3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vrayt 5-ös Max-hoz merre találok?
Természetesen a Brazil is érdekelne.
Egyenlõre itt tartok a székkel, de sajnos most mennem kell lakógyûlésre 😞. Természetesen késõbb folyatom még.

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]
Szerény véleményem szerint üti a Brazilt(szebb is, gyorsabb is)
Bár a szépség relatív, hiszen scanline-al is lehet borzasztó szépeket renderelni, viszont a gyorsaság az már nem annyira, de merem is állítani hogy gyorsabb.
Mindenesetre érdemes kipróbálnod!
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]
Renderelve a Max 5 saját belsõ eljárásával van, ugyanis Brazilt még mindíg nem találok az 5-ös Max-hoz.
Live your life like it\'s your last day...
Sonajk, jol alakul a széked!kicsit lehetne nagyobb a fény!
mivel van rednerelve?
Bár megjegyzem, ha jobban megnézed a képet, most minden ott van, amirõl eddig beszéltünk, csak kicsit kisebbek.
Árnyékról nem mondtál(-tatok) véleményt.
Köszi!
Nenad, kihagytam egy szót, és így tényleg hülyeség: Szóval a normálok súlyozottan kerülnek átlagolásra (ugyan ilyen megfogalmazásban olvasható a Számítógépes képalkotás c. matematikával foglalkozó könyvben.)
Meg készítettem egy képet, ami illusztrálja ezt az átlagolást. A MAX auto grid funkciójával egyszerûen cilindereket dobáltam a két felületre. Az auto grig a felület normálját veszi számításba, mikor mûködik, így a tárgyakat a felületre merõlegesen lehet létrehozni. Semmi állítgatás, semmi trükk nincsen a képen.
Face normálvektorok átlagolása, eredménye a pixelnormálisokon.
per aspera ad astra
A smooth szót nem a meshsmoothra használom! Azt minden esetben Sub-d,, subd, subdivision surface, stb... néven emlegetem, mert ez szvsz a megfelelõ. (Csak a MAX szerette korábban a saját nyelvjárásokat, pl. material shader helyett, stb...)
per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Köszönöm.

per aspera ad astra
per aspera ad astra
Nézzetek vissz a képre, mekkora különbség.
per aspera ad astra
Lenne egy láma kérdésem, hogyan lehet két .max tartalmát egybe tenni?
Igen, észrevételed valóban helytálló, a láb tényleg sötétebbnek hat, de a valóságban ua. a textúra van rajta, mint az elsõ lábakon. Én inkább azt hiszem, hogy a világítás tréfál meg engem, de nem igazán tudom, hogy miért. 😞
Sebaj, majd szépen apránként.

Egy pár apróságot én is hozzátennék:
Minden CG kép kicsit illuziórombolóvá válik, ha egy adott ponton túl közelítve rendereled, viszont így elég jól kijönnek a hiányosságok.
Túl nagy a kontraszt a borosüveg, pohár, csikk együttes, és a környezete között, talán a MAX default textúráinak kis felbontása adja elsõ sorban... De a székek, asztal modellezésén is lehetne ilyen közeli képhez csiszolni egy kicsit.
A textraegyenetlenségeket pedig tényleg jó lenne, ha kijavítanád.
Messzirõl egyébként nagyon jól mutat a kocsma, de ilyen közeli felvételhez talán be kellene vetni egy kis DOF-ot, ami a szépen kidolgozott belsõ pontra viszi teljes mértékben a figyelmet! 😊
per aspera ad astra
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
Mellesleg szép, alakulgat. Már amennyit a böngészõm eddig behozott belõle... 😊
per aspera ad astra
bocsesz elég nagy

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Ui.: Úgy linkeld, hogy "http://www.freeweb..."! Csak így jó!
bár jelenleg áll a szerverük 😞
az este még mûködött
DC++
Aztán pedig gyere fel vele ezekre a hubokra:
dinomedia.no-ip.org
gorehide.mine.nu
It tudsz leszedni plugint oktato videokat egyszoval mindent ami grafika...
http://druglord.buzz.hu/ ;)

