3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A shag furos dolog eldontott. benne lesz 100% eppen a dinamika miatt, hogy lehessen szimulalni a dolgokat.
Az AA-t ha fixed rate-re allitod sokkal gyorsabban szamolja a fuvet stb. Az ok hogyha fixed rate dolgozik akkor vray ugymond "elore tudja hogy mi varhato" (mig adaptivnal analyzal es utana antilaliasingol)ebbol kifolyolog jobban lehet cachelni. Persze egy nagy solid feluleteknel nem errdemes hasznalni, de ahol sok a noveny, fu stb igen!
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
http://GOro.hu
törölni?!
nekem miért nem megy?ötlet?
3 fájl hibázik lódingnál.
ugye csak a max rootot kell megadni instalnál?
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Hát még mindig nagyon üveg, és full raytrace map-okat használtam ehhez mérten a renderelési idõ is baromi nagy. Arról nem beszélve hogy légbuborékkokal begspékelve még durvább mivel az az gél felületén is tükrözõdik...stb
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
per aspera ad astra
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
per aspera ad astra
Mivel még Internal, ezért tényleg kicsit vigyázva kell bánni a kijelentésekkel, de a perspektíva igencsak bíztató.
Frenkie: Nem kell törni.
Flego: Nem értem, hogy érted azt, hogy GI-nél "nincsen" árnyék. Leraksz egy fényforrást, és még ha az maga nem is vet árnyékot, az általa megvilágított tárgyak GI-je fog. Ez a számolási technikából adódik így.
Képet nem mutatnál a problémáról?
per aspera ad astra
Na megint van mivel nyaggatni benneteket!
estleg lekell elötte törölni a régit?
itt van meg1 fur iszonyatosan teccik 😊

Látom összeségében királyabb lett az uj vray egy kevéssel, nekem még nem volt szerencsém tesztelni...
De jöhetnek azok a tesztrenderek!
Ugyan csak apróságok, de hasznosak:
Most már lehet VFB-ben normálisan dolgozni, vannak presetek, stb. Viszont, még mindig nincsen lehetõség a render utólagos HDR skálázására, ami kétlem, hogy egy napnál többet rabolna el a fejlesztõktõl. 😊) És ez MAX-6 ra is vonatkozik: Exposure control preview-jét LEHET realtime HDR skálázni. Akkor egy vacak rendert mér nem? Hja..
Akkor, végre a G-buffer csatornák nem csak a VFB számára férhetõk hozzá legfelülrõl, hanem a MAX render frame pufferénél is. 😊 Ez jó pont. Fõleg egy-két render effekt akadt ki ezen régebben.
Csináltam pár sebesség tesztet is. Majd esetleg apkolok fel képeket. De gondolom elhiszitek. 😊
Az MTD tényleg gyorsabb, de én alig vettem észre. Bevilágítva, GI-vel, már abszolút nem olyan érezhetõ a sebességjavulás.
Az Irrmap számolás mintha egy kicsit lassabb lenne. Nekem pár százalékkal lassabbnak bizonyult, mint a régebbi.
Fotonokat viszont gyorsabban tüzel. 😊 GI fotonoknál alig, Caustics fotonoknál 6-7% is megvan. Egy-egy egyszerûbb scene-ben kipróbáltam. Ezt még senki sem említette.
Az AA megintcsak mintha lassúbb lenne. Ezt nem értem.
Na, viszont a fur tényleg nagyon jó dolog. Egybõl megszerettem. Ha még egy kis dinamika is be lenne építve... 😊)
per aspera ad astra
Megy mindenfele lampaval, photometrikus, spot, direct stb csak vrayshadowt tegyel.
Vraymat Univerzalis shader, csak beallitod az ertekeket es hajts. www.vray.info oldalon van egz materials beta. akkor aldaryn is nyomott mar egyparat, stb.
Egy kis ido mindig kell a dolgokhoz. 😊
egy Furos Fu 😊 erdekes, tegnap egy teapotra zuztam ra a furt es sokkal gyorsabb volt, mint1 planen.

VRayInstall_Adv10903m50.exe
VRayInstall_Adv10903n60.exe
Ez a két alkalmazás nem akceprálja a max6-omat. Failed to inicialize ...
Jah, allitsd a max subdivsot akar 512is, es a view dependent maradhat, nemigen lassul le tole...
De ami igazi poen a dynamikus es statikus memoria limitalasa. Szuperjol mukszik. 12 teapotot displaceltem egyszerre semmi gondja nem volt vele.(nem instanced)
A Fur egészen gyors, fõleg, hogy geometrikus. Igen impresszív. Egyedül az AA döglik bele. 😉 Node.
A displacement viszont nálam idõnként furcsa bugokat gyárt. De lehet, hogy csak a "felbontás" túl kicsi?
VRay plane elég finom "fricska"... 😊 Mi lett volna, ha a render beállítások között kap helyet? 😊)
per aspera ad astra
Mellesleg: Jó a szignód. 😊
per aspera ad astra
kell egy material reflection/refration glossys legyen, minel puhabb/kevesbe attetszobb a gel annal nagyobb.
aztan kell egy masik material, ami a levego lesz de tukorzodik, lehet ugyanaz a material mint a felso csak legyen az IOR=1 es nem kell glossy.
ezt a materialt rahuzod egy kis gombre azt pedig beteszed egy megfelelo emitterbe (particles)
itt egy gyors proba. Ennel sokkal jobb lehet.

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"