3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SaWo
Lion, nem kell mindig matematikai szemszögbõl nézni a dolgokat. Például jelenesetben kicasit azt érzem, hogy eléggé erõltetett ez az algebrai megközelítés, mikor a vak is látja, hogy ez egy valószínûségszámítási probléma. Tehát van egy hiptézisünk, hogy Sonajk lány. Sonajk azt állítja, hogy õ nem lány, de nem tudjuk, igazat mond-e.Tehát annak a valószínûége, hogy igazat mond 1/2. Ez legyen P(A) = 0,5 Sonajk azt állítja, hogy "életed egyik legnagyobb tévedése vagyok", de mint köztudott K.András élete legnagyobb tévedése lány volt, ergó Sonja ezzel azt állította, hogy õ lány, viszont, ha ezt az állítást P()-nek tekintjük, akkor könyenbeláthatjuk, hogy P(😎 = 1-P(A). A feltevés viszont hami, mert Sonjak nem tudta, hogy K.Ansdrás legnagyobb tévedése egy lán volt, ezért merte kijelenteni a P(😎 állítását, és ha ezt a tényt õ hamarabb ismeri, valószínûleg nem állítja fel a tézisét.

Most kezdem én is elveszíteni a fonalat, abbahagyom.

Sonjak, mi a keresztneved? 😮 😄DD

K.András
Legyél gyorsabb!😊

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Youth: Ahogy láttam te minden fórumon ott vagy, tehát láthatod Aldaryn WIP képeit, ha felrak. Mert szinte bárhol járok, lehet hogy ott van Aldaryn hozzászólása is (vagy képe), te mindig hozzászólsz. ÉS tök úgy mintha akkor láttad volna elõször.
Ne értsd félre, ez nagyon tetszik, csak én már akkor nem tudok mit hozzáfûzni, mert mindig elmondod õket. 😞

FRenkie
M.A.G.U.S. rulez-ha már a könyvnél tartunk!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

youth
Izomszagot érzek 😊) Ha bunyó lesz ne haggyatok ki!!!! 😊)))))))))

Amúgy Aldaryn!! Régen (kb fél éve) úgy szerettem megnézni a fórumot márcsak amiatt is mert szinte naponta frissítetted a fórumot a képeiddel... Most ebbõl úgy visszavettél (tudom én is, de a te képeidet szeretem 😊)) Pl amikor a szobádat csináltad... Mostanság szinte csak moderálni jössz ide... hát hogy van ez??? 😊) Szóval személy szerinte én örülnék ha WIP-eket, kis részeket mutogatnál, legyen szó egy KOCKÁRÓL 😊))

Na elég a nyalásból!!!! Megyek olvasni : The Phantom of The Opera... a zenéje nagyon tetszik most könyben is megnézem (persze anglul, a legkönnyebb szinten 😊) valahol el kell kezdeni készülni a nyelvvizsgára 😊))

Jóéjszakát mindenkinek!

Youth

K.András
Mármint kit moderálsz ki?Meg milyen matek???Remélem ezt nem nekem mondtad!!!Ha meg nekem, akkor gyorsan vegyél vissza arcodbol!

Aldaryn
Még egy sor matek, és kimoderállak. Grrrrrr..... !!

SZVSZ lebegtetõegység van az aljába építve, így odébb is könnyen lehet gurítani. Csupán arra kell vigyázni, hogy ha nem akarjuk mozdítani, akkor ne nagyon dõljünk neki. Vagy egyszerûen le lehet kapcsolni valahol az antigrav-ot... 😊

per aspera ad astra

K.András
Ha semmi nincsen benne, akkor mi a jo? 😊))

LionTR
Nem lebeg az! Talpakon all, csak nem latszik. Kis kepzeloero, emberek! 😊)

De ha eleted legnagyobb tevedese egy lany, vagyis o lany, es o meg azt mondja, hogy "nem lany", akkor ez ellentmondashoz vezet, de mivel vegig ekvivalens atalakitasokat vegeztunk, ez csak ugy lehetseges, hogy kezdeti feltevesunk hibas.

