3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Így csak a dobozon belüli por-részecskék lesznek láthatók a fény által.
Oryon
per aspera ad astra
Csinálsz egy MR shadert. Shadernek Transmat, Shadownak Transmat Photonnak Transmat photon, Photon Volume-nek Photon Parti Volume, és Volume-nak Parti Volume shadert állítasz be. Értelem szerûen.
per aspera ad astra
Ahonnan fény érkezik, az meg fogja világítani a bent terjengõ port is. Ennyi. A legegyszerûbb, ha beállítod a fényeket számoltatsz egy photon mapot a helységre, és egyszerûen hozzáadsz egy pati volume shaderel shadelt közeget a levegõdhöz. Az úgyis a fizika törvényeinek megfelelõen fog viselkedni.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Tud valaki Ferrari F1 2002-es vagy 2003-as blueprintet?
Az onnovanbraam, meg a suurland oldalakat neztem es az nem valami jo meg csak 2 oldali gagyi kepek vannak😞
Ha valaki tudja honnan lehetne leszedni az szoljon.
Köszi!!
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Azt nem értem egyébként, hogy ha a (Észak a lapteteje ) délnyugatróljön a fény, akkor északról mi világít be a valóságban? Az indirekt fény, ami visszatükrözõdik a kûlsõ tárgyakról?
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Huhh, kicist cifra lesz leírni. Na szóal a volumenikus fényekkel kapcsolatban szeretnék kérdeni. Volumenikus fény ugíe akkor keketkezik, ha egy viszonylag sötétebb zárt térbe, fénnyaláb bejutt egy kisebb réswn, és a fényben megcsillnan a por, stb, ekkor látszódik úgya beszûrõdõ fény, mint a #9480as képemen. Igaz? (Mondjátok, ha rosszul tudom)
Na nekem a kérdésem a következõ lenne:
Melyik a helyes? Az A, vagy a B kép? A volumenikus fény irányát a piros nyilak jelzik. Én az A verziót valósítottam meg, de kétségeim vannak, ugyanis, ha kinyitok egy ajtót a kép tetején, akkor ott nem szûrõdne be ilyen volumenikus fény??? Plííz Help
Nenad: Köszi.
per aspera ad astra
http://www.cuneytozdas.com/software/
kb 2-300Kb.
per aspera ad astra
Sawo: csak hajrá animot akarok látni!😊) de remélem világosabb lesz ez a terem.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Had áruljam el, a múltkor berakott fejmodell, a kéz, a mostani görkorcsolyapark, mind 1 scene lesz, egy anim 😉 Bár addig még pár vertex el lesz mozgatva a desktopomon, mire elkészül ... 😄

Utóbbi a 127-et lefelé, a 128-at felfelé tolja, ha a luminance center-t 0,5-re állítod
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
szin | rgb | hexa
-------+--------------+--------
fehér | 255,255,255 | FFFFFF
fekete | 0,0,0 | 000000
szürke | 127,127,127 | 7F7F7F << ez kell Neked

http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=aa624178bdcc717fc72085f2e06bf939&threadid=115797
pl egy legyen egy belos ter es egy kis lyukon bejovo fennyel is be lehet vilagitani, konnyedem color mappingal (pl hsv exponential, lehet huzni a light multipliert a vegtelensegig (nem lesz overngirht) vagy csak egyszeruen huzod fel a dark multipliert peldaul) ami jo a vray color mappingban, hogy nem(!) post process folyamat is lehet. Ha elore le van szamolva az imap akkor post. De ha nem akkor nem postprocess hanem ahogy megy a samplek tracelese automatikusan color mapping applied es csak utana jonnek azok az ominozus feltetel vizsgalatok, hogy mennyi is a kulonbseg a ket sample szinerteke kozott stb. Mindanom sem kell hogy brutal kiraly! Rengeteg renderidot is meg lehet vele takaritani, mert igy mar akkor nem keletkezik tul vilagos felulet amit ugy mindig sokkal lassabban szamol...
Noh majd bedobok meg egy poen ezzek kapcsolatban vmikor.
Hajts
Frenkie: Tényleg... célszuerû 50% szürkével dolgozni... legyen az az alap.
per aspera ad astra
mondtam, vraylight az ablakba... Semelyik renderer nem tudja ezt alapbol minde1ik szines lesz mint az allat...
Illetve meg csinalhatod photon mappal akkor kevesbe lesz.
de a legjobb vraylight az ablakba.
Amugy ez parketta szin dolog nem mindig igaz... Marha csaloka. Szerencsere delre nez az ablakom igy tudok kiserletezgetni. Pl ha az ablakon le van huzva 3/4 a redony(jo vastag, no trasluciency) es ha pl leteszek egy szines lapot a foldre.... 😉 Szines lesz minden. De a parkettahoz hozzatartozik meg 1 dolog megpedig az hogy az elegge reflectiv alltalaban.
A masik dolog a vraylight az ablakba, hogy ezzel semmi gond ugyanis, ha megnezed eppen nincsen nap(felhos) milyen szep vilagos van a szobaban... nagyon sok feny jon be enviromentbol. Azaz vraylightbol az ablakbanbol, a kis officeos kep is igy keszult.
Hmmm... gondoltam, hogy egy irradiance map reuse megoldja,... csak tudod, valami "elegánsabb" megoldást keresek... 😊 Pl. azt, hogy valójában miért oylan szép világosak a szobák.
Youth: Köszike.
per aspera ad astra
Ja és írtam cgtalkon hogy feldobjam a hangulatot 😊)
Sawo: Egy tutor, hátha valami mozzanata jó lesz még neked:
http://www.antropus.com/english/tutomao1.htm
Youth
Nenad: Hogyan lehet VRay-ben a GI bouce.ok fényének (vagy egy tárgy Gi fényének) szaturációját csökkenteni? Egyszer említetted, hogy szoktál ilyet alkalmazni...
Flego: Azért szépen halad a lego darab. Szerintem OK.
per aspera ad astra
Youth
Esetleg próbáld a 3D Studio Max bibliát. Ott részletesen le van írva magyar nyelven minden, amire kiváncsi vagy. És azt még talán meg is érted, amit itt a fórumbeli információmorzsákból megszerezve kétkedve hinnék.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
van egy képem amit displacementel ki akarok "tolni" a test felületébõl:a fehér képen egy fekete szabálytalan vonal van, és ezt a szabálytalan vonalat akarnám kidomborítani.DE a mex azt csinálja, hogy nem csak a feketét tolja ki, hanem a fehér színû részt pedig befelé mozdítja, tehát látszik a fehér téglalap,ezt hogy lehet megoldani?invertálva is rossz.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Igerem mar csak parszor fogom betenni ezt a kis kepet😊)))

Lehet, elkezdek majd egy ilyet modellezni ,csak max-ban. Érdekelne, hogy vágjak bele.
http://www.freeweb.hu/losbellos/sculpt1.rar
miert kerded? Zbrushal kb 1-1,5 ora alatt elkeszitheto.(rutinbol)(zspheres>unified skin>reszletek, csao)
Ez egy lego RACRER nevu jatekauto egy darabkaja
Most mar annyira frankon megcsinaltam a legodarabkat hogy el is csesztem
MIt csinalhatnek, hogy a kerek kivagast ne torzitsa el a masik kivagas???

Nekem ment mas a gond. Nem windows 98-ad van veletlen? Mert csak win2000/xp vel megy