3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
The Composite map type is made up of other maps, which are overlaid on top of one another using the alpha channel. For this type of map, use overlay images that already contain an alpha channel.
The controls for a Composite map are essentially a list of the maps it combines.
Viewports can display the multiple maps in a composite map. For multiple map display, the display driver must be OpenGL or Direct3D. The software display driver (Software Z Buffer) does not support multiple map display.
"Ezzel a map típussal tetszõleges számú mintázatot, mapet alkalmazhatunk egyetlen map helyett. A felhsználált mintázatok az alpha információjuk alapján keverednek, vagy kerülnek fedésbe egymásal. ..."
Egy bitmap alfa információját hogy tudom módosítani? Vagy egy coomposite map-ba hogytudom azt megcsinálni, hogy más egyen a szines kép, mint az alpha? Plííz help.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Aldaryn biztosan vitába fog velem szállni, de ha engem megkérdezne valaki, hogy mi a fontosabb, a mesh topológiája, vagy pedig az, hogy hasonlít-e a mesh a valódi tárgyra, akkor én inkább a másodikra vioksolnék, inkább extrudál-nék, mert az élethûbb.
Persze a tökéletes megoldás az lenne, hogy a kettõt ötvözöd, ergó tökéletesen visszaadod subdiv-vel azt a formát, mint amit annnó én Extrude-vel mutattam.

egy másik topicban megy a vita egy pár képrõl, hogy valódi e vagy sem. http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1028113116
A krómozott mercikrõl lenne szó. PLS nézzétek meg, és mondjatok véleményt. Nagyon érdekelne az igazság!
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
EZ A JO LINK! 😊)
vray_news! 😊
Hogy miert, passz, de lehet azert mert allatalban ezek a shaderek egy zart tomeget probalnak modellezni, es lehet mental ray nem tudna mit kezdeni azzal, ha peldaul az uveged egyszercsak atmenne valami masba...
per aspera ad astra
Ja, még egyszer köszi a ColorCorrect-et... még csak egy napja használom, de nem igen értem, hogy a fenébe voltam meg idáig e-nélkül... 😊)
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Szal tényleg "végtelen" shadert használhatsz, szvzs van valami számbeli korlát, de ez lényegtelen. A MAX un. shader library-kban tárolja a shader adatokat, ezekbõl van egy-pár minden scene-ben. Van pl. Scene shader library, ami a scene-ben felhasznált shadereket listázza, van object shader library, ami egy objectre vonatkozik, van standard shader library, amit pl. az arcodba vág, ha egy új shadert kezdesz a mat edittorban. De így van egy "library" shader lybrary is, ami pl. egy megnyitott fájl shaderjeit tartalmazza. Szvsz ez így eléggé flexibilis.
Ha a mat edittorba egy shadert kiválasztasz, és a bal oldalon a shader view alatt található nyilacskára nyomva helyett abba a slotba egy új shadert hívsz be, akkor az a shader nem fog változni, amit eddig szerkesztettél, csak eltûnik a mat edittorból. 😊 (Nem úgy, mintha pl. átdefiniálnád a jobb oldali szögletes gombbal... mert akkor "szerkeszted" a kiválasztott shadert!)
Ha kell egy ilyen eltüntetett shader, csak nyomsz egyet megint valamelyik sloton a nyilacskán, és a shader library-t "scene"-re állítod. (Balra, egy sor radio button) Ha a scene-ben fel volt használva a shader, akkor ott lesz.
Mellesleg, ha meg szeretnél õrizni egy shadert úgy, hogy sem a mat edittorban, sem a scene-ben nincs "jelen", akkor kicsit bíbelõdni kell. Nyitsz egy shader library-t, nyomsz egyet az "új" ikonon, és oda draggeled pl. a mat edittorból, amit szeretnél megõrizni. Ezt akár el is mentheted.
Szerintem elég flexibilis a shader kezelés MAX-on belül, csak a mat edittor gagyi kicsit. De semmi gond, no panic, nemsokára lesz már shematikus mat edittor. Á lá Hypershade. 😊))))
Remélem segítettem.
per aspera ad astra
Youth
Youth
Youth
És hogy tudom megcsinálni azt hogy rarakok mondjuk egy tárgyra egy brazil advancedet (de most nem ez számít 😊) Aztán késõbb megtelik a 6x4 és utána e helyett más anyagot szeretnék szerkeszteni, akkor hogy tegyek helyette mást úgy hogy a testen rajta maradjon a brazil advanced?
Youth
CSak vicc volt...
Egyébként az a lényeg, hogy elég lenne igazából 1 is, mert a mat.editorban nem a scene összes materialja, van bnne, hanem,csak azok, amiket épp szerkesztwesz. Amit nem szerkesztesz, annak a heéyre rakhatsz újakat. És ha késõbb mégi szerkeszteni akarod, akkor lehet olyat, hoyg object-rõl a mat.editorba másolod az anyagját. Érted? Így elég kell legyen az a maxx 6×4 anyag
Lenne egy kérdésem:
Szóval material editorba csak 25 vagy mennyi anyag fér... nem lehet valahogy bekapcsolni azt hogy végtelen materialt használhassak? Mert Józsi szerint végtelent képes használni csak 5x5-t látok... Szóval kevés ez... és nem akarok Multi/Sub-Object-el nyerni, mert baszakodhatok az ID-kell.... Szóval értitek...
Elõre is köszi!
Youth
지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE
The scene has been rendered in several passes (See the additional image). I did this because the main pass that uses GI takes quite a while to render so if I wasn't happy about the dust or volumelight pass I could render those passes alone in a matter of minutes. Also it's easiere to adjust in post when you have the elements by themselves.
Nem teszek be, csak egy linket, emrt nagyon nagy.
www.suurland.com/-os volumenikus fény
[__\\--OOOO--/__] Battletag: csibésárpi#2619