3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha már itt tartunk, nekem is kéne a brazil a 6-oshoz.😊

Live your life like it\'s your last day...

Csa! Sracok.

Megvan valakinem a Brazil max6-hoz?
Thx...

LionTR: kiraly a kocsi

LionTR
Koszike 😊
Asszem maradok annal az elkepzelesnel, hogy egyetem utan Aldarynnal alapitunk vmi ceget, es majd csak kinojuk magunkat 😊 Egyetem alatt meg el kene menni nekunk is vmi ceghez.

Az s2000 lassan keszulget, de man vegigvittem a NFS-t, ugyhogy mostantol belehuzok! 😊

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

Köszi!

nah ez aztana jo kerdes, a hazat vagyis pontosabban a belosot sketchuppal csinaltam, de vegeredmenyben azzal csinalod amivel akarod... ha ezzel megvagy szolj es akkor csinalok egy tutorialt. Hat bocs de szerintem ehhez nincs tul sok hozzafuznivalo. Lemodellezni a falakat/nyilasokat kb 5-10 perc, meg egy kezdo szamara is.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Ahhoz, hogy hogyan célszerû belekezdeni, vagy, hogy te hogyan csináltad, pl.

kb 40 perc, az irradiance mappal egyutt -3/0

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ha elkeszultel a modellezesel segitek.
vagy magahoz a lakasepiteshez kene?

Hali!
Nekem nagyon bejön, annyira, hogy én is szeretnék egy lakást készíteni, de nemtudom hogyan kéne, tudsz valami tutorialt, vagy leírást adni? Nagyon megköszönném!
Elõre is thanks!

youth
110 milla photon??? mennyi ideig számolta? 😊

Youth

http://www.freeweb.hu/losbellos/pmap3.jpg

http://www.freeweb.hu/losbellos/pmap32.jpg
a szoba vege, osszejott a dolog, (110 milla foton 😊
most valami komolyabbat csinalok, ahogy akad ra idom.
Belos ter termeszetesen.

fle go
Ja és még annyi, hogy én a helyedben mielöbb kezdenék valamit ezzel a jó modellezö tudással! Pl: mint a haverom aki 4 éve mayazik 2 éve kikerült New Zealandra, Jan 1-töl (www.huhustudios.com)ennél a cégnél kezd dolgozni. Nem semmi a faszi mindent belead. Igaz ez a cég Light Wave-ban nyomul de ami érdekes maya oktatónak vették fel a cégghez mert át akarnak térni. Szoval semmi nem lehetetlen.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
LionTR: fantasztikusan szép és kidolgozott az autós technikád, irigylem a percizitásod! Szeretnék már én is hasonló képpen modellezni, de egyenlöre még a gépem sincs meg, de ami késik nem múlik 😊
Szoval le a kalappal Lion!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

van amikor jol jon, pl ha nem akarsz sokat varni 😉 Mikor atkonvertal csinal egy plusz interpolaciot.

Aldaryn
Jaja, ez eléggé hasznos technikai megoldás.
A pmap irradiance map konvertálás eddig nekem nem hozott szép eredményeket, szvsz a legjobb a hibrid megoldás, pmappal gyorsított raytracelés (vagy irradiance map számoltatás...)

Szobáról képet? (ne, ne linket! 😄)

per aspera ad astra

megneztem az egyik faszi scenejet, 10.000 subdivs volt...100 milla foton. 😊 A max density egy nagyon brutal talalmany, mert iszonyat sok photont lehet kiloni de viszont lekorlatozza a map nagysagat,(ami ilyen nagy szamoknal amugy is felesleges, mert olyan kozel vannak a phtonok egymashoz hogy nincs erdemi tartalmuk)igy a meglevoknek az erteket valtoztatja. Szoval akar keves memoriaval is lehet billio photont tuzelni 😊

photon map meg irradiance map de a photon map nincsen atkonvertalva irradiance mappa. Most nezem nem is volt enviroment(skylight) az meg dobhatna a dolgon. Most visszatertem a szobara es sikerult a sotet sarkokat visszaszoritani egy kicsit, egyszeruen tobb foton kell ennyi. 😊

Aldaryn
Szép, plasztikus a GI, amilyennek lennie kell, gondolom én. 😊 Ez csupán fotonmap, vagy valami hibrid eljárás is (pl. Final gather, stb...) ?

Szvsz nem éles az árnyék. Pont ettõl lesz szép kontrasztos a ké. GI tesztnek baromi jó helyszín.

per aspera ad astra

de majd kiprobaljuk soft shadowal is.

ha' napfeny az 😊

FRenkie
a fõdön túl éles az árnyék

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

http://www.freeweb.hu/losbellos/pmap2.jpg
hirhedt sponza atriumos photon mappos kinlodas. Ugy tunik osszejon vegre a dolog.

FRenkie
Tenksz!

ja, vegul is merevseget jelent

FRenkie
a keménység a stiffness?

