3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SaWo
Én csak a felét értem nnak amit beszéltek, de ha jól sejtem, akkor a Mental Ray-nél is be lehet kapcsolni a Caustics.ot minden tárgyra, a tárgy propeerties menüjében. Lehet, hogy tévedek, javítsatok ki, de sztem müxik mental ray-el ... 😉

Aldaryn
Ja, látom. Tényleg van. Sorry.

per aspera ad astra

Aldaryn
Jaj, mért nem keltem korábban. Pont ezt akartam mondani! 😊) Mellesleg a "brute force" számolt, QMC ratyracer Brazilban is tud GI causticsot.

Viszont ez a fotonos dolog, na, ez eléggé durva! 😊

Személy szerint Mind Brazil, mind Vray kapásból képes lenne rá, csak nem értem, miért kell külön kezelni a diffuse, és glossiness fotonokat. Ha egy számítási passban menne, akkor minden további nélkül lenne foton GI caustics. Vagy pl. meg lehet úgy oldani a dolgot, hogy az ember tényleg valósághûen felépít minden shadert (azaz MINDEN shadernek reflection, ahogy a valóságban, és uzsgyi. 😊 Akkor lesz, szépen mind Vray, mind Brazil alatt... Ooops, fR-t kiahygtam. Ott is.

Véégre: Nenad visszatért.

per aspera ad astra

de ez photonokkal mukodik es ugy egyik sem tudja!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

viszont en is tevedtem, vray tudja refractive GI caustics. Sot az Fr stage1 is tudja

K.András
Várjál mert benéztem.Multkor játszottam vele és ott volt objektnek hogy generate caustic,szal nem értem lehet nincs,de akkor meg sorrry.

http://druglord.buzz.hu/ ;)

erre kivancsi vagyok, egy nem tukrozodo es nem fenytoro targy milyen causticsot general egy masik objektum alltal. Meg egy kerdes, ezt Maya sajat renderere tudja vagy mental ray?

K.András
Be lehet kapcsolni az objekt propertisben hogy a tárgy generáljon causticot,bármelyik tárgy!(maya)

itt a targy nem mint fenyforras szerepen (sel illuminialt obkjektum vagy ilyesmi) hanem mint sima targy. Bedobsz egy geometriat es csao. vary/brazil nemtom tudja es mint self illum, valoszinuleg igen, csak akkor a targynak nagyon fenyesnek kell lennie

hogyan tud generalni?

K.András
Mayaban is tud causticot generálni egy tárgy,szal ez nem uj annyira 😊 ráadásul az összes prg-közül a mayaban van a legkomplexebb fénytörés is,természetesen ez nem von le semmit renderqueen érdemeiböl...

uhuhm;
http://www.teamredqueen.com/

hali, az ejjel nemigen bitam aludni, 3 korul felkeltem, szerencsere kozben kijott az uj renderquenn! (v2) 😊
No azt hiszem ez a leghitechebb renderer jelen pillanatban ugy ertem, hogy majd minden letezo fenyutszimulaciot tamogat. Ambient occlusion, final gathering, irradiance chache, photon map. No de ami igazan ledobontetett az az, hogy a targyak is generalnak causticsot. Ami ugye valosagban letezo dolog, viszont eddig meg nem lattuk viszont sehol sem. A kepen jol lathato ahogy a uveggomb a falra vetiti a voros fal "fenyet" Upsz 😊
A masik igen kellemes tulajdonsag a memoria felhasznalas.
van valami chache a geometrianak. Aztan 100.000 photon = 100kb (!) 1milla= 1 mega... Azonkivul itt nincs sumakolas a fotonokkal, mar 100.000 photonnal is gyonyoru dolgokat kap az ember.
Hat jo lenne ha valaki irna egy max connectiont... A cucc kb 4x olyan gyors mint elodje, van SSE2 tamogatas is.
www.renderqueen.com

Klon
ÚÚÚÚ VAZZZZE !!!! Ez nagyon JÓÓÓ!

Az én 6gen civicemhez mikor kezdez hozzá ?
Persze eszem ágában sincs siettetni téged... 😊

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

LionTR
Koszi mindenki, es megegyszer boldog karacsonyt, es kellemes "rokonoknal-valo-hullarakajalast" mindenkinek! 😊)

Aldaryn: de, van...