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Lehet meg fogsz kövezni érte de ezt láttam,lehet nem fogod elhinni nekem de egy bélyegezés során mindezt érzékeltem-átéltem(kitágultak az érzékelés határai az lsd hatására),ránéztem akármire és atomjaira hullot szét,láttam a levegöt,kiléptem a testemböl,olyat érzékeltem amit kevesen,természetesen ez nem ugy játszodik le hogy jajj dejo látom a levegöt, meg milyen szép ahogy atomjaira hullik szét minden!!!Ezeket látni-érzékelni-átélni hihetetlen trauma,meg is fogadtam hogy soha többet(ti se tegyétek)!!!
Ugyanigy mukodik az emberi elet egy resze is, azonban en sem es mas sem mondja azt hogy csak ez hatarozza meg. (bar a hullamok szintjen nyilvanvaloan)
Az emberi agy pedig nyilvanvaloan korlatozva van. Mert anyag, es barmi anyag az korlatozva van.
😊 Es amikor azt mondtam hogy engedd szabadjara a kepzeletedet, nem azt mondtam hogy kepzelj el szines kepeket stb. Nem hanem azt hogy "lasd" azt amit leirtam.
Tudom hogy ez igencsak lehetetlen, mert egyszeruen az agy keptelen ra. A tudat kepes, es at tud vetiteni dolgokat az agyba, de maga az kepetelen.
Szep az pontban a vilagegyetemes pelda,(nemtom honnan olvastad...) de mint minden ami csak egy kep benned semmit nem er csak szavak, es ugyanugy ego. Ha eled azt amit irsz az mas.... Az hatartalansag.
Na udv.
Koszi, sikeres vizsgat!
Kerdezem en, ha tortenetesen, a csaladtagjaim kozul valakit halalra gazolna egy amokfuto, es megolnem, azzal segitenek azon aki mar meghalt?? NEM!!! Max az en lelkemnek lenne konnyebb, de semmi egyeb!es elinditanek egy lavinat, mert azt az amokfutot is megszulte nevelte valaki es szereti, stb stb. raadasul a sajat eletem is megpecsetelnem egy gyilkosaggal.
No az meg aztan hogy, vegtelen...hatt ez jo..ugye jol emlekszem Minden aminek kezdete van egyszer veget is er!!! Ez a nagy igazsag, es a veg az mindig valaminek a kezdete!!!
De ezek csak az en velemenyeim!!! Mindenki ugy gondolkodik ahogy akar.
fõleg amitket nenad írt.
Leirjam neked szavakkal az univerzumot???Magyarul a végtelent?
Vannak ugye a bolygok,rengeteg van belölük többszázezer milliárd.Az a többszázerezer milliárd bolygo az egy icipici pont amelyböl van megint többszázmilliárd az megint csak egy icipici pont amiböl még mindig van többszázmilliárd és ez igy megy még többszázmilliárdszor,és ez visszafele is igaz,tehát az ember többszázmillirád icipici pontbol áll abbol ha kiemelsz egy pontot az megint többszázmilliárd kis pontbol áll, stb stb stb...
Szoval az agy nem korlátoz minket abban hogy a végtelent "befogjuk" a tudatunkal,de ebböl szerintem nem következik hogy ha elütött az auto akkor az az én hibám!Igy szerintem ez fekete fehér,ha ez igy lenne akkor nem lehetne számonkérni semmit,mondjuk a boltban nem azt kapod amit, kérsz egy kilo kenyeret és kapsz helyette egy fél kilo cukrot,de természetes az én hibám hogy cukrot kaptam hiszen kenyeret kértem 😊. Lehet abszurd ez a példa de szerintem jol tükrözi az esetet.nem véletlen vannak a szabályok,pl:az utcán kell gyalogolni mert ott kevesebb az esélye hogy elüt az auto,ha mégis elüt az nem az én hibám hiszen egy egységes keret amin belül nem én sértettem meg a szabályt, hanem az aki feljött a járdára az autoval.
Szerintem amit te felállitottál az egy paradoxon,olyan mintha azt mondanám addig nem lehetek szabad amig fogva nem ejtesz.