63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Ronin666
    Tudnátok egy kicsit segíteni. Szóval ezt a bárszéket csinálom és elakadtam a modellezésnél. Mit ajánlotok, hogyan kellene lemodellezni? Az eddig elkészült modell elég érdekesen készült. nyílván csak a felső íves részt kellene megcsinálni, a többit megtudom. SZóval valakinek valami ötlet? Lehet az elejéről elkezdem megint, vagy ha lehet, akkor már csak a tetejét kellene megcsinálni és csatolni az aljához. vagy valami.

• ThomasGins
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
    Ezentul csak messziről sötétben készült képeket rakok ki:)
  • Sadist
    És tényleg :D Eddig azt sem vettem észre, hogy a burában a "zászlós" felén vízszintesen van egy kis kör alakú nyúlvány. Jobban megnézve milyen kis apróságok is feltűnnek :D
  • nenad
    illetve a buran also peremen is bevagas, :) bar lehet az van csak a kepen nem latszik
  • ThomasGins
    Nem azt mondtam h nincs igazad. (hanem h utálom h igazad van:)De sajnos igy marad nincs időm javitgatni:(
  • Sadist
    Bocs :) Amúgy jól néz ki a "búra" része :) A lábai lehetnének talán picit szürkébbek.
  • ThomasGins
    Éreztem h lesz egy ledszakértő:)
  • Sadist
    A ledeknek a két lábán szokott lenni egy-egy bütyök (a pozitív lábán nagyobb) :)
  • ThomasGins
    Ennyire futotta az időmből.:)

• Ronin666
    Most nézek egy videót, hogy milyen könnyű modellezni ZBrusban (mármint maxhoz képest) A kérdésem viszont az lenne, hogy jó másra is mint állat és ember modellezésére? Pl. egy kocsit le lehetne benne modellezni, vagy egszerűen nem arra való?
  • nenad
    ilyen gond nincsen nurbsnel sem sztem.
    nurbs gemetria nagyon keves memoriat foglal.
    a kontroll polyt manual lehet allitani.

• FRenkie
    A polyban pont az a jó, hogy memória kímélő, hiszen úgy modellezed le a cuccokat, hogy 2-3 iteration subd-vel lesz kész a modell, amit csa rendernél raksz rá, dolgozás közben low poly.
  • Ronin666
    Az nekem sem ártana. Én is kénytelen vagyok sokmindent úgy modellezni, hogy az alapját rajzolom meg és kiextudálom aztán editable poly és onnan megy tovább a buli. Lehet ha NURBS-hoz fankón értenék, akkor kevesebb idő alatt szebb modelleket lehetne csinálni talán (hisz akkor ugye minden lehetne teljesen szép íves és nem állna millió+1 polyból).
  • Gladiator
    már megvan
  • Free
    nem tud valaki jó tutorokat nurbs modellezéshez??
    nekem jobbnk tűnik íves dolgoknál mint a poly
  • Gladiator
    nem tudjátok a 6os triált honnan lehet letölteni, mert a 7es sehogy sem tudom "elindítani"
  • nenad
    glossy reflection, szimplan ennyi, mukodnie kell.
  • Free
    gyorsak vagyunk :c)))
  • Evogordon
    Ehhh magamba mondtam hogy miért nem írkál mostanába Aldaryn a topicba és csak most veszem észre hogy új logód van :)
  • Malakai
    Engem nagyon nem komál ez a maxwell... Ma újra bitmap loading buggal traktál... >( Nemtudom mi lehet a gond, korábban se tudtam mi miatt javult meg. :(

