3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Nagybácsi lettem!!!!!! Most születet 5 perce!!!! :))
Na unokatesóméknak igazán jó Karácsonyuk lett :))

De legyen nektek is!!!

Youth

Aldaryn
Á, ez az optimális kezdõállapot... :)

per aspera ad astra

SoftFX
Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben/3D-ben gazdag újévet kívánok!

SoftFX

youth
Ezeket a HUB-okat próbáld:

dinomedia.no-ip.org
gorehide.mine.nu

Itt tömény grafika van mást nem is oszthatsz meg asszem...

Youth

Akkor már baj van, ha a Max elõtt is ilyen: az ember?

Aldaryn
Vannak olyan algoritmusok, amiknek mag lehet adni egy alap képet, meg egy csomó "al" képet, és ezeknek az al képeknek a kis módosításaiból (saturation, value shift...) kirakja az alap képet... mondjuk ez sem lenne rossz. :)

Persze ez csak ötlet. A 10.000. tényleg komoly esemény lesz.

Gabo: Ne keseredj el. A kihívás és szenvedés csak megerõsíti az embert. Mondjuk 1 hétnél tovább igyekezz ne használni, mert az maradandó idegi károsodásokat okoz. Nézz csak rám.... ú
Before max: , after max: ... :))

per aspera ad astra

Köszi mindenkinek a segítõ szándékot, de modemmel egy kicsit bajos lenne komolyabb letöltögetésbe kezdeni. Ha meg le is csúszik, utána még valamilyen adathordozóra is fel kellene vésni, ami megint kisebb-nagyobb problémákba ütközne.
Szóval inkább nyaggatom az ismerõseimet és majd lesz belõle valami, addig pedig kibírom valahogy.

FRenkie
Így van csak a samplingel kell bajlódni.

Sawo: tényleg valami nagy durranás kéne, de már most elkéne kezdeni hogy legyen is belõle valami:)
Pl. Aldaryn elkezdte csinálni a parkolót is Arizóna közepére azt is lehetne hasznosítani.
Vagy esetleg lehetne egy nagy KOLLÁZS mindenki best képeivel.Mit szóltok?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Sonajk @:o)
Köszi, de azt hiszem, hogy rájöttem. Van egy Brazil Image Sample ablakocska. Ha ott állítgatok, egész jó eredményt érek el. Szerintem ez a megoldás. Azért, ha tévednék, kérlek javítsatok ki.

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentõs]

Sonajk: Asszem nagyobb mintavételezést kell beállítani. Aldaryn a Guru ebben.

Van egy kis problémám. Ti biztos tudjátok, mit csinálok rosszúl. Végre eljutottam odáig, hogy megszerezzem és feltegyem a Brazil, illetve a Vray pluginokat. Én még soha sem használtam ezeket és valószínû itt lehet a hiba. Szóval a széket láttátok a #8794-nél. Az 5-ös Max belsõ renderével (Default Scanline Renderer) van lerenderelve. Ellenben ha ugyen ezt a képet Brazillal (Brazil r/s V.1.0.0) vagy VRayal (VRay Adv 1.09.02 u) lerenderelem, tisztára "szálkás" képet kapok. Mit csinálok rosszúl.

Itt vannak a képek: Brasillal, VRayal, Max Default Scanlinevel lerenderelve.

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentõs]

SaWo
Persze mindenek elõtt Boldog Karácsonyt
Aztán meg egfy fárasztó 5let, de ugye van kedvetek a 10K-hoz :DDDD a 9K-val meg sem próblkozom :DDDD Ha valaki nem értené, olvasson vissza :DD na jó, csak vicc volt. Azért aki még nem tudja, annak elmesélem, hogy ez a kis banda, azzal szórakozott régebben, hogy 1000 hozzászólásonként berakott valami nagy durranást mindig. Általában mibndenki az aktuális munkáját, vagy ilyesmi. Hamarosan közeleg a 10000. beszólás. Ez nagy alkalom :) Készlgessen mindenki!!!

Aldaryn
File/Merge.

per aspera ad astra

Aldaryn
Hmm... mostanában megint elburjánzott az a szokás, hogy mindenki piros X-eket renderelget... :) Szerintem eddig a tied a legélethûbb.

Nagyon kíváncsi lennék már azokra a képekre! S ghondolom a többiek is, úgyhogy szerintem hagyjad mán ott azt a webtárhely szolgáltatót! És használd végre az Ural tárhelyed, ha már egyszer kértél passt!!!! :DD

per aspera ad astra

Hello mindenkinek, most egy darabig(pontosan 24-éig) nem leszek, de addig is egy kérdés:
Hogyan lehet két .max tartalmát egybe tenni?
Elõre is köszi!

Live your life like it\'s your last day...

LionTR
Oops, tenyleg rajt van. De annyira elmerultem a kep tartalmaban, es szepsegeben, hogy ne vettem eszre :D

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

LionTR
Akkor meg nem ertem, hogy lehet az, hogy felteszek 1 kepet (most konkretan 4et) es nem hozza be oket, pedig az elozoket siman behozza, pedig csak sorszamban ternek el egymastol...

Hat ha nagykepu nem is voltam, hogy helyesen irni nem tudok, az biztos. Most inkabb nem ternek ki minden hibara, ha nem haragszotok, azert nagyjabol ertheto amit irtam :)

FRenkie
Szevasz!Hogysmint?

A kép nekem sem jön be pedig megöl a kíváncsiság!
A képen rajtavan a renderer: Vray.

Merry Xmas!

Szia!
Köszi a bíztatást székkal kapcsolatban. Neteddel semmi gond, mert nálam sem jön be a (talán) kép.