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

FRenkie
akkor lány😊
amugy jó a honlapod csak még semmi seincs benne😞

K.András
"Még annyit, hogy nem lány, csak életed egyik legnagyobb tévedése vagyok."
Legnagyobb tévedésem egy lány volt, szoval ha te vagy a legnagyobb tévedésem akkor te lány vagy 😊))

Sonajk @:o)
Ja!
Még annyit, hogy nem lány, csak életed egyik legnagyobb tévedése vagyok.

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

Nem pontatlan az! Mikor jártál utóljára bútorüzletben? Na látod. Ez itt egy magyar bútoripari KTSZ teljesen szabványos szekrénye. Teljesen szokványo, ha itt-ott kicsit kiáll, kilóg, leesik.

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

FRenkie
nekem az oldalán a textúra nem tetszik.
talán túl nagy, meg olyan mintha az a 2 hasonló rész egymás tükörképe lenne(habár nem biztos hogy az, mert kicsit eéltérõ)

K.András
Tul sok véleményt egy szekrényröl nem lehet mondani 😊 max hogy pontatlan:ha igy nézed a képet egyböl látszik hogy a jobboldalt kiáll egy kicsit a tetejéböl a léc...

Ahogy ígértem itt van a kép a szekrényrõl, ami készül. Egyenlõre még lebeg😄, és pár illesztést is a helyére kell tenni. Errõl is lehet véleményeket nyomni ezerrel!

Live your life like it\'s your last day...

K.András
Ezt neked kell látni sajna, idövel tudni fogod milyen ivet mennyi polybol érdemes megcsinálni,habár bármikor találkozhatsz olyan felülettel ami elgondolkoztat...

Ezért kértem én is, hogyha valaki tud linket ahonnan le lehet szedni, lökje! Elõre is köszi! Egyébként megcsináltam az asztal mellé járó szekrényt is, mindjárt nyomok képet.😊

FRenkie
szia!😊

Az elõzõ autómnál az volt a baj, hogy sok polyból raktam össze 😊 Úgylátszik nem sikerül eltalálni a megfelelõ mennyiséget 😊) A motorháztetõt kijavítom. Most hogy így mondod, tényleg szögletes.
Köszi 😊

K.András
Tényleg alakul,nézegettem a mesht és szerintem azért nem akar neked ez szépen összejönni mert tul kevés polybol akarod megcsinálni!PL motorháztetönél csináld ugy hogy ne két darab polybol álljon hanem négyböl, és akkor már tudsz neki egy kis ivet is adni nem lesz ennyire szögletes!!!Vágjál rá mégegy sort legalább egy kicsit igazitsd el hogy legyen egy kis domborulata és utána vágjál rá még a bemélyedésnek a helyére éleket,aztán azt befele extrudálod és nem fog ennyire szögletesnek hatni,csak ezek a pici dolgok hiányoznak szerintem ahoz hogy tényleg ugy nézzen ki mint egy igazi auto..

K.András
Valszeg tényleg lány vagy 😊

Aldaryn, Youth: Köszönöm 😊)

A mesht megpróbálom kijavítani.

Á, a DCt csak chat-elésre használom 😄DDD (mi másra lehetne 😄DD )

youth
Max6 és a tálcán BCDC????? Jujjjj!!!! 😄DDDDDDDDDDDD

Amúgy a kocsi tényleg jó lett!!! Meg a camera is jó már!!!

Youth

Az igazság odaát lesz nemsokára.

Aldaryn
Nagyon szépen alakul az autód! Egy-két helyen még problémás a mesh, de összeségében megnyerõ a külseje... Csak így tovább!

per aspera ad astra

Aldaryn
Most olvasom: A Splutterfish publikálta a Brazil RS 1.2-es verzóját MAX 6 alá, néhány komolyabb stabilitást is érintõ fejlesztéssel egyetemben... Ez ígéretes, de valakinek be kellene gyújtenie!

per aspera ad astra

Sziasztok 😊

Ismét itt vagyok 😉
Nem sokat, de haladtam a Volvo -val.
Itt van róla pár kép
Szerintetek mit javítsak ki rajta?

