3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Viszont ezt most komolyan kérdezve: Egy ilyen NURBS felület mennyire terheli le a gépet? Azaz, össze lehet minden gond nélkül pakolni belõle egy teljes modellt?

Tudom, indítnai kellene már egy Rhino-t. 😊)

per aspera ad astra

szerintem sem arrol volt szo, hogy olyat csinaljak, es ha mar itt tartunk kedves "okoskodo" Aldaryne meg messzebb van attol amit flego mutatott, talan nezd meg a kepet jobban, mit is szeretett volna Flego csinalni. De persze nem azert mert o nem tudna megcsinalni... Hanem azert mert nem errol szol a dolog. ami pedig teged illet toled meg semmit sem lattunk, ugyhogy, ha majd mutatsz valamit es viseled a kritikat(szamits ra...) utana...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

K.András
Hubazz véletlen két Breitlinges topicot csináltam cg-talkon 😊)) Na mindegy...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

K.András
Meg kell védjem Nenadot,asszem majd egy két év mulva kritizálhatjátok(talán,esetleg, ha szerencsétek lesz)...

K.András
Hát szerintem sem arrol volt most szo hogy pont azt csinálja meg,inkább a teknikárol ebben pedig minden benne van ahogy Aldaryn is leirta,amit ezen alkalmazott azzal meg lehet azt is,bármely legodarabot csinálni szinte.

Barpi
Ezért nem tudtam szó nélkül elmenni a dolog mellett. Nenad eddig csak olyan képeket tett fel, amik majdnem mindig a tökéletes határát súrolták. Legyen szó a fényrõl, vagy más témáról. Igy nem értettem, miért nem fejezte be ezt is? A kényelmes 10 perc eredménye szerintem sem Flegot, sem pl engem (nem is ez utobbi volt a cél persze) nem gyõzõtt meg, hogy vadúl telepiteni kezdjem a Rhinot. (Pedig már megkerestem egy korábbi CD-men)

[__\\--OOOO--/__] Battletag: csibésárpi#2619

Aldaryn
Az lehett, hogy a LEGO referenciához max alkati viszonya van, de attól függetenül Minden benne van, úgy, és ott, ahol lennie kell. Szal, a "tökéletesen pontos LEGO ref" csak pár kattra, emg percre lenne tõle. Talán. 😊

per aspera ad astra

Barpi
Nenad: Nem akarlak piszkálni de ennek a két darabnak semmi köze a Lego-hoz. Pláne nem Flego referenciájához.

Aldaryn: Valami fantasztikusat mûveltél 30 perc alatt. Ezeken a darabokon látszik a lego mivolt. Tutor nem lesz belõle esetleg? Amugy gratula!

[__\\--OOOO--/__] Battletag: csibésárpi#2619

http://free.x3.hu/losmurdello/tree/cucc.avi
http://free.x3.hu/losmurdello/tree/cucc2.avi -elfelejtettem a szelet levagni 😊
na az egesz kenyelmesen 10 perc.
itt a vege. Mondjuk ez kicsit mashogy nez ki, nezegettem a neten darabok utan.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fle go
Aldaryn köszi ha elküldöd, elleszek vele mint gyerek a büvös kockával😊

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Bocs skacok, általában a profin lemodellezett dolgok felturbóznak és arra ösztönöz hogy csináljam, de mostanság elég szar állapotban vagyok ami az életemet illeti, tudom ez nem tartozik ide.
K.András én amióta az eszemet tudom mindig mindent a legbonyolultabb oldaláról próbálok megközelíteni, igy vagyok összerakva. Egy példa erre még sulis koromban bukásra áltam matekból, javítanom kellett 3 példa közül választhattam, a legnehezebbett választottam, mire a tanár megkérdezte hogy nem lenne egyszerübb könnyebb példával kezdeni mire én azt mondtam nem mert nekem az tünik legkönnyebbnek amit választottam. Sikerült javitanom jól oldottam meg a példát. És biztosan igazad van, ha látnám hogy hogyan csinálja a dolgokat az aki ért ehhez azt mondanám hogy nem is olyan nagy ördöngösség. Csak sajnos nincs senki a környezetemben aki modellezéssel foglalkozik, igy magamon kivül még senkit nem láttam hogy hogy kezd hozzá dolgokhoz. Csak végeredményeket látok esetleg tutorialokat de ez mégse olyan mintha valakivel leülsz és látod mit hogyan csinál.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

