3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn>hmmm, kicsit experimentaltam a vrayel. -Osszessegeben - azt kell mondjam hogy az imap szamitas ezerrel jobb lett(es gyorsabb) feldobtam 900db teapotot. Statikus modban a gepem egyszeruen kiakadt, (vagyis nem birtam kivarni mig a BSP tree-t a vinyora irja...) aztan dynamikus modba kapcsoltam vrayt es render. Lon csoda azonnal elkezdi szamolni az imapot... Khmmm 😊))

A shag furos dolog eldontott. benne lesz 100% eppen a dinamika miatt, hogy lehessen szimulalni a dolgokat.

Az AA-t ha fixed rate-re allitod sokkal gyorsabban szamolja a fuvet stb. Az ok hogyha fixed rate dolgozik akkor vray ugymond "elore tudja hogy mi varhato" (mig adaptivnal analyzal es utana antilaliasingol)ebbol kifolyolog jobban lehet cachelni. Persze egy nagy solid feluleteknel nem errdemes hasznalni, de ahol sok a noveny, fu stb igen!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

TheGOro
Nos nagy nehezen hozzájutottam Adv 10903m60-as változathoz, szal kipróbálom azzal

http://GOro.hu

Aldaryn
Pontosan. Mik hibádzanak? Nevük?

per aspera ad astra

FRenkie
"estleg lekell elötte törölni a régit?"

törölni?!

nekem miért nem megy?ötlet?
3 fájl hibázik lódingnál.
ugye csak a max rootot kell megadni instalnál?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

TheGOro
oksi már azt próbálom lekoppintani, de akinek fenn meg van a hubon, az se ad slotot annak ellenére hogy mint op kértem tõle 😊))

youth
meg is mutathatnád ám! 😊

Youth

youth
Mármint 15 perc alatt 100 framet vagy 1 framet??? 😊))))

Youth

Aldaryn
Most rendereltem egy kis 100 frames animot VRay fû, (fur) skylight, 3 bounce a GI-n, és 320x240-ben nekem ledarálta 15 perc alatt. 😊

per aspera ad astra

ha sima max scanlinet hasznalsz ne csodalkozz rajta hogy baromira sokara fogsz megalkotni egy jol kinezo gel materialt. Raadasul nem akarmilyen kis mappolasi trukkok kellenek hozza. Szerezz egy vrayt max6-hoz (n verziot) es azzal probald, meg mindig raytracing modban maradva (ha annyira fontos az) Amit kepet dobtam az is csak sima raytrace, de vray renderelte.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

TheGOro

Hát még mindig nagyon üveg, és full raytrace map-okat használtam ehhez mérten a renderelési idõ is baromi nagy. Arról nem beszélve hogy légbuborékkokal begspékelve még durvább mivel az az gél felületén is tükrözõdik...stb

TheGOro
Mármint az értelmére mondod hogy jó, vagy csak tudod honnan van???

TheGOro
A géllel meg még szórakozok, mert nem nagyon akar összejönni úgy ahogy nena mondta, de ez bittos annak dudható be hogy béna vagyok...

TheGOro
mátrix hubon 1-2 embernél láttam, de slot hiányában nem tudtam letölteni, mert nekem is m6-os kéne.

Van ebból az új v-ray-bõl max6-ra való verzió is?

fle go
En nagyon buta lehetek de Vray planet hol talalom melyik menuben vagy merre keressem?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

youth
Nagyon klassz!
Vray hogy számolja a füvet GI-vel? 😊 Vagy az nagyon kiakasztaná?

Youth

Aldaryn
Ezek a fûszálak *laposak*? Hol kell beállítani?

per aspera ad astra

Aldaryn
Ez olyan, mintha nem is lenne, sehol árnyék... 😊 El lehet nézni, ha csak GI megvilágítás van: Kikapcsoltad a MAX default fényforrását? (Global switches)

per aspera ad astra

fle go

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
szoval itt wgy sima GI megvilagitasom van de a planera nem ad arnyekot a targy.

