63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ronin666 #19620 Egyébként meg: WWW.ROTEL.COM -
Ronin666 #19619 A textúra direkt ilyen és szerintem jó lett. Azért ilyen, mert az életben is ilyen. Mivel pont ilyen erősítőm van ezért könnyű volt ellenőrizni, hogy minden stimmel-e, de stimmel. Szal ez gyárilag nem alu előlapos, hanem olyan picit fehéres-szürkés, ami közelebbről nézve olyan mintha picit csillámporos festékkel lenne lefújva, de nagyon jól néz ki! -
OFF: Hűű, új kép, hirtelen nem vágtam, hogy te írsz... :D
Amúgy a kép tetszetős, a fém shader tényleg nem túl jó, talán bump is kéne rá erősebb, vagy nagyobb. -
Nem tudom, nem az igazi az erősítőn lévő fém shader. Olyan, mintha valami olcsó, fröccsöntött műanyagból lenne az előlap, nem pedig maratott aluból. Az előző képen lévő székeknek inkább olyan anyaguk volt. -
Ronin666 #19616 Na itt van a befejezett végleges erősítő. Próbáltam rá DoF-ot is rakni, de szerintem csak közepes lett minőségben.
-
Ronin666 #19615 De arra gondolok!
Nem kell beszálnod, így is elegen vagyunk :D
Vigyázz tüntetni fogok: Nem kell a konkurencia!
Csak viccelek. Csinálj te is valami szépet! ;) -
Hmm, asszem van egy dobogósjelöltünk. :) -
nenad #19613 lekerekites, nem filletre gondolsz? Vagy chamferre?
hat pedig lehet hogy beszallok, sot eleg valoszinu! :)
Egyebkent azert ennel joval tobb kell majd egy dobogos helyhez. -
Ronin666 #19612 Pl a te esetedben ott van mondjuk az a radiátor. Egyből szebb lenne, ha minden élre húznál egy kis kerekítést (valami strach a neve, de tuti nem így írják). Aztán a tetején lévő rács laposnal látszik. Olyan mintha nem lenne mélysége. Gondolom olyan textúra van rajta, ahol a lyukak helye egy refract mappal van kijelölve, csak így sajnos még nincs vastagság. Aztán ott van az a két becsatlakozó cső. Alapból túl vastagnak tűnik, egy kicsit szögletesnek és kevésbé részletesnek, mint az életben lenne. A textúra nagyon letisztult.
Egyébként meg jól néz ki, de ennyi hibát csak így kapásból fel lehet sorolni. Ez a gond a 3D-vel. Hogy reális dolgokat készíts, abba nagyon sok időt és energiát kell belefektetni... -
Ronin666 #19611 Ez így szokott lenni. Nekem is van már jópár modellem, amit már többször is felújjítottam. Itt van példának az erősítő is. Igazából ez már nem is felújjítás volt, hanem új modellt csináltam. Ilyenkor jövök rá mindig, hogy mennyi időt vesztegettem el a régifajta módszereimmel. Pl. Volt régen egy modellem, amit kb. 1-2 napig csináltam és most 10perc se kellene hozzá. Valószínüleg ez késöbb még jobb lesz és még szebb, pontosabb, precízebb és részletesebb modelleket tudunk csinálni ugyanakkora energia befektetésével. -
Ronin666 #19610 Ilyen embereket :) Mindenki alszik? Minek kell nektek ennyit aludni naponta?! :D -
Ronin666 #19609 DOF-ot hogyan állítsam be jól? Valamiért soha nem lett olyan mint kellett volna. A focal dist az gondolom az a táv, ahova menyjen a fókusz. És a többi? Mit mire állítsak, vagy honnan tudja mire kell, hogy megfelelő felület fokuszált legyen, míg mögötte már mosódjon? -
Ronin666 #19608 Én úgy értelmeztelek, hogy saját bútort csinálsz. Erre mondtam, hogy felütök egy katalógust és lemodellezem a tetszetős modelleket, de olvass csak vissza, hogy erre írtad, hogy ,,De úgy jobban sajátodnak érezheted a szobát, és senki sem fogja megtalálni az adott elemet semmilyen katalógusban."
-
Az jó, ha a hibákat meglátod, mégjobb, ha ki is tudod javítani őket. -
Senki sem mondta, hogy saját bútor kell, én is csak 1-2 sajátot pakolok be. -
szerintem másolni nehezebb egy picit legalábbis nekem aki nem tud modellezni . anno egy egyszerű házgyári radiátorral is megszenvedtem.
amikor az ember saját dolgot készít abban az ötlet a nehéz. a másolásban meg az hogfy ha már másolsz az tökéletes legyen.- rgo mind a kettőnek meg van a nehézsége és az előnye is . sztem
Én a szobámat másolom már vagy fél éve és L hiheti mindenki nem annyira egyszerű főlleg ha az ember nem ért a poly meg semmilyen modellezéshez sem :c)
És főlleg mert a már meglévő dolgokban is folyamatossan csak hhibát látok
-
Ronin666 #19604 annyi rengeteg bútor van, hogy erre nincs nagy esély, de én nem tartalak vissza. Nyílván még jobb ha a bútorok is saját tervezésűek, egyébként én is minden munkámhoz használtam saját tervezésű bútort, de hogy az összeset így készítsem el az kizárt. Valószínüleg most is csak az egyszerűbb vagy kevésbé elérhető bútorok lesznek saját terv alapján. Pl. tervezek egy bárpultot, ami saját tervezésű lesz, hiszen nem is tudnék szerezni katalógusból normál modellt. De pl. már a kanapé másolat lesz az biztos. -
De úgy jobban sajátodnak érezheted a szobát, és senki sem fogja megtalálni az adott elemet semmilyen katalógusban. -
Ronin666 #19602 ezzel én is egyetértek! Én sem akarok másolni, csak megjegyeztem, hogy akár azt is lehet és biztos fognal is páran.
