3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fle go
Lion: koszi a neros dolgot!
A többieknek meg koszi az ötleteket, de ha a power booleanal is gondok vannak akkor mit javasoltok a lyukacsos lego elemeket hogyan modellezzem le??? pl: a belinkelt képen látható nagyobb narancssárga rúdszerü elemet, ami a vázat alkotja.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

LionTR
Flego: ez tenyleg allat lesz, ha kesz lesz! En speciel tamogatom a darabonkent valo lemodellezest, igy fel tudod majd hasznalni kesobb is, ha akarsz meg ilyesfele dolgokat csinalni.
A sarga elem belseje meg ugyse fog latszani 😊
Ha jol emlekszem meg te kerdezted anno, hogy milyen progival lehet digizni. A haverom aszonta, o neroval csinalta, bocs hogy ilyen keson valaszolok.

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

Frenkie: max 6-ossal, és úgy, hogy csináltam egy-két téglatestet, amikben edit mesh-el csináltam nyílásokat.
Aldaryn: Nagyon sokáig az volt a kedvenc játékom, és már izgatottan várom a kettes részét.😊 Legközelebb linkelek új képet.

Live your life like it\'s your last day...

mellesleg ennyi ablakhoz tok felesleges a fotonmap 😉 Egyszerubben is meg lehet csinalni. Siman csak irradiance mappal.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Ha lehet, inkább kerüld a boolean mûveletek használatát! Lehet, hogy elsõnek szép, meg jó, de ha erre állsz rá, akkor késõbb komoly problémáid lesznek komolyabb modellek készítésével.
Jobb mihamarább leszokni róla...

Ha mégis nagyon erõltetni akarod, akkor a Power Boolean megteszi, bár az is sokszor bakizik... 😊 Hehe...

Redfox: Please likelj új képet, ha updatelsz, a kavarodások elkerülése végett. Köszi.
U.I.: Szvsz még mindig sántítanak az arányok, ha az egészet megnyújtanád Z tengelyen, akkor valósághûbb lenne... Játszottál valaha Sims-el? Az elég jó referencia, csak a valóságban szélesebbek az ajtók, ablakok... 😊 Nomeg a lépcsõk...

per aspera ad astra

flego >powerbooleans. Nekem nincs, igen ritkan modellezek maxban.

redfox, kijelolsz a targyakat es scale...
melyik maxot hasznalod a 6 ost?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

FRenkie
power boolen!

redfox: mivel csinálod?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

fle go
Udv: kene egy kis help...mit is szoktatok boolean helyett hasznalni? En eddig nem hasznaltam de a lego keszitesben nagyon kene de ez sehogz nem mukxik...mit es hol lehetne beszerezni helyette? Valaszokat koszi!!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Na már javítottam is egy kicsit, az elõzõ képen nézd meg.

oké, köszi, javítok az ajtón. Lenne két kérdésem:
Ha egy lépcsõt, pontosan egy straihgt stairt akarok csinálni, akkor miért van az, hogy amikor beállítom a méretét, és rákattintok visszamegy a talajra, és lapos lesz?
Van ugye ez a ház, meg a szekrény+asztal, de azok nagyobbak ,hogyan lehetne õket lekicsinyíteni, kerestem de nem találtam olyan funkciót?!

redfox, ugyelj az aranyokra, pl eleg keves hazat lattam ahol az ajtokeret olyan kozel van a plafonhoz.
hasznalj meter vagy centit, es akkor tudod fejbol kb ki hol merre.

Na dolgoztam egy kicsit a lakáson, és van benne pár illesztési hiba, de a földszint alakul.

A helyedben én is darabonként csinálnám, így hosszabb lesz ugyan, de szebb is.

fle go
es meg annyi a palcika tokeletesen belepasszol a csuklos darabkaba, de jo az eszrevetel, en meg igyekszem ugyelni a reszletekre.

fle go
Koszi az eszreveteleket emberek! A narancssarga darabkan nincs bump, hogy a belseje mitol ilyen pontosan nem tudom valoszinu attol, hogy a glossynes-be raytrace-t raktam kb 60-as beallitassal, szoval az ott minden bizonnyal feny csillanas, vagy ilyesmi. Egyebkent a valosagban is kb ilyen fenyes ez a darabka. a palcikakon meg javitanom kell mert nem ilyen kicsit gombolyitettek de arra eddig nem jottem ra hogyan oldjam meg.Ez meg a referencia kep, ha elkeszulok vele valoban allat kis gep lesz!😊

Aldaryn
Éppen azért alszik mindenki, mert szünet van... :] Én is most keltem...

per aspera ad astra

na mi van alszik mindenki? Szunet van emberek! 😊

jah, ami egy tomb azt csinald egybe mer lepetezel 😉 meg sok hulye folt meg stb lesz majd a gi szamolosanal. (az illesztesek miatt) ami vszinot tobbszor szerepel (csatlakozok stb) azzal hajts!