meglatjuk 😉 biztosan nem fel ora 😊 Ma szakitok erre a humorra egy kis idot 😊

Aldaryn
Eh, ilyen korlátozások vannak benne??! Jé.

Flego: Jaj, Bazz, jaj, elnézést, ... izé: nem küldtem el. Hehe. PErsze. Küldöm. Elfelejtettem.
Rhinóban tényleg egyszerûbb, de nem biztos, hogy az összes élkerekítéssel, meg fillettel gyorsabb is. Bár ez tudom, személyes vélemény. 😊)))

per aspera ad astra

K.András
Na, new user vagyok azért van ez.

K.András
Tényleg mi történt a cg-talkal??Felraktam a galériába az orás képem(raktam rá bujtatot is),és nem jelenik meg.Nem láttam mert nem figyeltem csak annyit vettem észre hogy valami 12 hours...

K.András
Hallgas Nenadeszre mert igaza van ,megcsinálsz egy két gyakorlatot rhinoval és kb három perc alatt megcsinálsz egy ilyet,egymásbol vonod ki a tárgyakat ennyi,nálad szerintem az a baj hogy tul akarod bonyolitani a szitut,ha ezt neked élöben valaki megmutatná leesne az állad hogy milyen könnyü...

SaWo
Flego, ne csüggedj, szép képeket, modelleket nem azért csodál meg az ember, hogy elkeseredjen, és azon bánkódjon, mikor fog õ ilyet csinálni, hanem, hogy ösztönözze!!! Nyugodj meg Aldaryn asem tegnap telepítette elõször a gépére a MAX-ot, - bár ez mit semcsökkenti érdemeit 😉 - meglátod, ha most azt mondaná neked vaalaki, csinálj lego kockát, fél órádba se telne 😉))

fle go
Nenad: kevés vagyok én ehhez, maxot se tudom rendesen használni, rhinot meg még nem is láttam.
De azért köszi!
Aldaryn: megtennéd hogy a maxos filet átküldöd mailban, persze csak ha nem TOP SECRET mert jó lenne ha tanulmányozhatnám a technikát.
Köszi
[email protected]

flego, meg midig ajanlom rhinot, booleannal es fillettel seperc alatt kesz. Mostmar pedig nurbskent at is hozhatod...

fle go
Hat Aldaryn nagyon szepen koszonom! Asszem en ezt a minoseget soha az eletbe nem fogom tudni elerni!! Ahhoz nem akkor kellett volna szuletnem amikor az valojaban megtortent. Es cseppet sem csodalkozom hogy fel ora alatt osszedobtad azt ami nekem hetek ota nem megy (nevetseges de igy van)! Azert jo latni, hogy vannak emberek akik ilyen elethu es preciz dolgokat tudnak csinalni,en csak amulok!
Es bocs hogy raboltam az idodet!

Sound, Meg FG sem...(huha) 😄

Aldaryn
😊) Írta, hogy az csak ott egy adag box, cilined, meg egyéb össuenyomkodva. 😊))

Flego: Mostanában Nincs idõm. Ez van. Talán másnak sem. Volt szabad fél órám, a referencia alapján eddig jutottam ennyi idõ alatt:

Ennél többel most nem tudok segíteni. Bocs.

per aspera ad astra

Sound
nincs GI, hûha... 😄

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

K.András
#9656 itt berakot kép után, már bocsi de neked nincsen szükséged segitségre,csak megszoktad hogy megkérdezed hogy kéne.Persze mindez saját vélemény.

fle go
Szomorú hogy senki nem ér rá nekem egy kicsit segíteni lego ügyben, de se baj egyszer csak rájövök...

