3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SaWo
Srácok, a véleményetekre lennék kíváncsi:

Vray VS Mental Ray - minden érdekel. Most van egy 30 órás renderem, mental ray-vel, pedig nincsenek benne csak standard shaderek, meg a geometria sem sok, scak GI van benne, még tán FG asincs. Am,i lassítja egyedül az a volumenikus fény. KKicsit elbizonytalanodtam, hogy megéri-e mental ray-vel számoltani, más render nem tudná-e ezt hozni gyorsabban. Végül is, a GI nem olyan nagy igény már manapság...
Most bezzeg visszasírom a Brazilos idõket 😊, még ha fagyott is "olykor". Tényleg van már megfelelõen -warez - kezelt" Brazil Max 6 alá? Mennyire stabil?

SaWo
Nekem a szélvédõ kerete tûnik kicsit fúrcsának, de ha ilyen a valóságban is ,akkor biztos jó ...
Nem csinálsz belõlle kompozitált képet, valami fényképre?

SaWo
Frenkie, szerintem inkább az Inset-re gondolt ...

Aldaryn
Nenad: #9650? 😊)

per aspera ad astra

Aldaryn
Király! Na, látod! Megy ez Neked is. Csak vacakolni kell vele. 😊) Ennyi. Amikor legközelebb kezdesz majd bele modellezésbe, meglátod, mennyire gyors, és szép lesz. És milyen jókat fogsz mosolyogni azokon, amiket ezelõtt csináltál. De mindenkivel így van ez...

per aspera ad astra

Aldaryn
Real Flow nincs benne. 😊) Szerintem kevered a Particle Flow-val, ami egy rettentõen korekt eseményorientált részecskerendszer. 😊 A Particle Flow-t a particle-k közt alálod. 😊)

per aspera ad astra

oryon
A napokban sikerült kapcsolatba lépnem max 6-tal 😊
Le a kalappal. Az integrált Havok kegyetlen jó és a Character Studio 4 is ott van a szeren...
Bár a mental ray-t és az integrált RealFlow-ot hol találhatnám meg???

Oryon

Köszi, akkor nincs benne i.😊

Live your life like it\'s your last day...

FRenkie
chamfer

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
Szia Youth!

Megnyomod az Met és nem jön a mtl editor?Hát akkor NE nyomd meg, és hátha elõjön!😊

A kocsid így sokkal jobb ,ezzel a színnel, mégha nem is tökéletes és nem is létezik ilyen árnyalat, egyáltalán ...látszik az autó.
Ilyen high light-al nem élethû, hanem reklám fílingje van, ami nekem tetszik.
A felni külsõ széle nem értem miért fehér?ha jól látom belül szép krómszínû, de kívül miért ilyen?

üdv: Frenkie

Sound
Itt suliba már megint F.O.S. IE így a képed fele jött csak le. Így hirtelen csak annyit tudok hozzáfûzni, hogy a szélvédõ kerete nekem kicsit vastag, nem beszélve arról a durva highlightrõl ami eltesped a szélvédõn😊. Maga a verda shaderje nem rossz, csak szerintem ilyen fényezéssel nem árulnak kocsit 😊 de amúgy ettõl függetlenül üt. Kontrasztal is kicsit gubanc van, mert ami fekete a képen a k.ra fekete, pl. ülések. Lehetne kicsit világosítani rajta, hogy látszódjanak a részletek.

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

fle go
Igen brazil, gondolom azert sotet kicsit mert nem tul sokat foglalkoztam a render beallitassal vagy valamit nem jol allitottam be.Majd javitok rajta
Koszi

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

marmint mer olyan setet, amugy jol neznek ki a cuccok.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

flego ez brazil?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fle go
Udv!
egint haladtam egy kicsit, par elemmel bovolt a lego keszlet.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

FinalGatherral, a mapot pedig Skylightba kell tenni. Ugy megvilagitja szepen.