Youth: olvass vissza a forumon, lesz ott egeszalak, meg wire is. Tudom, hogy karacsony van, viszont keso este is 😊 Ha holnapig nem talalod meg, elkuldom a linkeket.

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

FRenkie
Gordon Freeman 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
Flash Gordon? 😊
Jeeee....

per aspera ad astra

FRenkie
Flash.

FRenkie
a k**** **** ****** ....
Iradtaln gyönyörÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛ

youth
Lion: Azért ha nagy nyilvánosságnbak nem akarod, akkor e-mailben küldenél egy teljes kocsis képet? Csak hogy mégis láthassam... ja meg a wire-jét... 😊) Ha már Karácsony van 😊) lécci lécci!!! 😊)

Aldaryn: folyékony vinyó? 😊) amúgy nemsokára az "öreg motoros" vinyók helyett lassan bejönnek azok a vinyók (nem jut eszembe a neve) ami kémiai úton tárolja az információt... Asszem a fényképezõkbe meg ezekbe van ilyen... lassan nemcsak 512 MB-os meg hasonló lesz hanem 100-200 GB-os is amit már lehet is használni a számítógépbe... 😊) ez persze nem elképezlés .))

Ezt el nem tudom képzelni hogy nem lesz majd poly, különben hogy feszítjük rá a textúrát??? na mindegy majd ha piacra jön... 😄DD

Mindenkinek boldog Karácsonyt!!!!! Jó pihenést!!! (márakinek :/)

Youth

meglatjuk mi lesz a vege. Orulnek neki ha valami ujat is kitalalnanak az uv helyere.

Aldaryn
U.I.: Jól látom, hogy *megint* nincs légszelep a dísztárcsán, hopsz, bocsi, szal a felnin? 😊)

per aspera ad astra

Aldaryn
Már nagyon régen kóstolgatták ezeket a technológiákat (gondolj csak a voxel leképzésre...) de mostanában tényleg komoly elõrelépések történtek, gondolom én, a processzor gyorsulásnak köszönhetõen.
Ennek a technikának is sok elõnye van, de azért hátránya is akad. Pl. az UV mappolást nem lehet megúszni, mivel továbbra is lesznek 2D-s texmapok...

Régebben sokat foglalkoztatott a téma, és szerintem a jövõ nem a polygonális renderelésé, viszont a nem polygonális objektumok "kezelése", azaz a modellezés, stb... szvsz egy jó darabig megmarad a polygonális szinten, vagy a NURBS terén... minden esetre a végsõ objektumot polygon "ketreccel" szabályozzuk. Egyelõre még nem elég gyorsak ehhez a procik....

Tök jó dolog a jövõ technikáin elmélkedni... Folyékony vinyót valaki?

per aspera ad astra

Aldaryn
Gyönyörûek lettek a képek. Ha így haladsz, akkor... huh, ide valami Duglas Adams féle megfogalmazás kellene a végtelenrõl, de errõl most leteszek. 😊

Szóval gyönyörû. A HDRI rettentõen sokat dok az összhatáson, de akkor is állat. Gratula!

Csak így tovább.

per aspera ad astra

Aldaryn
Kellemes karácsonyt mindenkinek!

per aspera ad astra

LionTR
Nem, mer csak ennyi van kesz 😊

nemtom figyelitek e mi megy most a fejlesztesek cimszo alatt. Mig vray, brazi,korokben a korlatlan szamu polygon renderelse a tet, addig finalrendereknel (scanline cooperative) a testeket nem polygonokbol hanem matematikai formulakbol epitik fel. Voltakeppen nem is "keletkezik" polygon. Mint a nurbs(gondolom en) csak nem csinalnak belole polyt, hanem a 'sugar' valahogy diretbe eri a feluletet. Kb ennyit sikerult kihamoznom, sajnos, most mas van kint az oldalukon de kivancsi leszek a vegere.

Ez azert eleg sok jo dologgal kecsegetethet, pl sokkal kisebb memoriafelhasznalas, mindenfele uwv map kinja-banata-szerencsetlensege(^2) eltunhet, stb.

lion, valszeg kenytelenek voltak kiszedni belole a csalasokat 😉

youth
ÚÚúúúú Hát ez eszméletlen jó!!!!!!!!!!!! Minden elismerésem!!!!! Kaphatunk olyan képet is amin az egész kocsi rajta van???? 😊)

HDRI ügyben: Szívesen máskor is 😊))

Youth

Nagyon szép lett. Szépen, részletesen ki van dolgozva, és jó az összkép(ahogy így elképzelem😄). Látom a lámpát is megcsináltad jobbra mint a múltkori, nekem tetszik.

