3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SaWo
Próbálkozz a Programok beszerzése/3D warez fórumban. eghyébként, ha engem kérdezel DC++, vagy Kazaa esetleg. De a warez fórumban még tán ftp címet is kapsz.

SaWo
Már Frenkie-vel délután (tanulás helyett 😊 ) megvitattuk msn-en ezt a lego kockás témát. Én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy kör alakú bemélyedést ,/lyukat tényleg nem nehéz modellezni, de szerintem kokáv kimetszéseket már inkább. Legaábbis én akárhogy törtem a fejem, nem tudtam olyan vertex/él elrendezést kitalálni, hogy a poligonokat minden esetben 4 él határolja. Nem tudom, értitek-e mire gondolok. vAlahol muszáj lesz egy 5 (illetve azt 4 és 3 szögekre bontva) sználni. Nektek errõl mi a véleményetek?

Egyébként még mindig az az érzésem, hogy én tévedek, és biztos van helyes edge elrendezés, csak nem jöttem rá. Kíváncsian várom a kimentett screenshot-okat, amivel megcáfoltok 😊)

Youth: Itt van minden szép és jó. http://www.wheelsnext.com

Bocsi, lécci irjátok meg, honnan lehet max5-höz pluginokat letölteni.
Elsösorban shagfur és shaghair kellene.
Kszi!

Aldaryn
Mit akarsz?! Ez kezdésnek nem is rossz! Ha hiszed, ha nem, a + alakú lyuk sem nehezebb!

Ma nem volt idõm, kicsit közbejött valami, bocsesz, hogy csak ígérgettem,... errõl jut eszembe, még anno mondtam, hogy elõkerítek egy VRay világítási beállítást, csak nem találtam, viszont azóta meglett, fel is töltöttem...

Asszem ez az... 😊

per aspera ad astra

LionTR
SaWo: hat igaz hogy en nem sokat foglalkoztam a NURBSszel, de jelenleg azon az allasponton vagyok, hogy polyval szinte mindent meg tudok csinalni, amire mostanaban szuksegem van, persze van olyan amit NURBSben egyszerubb, ebben egyetertek Aldarynnal.

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

fle go
Hat ez ilyen egyenlore, a bonyolultabb elemet amit korabban mar belinkeltem, nem megy Aldaryn ha lesz idod kerlek keszitsd el azt a kis kepillusztracios anyagot amit emlitettel. Koszi!!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ja, hulyeseget 😉 ,kertem csinaljon mar (az elozore alapozva) egy feluletet ahol a kamera es a fenyforrasok (gondolom objectek is) pozicionalhatok. Texturazas minden mehet maxban. Save 3ds, convert to RRT (triangles) uwv-t megtartja, ballitod a materialokat es hajts.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

K.András
De mihez csinálja az interface-t???Rhino???Vagy hülyeséget beszélek mostan?😊

http://druglord.buzz.hu/ ;)

hmm, emaileztem a RenderQueen irojanak, csinal egy kis Grafikus interfacet, fenyek es camara pozicionalashoz.
Megerdeztem mibe kerul. 256$ Hat bazel nem semmi.
Oke hogy most eppen nincsen sehova sem portolva (MarbleCLAY mar tamogatja) de ez az ar ezert a cuccert. Asszem megveszem! 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fle go
Hu emberek nagyon koszi mindenkinek, Aldaryn orulnek ha megcsinalnad azt a kis tutorialt, persze csak ha kedved van hozza.
Koszi mindannyiotoknak!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ja viszont rhinonurbsen van mas is amit emberz nemigen derit fel, ez pl a controll pointok cibalasa, ami leginkabb ahhoz hasonlit amikor elkezded mozgatni a vertexeket, csak itt a hatas mindig sima marad...pl csinalsz egy hengert es annak a cpontjait mozgatva is modellezhetsz. majd ha tobb reszlet kell csak rebuild, (tobb cpointbol) es igy tovabb.
Es hozza sem nyultal az ivekhez(curves) sem extrude sem mashoz. sok szuper dolog van benne.

Aldaryn
Nenad: Ja, bocsesz... 😊 Tényleg, mi másra... 😊)

SaWo: Szvsz más szemlélet. Bizonyos feladatokra sokkal plasztikusabb, és könnyebben kezelhetõ, mint a poly, viszont ugyan úgy megvannak a hátrányai is. Ahogy én eddig láttam.
Melyik MAX-os modellezéshez hasonlít leginkább? Hmm... mit szólsz a MAX NURBS-höz? 😊 Na, viccet félre, szerintem a spline, patch modellezéshez, kiindulva abból, hogy NURBS terén szinte mindig görbékbõl indulsz...

per aspera ad astra

SaWo
Szerintetek érdemes belevágni a NURBS modellezés megatnulásába? Most persze majd rávágjátok, hogy érdemes, de én itt arra lennék kíváncsi, hogy mi az amit meg lehet csinálni (Rhino féle )NURBS-szel, amit poliban nem lehetne? Illetõleg mennyi idõ megtanulni ezt a nurbs-ot? Nagyon bonyolult? Vagy csak más szemlélet? Melyik max-os modellezéshez hasonlít leginkább? Box / Spline / Patch ??