Lewy_
Hogy lehet jó HDRI-t csinálni Mentallal? Vray az nagyon frankót csinál. Vagy nem is lehet? A New Features.chm-ben pedig mutatja hogy lehet használni?
Erre varjon valaki gombot

fle go
Aldaryn szerintem ide is berakhatnád a képeidet minden további nélkül söt, én személy szerint elvárnám hogy Te és a hozzád hasonló szinten modellezök, akik ebbe a fórumba járnak, mind betegyétek a képeiteket, (nekem) meg a többi kezdönek jól jöhetnek a dolgok majd kérdezgetünk mit hogyan csináltatok.

Hello!
Már régen írtam ide, de közben dolgozom valamin, azért vagyok ilyen csendes.😊 Egyetlen egy kérdésem lenne: régebben valaki már mondta, vagy kérdezte, nemtudom, van egy olyan "módosító" amellyel egy edge-t lehet valahogy megduplázni, vagy valami hasonló. Emlékeim szerint valami i betûs neve volt. Ez így nem túl sok, tudom, de ha valaki tudná, elõre is köszi!😊

Live your life like it\'s your last day...

Aldaryn
Érdekes bug. Nem lehet, hogy csak elpakoltad valahova? 😊 reset MAX UI? 😊)

Mi történik, ha egy material/map browsert nyitsz?

A kocsi shadere még mindig nem az igazi. Kellene vacakolni vele. Valahogy nincs mélysége. Nem tudom máshogy megfogalmazni.

per aspera ad astra

Aldaryn
Mivel kicsin y valószínûsége, hogy le tudom tölteni a videnyót... 😊 Áruld el, légyszi:

A képen látható megvilágítás mibõl származik? Hogyan lett ennyire plasztikus a caustics? Semmi szemcsézettség. Ez tweak, vagy valami apró "csel"? 😊) Kösz.

Frenkie: Én minek rakjak? Ha valakit érdekel, akkor az úgyis megtalálja. Ha nem, akkor meg nem szúrom vele a szemét. 😊

per aspera ad astra

youth
Sziasztok!

Nagy baj van!! 😊)
A material editort nem tudom megnyitni sehogy... Már vagy 10x-re indítom újra a gépet hátha amiatt de nem, valami elbaszódott. Nyomok M betût meg mindent aminek köze van a Material Editorhoz de nem nyitja meg még le se teszi a tálca fölé 😞(
Mit tegyek???
Elõre is köszi!

Amúgy itt látható legújabb képem 😊))) http://youth.freeweb.hu/bmw/41.jpg Kritika jöhet!

Youth

FRenkie
szerintem többen is megtörhetnék a csendet képekkel, akinek van új, hajrá!

http://losbellos.uw.hu/pingvin/pingvinveres.htm

vagy:

http://losbellos.freeweb.hu/pingvin/pingvinveres.htm

Valaki lementette ezt a pingvines jatékot? Tegnap még játszottam vele de már nincs fönt a szerveren.

tssc codec

youth
Mivel tömörítetted a videót? mert nekem nem megy...

Youth

sajna nem, en azt ugy szoktam megoldani, hogy a legszebb legyen, hogy csinalok egy fotometrikus lampat ahhoz linkelek egy self-illuminated planet es hajst.
Ezt a technikat vrayfreeben is jol lehet alkalmazni, megkertek csinaljak egy tutort ha erdekel itt van:http://www.freeweb.hu/losbellos/tutor/tutor.avi
es kep:

A vaza, az hdri + DirectLight(multiplier 0.05) a lampa szinet az uvegen latszodo tukrozodo feny szinere allitottam.
Igy termeszetesnek hat a caustics. Az uveg szinet pedig vorosesre vettem, csak ugy kivancsisagbol(a kepen legtobbet szereplo szinre igazitva) bejott.

