3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SaWo
Frenkie: Én is szívtam ezzel sokat. Azért nem látod az uvw-ben a bitmap-et, mert az opacity-je le van húzva 0-ra. Az uvw map editorban menny az options panelre, és az uvw map opacity-jét húzd fel 0-ról 1-re, és láss csodát, látszik a bitmap. Remélem segítettem...

Sonajk @:o)
Köszönöm a válaszokat.

Redfox!
Igen én is csináltam az elmúlt másfél órában valamit.
Megnéztem a "Csonthülye" c. filmet 😊))
Nagyon tetszett.

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

youth
Persze hogy érdemes Mayaval is foglalkozni 😊)))))))))))))))) Félretéve: elõsször foglakozz maxszal mert könnyebben tanulható. Aztán ha nagyon mayazni akarsz csak azután miután már kicsit ismered a maxot, mondom ezt azért mert még így is hogy 2 évet maxoztam nemtudok sok mindent és mayaban nemhogy megkeresni de meg is kell tanulni mi miért van... persze ez csak az én tapasztalatom...

Youth

Lehet,hogy mindenki most csinál valamit, mint mondjuk én. Most csinálok egy szekrényt az asztal mellé.😊

Live your life like it\'s your last day...

Aldaryn
Lehet.

per aspera ad astra

Olyan a fórum ma, mint egy szunnyadó tûzhányo.
Gyenge aktivitást mutat.

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

2 Kérdés.
Lehet-e Max 6, Max 5, esetleg Max 4 párhuzamosan installáva egy gépen?
Max mellett Maya 5.0-val érdemes-e foglalkozni?
Különben éppen most nézem, a DC++ Matrix hub-on rengeteg max plugin fellelhetõ.

Elõre is köszi

http://bantam3d.com/
ingyenes fugeneralo proggy. Van itt egy nagyon butal kep, vueval csinalta meg ezzela proggival valaki...
http://bantam3d.com/grass/art1.htm

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Frenkie: nekem is volt már ilyen problémám. Nem biztos hogy biztosan tudok segíteni, de asszem tudom hol kell tapogatózni. Mikor meg van az amire ráakarod húzni, azt bitmapet amit beállítottál a material ablakban, majd megnyomsz egy gombot, és bejön egy ablak ami tök üres, csak rács van rajta, meg esetleg amire rá akarod húzni. Na ennek az ablaknak az options menüjében, vagy almenüjében fel kell valaminek az értékét venni, és látható lesz a bmp.
Bocs ha nem segítettem sokat.

Na jó, mostmár megyek aludni, a többit holnapra hagyom. Jóéjt.

Hát nincs, de majd megpróbálom beállítani, egyébként úgy csináltam, hogy mindet kijelöltem, aztán rányomtam a textúrát.

fle go
Ja de jut eszembe ha scanline-val rendereltel, akkor nem is tudom van ott view rate? azt tudom hogy valahol lehet allitani a lampa modify-ban hogy az arnyek jo legyen, ha jol emlekszem akkor alapban 4,5 az ertek, es ha felkuszik 6-ra akkor mar eleg szep arnyekok keletkeznek. Nem tom pontosan megmondani hol van ez az allitasi lehetoseg, mert ezen a gepen amirol irok nincs max fejbol meg meg nem tudom😞

Lassan fejlodok en is megjott az uj LaCie monitorom, nalam mar karacsony van😊)) Januarban talan meg meglesz az uj gepem is, mar alig varom.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Redfox: hm... kiválóan sikerült az asztalka, szerintem nagyon élethü! Ugyan a renderbe egy kicsit belekotnek a foltok miatt de azt ahogy Aldaryn mondta view rate-val javitható. A textura nagyon szép, hogy csinaltad minden elemre külön külön raktad rá a texturát vagy unwrappal csináltad?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

FRenkie
😊
szerintem valamilyen mintás kéne, nézz a neten, esetleg fotózz, aztán egy erõs bump kell rá,és elkell találni a shadert is, hogy olyan "szõnyeges" legyen!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
Nem tudja valaki hogy az Unwrap UVW szerkesztésénél, miért nem mutatja a bitmappot??????Bevan kapcsolva a kis gomb hogy mutassa de semmi, se Max5ben, se 6ban!!!!!!!

Szerinted milyen színûre kéne és hogyan kéne megcsinálni?
Csak azért kérdezem, mert te biztos tudsz valami profi megoldást rá.

Ez jó ötlet, köszönöm. (Bár itthon parketta van;D)

FRenkie
Tényleg úgy látszik feltámadott a a szobánk!
Redfox frankó az asztal!Rakj alá egy szõnyeget!