Aldaryn
Téyleg? Mér, melyik az? 😄 Na, én a nagy Manual olvasgató. (LIon tudja) mégis kihagytam valamit. 😊)

per aspera ad astra

SaWo
Áááááááá, ez fájt ... Emlékeztek, múltkor siránkoztam haj shader után mental rayben, esetlegm, ha olvasgatnám az online manulat ..., amit inklusáltak MAX öcsiék a programjukba, ... .)

SaWo
HELP! Sub Surface Scattering (SSS) nevû csodálatos képzõdményt vajon milyen néven futtatják Mental Ray alatt? Ha tudja valaki, ne mondja meg, nem azért kérdeztem, mert nem tudom ... 😊)))))))

(Csak egy fáradt ember, fárasztó vicce volt, bocsi )

Aldaryn
Újfennt köszi a segítséget! Egy két aspektus nem tiszta még a rendszerrel kapcsolatban.

per aspera ad astra

ja es hasznalhatsz color mappingot is mint pl en ezen hsv 1/1 Igy fel tudod loni magasra a multipliert (output) anelkul hogy beegne a kep

nem kell magas output szerintem... A masik megoldast ugy hivjak vraylight...(skylight portal on - meg akkor is ha nincsen skylight, ugyanis a skylight portal valojaban azt csinalja hogy tovabbitja azt ami mogotte van...tehat a transferrolja a fenyt)
nagyon buli, dobok erre egy peldat.
A kepen NINCS GI...😊

Aldaryn
😊) Az egyetlen gondom az az, hogy ha éles árnyékokat akarok egy ilyen szerkezettõl, akkoz nem tudok más megondást. 😊 Csak kicsi plane-t, meg magas outputot. 😊

Köszi az ifót, kipróbálom!!

Ja, mellesleg: Megírtam életem elsõ pluginjét! 😊) VRay Dispersion Glas. 😊 Nem nagy szám, meg manuálisan is össze lehet rakni, de így gyorsabb, kényelmesebb. 😊

per aspera ad astra

fle go
Aldaryn, Frenkie: tökéletesen igazatok van, de ha látnátok hogy az hogyan van összetákolva akkor dobnátok egy hátast!!! 2 henger meg egy téglatest van összetologatva szó szerint és én ezt nem tartom jónak már mint az össze vissza tákolást. Nem csak a kinézet a fontos (ugyan ha nagyobba kirenderelném azt a darabot látszódna milyen gagyi!), hanem szeretném amit lemodellezek az szerkezetileg is OK legyen, ezért okoz ez nagy fejtörést nekem, hogy csináljam meg profin, valami módja csak van, olyan munkát akarok csinálni amire majd azt mondjátok ( Ez igen!) Remélem értitek.

tedd fel 100ra a HSPH subdiveset (10.000 samples...)
kitisztitja, tudom jovel lasabb lesz, de ha tullosz a multiplierekkel ne csodalkozz. Talald meg a jo egyensulyt inkabb.

mondjuk 100-200 output az brutal eros, minek kell akkora?

aldaryn, dobj sample scenet. talakoztam mar en is az esettel, valamikor, es biztosan ki is talaltam ra valamit...

FRenkie
cool logo tényleg

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

SaWo
Ezt néztem én is ,de azt hittem, én látok rosszul valamit.

Aldaryn
Flego, ez az alkatrész már ott van az egyik képeden, lemodellezve.

per aspera ad astra

fle go
Na semmi tipp?

Ez lesz az, azért köszi mindenkinek.😊
Ezt honnan tudom elérni, miben van?

Live your life like it\'s your last day...

basta002
Köszi.