Nembeszélve arról, hogy csatlakozni szeretnék az elõttem szólókhoz és ezúton kívánok mindenkinek

Boldog, Békés Karácsonyt!

LionTR
Hát Sziasztok. Immáron itthonról nyomom a netet, ujra 6-7K-s hipersebesseggel, ugyhogy ha lehkozelebb vmi boszme kepet akartok betenni, majd ram is gondoljatok Aldaryn mellett (bar o aszonta nemsokara lesz ADSLeje). Es a net mellett vegre a MAX-et is tudom nyomni, mer ugye nem kell benn ulni az unalmas eloadasokon (jo, tudom, amugy se kell, de celszeru :) Meg ugye nagyban karpotol a net miatt az, hogy itt az uj gepem. Bar ugy erzem meg vmi nem stimmel teljesen a teljesitmeny korul, joleso erzessel tolti el az ember, mikor latja a renderelesnel kergetozni a bucketeket :) (bocs, remelem nem voltam nagykepu).

Szoval vegre tudtam folytatni, amit mar jo reg elkezdtem, itt is van par kep:

(...)

Amit vmi miatt nekem nem tolt be, ugyhogy nem merem betenni, csak egy cimet, ha mukodik szoljatok, akkor az en netemmel van gaz: http://www.nexus.hu/liontr//w018.jpg

Frenkie: kiraly lett a diszek. Brazil?
Sonajk: tok jo a szek, mindekeppen legyen folytatas (asztal, tobb szek, cuccok asztalra, szoba, lakas, haz, varos, stb :))

Boldog karacsonyt kivanok en is mindenkinek!

Aldaryn
Eeek. :) De jóóóóó. ...

per aspera ad astra

jah, ha kell a maya feltehetem valahova... meg egy masik cuccot is hozza, valami egy cds traning akarmi.
most megyek, csak holnap leszek, ha kell szolj.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

FRenkie
de jó melle van:)

youth
Milyen neted van?

Youth

Megelõzendõ azokat a kérdéseket, hogy merre jártam: Végig itt (is) voltam, csak éppen read only-ként.

Sziasztok!

Mivel a fránya Maya nem akaródzik eljutni hozzám, ezért alighanem elkövetem azt a hibát, hogy ideiglenesen visszatérek a Max-hoz. Lehet, hogy meg fogom bánni, de valamit csinálnom kell végre. Bekészítek a gép mellé egy adag nyugtatót is, aztán lesz ami lesz...
Azért ha a kezdõdõ õrület jeleit vélitek felfedezni rajtam, szóljatok!

youth
jó = jót

Youth

youth
Ezúton is kívánok mindenkinek sok jó, erõt egészséget!!!
Nézd meg lécci :))

Ilyenkor Aldaryn csak nem moderál ki... hát van szíve ennek a fiúnak ha megteszi????? :))))))))))

Youth

FRenkie
viszont!

fle go
Nenad ismet koztunk, ez jo!
Frenkie: szepek a diszek, es meg is ragadnam az alkalmat, MINDANNYIOTOKNAK BEKES BOLDOG KARACSINYI UNNEPEKET KIVANOK!!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

FRenkie
Yeah, thanx pal!

youth
És mire gondoltál? :)
Nem csinálsz te is kocsit??? :DD

Youth

na gyakorlatilag, tobb mint 4 hete nem rendereltem semmit sem, maxot is csak azert inditottam el (1 szer) hogy ne felejtsem el. De most kezd megjonni a kedvem, ugyhogy valamit en is kralni fogok mostmar :)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

valami problemad van?! :))))

Aldaryn
Egyszer fenn, egyszer lenn. Így megy ez. A MAX fórumra pedig teljes mértékben áll a dlog. Idõnként fél perc alatt megtelik 2 oldal. Fõleg, ha valami fincsi vata alakul ki... :)) Ugyebár...

per aspera ad astra

Aldaryn
Ah! You have found anisortropy?! Nice man! (Told ya it'll be cool, I told ya! ) Well, see ya!

per aspera ad astra

FRenkie
köszi:)

Nagyon szép lett. Gratullálok hozzá.

FRenkie

youth
Ja a HDRI-t valamint Final Gather és samples-t vagyis amolyan Mental-Ray teszt...

Youth

Hello!
Nem valami nagy a nyüzsgés :((
Csak annyit szerettem volna írni, hogy a székrõl készült képeimet már itt is eléritek.
Remélem lefut a vasárnap és ismét beindul a csevegés.
ByE all.

K.András
Hát ha hdri a kép neve akkor valszeg hdri tesztröl van szo :)

http://druglord.buzz.hu/ ;)

FRenkie
érdekes...és ezen mit teszteltél?

youth
Hogy rajzolsz Maxban? Van egy új lehetõség és én váltottam????? :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Youth

Szia!
Itt nézz körül tervrajz ügyileg.

tenyleg csinos a szek, meg egy kis realizmust ra tudsz nyomni ha photometrikus lampakat hasznalsz. (ugyanolyan aranyban csokken a feny intenzitasa mint ahogy a valosagos lampaknal)

youth
A logo egy test renderbõl van:
http://youth.freeweb.hu/hdri02.jpg

Youth

FRenkie
DC-n biztos van!

Szia Youth: mijez az uj logo?
sajnso nincs nekem sem arc refem, és a mamámat nem fotózom le:)

youth
Sziasztok!!

Tervbe vettem hogy egy öreg néni arcát lemodellezem és feltextúrázom. Nem tudnátok segíteni arc referenciákban?? Valamint blueprint gyanánt is jöhet szembõl, oldal nézet, de bármilyen nemû segítséget szívesen vennék. Vagy ha van a családotokban egy idõs néni megtennétek hogy csináltok nagyfelbontású arc ref.-et??? :)

Elõre is köszi!

Youth