Aldaryn
VRay plane. 😊 Pont most, csak neked.

per aspera ad astra

Aldaryn
Komolyan, mitha csak egy MAX gyári texmapot látnék... 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Ja, én egyszerûen fölételepítettem, és paff. Megy. Sõt, vissazfele is, feltelepítettem a régit, és az is megy. Kár, hogy egyszerre nem lehet fenn kettõ. Úgy könnyebb lenne a tesztelgetés. 😞

per aspera ad astra

fle go
vryban van olyan mint brazilnal a (CSG Serveren belul a Ground plane)?

Aldaryn
Ez teccccik. 😊 Ha a shag outputjából képes lenne elkészíteni a maga VRay mesh-jét, az igencsak baba lenne!

Mivel még Internal, ezért tényleg kicsit vigyázva kell bánni a kijelentésekkel, de a perspektíva igencsak bíztató.

Frenkie: Nem kell törni.

Flego: Nem értem, hogy érted azt, hogy GI-nél "nincsen" árnyék. Leraksz egy fényforrást, és még ha az maga nem is vet árnyékot, az általa megvilágított tárgyak GI-je fog. Ez a számolási technikából adódik így.

Képet nem mutatnál a problémáról?

per aspera ad astra

fle go
Hol van az a vray shadow hogy GI nel legyen arnyek?
Na megint van mivel nyaggatni benneteket!

FRenkie
hé! enekm ne megy ez az új verzió!
estleg lekell elötte törölni a régit?

szerintem GI is gyorsabb... lehet mivel bele van turkalva az architekturaba valtozasok vannak a displacement ezerrel gyorsabb viszont, sot, siman meg lehet vele olyan dolgokat csinalni amit azelott nemigen, majd kitargyaljuk lepnem kell

dinamika a shagfur-on keresztul lesz beleepitve...
itt van meg1 fur iszonyatosan teccik 😊

FRenkie
Csá!

Látom összeségében királyabb lett az uj vray egy kevéssel, nekem még nem volt szerencsém tesztelni...
De jöhetnek azok a tesztrenderek!

FRenkie
ÜDV!

Aldaryn
Ahogy elnézem, a Virtual Frame Buffer is átesett egy kis ráncfelvarráson. 😊

Ugyan csak apróságok, de hasznosak:
Most már lehet VFB-ben normálisan dolgozni, vannak presetek, stb. Viszont, még mindig nincsen lehetõség a render utólagos HDR skálázására, ami kétlem, hogy egy napnál többet rabolna el a fejlesztõktõl. 😊) És ez MAX-6 ra is vonatkozik: Exposure control preview-jét LEHET realtime HDR skálázni. Akkor egy vacak rendert mér nem? Hja..

Akkor, végre a G-buffer csatornák nem csak a VFB számára férhetõk hozzá legfelülrõl, hanem a MAX render frame pufferénél is. 😊 Ez jó pont. Fõleg egy-két render effekt akadt ki ezen régebben.

Csináltam pár sebesség tesztet is. Majd esetleg apkolok fel képeket. De gondolom elhiszitek. 😊

Az MTD tényleg gyorsabb, de én alig vettem észre. Bevilágítva, GI-vel, már abszolút nem olyan érezhetõ a sebességjavulás.

Az Irrmap számolás mintha egy kicsit lassabb lenne. Nekem pár százalékkal lassabbnak bizonyult, mint a régebbi.

Fotonokat viszont gyorsabban tüzel. 😊 GI fotonoknál alig, Caustics fotonoknál 6-7% is megvan. Egy-egy egyszerûbb scene-ben kipróbáltam. Ezt még senki sem említette.

Az AA megintcsak mintha lassúbb lenne. Ezt nem értem.

Na, viszont a fur tényleg nagyon jó dolog. Egybõl megszerettem. Ha még egy kis dinamika is be lenne építve... 😊)

per aspera ad astra

fle go
Nenad en azt raktam fel amit Te linkeltel be

ha a teszt verziot tetted fel ami lejebb be van linkelve akkor csak vrayshadowt ermedem hasznalni...
Megy mindenfele lampaval, photometrikus, spot, direct stb csak vrayshadowt tegyel.
Vraymat Univerzalis shader, csak beallitod az ertekeket es hajts. www.vray.info oldalon van egz materials beta. akkor aldaryn is nyomott mar egyparat, stb.
Egy kis ido mindig kell a dolgokhoz. 😊

