3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

van olyan vagy hasonló a jobb alsó sarokban hogy add new chanel és beadja az alphat. de elõtte ki kell jelölni valamit asszem.

SaWo
Már annyira rájöttem, hogy csak spec. formátumok tárolják az alphát (mondjuk ezt eddig is tudtam) pl tga. És ezek 32-bittesek. De photoshop.ban hol tudom elérni egy kép alpháját, hogy kicsit megbütyköljem? 😮 A channelsnél csak red green meg blue van (no meg RGP is) De az alpha hol marad?

SaWo
Még a max6 helpjében ennyit találtam:
The Composite map type is made up of other maps, which are overlaid on top of one another using the alpha channel. For this type of map, use overlay images that already contain an alpha channel.

The controls for a Composite map are essentially a list of the maps it combines.

Viewports can display the multiple maps in a composite map. For multiple map display, the display driver must be OpenGL or Direct3D. The software display driver (Software Z Buffer) does not support multiple map display.

SaWo
Lenne egy kérdése: Composite map-ról minden ifót nyomassatok már be, amit tudtok róla. Idézek egy könyvbõl:
"Ezzel a map típussal tetszõleges számú mintázatot, mapet alkalmazhatunk egyetlen map helyett. A felhsználált mintázatok az alpha információjuk alapján keverednek, vagy kerülnek fedésbe egymásal. ..."
Egy bitmap alfa információját hogy tudom módosítani? Vagy egy coomposite map-ba hogytudom azt megcsinálni, hogy más egyen a szines kép, mint az alpha? Plííz help.

tudom, csak felhivtam a figyelmet, hogy max nem a vilag kozepe, es azert mert maxxal renderelsz meg modellezel alltalaban nem azt jelenti hogy nem takarithatsz meg idot/energiat... Am ha vki annyira maxozni akar nekem az is jo. 😊)) csak idonkent szolok. Mint anno vray 😉

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

SaWo
Nenad MAX topic ... 😄DDDDDDDDDDDDD

a tokeletes megoldas: 10 peces kenyelmes rhinocheros3d hasznalat 😉

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

SaWo
Ha engem kérdezel, szerintem nem igazi, csak 3d kép. Túl semlegesek a fények, meg a becsillanások. Nem úgy tûnik, hogy valós környezetet tükröz vissza.

SaWo
Alakul a dolog, de ha megnézed a ref. képedet, akkor azon kicsit máshogy néz ki. a küzbensõ rések két vége, kicsit jobban ki van sarkosítva.

Aldaryn biztosan vitába fog velem szállni, de ha engem megkérdezne valaki, hogy mi a fontosabb, a mesh topológiája, vagy pedig az, hogy hasonlít-e a mesh a valódi tárgyra, akkor én inkább a másodikra vioksolnék, inkább extrudál-nék, mert az élethûbb.
Persze a tökéletes megoldás az lenne, hogy a kettõt ötvözöd, ergó tökéletesen visszaadod subdiv-vel azt a formát, mint amit annnó én Extrude-vel mutattam.

Szerintem nem igazi. Nem tudom meg mondeni miért nem igazi, nekem túl fura. Ha meg nem igazi akkor a modell kurva jó.

Klon
sziasztok

egy másik topicban megy a vita egy pár képrõl, hogy valódi e vagy sem. http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1028113116
A krómozott mercikrõl lenne szó. PLS nézzétek meg, és mondjatok véleményt. Nagyon érdekelne az igazság!

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

fle go
No...asszem ez mar szinte a vegleges formaja lesz a lego csodanak😊) MI a velemenyetek? csak az elso 3 forma elei vannak rendesen extrudalva. Meg a szin se vegleges.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Color picker+Ecset. 😊 Komolyan...

per aspera ad astra

SaWo
Már van, nem érdekes.

SaWo
OFFTOPIC: Nem tud valaki photoshop-hoz (7.0) red eye remover effect plugint?

SaWo
tényleg ez lehetett a baj

mental ray shaderek azokat nem lehet betenni. Ez igaz.
Hogy miert, passz, de lehet azert mert allatalban ezek a shaderek egy zart tomeget probalnak modellezni, es lehet mental ray nem tudna mit kezdeni azzal, ha peldaul az uveged egyszercsak atmenne valami masba...

milyen materialt hasznalsz? nekem megy Subobject es standard materialokkal (5)

SaWo
FONTOS KÉRDÉS!!!! Hogy lehet összeegyeztetni a Multi Sub Objecteket a Mental Ray-jel? Azt írja ki nekem, hogy a ental ray nem támogatja a multi sub objecteket. Miért???

ujabb vray hirek: Vraynek sajat mesh formatuma lesz ami az "vegtelen mennyisegu polygon rendering"hez kell. Ezzel akarjak megoldani a problemat, hogy bar, a renderer akkora scenet le tud renderelni mint amekkora a vinyora rafer, max viszont nem tudna lekezelni a scenet.

