3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Van egy 15" HP tft monitorom, ezen pengetem a 3dsmaxot. Nagyon szép a képe, de tény, egy tft monitoron képtelenség úgy belõni a fény, és kontraszt hatásokat, mint egy crt-nél. Ezért, beszeretem egy második monitort is. Egyenlõre csak kölcsön, egy 15"os LG Studioworks 57i-t. Biztoas ismeritek, népmonitor ... 😊
A köv.- lenne a kérdésem: A monitor 800×600-bn tud 100 Hz-t, és 1024×768-on pedig 75-öt. Én próbaképp felnyomtam 1024-nél is 100 Hz-re, szerintetek mennyire károsítja?
per aspera ad astra
Nenad: a cg architect link nagyon hasznos! Sok jó dolog van benne.
Aldaryn: köszi amit mailben küldtel, de a rar kicsomagolásánál mindig valami hibát jelez a gép, és lefagy😞 megtennéd hogy zip tömöritésben is elküldenéd a mailemre?
Köszönöm!
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Mivel nem csak LDR színifót elemezhetsz post effektben, ezt célszerû kihasználni: pl. ha valamelyik színkomponens értéke (RG😎 1.0 fölé emelkedik, akkor ott már célszerû ilyen glow effektet post process rendereltetni.
Ere tökéletes eszkört biztosít a MAX Effects/Lens Effect komponense, melyben a glow segítségével, azt "unclamped" színértékvizsgálathoz rendelve (Hogy HDR színekkel törõdjön) lõhetsz be....
per aspera ad astra
Azt hogy csinálják amikor egy erõs tükrözõdés annyira erõs, hogy a test határán "túlfolyik" a fénye?Értitiek amit mondok?Pl egy ablak mögülbesüt az érõs nap, pont a szemedbe,és ezért nem is látod pontosan az ablakkeret téglalapját...
SAWO ha meg tudnank oldani a dolgot, mindenfele butor, vagy belso berendezesi targy erdekel, a vazaktol kezve a tv-ig akarmi. Aztan azt is bettenem es kesz.
Megkértek, hogy "vegyek" egy 3D Studio Maxot.
De olyan nagy a kínálat, hogy nem tudom mely verziót.
Tudnátok segíteni?
Kipróbálásra letöltöttem a 3DStudioMAX 6.0-át 103 MB,
de van 3DStudioMAX 5.0-a 673 MB-os változatban, sõt 2 CD-s
kiadást is láttam.
A gép feltehetõ mindent kibír: 2,6 GHz CPU, 1 GB RAM,
Radeon 9600 Pro. VGA

Lion: Pl, nekem van fenn egy "upload" nevû könyvtáram, oda ftp-vel töltögetek fel....
Ezt a www.revai.hu/~mcdodee/upload/valami.vmi -vel el is tudom érni, mint link. Ennyi.
per aspera ad astra
Frenkie: ez egy cabrio, sima "mezei" stilusu ajtajai vannak 😊
Aldaryn: Mondasz vmit. Csak a multkor mar kerdeztem, hogy kell revairol belinkelni, mer siman nem ment, de nem valaszoltal...
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
Aldaryn: nem cseszegetni akarlak, csak rakerdezek hogy mikor arulod el hogyan csinaljam azt a plusz forma kivagast polyban, a lego elemeken?
2,: Van 50MB a BME-s home-odban, melyekre ugyan az érvényes,mint a fentire, leszámítva a t1-ek helyett t3-van... namost... minek, kérdem én, minek szórakozol ilyen vackokkal, mint a nexus... ??! 😄
per aspera ad astra
A vilagitas eleg gagyi, ezert nem jon ki a muanyagok formaja rendesen, azt ne nezzetek 😊
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
per aspera ad astra
Egy kis rope szimulációval ráejtettem egy kötelet egy hengerre, és szépen rásimult.Na most én azt szeretném hogy "kitörölni" a rope többi animáció-kulcsát, mert csak abban a legutóbbi helyzetben van rá szükségem.Viszont ha a kötélre kattintok akkor alul nem jelennek meg a kulcsok, amiket kitudnék törölni.Hogy kéne?
per aspera ad astra
Írsz egy MAXScriptet, ami az adott, kiválasztott objektum "See through" tulajdonságát kapcsolgatja (egy if elágazás... összesen 2 sor. )
selected.properties.seetrough=true kb... 😊 Na, az a baj, hogy nem tudom, pontosan hogy kell 1.: kijelölt objektre hivatkozni. 2.: mi a seetrough tulajdonsg "neve"... szóval, ha felütöd a MAXScript-hel-et, akkor ott benne van, de nem jártam utána.
Ha megvan a script, akkor sínen vagy, azt már lehet gombhoz kötni, sõt, ha indítasz egy Visual MAXScript-et, akkor saját toolbar-ba is beteheted pl. 😊
per aspera ad astra
Es koszi a segitsegeteket.
Es bocs hogy a bevilagitos temahoz nem szolok hozza ez azert van mert abban is meg jocskan erosodnom okosodnom kell!! Egyebkent erdekel hogy Ti mit hoztok ossze.
Azonban sokszor nem lehet ezt betartani. 😊 5 darab négyszöget minden további nélkül el tudsz rendezni úgy, hogy akad majd egy 5-öd fokú pont. 😊 Ésígytovább... Ezzel a problémával kell "szembenézni" idõnként. A legegyszerõbb esetben is, mint pl. egy kör "bemélyesztésénél" (nem lyukasztod teljesen ki...)
A + formát pedig pontosan 4 fokszámú vertexekkel meg lehet oldani. Jelentem! .... 😄 Holnap. Izé, ma, délutánra kész is van. Addig alszom.
per aspera ad astra