fle go
Hat a vray kezelesevel lesz meg bajom...pl: GI- nel nem ad arnyekot.Nekem ugy tunik sokkal kevesebb lampa fele van mint brazilban ( de ez fakadhat abbol hogy nem ismerem a progit) Aztan nem minden lampafelet lat a vray (nalam) es csont fekete lesz a render. Meg ugy tunik, kevesebb material van vray-hoz, vagy van olyan hogy vray glass? meg ilyesfele problemaim vannak segitseg kene. Nem szapulom a vrayt mert meg nem is ismerem, egy biztos sokkal gyorsabb mint brazil, csak emlitett dolgok nekem hianyoznak. gondolom megvan vrayban is csak nem talalom😞

max6-os verio kell...
egy Furos Fu 😊 erdekes, tegnap egy teapotra zuztam ra a furt es sokkal gyorsabb volt, mint1 planen.

SaWo
Hmm, mégse? 😮

VRayInstall_Adv10903m50.exe
VRayInstall_Adv10903n60.exe

Ez a két alkalmazás nem akceprálja a max6-omat. Failed to inicialize ...

SaWo
Üdvözöljetek a Vray használók körében ! 😊) Frenkie-nek hála. Mental Ray zseni, de nekem túl körülményes ... 😞

erdekes az is ahog cachel, az elejen akar eltokol 10 masodpercet is, elkezdi lassan majd piszkosul begyorsul.

ha fuvet meg ilyeneket renderelsz gyorsabb a fixed rate aa

nem mukodik meg..

akartam nezni rendering sebesseg tesztet de visszafele nem mukodik a dolog,szoval komplikalt.

Aldaryn
A Sunlight-ot kiszúrtad? 😊 Hogyna lehet használni?

per aspera ad astra

displacementnel nezd meg a mappingot is, hatha azzal van a gond. vrayHDRI-t is kukkantsd meg.

szerintem majd belovik oket, meg ne felejtsuk el ez INTERNAL release, nem publikus. Nekem volt olyan hogy kilepett es csao. 😊 En is csinaltam displacement testeket teljesen tokeletesen mukodik.Nem tokeletes, csodalatos 😊
Jah, allitsd a max subdivsot akar 512is, es a view dependent maradhat, nemigen lassul le tole...

De ami igazi poen a dynamikus es statikus memoria limitalasa. Szuperjol mukszik. 12 teapotot displaceltem egyszerre semmi gondja nem volt vele.(nem instanced)

Aldaryn
Nagyon jó, hogy ekkorát ugrasztottak a VRay verziószámán... 😊)

A Fur egészen gyors, fõleg, hogy geometrikus. Igen impresszív. Egyedül az AA döglik bele. 😉 Node.

A displacement viszont nálam idõnként furcsa bugokat gyárt. De lehet, hogy csak a "felbontás" túl kicsi?

VRay plane elég finom "fricska"... 😊 Mi lett volna, ha a render beállítások között kap helyet? 😊)

per aspera ad astra

Aldaryn
Egy kicsit még meg lehetne dobni a shadert kevéske transluciency-vel. 😊 Leginkább mint shellack overlay-elve.

Mellesleg: Jó a szignód. 😊

per aspera ad astra

TheGOro
Köszi, az ötleteket, délután nekiállok és megvalósítom, és majd referálok, hogy mire jutottam.

gel:
kell egy material reflection/refration glossys legyen, minel puhabb/kevesbe attetszobb a gel annal nagyobb.
aztan kell egy masik material, ami a levego lesz de tukorzodik, lehet ugyanaz a material mint a felso csak legyen az IOR=1 es nem kell glossy.
ezt a materialt rahuzod egy kis gombre azt pedig beteszed egy megfelelo emitterbe (particles)
itt egy gyors proba. Ennel sokkal jobb lehet.

Aquli
Hmm. Nekem is ilyen volt regebben is, de egyenletesebben voltak elosztva a szinek sokkal. Hogyha a jobb savban legfolul vagyok, akkor az tokeletes fekete. Ha egy pixelnyit lejjebb viszem, akkor alig lathatoan kene kivilagosodnia. De nem az tortenik. Nagyon megugrik, es kb a csik 20%-nal eléri azt a világosságot, aminek a felénél kéne lennie. Utána meg a végéig szinte alig változik valamit. Nem tudom mitõl lehet szar a skála. A mat editorban az alap materialok színe is sokkal világosabb.

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"