rhinora gondoltam. (mi masra? 😊 Es nem polybooleanra termeszetesen

Aldaryn
Booleannal? 😊 Azzal kb. ugyan ott vagy, mint egy spline+extrude... 😊 Nem lesz valami "szép" a poly modell... Messzirõl tökéletes, de akkor már a spline+extrude, mert az még a booleannál is gyorsabb...
Egyedül egy Rhino vagy Maya kvalitású NURBS modlellerben lehet gyorsabban ugyan olyan szépen megcsinálni, mint meg lehetne polyban. De ott tényleg meg lehet. Ez a feladat kifejezetten "ordít" a NURBS feldolgozási módszerek után. Pár trim, pár fillet, ... és hipp-hopp meg is vagy, lekerekített élekkel.
Ugyan ezt, a lekerekített élek miatt MAX-ban képtelenség NURBS-el elkészíteni.
Igazából a MAX NURBS szvsz itt vérzik el. 😊

per aspera ad astra

szerintem ezt kar magyarazni.... egy masik modellerben bolean hasznalatval seperc alatt megvan, es a ket idot osszehasonlitani... legyunk oszintek nemigen lehet.
Rutinbol csinalod vagy se....

SaWo
ááá, ez az, topológia ... 😊)) mennyit gondolkodtam ezen

Aldaryn
Nenad, hid el, egyáltalán nem körülményes, vagy lassú így modellezni, ha megvan a "rutin"... de ez mindente igaz.

per aspera ad astra

Aldaryn
topológia?

per aspera ad astra

youth
Most mindenki legozik??? Régen mindenki kocsit gyártott!!! Hû ez klafa! Én is szerettem (szeretek) legozni 😊))
De én már hiába kalimpálok itt... mondjátok hogy nem 😊))

Youth

SaWo
Szerintem így lesarkazni bõven elég az egyes elemeket, mert kirakva belõlle a kész játékot (továbbiakban ojjektum 😄 ) még ez is elég részletes lesz, illetve kellõ részletességû lesz. Pl az életben egy legókocsi 20-30 cm, ehhez képest egy ilyen kis elem 1-2 cm, és a lekerekítés meg pár tized miliméter. Szóval bõven megteszi az az élletörés a sarkokon szerintem. DE kétségtelen egy messmooth szebb eredményt produkál. Én mégis azt mondom, hogy az a pici szépséghiba megréi azt azidõt, amit a rendereléseken spórolunk majd. De mielõtt elfajulna a vita 😄DD, majd a tapasztalat elbírálja.

SaWo
Aldaryn: Hetek óóta gondolkozom egy szón, amit tõlled hallottam. Én a mesh karakterisztikájának neveztem, de te egy job szót alakalmaztál rá.Annak a jelzõje, hogy egy subdiv (vagy egyéb) model rácshálója mennyire tökéletes. Vagy valami ilyesmi. Mi votl az?

FRenkie
flego: a Shell módosító MAX6ban benne van, MAX5 höz pedig van egy solidify nevü plugin ami tkp. ugynaazt csinálja.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

hat...nemtom, flego nem lenne egyszerubb egy masik modelert megtanulni? Mint szenvedni az maxal, mennyi idobe is tellik ez? Mind1 csak egy otltet...

Aldaryn
Flego! SaWo megoldása jó, viszont csak akkor, ha kicsi szerep jut majd az elemnek a végsõ képen. (nagyon kicsi), közelrõl... nos, szvsz kiábrándító, és normális lekerekítést képtelenség készíteni ily módon. Úgyhogy ne nagyon nyúlj ahhoz az extrude módosítóhoz,... viszont a spline jó kiindulási pont lehet! 😊 tényleg!

Elég hosszú lenne elmagyarázni az egészet... Holnap reggel van pangó idõm, ha neked ráér, akkor csinálok egy gyors kis képsorozatot, hogyan kell "bonyolultabb" formákat vágni sima felületekbe. 😊

per aspera ad astra

SaWo
Flego. Mondok egy egyszerûbb megoldást is, bár lehet, hogy Aldaryn-ék kicsit orrolni fognak rám, mert nem lesz szép majd a mesh karakterisztikája, de mindenképp egyszerû. Fogod a képet, berakod háttérnek a max-ban. Szépen shapek-bõl megrajzolod, összeadogatod õket attach-csal, és kapsz egy editable spline objektumot. Küldesz rá egy extrude módosítót. Szépen kiextrudálod, és kész a tuti. Mindjárt próbálok hozzá csinálni egy tutorialt is. (Ez scak egy kkép lesz ...)lego SHAPE -> EXTRUDE

fle go
Frenkie: hat koszi szepen! Majd probalkozom vele, ugyan mar hasonlo modon probalkoztam de nem jott ossze😞 A polyba lyukat vágni gondolom a CUT-al kell? Ez a shell módosító benne van a maxban vagy ez egy kulon plug-in?
Lámer vagyok azt nem értem még megcsináltam polyban frankon 8 szögü n-gonnal meg volt a formam majd a nyolcszög polyjait kiszedtem igy keletkezett egy lyuk ugyebar ez eddig stimmel de ha utana azt csinaltam hogy kijeloltem az ossz polyt es extrudaltam akkor a masik oldala az objektumnak teljes egeszeben lyukas maradt (de miért?) es csak ugy tudtam befedni ha polykat szerkesztettem ugymond a hatuljaban. Na majd holnap belinkelek errol egy kepet ha nem ertheto nektek. Habar en se ertem😊) Van itt meg mit tanulnom, de jocskan ha lenne kozetetek valaki pesti akkor orokke nyaggatnam hogy mutasson mar meg ezt vagy azt😊)

