3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
VirtualDub. Szerintem eszementül király progi. Ráadásul ingyenes... 😊)

per aspera ad astra

nem semmi mit ossze nem modell-legoztok itt 😊
Eleg jol nez ki, probald meg majd hdrivel is.
A futofenyek, lehet hogy valami uws hatasu papirral oldanak meg legoban ~ szerintemvalami kozepesen self illuminated feluletetek, pl cylinder.

no befejezm a modellt.

Mas, szokott valaki vcdt gyartani, hogyan "egetitek" ra a feriratot?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
A legszembetûnõbb kritikával a shadert céloznám meg. 😊 Egy kis tükrözõdés nem ártana neki. A LEGO elemek szép "fényesek"... 😊

A bevilágítással pedig mi a gondod? Ahogy lenne a "valóságban" : Spotlámpák, variálni pedig a végtelenségig lehet. Ha magát a lámpát is szeretnéd a scene-ben viszont látni, akkor pedig modellezzed le. Búra, foglalat, stb... ahogy az lenne a valóságban, mert a legmegyõzõbb képeket így lehet elõállítani. 😊
A futófényeket is hasonlóan. Ott mondjuk azok "omnik" (A spot lámpák is azok, de ez más tészta... 😊 ) de mind1.
A lámpa modellezés megmarad.

per aspera ad astra

SaWo
Zseni, beengetek végre az Antidot hubra újra, nagyon boldog vagyok. Így már sokkal megnyugtatóbb érzés, még ha tanulnom is kell, hogy nem hasztalan zúgatom a gépet, hanem jön le valami hasznos is 😊)

sawo az uj renderquennt meg nem tapasztaltam ki, de nem nagy kaland vegul is 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

nah hazaertem 😉 reggel megcsinalom aztan meglassuk mi lesz.

SaWo
Én is kérdeznék valamit: Hogy lehetne billentyût rendelni ahhoz a parancshoz, hogy "see throught" (bocs, ha rossul írtam. Tudjátok, mesh job gomb/properties. Átlátszó lesz tõlle a mesh, és látod a ref. képet mögötte.

Barpi
Megint elkelne egy kis segitség. Alant lathato az Xwing-em felkesz verzioja. Azert termeszetesen johetnek a kritikak mar ebben az allapotaban is.

A vilagitassal van nagy gondom. Szeretnek a padlozatba beepiteni ½reflektorokat½ amik makd megvilagtjak a hajotestet. Milyen megvilagitas kell, es milyen beallitassal?
Aztan jo lenne az a franko futofeny is (persze nekem csak allna) ami a filmekben a landolast segiti. Itt megint nem tudok megfelelo beallitast. Ha valaki tud kerem segitsen.

[__\\--OOOO--/__] Battletag: csibésárpi#2619

SaWo
ÓÓ én mondom, hidd el 😊)

Egy kis segítség annak, aki a mental ray szineiben szállna versenybe a hétvégi kompetísönbe:
Mentál Rélly tutorliyál globál illuminésõn

K.András
Mond anyukádnak hogy ez is tanulás,de ez érdekel is 😊))

http://druglord.buzz.hu/ ;)

SaWo
Nenadesz: Renderqueen hol marad? 😄DDD

SaWo
Jaj de bepróbálnám Mental Ray-vel ,csak anyukám szerint tanulnom kell (szerintem is 😞( CSütörtökön Operációs Rendszerek vizsa 😞(( nem akarom brrrr

eh el kell mennem, 😞 talatam egy erdekes hazbelos megoldastm, de holnapig lemodellezem, aztan ha emberek akarjatok megvilgithatjuk es kozben meg lehet beszelni a tapasztalatokat trukkoket. FR,es Vray mar eleg jo kitapasztaltam, Brazilban majd Alardyn (ha lesz kedve kivarni 😄) Este megcsinalom, csao

most eppen egy hazat modellezek. majd megmutatom.

kulon a modifiereknel van alul.

FRenkie
nenad nekem is van kedvem a témához.

az MTD-t vraynél hol kell beizzítani?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

fle go
Aldaryn: köszi a választ!
Jócskán belehúztatok a beszélgetésbe, volt mit olvasnom😊

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Á, ez meg sem közelíti a Microsoft-féle "oktató" prezentációkat... Tudjátok: "Béla, aki félti az adatait..."

A "hazi hetvegi competitont"-t támogatom. 😊 Szerintem jó poén. 😊)

per aspera ad astra

K.András
Vazze,de ezt kinek készitették???Vagy lehet kint már az oviban is ezt nyomják???

😊)) ezt nezzetek meg, CEBAS computer igen kifejezo bemutatoja mi is a distributed rendering 😉 (valahogy ugy tunik mintha mindenkit hulyenek neznenek, de azert jo poen)
itt a link

SaWo
Ááááááááááá. Utálok az ilyenekbõl kimaraddni sráciok, de az a fránya vizsgaidõõszak. Én nagyon díjaznám amúgy 😊 Meg lassan jön a 10K is 😊) Ez már télleg jubileum lesz!!! 😄

kene ilyen kis hazi hetvegi competitont csinalni.
pl valaki csinal egy scenet, vilagitsa be mindenki erdekesen, vagy egy egyszeru targy modellezese, bemutatasa. Anno egy haverommal rendszeresen csinaltunk ilyet, nehany ora az egesz. erdeklodes?