Köszi 😊

LionTR
Akkor nem szoltam 😊
Legnagyobb banatunkra 6oshoz meg nincs brazil (legalabbis en meg ugy tudom)

És erre a következtetésre mi alapján jutottál.

Tud valaki olyan helyet ahonnan ingyen le lehet szedni a brazil-t hatoshoz?! Please!

A sarka valódiból is ilyen.

LionTR
Meg ugye ugyanannyi vertexbol alljon a 2 resz amit ossze akarsz kotni.

SaWo
Igen, scak össze kell kötögetni, a vertexeket, csak ügyelj, hogy a poligonokat 4 edge határolja, mert különben ... (az indoklást Aldaryn majd megadja szakszerûen 😄 ) az a lényeg, hogy hibás lesz a modeelled, ha nem így lesz.

Polyval csináltam, igen, akkor csak kötögessem össze a verexeket ugye?
Köszi!

LionTR
Attol fugg milyen technikaval keszult az oszlop, meg az oroszlanfej. Ha pl poly, akkor pl fogod az oszlopot, kivagsz belole egy oroszlanfej meretu lyukat, a fejnek szinten "kilyukasztod" a hatuljat, es osszedolgozod a nyitott reszeken a vertexeket.

Sziasztok. Bocsi, hogy igy bepofátlankodok, de van egy kérdésem!
Szal: Van egy oszlopom.
Csináltam egy király oroszlánfejet, és rá szeretném tenni az oszlop oldalára. Hogyan kell rásimítani az oszlopra, hogy az pont passzoljon???
Kszi!

Látod, ezt meg el is felejtettem megkérdezni tõled.

Szerinted-(tetek) a 4-es Max-ot érdemes még feltenni kezdésnek. Kédem ezt azért, mert iszonyatos mennyiségû plugin lelhetõ hozzá.

Ave Caesar!

Dehogy is gondoltam komolyan. Bár angol nyelvtudásom társalgási szinten ugyan csak hiányos, azért ezt még én is értem. A cél (azon kívül, hogy sok könyvtárnévben valóban szerepel), csak az volt, hogy érzékeltessem veled, hogy ezeket kölönbözõ emberkék hozzák létre és ki tudja ki miket írogat (elírogat).

Komolyabbra véve a figurát, valóban sok az elírás, amit az Isten sem tud kihámozni, mire is utal a könyvtár név. Nem is igazán foglalkozom már vele, mert mint már az elõbbiekben írtam, találtam (kis segítséggel) a DC++ alatt 3 olyan HUB-ot, ahol a fõ volumen 2 és 3 D-s programok. A könyvtárnevekközt keresve a tartalom tiszta és világos. Külön felírják, hogy mejik plugin, mejik MAX-hoz lett kitalálva. Igaz, hogy a 6-os MAX még eléággé alúlfinaszírozot pluginokal, de majd csak javul a hejzet.

Ha valaki nem tudná, itt letöltheti a DC++ programot.

A hubok pedig a következõk:

dinomedia.no-ip.org
gorehide.mine.nu
graffixlab.no-ip.org

Érdemes még felmenni a Matrix és Koli sys net HUB-ra is, bár elég magas a megosztás mérete, illetve nem ez a fõ volumen.

Üdv.