A sját készítésű bútorokkal viszont nem értek egyet. Ha te tervezed meg a bútorokat is, akkor ez már nem csak egszerű belépítészeti pályázat lenne, hanem formatervezői is. Ez két külön dolog. Én úgy gondolom, hogy szép design-os bútorokat ennyi idő alatt nem lehet csinálni és a belsőépítészek is csak ritkán egy-egy bútort terveznek meg. Én biztos hogy nem csinálok saját bútorokat így, viszont én rajzolom meg őket katalógusból kiválogatva. Ez így szerintem korrekt és szép munkát is tudok vele végezni. -
CSinálhatod azt, hogy felütsz egy belépítészeti magazint, és az egyik oldalt lekoppintod... ha tudod. Az nem olyan könnyű dolog. Természetesen referenciának még ajánlatos is venni egy ilyen lapot és átlapozni, csak hogy rájöjj milyen cuccok léteznek egyáltalán. A lemásolásról viszont nekem az a véleményem, hogy egyrészt kicsit sportszerűtlen, másrészt tök unalmas. Ha mások dizájnjait másolod, modellezed, az tök uncsi. Pl. ezért próbálok saját lámpákat, asztalokat stb kitalálni... -
18 -
Ronin666 #19599 Egyébként mellékesen megjegyezném, hogy itt valahogy nem az az érzésem, hogy ki milyen szobát talál ki, hanem hogy milyen szinten tudja megrajzolni és végül hogy fog kinézni. A kiírás szerint akár másolhatsz is létező dolgokat. Ha ezt így konkrétan beírták a versenykiírásba, az számomra kicsit furcsa. Ez magyarul azt jelenti, hogy lemásolom az egyik legjobb belőépítész egyik tervét és én nyertem?!
Hát nem hiszem. Szóval gondolom itt a grafikát nagyon nézik a terv mellett, külömben furcsa lenne, hogy másolhatsz (persze ez ha tiltva lenne, akkor sem tudnák ellenőrizi).
Vélemény? -
hányéves vagy frenki? -
Ronin666 #19597 A hangfalakat igen, oda készítettem, de a szobát még el sem kezdtem. Majd még csinálok pár bútort és utánna jöhet a szoba. -
:D -
De az nem ér, ha te beszállsz :) -
YCON pályázat -
nenad #19593 ztem reinstall, sosem art..
-
nenad #19592 szoval, milyen palyazat ez es meg mennyi ido van? :) -
Akkor biztos egy plugin a ghond nem? -
Én is jelentkeztem (1. helyen) a BME építészmérnök karára, a rajz alakalmassági csak annyiban volt nehéz, hogy gyorsan kelett rajzolni, amúgy nem volt gáz.
Ronin, most maga a szoba készül, a te hangfalaid oda lesznek? -
Régen volt akkor ilyenem amikor a powerboolen próba verziója ami meg volt törve mégis lejárt.. nem tudtam megoldani én sem scsak reinstallal... sztem neked is valami plugin zavar be mint nekem -
Emberek, nem megy a MAX-om... :) és tökéletesen tétlenül állok. Elindul, elkezd tölteni, de amint elér a plugin loading végére, a progi leáll, egyszerűen terminate. Volt már valakinek ilyen? -
Ronin666 #19587 Vonalzóval tudok :)
Egyébként meg nem vagyok rajzmester, meg hát itt a gép, szal inkább akkor itt. Van annyi program...
-
Lenne pár kérdésem..
mit tegyek , hogy az ágy szövete valóban szövetnek látszódjon?
ugyan ez a kérdés a szőnyegre is.
plussz mi az istenért tünik úgy mintha a bútorok lebegnének a szőnyeg felrett?
Amúgy minden a régi csak a monitorom kezdtem L lemodellezni
-
Szerintem nem sok előnyt lehet ezzel szerezni, mert ott helyben kell rajzolnod valamit. Egyik osztálytársam volt rajzalkalmasságin a BMF építészmérnöki szakán (de lehet, hogy BME, nem tudom), de szinte csak azokat vették föl, akik előtt jártak a suli rajzelőkészítőjére. -
Hogy nem jutott eszembe...:) -
nenad #19583 sehogy, az egyetlen modja az hogy ha ismersz vkit
A masik pedig az hogy baromi jol tudsz egyenes vonalat huzni. (marmint ha epiteszetre gondolsz)
-
nenad #19582 milyen palyazat ez? -
Ronin666 #19581 Frenkie megyeget a lakás? Vagy még te is bútorozol?
Kíváncsi vagyok, milyen művek születne erre a pályázatra. Engem mindig is ez érdekelt 3d-n belül és ilyen területen is szeretnék elhelyezkedni, de majd meglátjuk.
(Jah véletlenül nem tudjátok, hogy az egyetemeken amikor van az alkalmassági vizsga rajzból, akkor lehet-e előnyre szert tenni esetleg egy ilyen szebb 3d-s munka benyujtásával?)