Aldaryn
Ha Te töröd meg a pangást képpel, akkor tényleg komoly pangásnak kell lennie. 😉

Viccet félre: Király a váza. A caustics GI caustics, vagy fotonmappolt? (Hátha HDRI világítja be, ugyebár... 😊 ) Baromi jó, hogy a vázának nincs éles árnyéka, sõt, szinte nincs is, csak a caustics engedi érzeni, hogy mégis valami szilárd képleten nyugszik.

Jaj, meg akartam már egy ideje kérdezni: Van valami lehetõség VRay-ben arra, hogy a fényforrások (Pl. VRayLight) ne mint "direkt" fényforrásként számolódjanak, hanem már mint második passban? (Mintha GI források lennének) Jó lenne, el lehetne szórakozni azzal, hogy a scene-ben minden árnyék, caustics, stb... egy közös raytrace pass alatt kerül leszámolásra. Previewnek baromi gyors lenne, rendernek meg ott lenne az este. (Ráadásul Irrmap-ba el is lehetne menteni.)

per aspera ad astra

hat jo, akkor itt egy vaza 😊 Nem nagy dobas.

no mi ez a pangas?

kulonben nem jott ram, az eger rangatasanak van vmi ertelme vagy csak a gombnyomas pillanata?

fle go
Nenad😊)

RelakSfromhome
Már itt is megvan?

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Hopp most már 322.9!!! :-)

Tök jó!!! :-)
Ütöttem 310.6 métert... :-)

nemtom ezt lattatok mar? 😊
http://www.hate-crew.com/ordner/pinguin.swf

vaczak: ha jól tudom a max oldalán, mikor regisztárlod magad a max6 letöltéséhez, akkor küldenek egy linket. Ott lejön a max6 meg van egy pár plussz dolog is ,van ott help file, tut file, egy matlib meg tut fileok cs4-re reactorra stb. Szóval onnan le lehet tölteni.

youth
Ez jól néz ki!! Köszi!

Youth

es az AUTOMATOR 0.4 verzioja is released 😊
http://www.metinseven.com/menu_goodies.htm
ez mar egy kicsit advancedebb 😉

itt van meg az osszes rhino video tut (csak klikk az evre) ha kell vkinek esetleg.
http://www.rhino3d.tv/

akit erdekel es meg nem latta hogy miket integralnak mostanaba rhinoba az kukkantsaon ide... 😉 Flash anim>

http://www.rhino3d.tv/ano2004/house.htm

kis turelem mindig megeri, xp sokkal stabilabb mint 2000, De ha legjobbat akarod windows server 2003. Abban van a legujabb es legtovabbfejlesztett kernel. En egy 500Mhz amd k6-2 n nyomtam egy ideig, es marha jol kijott a regi alaplappal lassu memoriaval. No mind1.

Ami 2000 es maxot illeti, a dolog arrol szol, hogy max rosszul menti el a filet, egy 2000 bug miatt. Ebbol nagy balhe volt, de mivel, maxbol nem lehetett a problemat kikerulni ezert discreet azt tanacsolta ne installald a service pack 4+(?)-t.

akarom mondani mapot, lehet az a gond, a mappingot a texturanal pedig allitsd explicit akarmire.(nemtom fejbol a nevet)

tegyel ra UVW modositot..

Aldaryn
Rajzold meg fehérrel. 😊))

per aspera ad astra

FRenkie

Aldaryn
Ez egy érdekes script. Gondolom hasznos is. 😊) Engem úgy isten igazából az érdekelne, hogy mik a VRay specifikus funkciók, addattípusok, stb... max script nyelven. 😊 Jó lenne írni pár kis segédprogramot! Ötletem az lenne pár.

per aspera ad astra

!!vray automator!! 0.1
http://www.metinseven.com/menu_goodies.htm

Aldaryn, viz stb nemigen mutat semmit sem 1 db gombon. Azokkal mi legyen?
majd atdobok egy parat csak megnezem mennek e max 6 alatt.

Aldaryn
Azért készül, hogy használják is. 😊 Majd akkor lesz dögös, ha lesznek, akiknek segített. 😊

per aspera ad astra