..::S::L::M::..

fle go
Udv!
Hehh na megint van egy szep darabom, szeretnek otleteket kapni hozza hogyan fogjak bele, mert van elkepzelesem meg mar probalkoztam is vele ( hogz egy teglatestbol indulok ki es nyolcszoget rajzolok bele edgekkel, aztan azt kiextrudalom, es meg van a hengerem meg a teglatestem szepen. eddig ok. de utana az edgeket extrudalom hogy szepek legyenek az elek de ha erre radobom a meshsmooth-ot akkor a nyolcszogbol nem lesz szep henger, vajon miert?
Most tenyleg elkel a segitseg!
Koszi!

Aldaryn
Miért van az, hogy ha egy kicsi, de nagyon erõs (100-200 RGB Output level) self illuminated plane-el világítok meg valamit VRay-ben, akkor az irradiance map "foltosra" számolódik, de mintha tényleg olyan is lenne a megvilágító geometria, mert a felbontás, vagy az érzékenység növelésével nem egyenletes lesz, hanem "élesebb" körvonalú foltokat kapok.... ?

per aspera ad astra

veletlen meglattam az uj npower translatorba uj rhino import van. Nosza problajuk ki. Es mit talalok Rendering Approximation/view dependent approximation. Hmmm. gondoltam csak nem? Csak de? Minel kozellebb az object annal finomabb a mesh, minel tavolabb annal kevesebb. Es nagyon jol be van love mit nem mondjak. Szuper cucc, a demo 30napig jo(addig csak megjelenik ra vmi megoldas) npowerekrol letoltheto 😊

Aldaryn
SaWo: Cool logo. 😊

Basta: Jah, valszeg saját belõs fájlformátum. Legtöbbször általában valami ismert fájlformátum )pl. 3ds) megbabrálva, hogy vagy ne lehesse kívülrõl olyan egyszerûen megnyitni, vagy plusz extenzsönöket pakolnak még mellé, ami a játéknak kell. De lehet akár teljesen saját fejlesztésû formátum is.
A Blizzard féle .mpq-k pl. semmi mások, csak egy nagy "gyûjtemények", eccerû fájlok tömkelege. Így elég volt egy "titkosítást" elkészíteniük. 😊)) Vagy ha jól emlékszem, az IDSoft os wad-ok nem más, mint kb. átnevezett zip fájlok. 😊)

per aspera ad astra

SaWo
Szerintem az scx az a játék saját formátuma, bár lehet, hogy tévedek. Egyes cégek a saját szoftverükhöz jóváhagyják a 3ds kiterjesztést, hogy beimportálhatsd a játékba. (Lásd Microsoft : Motcross Maddness 2 level editor akceptálta a 3ds formátumokat. Lehetett karaj ugratókat modellezni 😄D )

basta002
Helló! Ismeritek a Street Legal Racing játékot? Ahhoz szeretnék felnit csinálni, egy eredeti átalakításával. A fájlok kiterjesztése: scx. Nem tudom, a 3ds max 4-gyel lehet-e ilyen fájlt valamilyen módon megnyitni. Gondolom, plug-in szükséges hozzá. Vagy rossz programmal próbálkozok?

..::S::L::M::..

Aldaryn
Köszi. Tudod, 2 megát sem mernék bevállalni. 😊) Komolyan. Siralmas? Igen.

per aspera ad astra

sawo szerintem ez vilagos, mental ray jo, a leggyorsabb foton shooter, de ez (boven) nem eleg az udvosseghez.
(lassu aa, lassu FG, korulmenyes light setup,) FG+HDRI viszont nagyon szep, foleg 1000+sampleval... 😞 Glass is nagyon szep.

En vraynel maradok tovabbra is. Foleg mert mostmar tenyleg hamarosan kint 1.1, az pedig nagyon killer lesz.

Aldaryn a video merete ~2 mega 😊
de itt a maxfile>
http://www.freeweb.hu/losbellos/causticsvrayfree.zip