Live your life like it\'s your last day...

LionTR
Igeeeeeeeeeeeeen!!!
A kommenteket kepzeljetek oda az elozo probalkozas alapjan 😊)
Ja, koszonet (Aldarynon keresztul) Youthnak a HDRI kepert!

LionTR
Elvileg most jonak kell lennie:

LionTR
Ha figyelmesen elolvastad volna, amit mostanaban irtam, tudhatnad, hogy mar feltettem a nexusra, de szarik behozni a kepeket.

Aldaryn: revairol hogy a herebe linkeljem be a kepeket?!

Szerintetek nem erdekes, hogy 3dMark03-mal egy gep 2300 pontot csinal a legujabb, 53.03-as detonatorral, mig a videokartya lemezen talalhato 52.14 (korabbi) verzioval 3133-at?

youth
ftp://[email protected]/MAX/kerek08.jpg

Ilyen képcímeket adtál... Asszem ha saját szervert akarsz azt be kell jelenteni, regisztrálni,s tb... én is töröm ilyenen a fejem, hogy csak a próba kedvéért. De amíg nem jön össze ez, addig tedd fel a freeweb-re vagy valahova hagy nézzük már a képeket!!!! 😊

Boldog Karácsonyt!

Youth

youth
Lion!
Saját szervert próbálgatsz?

Ja Aldarynnal csak hülyülünk 😊))

Youth

fle go
Na megyek keszulodok az estere, Mindenkinek Boldog Bekes Karacsonyt es sok szep ajandekot! 😊
Legalabb erre a napra tegyuk felre kicsit a modellezest es foglalkozzunk a szeretteinkel!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Lion: ne rakjál be piros ixeket vazze😊))

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

LionTR
Akkor asszem megprobalom felakasztani magam...

LionTR
Aldaryn: nem mi renderelgetunk piros ikszeket, hanem a tarhely-szolgaltatok konvertaljak at a kepeinket.
Te, ez a Youth gyerek mar megin teged kostolgat! 😊

Youth: De ugye nem Adamnak hivjak?! Mer ma csak azzal lehetne tetozni a bajt/szerencset 😊

Akkor megprobalom meg1x a kepeket:

A felnit mar lattatok, most keszult hozza fektarcsa is

Ugyanaz, HDRI-vel

Ha valaki esetleg meg nem tudna, milyen geprol van szo.

Aldaryn
Ha jól vetem ki, a max-nek azzal van baja, hogy egy meghívott függvény paramétereket várna, és az a scriptben paraméterek nélkül szerepel. Gondolom a régebbi verziókban nem volt paraméterezhetõ, és itt elfellejtetteék ezt hozzáírni... 😊)

per aspera ad astra

de allitolagt van mar ujabb verzio is. M vagy mi, nezd meg hatha azzal megy.

ne jobbgombol probald elerni a menut hamem a system/lights seetings vagy ilyesmi. (valami scripting gond van)

FRenkie
Ha családi téma van, nálam az érdekesség hogy az uncsitesómnak hármasikrei születtek!!
jó mi?

FRenkie
Hi!
nemtudjátok hogy mikor (max6,vray) beakarom állítani egy lámpa vray tulajdonságainál a fotonokat, akkor nemjön be az ablak, hanem helyette bejön egy edit ablak ahol valami scriptet kéne hogy írjak??

FRenkie
Inkább szív szegény , mert ugyanannyit fog kapni mint karácsonykor, fiszont azt mondják neki hogy ezt karácsonyra és szülinapra kapod egyszerre 😞

Legyen inkább mikulás alkat?😊

Live your life like it\'s your last day...

karacsonykor szuletik es te a harcmuveszetre tanitanad? 😊)
ejnye! 😊)

youth
Vettünk neki egy bazi nagy plüs figurát, szerintem nagyobb mint õ 😊)) majd legyûri! Ha nagyobb lesz elkezdem tanítani a harcmûvészet alapjaira, aztán amikor már úgy harcol mint én (😄DDDDDD) akkor keresek neki partnereket, bemelegítésnek jó leszel Józsi 😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Youth

Aldaryn
Gratula! Jó lesz neki,... karácsonykor 2x akkora csomagot fog majd kapni! 😊

per aspera ad astra