Aldaryn
Mellesleg, ha elmész a http://www.splutterfish.com/sf/tech_gallery_index.php címre, nagyjából megtudod, hogy mi lesz benn a 2.0-ban... 😊

Lesz benne MTD, 3D motion blur, még több, több, (végtelen, állítólag) db. geometria renderelése,
Ami nincs leírva, azok a splutterfish fórumán találhatóak, a brazil után érdeklõdõk kérdésáradatának köszönhetõen:
Ilyen pl. a még mélyebb shader szkriptelhetõség, (mer ugyebár az van Brazilban, csak senki nem használja nagyon... 😊) ) a gyorsabb, megbízhatóbb foton engine, a BRDF, és BSSRDF funkciók által vezérelt "egy shader mind felett"... 😊) stb... menj el, és olvass utána, ha érdekel, több nem jut eszembe. 😊
Ja, és állítólag még nagyobb kompatibilitás a többi pluginnel.

Az 1.2-nek igazi újdonsága a megnövekedett sebesség, stibilitás (nem véletlenül n.2) , a még jobban kontrollálható SSS shader, a fotometrikus fényforrások (véééégre) támogatása, meg még pár apróság.

per aspera ad astra

jaaaa. bocs 😊

K.András
Én ugy mondom hogy jol berakatta magát mindenbe,max-maya...

jah, minden benne van csak egy csomo minden nem 😊 (shadow tipus raytraced+map csak, ha displacementet akarsz csinalni nem art ha van par giga memoriad, mutass self illuminationt! 😉 stb, de inkabb hagyjuk.. 😊

van max6-os verzio, csak eppen ez nem az. 😊
viszont sikerult fr stage1 sp2-t szerezni 😊

K.András
Na ja,de mental ray a király,az mindenben benne van ha akarod ha nem 😊))

Azert ego az SF-tol hogy nem birt kiadni meg egy rohadt mukodo max6-s verziot. A chaos nehany nappal a max6 release utan mar kinyomta a vray-t

FRenkie
Na a sok """"" jel helyett inkább áruld el szépen a konkrét elõnyeit!😛

Aldaryn
Igen, a "látványos" újítások a 2.0-ban lesznek... :] Ez az 1.2 csak pár apró újdonságot tartalmaz, ami nem annyira "keméyn fejlesztés", inkább amolyan "Extra" fícsör. 😊)
Mellesleg a vissazjelzések alapján pár ponton optimalizáltak a kódon, és állítólag gyorsabb, mint az 1.03...

per aspera ad astra

ahogy elnezem a brazilrs galeriat, meg a kommenteket, vegul is minden kool ficsor 2.0 ban lesz benne. Vegul is mi van az 1.2 ben?

SaWo
😊 bocsi, ez elég égõ 😊 Kérdeztem valamit a 3dwarez-ben, és ide várom a választ 😊 ehh

sawo! mer lereakcioztam csak eppen a 3DWAREZ forumban kerdezted!!! 😊)

gondolom ezek utan ez a max5 verzio... na en alszom, hatha holnap.

SaWo
srácok reakciózzátok már le a reaktoros kérdésemet plíz: 6 os max, reactor 2

FRenkie
nekem is szar

emaileztem a "csodagyereknek" remelem ert angilusul. hatha kedve is lesz valaszolni. Addig meg eltesszuk emlekbe.

Aldaryn
Jelentem, nekem is megöli a 6.0-ás MAX-ot... :]
Az ötössel pedig licensz hiba, a Brazil 1.03 licensz fájlját nem eszi meg... 😞

per aspera ad astra

en 5-n probaltam, meg a kepen is (ahol ment) 5 van.

Aldaryn
Mindjárt nézem is... 😊 Gondolod, hogy amint megláttam a linekt, nem kezdtem el tölteni ezerrel?! 😊 Jobban mondva khm... nem ezerrel, mert a f@szom azokba a ***** ***** ****** ****** **** .... ****** lakásszövetkezetesekbe, hogy nem tudnak ***** DSL-t idehozni! Grrrr....

per aspera ad astra

6 os max?

nekem megy gond nelkul egyedul az a baja hogy nem renderel... 😊

Nekem is megvan a brazil 1.2 de maxhat szetfagy ERROR, WARING stb... uzenettel az startkor....

figyelj, tuti mukszik a dolog a srac bedobott kepeket, nezd mar meg legyszives, nalam regebben is gond volt, banat tudja miert a licensekkel.

Aldaryn
Ázsiai nyelvû warez site rula!! 😊 Anno plugokat töltögettem ilyen helyekrõl... Eh... szerintem jobb játék, mint a mastermind. 😉

per aspera ad astra

nah vegul betevedt egy angol anyanylevu, neki gondja volt, most szedek egy masik verziot.

a' most nezem en mar leszedtem a brazil license managert 😊 valaki nezze meg!

http://free.x3.hu/losmurdello/tree/brazil12.rar

nah, megvan a brazil1.2 de egyenlore nem megy license problemak.. De mondjuk ahogy leszedtem az se volt, semmi, kinai oldalra regisztraltam magam, leszedtem a fileokat amik ossze vissza voltak nevezve.. de rajottem! 😉 a nev szerint egymas utan vannak az archivok ufgjufguogfE.rar wrugfusffh.rar stb. No, nem mellekeltek cracket hozza es nem hoppazott senki sem (a sok mosolygos smilie-bol kovetkeztetve), ezert azt gondolom, hogy mint az 1.03-nal kell eljarni.