Aldaryn
Ezt tényleg eltart majd egy idejig MAX-ban összerakni! 😊
Kicsit azonban szerintem sem oké a sárga elem (ugyan nekem ilyenem sosem volt... ) de szvsz nem passzol bele a rúd! Valahogy a belseje tényleg olyan "bumpolt"... gondolom így van.

Még valami: A LEGO feliratokat nehoyg modellezzed! Bele fog halni a gép. Inkább, ha nagyon közeli kép kell, a végén MTD-vel rápakolod, vagy valami hasonló...

Ja, és Hajrá! 😄

per aspera ad astra

Sawo, nem egeszen ertem a photon GI, photon meret, regathering osszefuggest. Azt ertem hogyan mukodik, mi mit csinal, csak azt nem hogy az eredmeny miert nem olyan amilyet szeretnek. De meg probalkozom. De ami a photon agyuzast illeti fantasztikusan gyors, foleg azt is beleszamolva hogy itt addig lovoldoznek mig a megadott szamot el nem erik.

moni
redfox aláírása, az az én dumám!!!Lenyúlta a kis geci!!Amúgy nagyon jók a képek, én is csináltam eggyet, bár nagyon nagyon kezdõ, de majd megmutatom. Mondjuk az az elsõ képem!!!

\"A lehetetlen nem létezik!\"

FRenkie
kellemes, csak látszik hogy ugyanabból a textúrából van "csinálva" mind a 2ettõ.

FRenkie
F LEGO 😊
én is belekezdtem egyszer egy Technic LEGOba , de csak az 1. kocskáig jutottam el😊
Jó ötlet amúgy, és nem is olyan nehéz, viszont nagyon nagyon sok idõ.Bár célszerû az összerakás terve alapján felépíteni, és lemodellezni minden egyes darabot, és akkor tudod majd öket többször is használni!ja meg le is lehet mérni a darabokat, és úgy még pontosabb lesz!
Sok sikert hozzá!

Tegnap csináltam egy rendert a szekrényemrõl és az asztalról együtt, hát itt van az is.

Elsõ ránézésre jó, nekem a sárga alkatrész belseje nem passzol, a mélyedések benne olyanok, mintha csak a textúra lenne(lehet, hogy az is😄), meg még az, hogy emlékem szerint a fekete rudaknak a széle, valahogy le van gömbölyítve, de ez nem bizos, ezeket kivéve minden oké. Majd késöbb csinálj olyan képet, hogy valami négyzetet kiraksz belõle, az jól nézne ki.😊

fle go
Ajandekozas utan belefogtam egy kis meloba😊 Na persze nem rogton, csak a mai nap, nem gondoltam de most mar tudom eleg kemeny dio amibe belekzdtem es meg nagyon az elejen jarok. De idovel elkeszul...remelem😊
Es persze a jatekot nem en kaptam, de jo kihivas megmodellezni, majd scannelek kepet a referenciarol.

SaWo
huh, én elvileg részt vettem egy mental ray fejtágításon, de ott csak eldarálták gyorsan, nem hiszem, hogy olyan mélyenszántóan tudnék felvilágosítást adni, mint amilyen mélységben tis szántjátok Aldarynnal a render systemek mély barázdáit 😊
De azért ha felteszed kérdésed, még az is lehet, hogy érteni fogom a kérdéstt, sõt, ha nagyon eccerût kérdezel, még azt is meg tudom mondani rá, mi rá a válasz 😊 ...
A legjobban most azért azt tudom, hogy ha még sokat itt ülök a gép elõtt tanulás helyett, hanyas lesz a fizika aláíráspótlásom 😛PP

mental rayhez nincsen valakinek valami jo GI tutja?
(maxos mentalhoz) nem vilagos egy ket aprosag miertje.