FRenkie
flego:igen mostmár látom mind2 képet.

a kérdéses darabkát szerintem polyban modellezd le.
kör kerestmetszetû lyukat nem nehéz csinálni, egy nyolcszög(n-gon) mentén vágsz lyukakat a polyba-amikor még csak 0 a vatsagságsa, és a 8szögeket kivágod, illetve a többi lyukat is, és majd ha "hiányoznak a lyukak" akkor adsz rá 1 shell módosítót ami magasságot fog adni a felületnek.A keresztalakú lyukat is ily módon kell kivágni , de a "kereszt" sarkaihoz nem elég 1-1 vertex, mert akkor a smooth után eltorzulna, hanem 2, de a legjobb ha 3 vertex határlja.Majd a shell után pedig a -úgylátom a lyukak széleinél- beextrudálod.

na hogy alltok, keszen vagytok vilagitassal?
nekem van 1 vray es 1 fr verziom, es lehet lesz egy MR es 1 RQ.-bar ez utobbi, most kicsit macerassab. De azert marhara kivancsi vagyok

fle go
Frenkie serverrel volt valami gond de ha igaz akkor most mar jo

fle go
Hm...elakadtam mar semmi otletem nincs hogyan csinaljam meg az alabbi darabkat😞 Lion es Aldaryn otlete alapjan a lyukakat meg tudom csinalni, de nincs otletem hogyan csinaljam meg a tobbi melyedest meg a plusz alakzatu lyukasztast a darabka 2 vegen. Szeretnek otleteket kapni ha nem problema kicsit szajbaragosan. Koszi

FRenkie
flegos!én nemlátom a képedet!!😞

youth
Ezer köszi!!!!
A második néz ki a legmenõbben szerintem 😊)

Bye

Youth

Az én Celicámon most ilyenek vannak:
http://www.matador.sk/img/p_mp41.gif
És ilyet akarok rá venni tavasszal:
http://www.toyo.com/tires/tire_lines/popups/jpgs/t1s.jpg
vagy ilyet:
http://www.yokohamatire.com/images/carsandtires/ParadaSpec-2.jpg
youth
Sziasztok!

Egy sportautónak milyen a gumi bordázata?
Nem tudnátok adni valami képet róla?

Elõre is köszi!

Youth

hi apám. kira!!!

Sonajk @:o)
Kihúzták az ujjamból a drótot. Lehet, hogy lemodellezem :o)

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

fle go
Sawo: azok a rudak meg most is feketek de ez csak egy sima szurke standard material es csak a gumit sotetitettem kicsit.

SaWo
u = o bocsika

SaWo
flegu, ezek a rudak kiskoromban még feketék voltak 😊

...ahogy kutakodtam a brazilrs1.2 utan, az egyik kinai forumon egy Vlado nevu egyen is betoppant, es megkerdezte, hogy ez a teljes brz1.2. Azon rohogtem magamban nem e a vray iroja Vlado az? Poen lenne, mondjuk nem lenek meglepve. 😊

fle go
Lassan...nagyon lassan de haladok, a tobbi lyukacsos elemmel meg szenvedek, de megoldom hamarosan rajovok mit es hogyan jo csinalni!

fle go
nenad: jaja

Nehogy már félreértés legyen a dologból. Eszem ágában sem volt megbántani senkit és semmi bajom az "ö" betûs beszéddel. Különben is, alföldi ember, kedves ember.

\"Kétfajta embert ismerek. Az egyiket már szállítottam, a másikat ezután fogom.\" [Sonajk @:o) a mentős]

hodmezovasarhely es szeged igen kozel van egymashoz, 😊
de az elnevezes tenyleg onnnan szarmazik, aztan szeged egy kicsit modernebb lett es talan kevesebb ember beszel mar ugy, igy hat maradt a kornyekre a hagyomany 😊

fle go
ehh kevés szegedi lányzó van aki ö betüzik!😊 és korántsem a szegediekre jellemzö az efféle tájbeszéd, inkább hódmezövásárhely meg környéke...na mindögy😊)Ezt mögbeszétük.

Opssz!
Mi ez a nagy tájékozottság a szögedi leányokkal kapcsolatban? 😊))

😊

LionTR
Mér, nem hallottal meg a szogedi lanyokrol, akik nem azt mondjak, hogy megegyszer, hanem meg öccör?! 😊)

Abbys IM :: Death to virus writers! ::