Kedves Sonajk!
ha ezt a "please-t" komolyan gondoltad, akkor több szavam nincs
további sok sikert.vaklo
Kedves Vadló ... izéééé .... Vakló! (Hiába ezzel nem tudok betellni)!
Szóval mit godolsz? Szerinted én nem próbáltam ezt. Ellenben ismételten ajánlom a már említett cím meglátogatását a számodra. Kíváncsi lennék, hogy a please nevû gyártót, hol találod meg. Na ennyit az állománynevekrõl. A letöltött info fileokban pedig a legtöbbször nem térnek ki rá, hogy a plugin melyik verziószámú maxnál használható. Szóval szerintem marad az install és próbálkozás, ami azért idõnként eredményezhet egy-egy max uninstallt, majd egy ismételt installt. Szóval ez a nyers valóság, nem ám az állománynév alapján történõ keresgélés, no meg az info file tartalmának nézegetése.

Más:
Becsület szavamra, többé nem froclizom a neved, de ezt még muszáj volt. Tudod! Az ember és az õ életében adódó apró örömök, amiket nem tud kihagyni.

Baráti üdvözlettel

Aldaryn
Nem.

per aspera ad astra

Kedves Sonajk! - A könyvtárnévben az elsö szó általában a gyártó neve (Digimation, Sinti Sati, Cebas), ha ezeket beírod egy keresõbe (pl. Google) biztosan lessz a találatok között olyan ami 3d-vel kapcsolatos, mikor eljutottál a gyártó oldalára, ott megkeresed a könyvtárnévben késõbb szereplõ dolgokat (Speed tree, Afterburn), vagy ha meg van a program kibányászod belõle a helpjét, osz megnézed. Probáld ki, beírod a Google-ba "rpccreator", egybõl sínen vagyunk
üdvözlettel.vaklo
LionTR
Na! Vegre ujra igazan el a forum!
Mar egy ideje nem volt olyan, hogy visszajovok vasarnap este es egy oldalnal tobbet kell visszaolvasnom 😊

Redfox: szep lesz az asztal, csak 1 kerdes: az asztallap "csucske" a valosagban is olyan szogeletes, mint a kepeden, vagy le van kerekitve? Mer ha le van, akkor ott meg finomithatsz rajt.

Sonajk: termeszetesen lehet tobb MAX egyszerre a gepen, csak maximum itt-ott ossze fognak akadni. Ilyen esetekrol mar Aldaryn baratunk is beszamolt regebben, csak mostanaban nem tul bobeszedu.

Aldaryn: mostanaban nem vagy tul bobeszedu.

Ha minden igaz, mar csak ezt a hetet kell vhogy vegigszenvednem MAX nelkul, ezt viszont nagyon. 3 potZHm lesz, meg 1 vizsgam... De nem nyavajgok, van boven, akinek meg ennel is sokkal szarabb hete lesz. Mar csak azon kell izgulni, hogy beleferjen az uj gep tapja meg az uj alaplap a regi hazamba, hogy anyamek ne vegyek eszre, hogy vettem egy vadiuj gepet...

Na joeccakat mindenkinek!

SaWo
Offtopic:

Nem konkrétan a 3d-hez van köze, de azért felteszem itt is kérdésem, emrt máshol nem válaszoltak rá.
Van egy Winsows XP, és egy Sb Live 5.1
Van a speaker menü, de ha rámegyek, akkor kiírja, hogy hiba, meg minden, meghogy elküldi a mikroszioftnak a mittudoménmi. Nem tudjátok, hogy hogy lehet beizzítani ezt a Speaker menüt? Itt lehetne a hangforrásokat pakolgatni,hogy a 4 hangfalból honnan szóljon. Kérlek titeket, help!!!

SaWo
A hatos max-ban itt van:

Unwarp UWV módosító -> options -> advanced options -> Tile Brightness ...

Szerintem ezt állítsd fel 1-re

FRenkie
bocss fõnök de ezt nem találom
help me!

FRenkie
õõóó tenx!

Ha valaki nem ismerné, akkor itt van 3 hub címe, ahol sok 3D-vel kapocsolatos programot lehet találni.

dinomedia.no-ip.org
gorehide.mine.nu
graffixlab.no-ip.org

Ha gondoljátok nézzétek meg.

FRenkie
wow, király, remélem ez a gond!
gondolom Quasar is erre gondolt...