nezd csak a torles gomb (az ablak alatt ahova irsz) -tol jobbra le. "]"...Beirod az urlt es csao

kosz, de nem erre gondoltam, volt egy olyan hogy kozvetlenul az ablakra (modelview)modelra klikkelve az aktualis material slotba tette az objekt materialjat. Aszem pipa pointer volt. Na mind1

Aldaryn
Ha a mat. edittorban a "Get Material" ikonra nyomsz (Baloldalt, legelsõ..., nyíl mutat egy gömbre) akkor a megjelenõ Material/Map browserben (Ami a librarykat listázza) baloldalt csekkold a "selected"-et, és akkor onnan már be tudod vinni a mat edittorba a kiválasztott tárgyon lévõ shadereket.

per aspera ad astra

volt egy olyan modszer hogy a modellrol lehetetett felvenni a materialt a material editorba? Hol van az?

Aldaryn
Néked is! 😊
Ja, még egyszer köszi a ColorCorrect-et... még csak egy napja használom, de nem igen értem, hogy a fenébe voltam meg idáig e-nélkül... 😊)

per aspera ad astra

barackpalinkas jo reggelt! 😊

Aldaryn
Mellesleg ha "otthonosan" akarsz mozogni, install MAX 6, try MR for MAX. Nekem eddig semmi, abszolút semmi bajom nem volt a MR-el MAX alatt, pedig szórakoztam vele egy sort. HDRI-tõl kezdve a GI-n át, caustics... minden megy, gyors, szép. Ennyi. 😊 Na jó, nem mindig gyors. Meg nem is mindig szép. 😊 De azért jó. Szerintem jobb, mint a Maya implementáció... mondjuk szégyen is lenne, ha nem lenne az. Volt idejük csiszolni.

per aspera ad astra

Aldaryn
Youth: CSak kiegészítés képpen, picit belepofázva, mint mindig: 😊)

Szal tényleg "végtelen" shadert használhatsz, szvzs van valami számbeli korlát, de ez lényegtelen. A MAX un. shader library-kban tárolja a shader adatokat, ezekbõl van egy-pár minden scene-ben. Van pl. Scene shader library, ami a scene-ben felhasznált shadereket listázza, van object shader library, ami egy objectre vonatkozik, van standard shader library, amit pl. az arcodba vág, ha egy új shadert kezdesz a mat edittorban. De így van egy "library" shader lybrary is, ami pl. egy megnyitott fájl shaderjeit tartalmazza. Szvsz ez így eléggé flexibilis.
Ha a mat edittorba egy shadert kiválasztasz, és a bal oldalon a shader view alatt található nyilacskára nyomva helyett abba a slotba egy új shadert hívsz be, akkor az a shader nem fog változni, amit eddig szerkesztettél, csak eltûnik a mat edittorból. 😊 (Nem úgy, mintha pl. átdefiniálnád a jobb oldali szögletes gombbal... mert akkor "szerkeszted" a kiválasztott shadert!)
Ha kell egy ilyen eltüntetett shader, csak nyomsz egyet megint valamelyik sloton a nyilacskán, és a shader library-t "scene"-re állítod. (Balra, egy sor radio button) Ha a scene-ben fel volt használva a shader, akkor ott lesz.
Mellesleg, ha meg szeretnél õrizni egy shadert úgy, hogy sem a mat edittorban, sem a scene-ben nincs "jelen", akkor kicsit bíbelõdni kell. Nyitsz egy shader library-t, nyomsz egyet az "új" ikonon, és oda draggeled pl. a mat edittorból, amit szeretnél megõrizni. Ezt akár el is mentheted.
Szerintem elég flexibilis a shader kezelés MAX-on belül, csak a mat edittor gagyi kicsit. De semmi gond, no panic, nemsokára lesz már shematikus mat edittor. Á lá Hypershade. 😊))))

Remélem segítettem.

per aspera ad astra

SaWo
Ahogy érzed. Megosztod velünk maya VS MR bánatodat? Hátha max 6 alatt müxik.

youth
Nem. Mayaban próbáltam az MR-t, max 6-ban még nem játszottam vele, elég nekem az 5 is... azon legalább fut BRAZIL 😊)

Youth

SaWo
A max alatt is bugzik a mental ray-ed?

youth
Nem renderel le pár testet... Ja és magát a FÕ külsõ részt, nemtom mi a neve... mertha csak egy csavart nem renderelne le oks, újracsinálnám. De hogy ezt... Csináltam mindent, kimentettem, aztán vissza, kiexportáltbam, beimportáltam, mindent csináltam de semmi...

