, 200 frame volt az anim, ez 25 fps-sel valóban 8 másodperc, 30 fps-sel viszont csak 6.6666 mp, tehát neki biztos, hogy 30 fps-re van belõve a max.

Aldaryn
Egyszer már bedobtam ezt a linket, de most néztem, hogy fejlesztettek a rendszeren. Huh, bazze, ha ez egyszer megjelenik... 😄

Chaous group: Aura

per aspera ad astra

Aldaryn
Bocs, ha hülyeséget beszélek, de ha jól tudom, a PAL adás 2 sávos, és a 25 képkocka/mp valójában 25 félkocka (asszem így hívják) /mp. a két részt aztán overlayelik (vagy interpolálják? 😊 ) egymásra.

per aspera ad astra

LionTR
SoftFX: szerintem nekunk is jobb lenne a fel 3, mer 2ig fika eloadas van, meg el kene mennem kajalni, es akkor te is eleg ha fel3ra odamesz. Persze ha gond (mer 2re tudsz odaerni es kesz, bocsi, nem emlekszem irtal-e ilyet, es lusta vagyok visszaolvasni) akkor megyunk 2re, hogy ne unatkozz 😊)

Frenkie: egyszeruen nekem se a linket, se bemasolva a cimet nem hozza be a kepeket!

K.András
Europában pal-rol beszélhetünk szoval 25 frame/s azaz 100 frame 4 mp,nem beszélve arrol hogy e felett nem látsz semmilyen különbséget ergo felesleges!!!Egyébként amikor fentvolt nekem max alapbol a pal volt...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Ackro
Nnna! NTSC 30 fps-ben van és alapból így van beállítva a max! A PAL 25 fps a moziban meg 24 fps-t látsz stb. stb.
Olyan nincs, hogy értelmetlen fps! 😊
(Csak értelmetlen nagy sebesség!) 😄

SoftFX
Elküldtem.

SoftFX

K.András
Privátba küld el nekem telcsiszámodat és ha tudok menni akkor felhivlak elötte...

K.András
"Lehet 30 fps-ben"
Igen lehet,csak értelme nem volna 😊

SoftFX
Ok, csak akkor valahogy jelezned kéne, hogy megtaláljunk.

SoftFX

K.András
Huhh én nem igérek semmit biztosra mert elég sok dolog összejött, de ha akad egy szabad orám vagy kettö akkor lehet elnézek arrafele...

SoftFX
Nézzétek meg, hogy rajta vagytok-e a listán!!!!!!!!!!!!!!!!
Eddig:
Kettõre:
Aldaryn, LionTR
Fél Háromra:
SaWo
-Alapból megvárunk, biztos lesz aki késik.
Hatra:
Flego
-Akkor érted hatra kimegyünk a lent megadott helyre, ok???

Valakit kihagytam???
Mindenki aki nincs fent a listán (és szeretne & tud jönni) írja le, hogy mikorra ér ide!!!

Eredmény hirdetés: LESZ TALÁLKOZÓ!!!
27.-én (Csütörtökön) 14:00-tól az Elte "A" épülete elõtt.
-Na végre sikerült.
Legalábbis én ott leszek és várok mindenkit.
Aki késöbb jön azért kimegyünk ha elõre jelzi, hogy mikorra ér ide!!!

Frenkie: Jó a balta. Köszi a linkelést. Kár, hogy nem jösz...

K.András, Quasar, Youth: Sajnálom, hogy nem tudtok jönni.
Jó lett volna megismerni (személyesen is) titeket!

SoftFX

K.András
Aviban mentetted az animot?Probálj meg minden framet külön képként elmenteni és utána összerakni aztán tömöriteni, igy fasza lesz a minöség..
Egyébként igy már nem tünik soknak a renderidö,nem tudtam hogy 450-es gépen nyomod...A frameket meg nem értem mert 100 frame 4 másodperc ergo 200 frame 8 másodperc,tehát kb minden 4.-frame eldobásra került valahol...

Mondd hogy: sshh-sshhh

fle go
K.Andras: ez tuti hogy 200 frame! Az meg hogy ilyen hosszu volt a renderido, en nem nagyon csodalkozom, egy 450Mhz-es gepnel.
Egy kerdes: hogy tudom megoldani hogz a meglevo animhoz hangot is adjak?

K.András
Ha csak oldalt kell csinálnod akkor csinálj oldalt,de azt értékelhetö tartalomal megtölteni sokkal nehezebb mint maga az oldal bár ez szvsz...Ergo csináld meg az oldalt azt kész...Gombokra meg ráirod pl:max(maya v lw),tutorial,galéria,hirek,forum stbstbstb...

npeter
Hali Skacok!
Lenne 1 problémám.Dinamikus honlapot kellen készítenem a 3D grafika témában.Java,Flash meg mindenféle csillógó,villogó gombokkal,menükkel.Namármost honnan szerezhetnék valami Grafikáról szóló irásokat.Elég lenne csak pár oldal is.

Vagy esetleg valami olyan iromány, ami összehasonlítja a különbözõ 3D-s progikat(Max,Maya,Lw,stb).
Na szóval ezekhez keresnék valami témát.
Elõre is thx.
By all

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

K.András
Nemtom nálam remeg a kép, lehet az én készülékemben van a hiba...Egyébként ez 150 frame mert 6 mp, és 100 frame 4 mp(meg szerintem nagyon sok a renderidö)...
Frenkie,nem tudtam hogy az ogre csont az ilyen erös 😊 és persze azt sem tudtam hogy ogre csontbol van...
Egyébként tetszik de ezt már irtam...

FRenkie
itt pl. milyen tulajdonságokra kell gondolni?
meg ez fur-rel van, csináljam inkább hair-rel?

FRenkie
emberek ! a balta éle Ogre csontból készül! ezért ilyen színû!az ogre csont 2x erõsebb mint az acél!

de azért kipróbálom milyen ugy ha fémes is.

Aldaryn: a B pontod egyenesen a megváltás! 😊 köszi.