SaWo
én nem tudom, hogy milyen ban-t kapnam, de már több mint 1 napja tart, és nagyon hiányzik, mert kéne az a videotutorial nagyon ... :S

Altalaban 1 ora bant kapsz :]

SaWo
Azért kick-eltek ki, mert Kabel-em van, és csak 3 slot-om volt :S most már tudom, több kellett volna, de eddig nem tudtam, mert az összes magyar hubra 3slot/hub van. Mind1, nem ez a lényeg, inkább megnyitnék 1000 slot-ot is 😊 csak engedjenek vissza.Ezt hogy lehet kiérdemelni, nem tudod?

csak vicceltem, azt hittem nyilvanvalo...
de majd utanakeresek en is.

Van mar brazil max6-hoz. Ha nem lenne akkor nem kertem volna :] Olvastam kulfoldi 3D hiroldalakon :]

FRenkie
wó ez nekem is hiányzott!

youth
Ha DSL-es vagy akkor 8 slotot adj meg (több HUBon is lehetsz), ossz meg vagy 5 GB-ot. Ja dúrván ennyi, de ha legközelebb kickelnek olvasd el mit írtak ki mert pl lehet azért mert rosszat osztottál meg...

Youth

youth
Max 6-hoz már van fönn Brazil a neten az 1.2-es de nincs betörve... Nenad! neked tört van?

Youth

Sonajk @:o)
Látod, ez a te dolgod. Ellenbe, ha valaki igényt tart a Vray-ra Max 6-hoz, nagyon szívesen kilinkelem, csak szóljon az illetõ.

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

K.András
Mondjuk nekem siri csendben megy a gép, semmi hang,bár ehez 13 ezres proci hütö kellett,egyébként ilyen az én "gépállatom" :brrrr

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Aldaryn
Jaja, megfelelõ hifivel az ablakok és egyéb üvegtárgyak apró szilánkokra robbanása, és a közelben állók fülébõl feltörõ vér jelezheti a renderelés végét... 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Nem éééér! 😊)

U.I.: Nekem semmi szükésgem nincs a MAX figyelmeztetõ funkciójára, mivel, ha befejezte a renderelést, a prociterhelés vissazesik 2-4%-ra, a ventillátorok belassulnak, és hirtelen az eddigi süvöltõ, minden egyéb hangot elnyomó, hangorkán helyett az egész lakást síron túli csend tölti be... 😄 Szóval ez pont inverz mûködik... Hehe...

per aspera ad astra

K.András
lol

http://druglord.buzz.hu/ ;)

nekem van brazil max6 hoz de nem adom oda senkinek sem! 😄

Sonajk @:o)
Brazil még nincs a 6-os Max-hoz, de Vray az már van. Kell?

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

ah nagyon fasza hogy lehet allitani a frekvenciat is 😊

koszi,aszittem alapbol nincs is ilyen feature, bele sem mertem nezni a helpbe 😊 Aha nagyon hasznos, ha pl fozol, takaritasz, edzel, olvasol,stb tudod mikor kell odamenni es megnzeni a cuccost.

A photon mappos temahoz kapcsolodoan, megcsinalom mental rayel is, ugy tunik nem is akarhogyan meg lehet vele csinalni eleg rovid ido alatt...

Aldaryn
Nekem especien nincs... ilyet szeretnél beállítani? 😊
(A Preferences/Rendering fülön a Render Termination Alert boxban tudod ezt megetenni.)

per aspera ad astra

valakinek nincs megoldva veletlen az, hogy a rendereles vegen max klejatszik egy hangfilet vagy valami ilyesmi.

SaWo
bocsi, a hub címe:
dinomedia.no-ip.org

SaWo
két kérdés:
1.- Mégnem próbáltam, de az 1.03as brazil nem furikázik el 6os max alatt?
2.- Használ itt valaki DC++-t? Egyolyan gondolóm lenne, hogy a dinomedia.n-ip.org nevû hubról "kikick"-eltek, mert állítólag kevés slot-om volt nyitva. Akinek van ott ismerõse, vagy ismer operátort, az járjon már el az érdekemben krem (Username: Octopus ) vagy elég lenne egy email cím is egy operátortól, ahol reklamálni / egyezkedni tudnék. Nagyon fontos lenne, mert egy 4 cd-s Character Studio Video Traininget szedtem épp, am félbeszakadt, és nagyon kelene nekem ez a cuccos. Ha valakinek esetleg ez megvan, akkor szóljon már, indítok itthon egy ftp szervert, de ehhez mindenképphozzá kéne jutnom. Szegény Frenkie-t nyaggatom itt, hogy töltse le nekem a hiányzó file-okat, neki elõrre is köszönöm, meg mindenkinek, aki tudna nekekm segíteni.

FRenkie
Szerintem itt senkinek sincs meg😞