LionTR
Ja, en is szoktam gyurukurat is, azt elfelejtettem. Meg van neki a 3. is, nekem is mind a 3 tole van 😊

1 ,novelni kell a felbontast,
2, nezd meg a ruha kemenyseget,
3, ezek a cuccok mindig valami toleranciavals szamolnak, en sokszor ugy tervezem meg a dolgot, hogy valmelyik reszt (alltalaban a stabilt) az animacio leszamolasa utan elmozdithassam, tehat pl a hasabot feljebb tolom es ugy renderelek. Es akkor minden fittel.

FRenkie
Hela!

Aldaryn én is szeretem a LOTR ot, megvan az 1. 2 album, neked már a 3. is? vagy az OST mit jelent?

Más:

Itt látható egy kis reactor clothos szimuláció.
A ruha 40x40 es plane, és a "bekarikázott" részt nemlehetne megoldani, hogy ne gyûrûdjön úgy fel a terítõ hanem szép éles legyen mint a valóságban?
Thx,

K.András
Én sem tudok zenét hallgatni modellezés közben,semilyet.tv megy háttérzajnak oszt kész...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

youth
Nightwish, Depresszió, Rebublic, Fürgerókalába, Beatles (újabban 😄). De van amikor nem tudok egyszerre modellezni és zenét hallgatni, ez akkors zokott lenni ha ezenkívül még levelezekis valakivel, ilyenkor a zenét nyomom ki, marad a partner és a 3d 😊)

Youth

LionTR
En altalaban trancet szoktam, az tokjol ellazit, megnyugtat, stb, meg segit elzarkozni a kulvilagtol.

youth, ez vray, alabb (cornell box) rqueen

hehe, en soha nem hallgatok zenet, elvonja a figyelmet, csak ma kenytelen voltam, ocsem miatt 😊 vagyis inkabb figyelmessegbol.

Aldaryn
Eeek.

(...)

Én speciel most a LOTR ROTK OST-ra nyomom (ezt le KELLETT írnom... 😊 )

per aspera ad astra

Aldaryn
Csinálj egy plane-t, és egyszerûen linkeld hozzá, mintha egy space warphoz linkelnél (Bind to space warp) , mivel a Reactor víz is space warp. Pár elõnye van, ezért így csinálták meg.

per aspera ad astra

SaWo
Help Valaki! Ért itt valaki a rector-hoz? Egy sztem egyszerû kérdésem lenne Ha lerkom a vizet, és szépen beleejtek egy kockát, királyul fodrozódik, de ugye ezt a wíz objektumot nem rendereli le, szóval, hogy lehet azt megcsinálni, hogy pl egy plane fölvegye ennek a víz objektumnak a mozgását? Nem tudom, mennyi re voltam érthetõ. Köszi a helpet

youth
Hmm! Nem rossz technika, én még nem tartok itt 😞
De ez most renderqueen vagy vray amivel játszadozol?

Youth

http://www.freeweb.hu/losbellos/pmap1.jpg
van itt egy photonmappos szorakozas. Lattam a vrayforumon egy par igen meno pmapos kepet. eleg egyszeru osszehozni ha az ember raerez (ez van most folyamatban) ami meg elonyos hogy nezopontfuggetlen gyorsan lehet utana renderelni barmely nezopontbol. Naszoval a lenyeg a soket sarkok, valamit meg nem sikerult belonom.

FRenkie
😊
Én most sedtem le a black eyed pees albumot(elephunk)
és arra kifejezetten kellemes!

poen:probaljatok maxozni valami jo izes magyar nepzenere

youth
Írd meg ide: [email protected]
hátha valami okosat tudok mondani 😊

Youth

gammahoz texturazni egy kicsit mas. Szerintem nezz utana a weben biztosan van community ahol le tudjak/le van irva hogyan kell. Meg a jatektol is nagyon nagyban fugg a dolog, milyen texturameretet hasznalhatsz stb. Mindenkeppen nezz utana mert azzal, hogy van egy kiteritett uvw mapod nem mesz semmire sem, ha nem passzolnak a dolgok. Ki tudja hogyan mukszik az engine.

youth
Az lenne a legkirályabb ha beépülne Mayaba 😄DDD

Youth

szerintem ahogy kijon az fullos csinalnak hozza valamit. Eztan mar nagyon kene. A legkiralyabb az lenne ha maxbol lehetne menteni ebbe a formatumba 😊.

youth
És miért nem csinálnak neki valami szép külsõt? ha eddig eljutottak, akkor ez hamar meglenne... na mindegy... Azért egyszer megnézném..

Youth

nem, consolos, dos alol parancssorbol. A geometria, sima haromszog, a kod materialok stb egyszeru. Csakhat fapados

youth
Sziasztok!

Nos ez a Renderqueen ez hogy megy? olyan mint a Brazil vagy a többi renderelõ?

Lion: már nemtomhány oldalt visszanéztem de már nem bírom tovább... kérlek!

Youth

SaWo
Ja, csak hogy érthetõ legyen, a modellek 3ds - formátumban vannak, és fel is vannak textúrázva 😊

SaWo
Huhuúú, képzeljétek karácsonyra katam egy 500 daraqbos modell gyüjteményt 😊 Tiszta jó cuccok vannak benne repülõktõl kezdve, mindenféle bútordarabig ... még nem tudom, mire fogom õket használni, de tiszta király 😊