Megnéztem, ez a Max Scanline.😊

Bevallom õszintén fogalamam sincs mi ez.😄 Én renderrel még soha nem próbálkoztam, s nem is igazán értek hozzá. Csak nyomtam egy skylightot, shadow-t, meg méretet, aztán uccu neki.😊))

Aldaryn
Akkor MAX scanline? 😊 Jé, azzal nem is szórakoztam... nem gondoltam volna, hogy az sem szemcséz, hanem foltoz... 😊

Ha most azt mondod, hogy Vray, akkor lekaparom a falat... 😄...

per aspera ad astra

Aldaryn: Köszi! Egyébként nem brazillal csináltam, tudtommal nincs még hatoshoz, de ha van akkor szóljatok.😊
Köszi!

Aldaryn
Ne keseredj el! Láttam én már hasonló konfiguráción (vagy gyengébben!!) született remekmûveket is, amiknek a csúcsszuper hiper PC-vel rendelkezõ bekapcsolom a GI-t és szép lesz emberek a nyomába sem érnek.

Úgyhogy itt is van hova fejlõdni!

per aspera ad astra

Aldaryn
Asztalka. 😊 CSupán pár dolog hiányzik róla, hogy mozgalmasabb legyen.

Gondolm Brazillal renderelted, a - valószínüleg - skylight árnyéka nagyon errõl árulkodik. Brazilra nagyon jellemzõ a foltok hagyása a nem megfelelõ mennyiségben mintavételezett GI-nél. (más renderelõk ott szemcséznek...)

Javaslom, hogy a view-rate nevû számértéket pöccintsed a GI beállításoknal magasabbra.

Sok sikert a további MAX-ozáshoz neked is.

U.I.: Na, Frenkie: Ugye most nem haldoklik a fórum!

per aspera ad astra

Hát nem éppen a legjobb:
P2 350Mhz, GeF 3 Ti 200, 256 Mb RAM.😊

Mi a konfig?

Köszi. Egyébként nekem is. Nagyon hasonlít arra, ami itt van mellettem egy méterre.😊
Raktam rá egy fenyõfát, és most renderelem, de nagyon lassú.😞

Ahogy a reklámban annak idején látható kis is japán mondta "neeeeeeeekem teccccik".
De tényleg.

Mindenki elment, vagy ennyire rossz lett?😊

Na elkészültem vele.😊
Mióta a 3ds max-el töltöm szabadídõmet, szerintem ez a legjobb munkám. Tessék véleményeket mondani róla! És köszi mindenkinek a segítséget!

Várj, már megtaláltam.😊

Lesz egy nagyon láma kérdésem: Azt hol kell?
Gondolom, hogy a render panelen, de ott melyik fülnél és hol? Egyébként max 6-osom van.

ok.
Természetesen a képet el is várjuk

FRenkie
Müxik, de kapcsolj rá árnyékot is!

FRenkie
Például ezen képem hátterében is egy olyan kép látható.

FRenkie
tudok egy fasza fatextúrás linket,
ez nem más mint egy bútorbolt honlapja, ami rendeltetésszerûen arra szolgál hogy az ember megnézhesse neten hogy milyen mintájú éjjeliszekrényt akar, persze nekünk fanatikusoknak, ez tökéletesen megfelel taxtúrának is!
a link: Veneer Selector

Köszi! Majd nyomok képet nemsokára.

Szerintem itt találsz kedvedre valót.

Nem jó a tárhely, áttettem máshova.😞
A jó link.
Bocsi mindenkinek, remélem ez már mûködik.😞

Itt a link:A kép.

Valami hasonló, csak több csíkkal:

Milyen legyen?

Te nem tudsz texturát? Please!

Kedves Vakló! (Ez még nekem is teccccccik )

Szóval, mit gondolsz? Szerinted nem tenném, ha kiderülne ezekbõl a (könyvtár) nevekbõl, hogy egyáltalán mirõl is szól ez a történet? Na akkor most szeretném, ha ezek alapján te felmennél a netre és megkeresnéd, hogy mik is ezek.

Bosszús lettem nagyon,
Vaklót agyon csapom.
Illan már a mérgem,
Segitsetek, kérem.

Tudna valaki fa texturát egy asztalhoz, mert most dobtam össze egyet, egy óra alatt, és nagyon kéne?!
Elõre is köszi, és link is jó!

😊 áááááhh azért volt furcsa az a modllezés szó. Leesett.
Bocs mindenkitõl azért amit belinkeltem. Tényleg sajnálom.

Aldaryn
JAJ poénkodtam. Bocsesz. NEm volt elég könnyen megfejthetõ. 😄DD Sorry.

per aspera ad astra

FRenkie
Amennyiben az õsi ork balta megfeleltethetõ egy õsi zip féle csomagfeltörõnek, szívesen állok rendelkezésedre!
😄

Frenkie: ÉN kérdeztem kód feltörõ után, de már meg van.

Aldaryn
Ork balta.

per aspera ad astra