szerk.: Ááá, megvan a gond, speckó karaktereket úgytűnik nem komálja, se a gif-et. Pff... :D
  • fle go
    Privi ment, bocs nem szamitottam ra hogy ilyen gyorsan reflektaltok a kerdesemre
  • Free
    jah reagálva. a radiátoron egy ntúr vjfehér textúra van egy kis tükröződéssel. a teteje is modellezve van nem textúrás a kivéágás sem. ea textúrában van egy enyhe noise hogy olyan zománcos legyn egy kicsit. a csövek meg a radiátor méretes is sajna az életben is ilyen mert anno egy napig csak tolómérővel meg centivel méregettem mindent és az alapján rajzoltam meg maxban is ami itt 1 cm az a képen is 1 cm felfogással. az hogy a teteje ilyen síma nem tudom miért gáz az életben is az és mindehez az egésznek vastagsága is van a lemeznek. majdnem 3000 polybol áll a dolog de majd megnézem pontossan mennyi
  • Free
    Hát mi más?? .c)) azért mert nem szólok ide sokat hozzá mindent L olvasok :c)))
  • Free
    na de itt pont az a lényeg, hogy van egy vray light plane ami látszódik is. a kis szemcséknek csak a fényt kéne visszaverniük ettől lenne fényes a dolog. amúgy a tárgyaknak a képét nm bnagyon veri vissza az életben sem mert maga a felület matt és ezek a fémes csillámok adják vissza a fényt. majd lefotózom hátha úgy jobban be tudom lőni
  • Ronin666
    Ja és félig zeneszoba és nappali keveréke lesz a tervezett belsőtér, így ezek feltétlen kellettek bele.
  • oryon
    :D
    Jó szokás hívén mi más lenne a monitoron, mint SG :D
    Jó lesz...de a shaderben nem tudok segíteni :(
  • FRenkie
    Tükröződő felületet nehéz létrehozni "tükrözendő" objektumok nélkül. Ha a feketeséget tükrözi, az nem elég.
  • Ronin666
    Nyílván és én is így gondolom, de most ehez volt kedvem, már készvan innentől építészet lesz. Szal nem kell félni lesz itt más is erősítőkön kívül. Még van külömben is 2 hónap durván szóval még kicsit ráérek ilyen felesleges dolgokara.
  • Free
    Egyébként nem tudom de én is küzdök azzal a fémes szemcsés textúrával. nekem a monitoromon van olyan szin de az istennek nem megy a kikeverése. olyan mintha RAL9002 szin lenne amiben olyan apróra darált alumínium szmcsék lennének.. és nem tudom hogyan lehetne azt megcsinálni
    íme egy gyenge próbálkozás

• FRenkie
    Cool logho:)
  • Aldaryn
    adj az egésznek magasabb glyssynesst, meg erősebb tükröződést. :) Nézd meg úgy is...
  • Free
    Már írtam neked privit a szerverről. csak nem reagáltál rá ott van minden ami kelhet... :C(
  • nenad
    ronin en a helyedben figyelembe vennem hogy epiteszek leszenek nagyreszt a zsuri tagok, meg a tema is epiteszet, nem erosito, es kellekek show :)
    ne ertsd felre baro jol nez ki, de sztem jobban fogja oket erdekelni az epiteszeti resz, es nem az amit a boltban meg lehet vasarolni.
    De ez csak egy velemeny.
  • fle go
    MAx 7-hez melyik Vrayt erdemes hasznalni? Esetleg maxwell van valakinek? :)
  • Ronin666
    A gombok a készüléken ugyan azt a textúrát használják, mint az előlap. Akkor kellene nekik is egy külön textúra, külömben ők már nagyon tökrözőek lennének (már most is pl. a fő hangerőszabályzó túlságosan tükröz.
  • Aldaryn
    Szerintem az előlapokra, és a végfok bordáira is magasabb fényű tükröződés kellene. A diffúz jó úgy, ahogy van, nem kellene sötétebbre venni.
  • Ronin666
    Viszont egy dolog most nagyon nem tetszik rajta. Az elülső bordák a végfokon nagyon egybeolvadnak. A végük pedig le van kerekítve így fényt kéne visszaverniük és már nem is olvadnának egybe. Szal a modell jó a textúra még nem igazán. Ezt még kijavítom. Valszleg kicsit világosabbra veszem ott a vasat.
  • Ronin666
    Így is hagyom, mert bevilágítástól függ a színe nagyban
    Sok a fény és ezért látod világosnak, de ez csak optikai csalódás, a textúra jó!
    Mivel nem végleges környezet, ezért nem fogom még jobban lesötétíteni azt a szerencsétlen materiált. Egyszer már sötétítettem rajta.
    Egyébként meg mondom itt van tőllem 2 méterre a saját cuccom és az sem fényesebb, mint a képen szereplő.
  • Aldaryn
    Láttam már élőben Rotel komponenseket, és ennél sokkal fényesebb a borításuk. pl. ezen a képen jobban látszik mennyire fémes fényű:

Persze, ahogy gondolod, ha neked így adja vissza a hangulatot, akkor így hagyod.
  • Ronin666
    De hogy megkönnyítsem a dolgotok: