3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Különben is, minek vonjam vissza? 😊) Bármelyiket törölhetem. 😊))))

per aspera ad astra

Aldaryn
Az üzenet visszavonható? 😊 Wow. Mik vannak. Ez egy hasznos szolgáltatás. De egy preview talán "diszkrétebb" lenne. 😊)

per aspera ad astra

Köszi.

Live your life like it\'s your last day...

...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

de, megnyomod az F1-et es beirod inset. Erre ezt kapod:
Select an editable poly object. > Modify panel > Polygon sub-object level > Edit Polygons rollout > Inset Settings button

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Én is csak ezzel vertem el az aprópénzt, nemsokára lesz fetöltõkártyám úgy is.😊
Te nem tudod insetet honnan lehet elérni?

hat nem gyozott meg, 80 forintot ki nem dobnek erte! 😊))

Elsõ orvosolva, már látok egy képet, csak állítgatni kell rajta. Ti mit javasoltok beállításnak?

Négy percen belül ki tudod törölni az hozzászólásaidat, 16kbytos lehet a logód, meg 150x25-ös, aztán csillagokkal jelöli a megkezdett évek számát, lehet változtatni a fejléc színét. Asszem ennyi.😊
Van pár láma kérdésem:
Az miért van, hogy amikor vrayben renderelek, csak akkor látom a képet, ha bekapcsolom az alfa channelt vagy mit?
Az inset az honnan érhetõ el?

fle go
csak probalgattam vray hadri, nem untatlak bennetek tovabb ezzel a darabbal😊

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

SAWO nyugodtan epitkezhetsz ugyanazokbol a darabokbol csak majd amikor mar megvan akkor majd noiseal vagy valami olyasmivel szepen egyenive teszed oket.

Milyen elonye van a vipnek? 😊)

Egy hónapra nyolcvan Ft, és van pár elõnye, meg a szép csillagok.😄

SaWo
Mi ez a WIP tagság egyéb iránt?????
Más:
A övetkezõt akarnám lemodellezni:

Ti mivel csinálnátok? Nyílván subdiv, de darabonként a kockákat? Ha ring array-jel csinálom, túl szabályos, az a baj :SSS Valami tipet plíz.

youth
Józsi!
Má te is VIP vagy mi??? 😊) Ha lenne 80 ftom én is megcsinálnám, dehát................
😊))))

Youth

fle go
Okes koszi Nenad!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

antialiasingot is ha vegtermeket csinalsz vedd fel 1-3 es a tresholdot 0.03-ra Szebb lesz es kicsit lassabb.

fasza! 😊 Ha szeretnel meg szebb shadinget a first diffuse multiplier vagy primary rays multiplier (nemtom ma hogy hijjak) vedd fel 1.2 re a secondaryt kapcsold ki (igy is 1 bouncet szamol, mint brazilnal...) na akkor olyan hatasu lesz mint a brazilos,(kontrasztban)
De nekem ez is teccik.

fle go
Ahoj!
Orul a majam!! Ma minden gond nelkul megcsinaltam ezt a darabot, igaz masodszorra sikerult csak. Es rendesem szemugyre vettem amit nem reg nenad meg Aldaryn belinkelt. Szerintetek milyen, uti a mercet?

fle go
Aldaryn valamit felreerthettem, bocs. Ettol vanak meg olyanabb darabok is, persze ez csak nekem jelent nehezseget, egyenlore de par honap es talan az osszes darabka elkeszul aztan mar osszeallitani nem lesz nagy dolog😊
Sajnos a rar-file val nem tudok mit kezdeni! kicsomagolasnal is hibat jelez, aztan ha meg is sikerul kicsomagolni, akkor meg olyan hogy eleg csak az egerrel a file fole mennem ra se kell kattintsak es azonnal lefagy az egesz rendszerem! Nem tudom mi lehet, az erdekesseg a dologban az hogy barki mastol pl Nenadtol kapott rar file gond nelkul mukodik.

Aldaryn
Mondtam, hogy ki kell kapcsolni a default lightokat.

VRayben pár dolog máshogy van, mint Brazilban.

Klafa a LEGO darab. Már ilyen alakúak is vannak? A rar-ral semmit nem tudsz kezdeni?

per aspera ad astra

Kijött valami Service Pack:

Link

petesilver
Bocsánat, csak a melóhelyemrõl raktam be, és a zûrzavarban el is feledkeztem errõl. Hazajöttem, mindjárt orvosolom!

Mission Impossible 2010: PRO Class

K.András
Á dehogy 😊

http://druglord.buzz.hu/ ;)

531 kbyte az eros egy kicsit 😊

fle go
nenad koszi!!! Egyebkent nekem brazilban soha nem kellett ki vagy be kapcsolnom a default lightot ahhoz hogy mukodjon a GI.De lehet hogy kellet volna. Na mind egy erre magamtol nem jottem volna ra! Itt egy kis kep egy ujabb lego darab, ez meg nem az amirol a multkor szo volt, ezt a kepet 2 percel hamarabb renderelte vray mint brazil es szerintem sokkal szebb finomabbak az arnyekok.

TheGOro
Juj

http://GOro.hu

rajottem, ha a plane tobb szegmensbol all sokkal gyorsabb rajta a fur! 😊) Ole!

figyuzzad csak, erdekes, tudtam valami nem oke, sik feluleten a fur baszottul lelassul, de pl egy gombon hasit mint egy allat? 😊

normalisan: a skylightos kephez a kovetkezot kell tenni.
Kikapcsolod a defaul light-ot a vray global switchies-ben
allitasz valami enviroment szint (ahogy mas renderernel is szokas) aztan bekapcs az indirect illumination es hajts.
Nyugodtan vedd le -4-3 az elejen a tesztrenderek idejere az ertekeket, az alaperteket igen magas minosegi beallitosok.(0 mar direct computations szintu..)

petesilver
Jelenleg ezen a képen dolgozom:

Még nincs árnyék, és nincs a halványan látható vonal mentén szép fehér füst. Hogyan tudnék legszebben szép vastag fehér füstöt rakni a vonalra ??? Elõre is köszi a segítséget.

flego. a problema nyilvanvalo es minden renderenel igy mukodik... KAPCSOLD MAR KI A KB@SZOTT DEFAULT LIGHTOT! 😊))

FRenkie
tegyél be mellé még pár tárgyat közel egymáshoz,és egy vraylightot is tegyél be és úgy nézd meg.az enviormentet nem muszály bekapcslni

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

fle go
A vray Indirect Illumination: On ott bekapcsolom az Irradience map-et es mindent gyari beallitason hagyok, aztan bekapcsolom a GI Environment(sky light)ezt bekapcs Multiplier 1 es tokmindegy hogy fekete vagy feher a szinbeallitas max annyi valtozas tortenik hogy kicsit sotetebb vagy vilagosabb lesz a kep. Es Image samplernel az Adaptive subdivision van bekapcsolva gyari ertekekkel.A global switches be van kapcsolva. Ezena kepen latszik valami..ennyire finom arnyekot nyomna vagy az nem is az hanem reflekcio? Nem tom mit cseszek el!

FRenkie
Nem!
A max 5 ös könyvebn minden benne van sõt még több is!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

petesilver
Sziasztok! Kérném a segítségeteket. Érdemes még beszerezni a 3DS Max3 két kötetes bibliáját ismeretbõvítés céljából, vagy nem érdemes tipródnom. A Descreet-es Max5 könyv már megvan.

TheGOro
Illetve tovább szórakoztam a zselével, kezd már kicsit zselére hasonlítani, de az árnyéka még mindig megvan.

TheGOro
Nos feltöltöttem, nem tökéletes, de legalább fut max6 alatt.VRayInstall_Adv10903m60.rar

Aldaryn
Az environmentet pl. fehérre állítod, és bekapcsolsz egy GI-t default beállításokkal, akkor csinál iylet?

per aspera ad astra

Aldaryn
Flego: Egyáltalán: Hogyan állítottad be a GI-t?

Skylight? (Environment override-al? pl.)

per aspera ad astra

fle go
Nekem tovabbra se megy ez a vray GI arnyek vetes...ha plussz beteszek egy fenyforrast akkor van arnyek egyebkent nincs, mit kellhet allitani?

TheGOroWork
Sawo ha hazaérek feltöltöm FTP-re a legújabb tört Adv max6-osat amit tegnap sikerült lekapnom.

Arbeit macht das Leben süß

SaWo
Írjatok már egy olyan Vray verziót, ami tutisan mûködik max 6 alatt. Nem kell a legújabb.

SaWo
Mental Ray-ben állítsd az árnyékokat shadow map-ról Ray Traced Shadow-ra, meg Kapcsold be a Chaustcs-ot. Csak elõtte ne felejtsd el a tárgy-on (zseléken) bekapcsolni a generate Chaustics opciót. Meg azt a csillogást biztos leljebb lehet állítani. Tegyél a csillogás map csatornájára Falloff-ot, szembõl ne csillanjon!!

Aldaryn
Igen. A mentésnél akad ki. Elkezd vadul kerregni, aztán egy ponton túl úgy dönt, megáll. És ekkor nem kívánatos stabil állapotba érkeztünk. 😊

Bocs az irrmap miatt. Most megint vacakoltam vele, és most mûködik, úgy ahogy "kellene"... lehet, hogy csak idõlegesen jelentkezõ bug volt.

... viszont egy apró crach-forrást már találtam. Ha a BSP építés közben hirtelen, a legelején lenyomom a rendert. (Azaz cancel, bezár...) akkor azonnal kilövi a MAX-emet. Ezt üzembiztosan végzi. 😊 Próbálgattam.
Nem azé' hogy kötözködjek, csak ha valaki másnál jelentkezne, akkor tudja, van ilyen.

per aspera ad astra

megnezem majd a imapos add to current problemat.
(lehet elotte resetelni kellett volna. pass nemtom)

vray proxyhoz eloszor el kell menteni a mesht, majd vhogy ki kell jelolni hogy melyiket jelenitse meg. Allitolag ez egy maxscripten keresztul tortenik(az elmentes)

a cucc bugos ez nyilvanvalo, vegul is belso teszt verzio.
Mondjuk nekem bejon 😊 Valamelyik haz kore megporbalok csinalni fuvet illetve novenyeket a szobaba.

Aldaryn
Megint más... a VRay Proxi (ki akartam próbálni egy jópár millió polygonos rendert...) megöli a gépemet, amint lerakom.

Komolyan. Biztosan itt van a hiba.

per aspera ad astra

Aldaryn
Szerintem a fresnel-tükrözõdés típus jobban megfelelne egy zsekékockának. Így olyan "toon-os zselé" 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Valami akkor az én készülékemben lehet. 😞(

Most meg az irradiance map "add to current map" opciója csinált olyat, hogy hanyatt dobtam magam. 😞
Elvileg azért kellett volna, hogy minden kameraálláshoz meglegyen egy jelenetben a GI, lementve. Viszont a második Irrmap pass után, mikor hozzáadta a elõzõleg számolt kameraálláshoz, az egész kép iszonyat foltos lett.
Elõzõ VRay verzióban sosem volt ilyen problémám.

Gondolod, hogy gépfüggõ lehet? Vagy valamit elrontottam?

per aspera ad astra

TheGOro
Na itt tartok, meta ray el, eggyenlõre mindenhol tükrözõdik a bubborék és az árnyék sem jó még