Youth

K.András
Milyen hiba???

http://druglord.buzz.hu/ ;)

youth
Hehe nem ilyen vicces a helyzet mint ahogy te ezt látod 😊 MR-nek vannak hibái és pont egyet kaptam a pofámba, úgyhogy amíg nem tudom kideríteni mi van addig irány a max és a brazil, van 9 napom hogy befejezzem... ááááá

Youth

K.András
Vazze, nincsen türelmed mayában összehozni a rendert vagy mi?😊))

http://druglord.buzz.hu/ ;)

youth
Köszi SaWo!!! Nekem elég ez a megoldás is... Má megy a dolog...

Youth

SaWo
Úgy hogy kiválasztod a mat. editorban a törlendõ materialt, és ott van egy olyan ikon, hogy asszem egy nagy (X) (ejtsd: iksz) 😄DD van rajta, és arra ráböksz az egered hegyesebbig végével. Ekkor egy kérdés merül fel a MAX-ban, amire válaszolnod kell: Vajon a scene-bõl is töröljem a material-t, vagy csak a Mat. Editorból. Itt izlésednek megfelelõen válaszolj. asszem így menni fog, bár nem próbáltam most ki.

youth
Köszi!

És hogy tudom megcsinálni azt hogy rarakok mondjuk egy tárgyra egy brazil advancedet (de most nem ez számít 😊) Aztán késõbb megtelik a 6x4 és utána e helyett más anyagot szeretnék szerkeszteni, akkor hogy tegyek helyette mást úgy hogy a testen rajta maradjon a brazil advanced?

Youth

ennek mi a shortcutja vagy modja, ezt mar joparszor megtanultam es elfelejtettem... 😞 valami pipa megjelenik vagy mi es azzal lehet az objectrol(nem a library) beszedni a materialt. Hogyan is kell? (hagy ne keressem most ki 😊

SaWo
Olvass vissza, már többször felmerült a kérdés 😄DD
CSak vicc volt...
Egyébként az a lényeg, hogy elég lenne igazából 1 is, mert a mat.editorban nem a scene összes materialja, van bnne, hanem,csak azok, amiket épp szerkesztwesz. Amit nem szerkesztesz, annak a heéyre rakhatsz újakat. És ha késõbb mégi szerkeszteni akarod, akkor lehet olyat, hoyg object-rõl a mat.editorba másolod az anyagját. Érted? Így elég kell legyen az a maxx 6×4 anyag

youth
Hali, ó nagy MAXos nemzetség!!!!! 😊

Lenne egy kérdésem:
Szóval material editorba csak 25 vagy mennyi anyag fér... nem lehet valahogy bekapcsolni azt hogy végtelen materialt használhassak? Mert Józsi szerint végtelent képes használni csak 5x5-t látok... Szóval kevés ez... és nem akarok Multi/Sub-Object-el nyerni, mert baszakodhatok az ID-kell.... Szóval értitek...

Elõre is köszi!

Youth

nem, a lenyeg az hogy kulon rendelelte a GI passt meg a volumetric passt mert... a GI passt sokaig tart lerenderelni, igy azt megcsinalta majd mindig ujrahasznalta.Igy ha allitott valamit a volume lighton amiatt nem kelett az egesz GI-t ujrakalkulalni...

Ams
külön renderelte, mert így gyorsabb.

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

SaWo
A magyarázat itt van, de nem értem :S

The scene has been rendered in several passes (See the additional image). I did this because the main pass that uses GI takes quite a while to render so if I wasn't happy about the dust or volumelight pass I could render those passes alone in a matter of minutes. Also it's easiere to adjust in post when you have the elements by themselves.

SaWo
Bárkik aki meg tudja magyarázni az alábbi képet, kérem segítsen. Mellesleg egy volumenikus fényt elõálító anim. De miért kell így több rétegbween scinálni ezt?

Nem teszek be, csak egy linket, emrt nagyon nagy.
www.suurland.com/-os volumenikus fény

Barpi
Nenadesz! Ezt te hogy tudtad feltenni? Nekem mindig hibát ir ki. 😞 Vagy én csinálom rosszúl? A 18mb-os rar-t kicsomagolom, majd a plugin könyvtárba létrehozok egy brazil alkönyvtárat, és ide bemásolom a tartalmát. Elinditom a Max6-ot majd customize/configure paths/plug-ins/add itt kiválasztom a brazilcore.dlu file-t. Újra inditás után hibaüzenettel kilép a max. Mit rontok el? Légyszi mond már meg. Vagy bárki aki tudja a választ.

[__\\--OOOO--/__] Battletag: csibésárpi#2619

SaWo
Bizonyára, a valóságnak megfelelõen fog majd a tér bevilágítódni, viszont gyanúsan nagyon sok ideig fog tartani a render. Mi lenne, ha a b ábrát valósítanám meg, de csak nagyon egyhe volumenikus fénnyel? Persze a bevilágítás a bwlsõ tér lámpáiból származna. Az valósághû lenne valamennyire?