63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Sonajk @:o)
    Na és ez hogy tetszik?
  • oryon
    Köszi :)
    Privi ment.
  • youth #20538
    Hali!

NFR. Elég ratyi lett, na mindegy majd még csinálgatok ilyenekt aztán csak belejövök :)

• nenad
    sehogyan, a textura koordinatakat majdnem minden letezo file format tartalmazza, magat a texturat pedig mindig kulon fileban, pl .jpg/.tga stb tehat a szokasos.

a textura koordinata tartalmazza azt az informaciot hogy pongyolan fogalmazza az textura hogyan feszuljon ra a modelre, mely reszei hova keruljenek
  • nenad
    hasznalj openGL-t, ez a megoldas :D
  • Bh
    Elég nagy gondom van! Nem modellező vagyok, hanem progz... de ez most mind1 szal... a kérdésem, hogy hogyan csinál egy modellező olyan modellt, hogy az alapból beolvassa a hozzá tartozó textúrát? Szaknyelven nem tudom milyen opció van erre, nomeg hogy yol fogalmaztam e meg a kérdésem. Hallottam vmi UV mapping-ről de ennyi mást nem tudok róla.
    Szal a lényeg: a modellhez hozzá legyenek csatolva a textúrák. Pl egy progi nem indul el ha nincsenek meg a beolvasott modell textúrái...
  • oryon
    Egy kis segítség kéne:
    Ati R 9600Pro 128MB kártyám van (de az Nvidia GeForce 4 Ti4200 64Mb kártyámmal is ezt csinálta) és a max rosszul kezeli a ViewPortokban a polygon objektet, DirektX 8.1,9.0 beállítás mellett.
    Azaz minden tökéletes, de ha pl. egy facet kijelölök, akkor eltünik és kell pár sec mire visszajön kijelölt face-l az objekten. Mindez OpenGL-ben tökéletes. Ha Mesh-t használok DirektX-ben: szintén tökéletes.
    Másnál is hasonló gond van...

Megoldás? :)
  • nenad
    a tiles mappal kombinalva majdnem barmilyen texturat felhasznalhat ugy hogy elkeruleheted a tile feelinget. egyebkent is nem art ha latszanak a darabok amibol osszerakod. :)
  • FRenkie
    ok
  • FRenkie
    Ez volt az a márvány textúra, ami részletes mintázatot rejt, és ezért nem látszik a tiling. Még megnézek egy másikat.
  • nenad
    a szobor baromi jol nez ki, es ha mar ilyen szepen megcsinaltad akkor legyen jelentosebb szerepe, sztem 60-100 cm magas eleg.
  • FRenkie
    Nem is rossz ötlet, egy irdatlan méretű lószobor :)
  • bertino
    szerintem tök normális :)

jól néz ki!
  • oryon
    Jaj ne! Legurul ez a szép váza és összetörik :D

Eddig jó néz ki.
    A márvány valóban fura. Nekem tetszik a színe, csak a mintája nem, mégha létezik is ilyen.
  • Free
    sztem nem olyan rossz a márvány szine sem . nagyon szép a világítás meg a fellépőben vagy dobogóban a világítás nagyon L lett találva... grat
  • Free
  • nenad
    a gyonyoru lo legyen NAGY!
    A marvany szine nem jon be egyenlore, de ha a szoba tobbi resze szinben paszzol hozza akkor jo lehet!
  • FRenkie
    A váza csak proxy jellegű, majd lesz normális anyaga.
  • FRenkie
    Egy kis részlet a szobámból:
  • nenad
    de persze ez csak egy velemeny :)
  • nenad
    egyebkent meg ha belegondolok color mappingal csak egyszerubb beallitani valamit mint pl exposure, lencse meret, egyebekkel. Ez max profi fotosokanak handy, de meg azoknak is akinek van fogalma dologrol sem igazan tunik sztem hasznosnak, mivel pl a fenyforras merete es nagysaga stb belejatszik az egeszbe rendesen,es annak igy vagy ugy akarmit mondanak semmi koze a valosaghoz, legyen szo maxrol, vagy maxwellrol. Ez tapasztalat. Szoval gyakorlatban a megszokottat felvaltja valami mas amit majd senki sem tud egy ideig normalisan hasznalni. Arrol nem is beszelve, ha pl a color mappingot bele teszik a cameraba, jelentosen szukitik a lehetosegeket.
  • nenad
    nevtelen szorzo mint pl? szerintem minden parameter ertheto, vilagosan dokumentalt. Ez csak csilli-villi nem tobb.
  • FRenkie
    Hm, megpróbálom, köszi.
  • Malakai
    Létezik, ha jóltom, de van max 7.5-ben haj kiegészítés is, hátha az jobbn tetszik. :)
  • Evogordon
    Shag fur és shag hair létezik max 7 alá?
  • youth #20515
    Hú, az fasza lenne...
  • Aldaryn
    Ha megnézed, akkor a gond ott van, hogy ugyan "forgásszimmetrikus" tárgyat akarsz elkészíteni, maga a szimmetriatengely is görbül. A legjobb az lenne talán, ha először egyenesen készítenéd el a csavart profilt, és a tengely menti hajlításokat pl. egy Path deform módosítóval végeznéd el a végén.
  • Aldaryn
    Nem tudom, nekem ebből nem a "sarkokban sötétebba a kép", hanem az jut eszembe, hogy nem névtelen szorzókkal kell majd babrálni, hanem lesz pl. zársebesség, meg rekesz, meg mittoménmégni. Ami szvsz nem lenne rossz.
  • FRenkie

Itt van amiről beszélek. 3 egyszerre twistelt henger, az egyiket tovább alakítottam, majd azt szeretném, ha mind3 így nézne ki. Az se mőködik, ha az alakított henger módosított részeit levágom, és a másik kettőre akarom igazítani..
  • FRenkie
    Tök érdekes probléma.

Gondoljatok a twistelt törzsű asztalkámra!
    Úgy kezdtem, hogy 3 szabályosan (1 szabályos 3szög csúcsaiban) elhelyezkedő cilindert twisteltem 360 fokban. Az egyiket kiválasztottam, és kialakítottam a tartórészét meg a lábát, DE ezután semmilyen forgatással, elomzdítással nem tudom a másik két csavart henger helyébe tolni őket!! Pedig nem ugyanannak a geometriának kéne keletkeznie a csavarás során? Elvileg csak egy 120 fokos array kéne rá, miközben a pivot a szabályos háromszög középpontja. De nem jó!!!
  • nenad
    engem ez a camera dolog nem gyoz meg, gyakorlatilag a kulonbseg az hogy a sarkokban sotetebb a kep. Sztem erre mondjak egy bolond szazat csinal. A sok csicsa-bigyo user kikoveteli maganak a baro felesleges featureket, aztan maga a renderer vegul tetu lassu lesz a belerakott 623 felesleges marhasag miatt.
    lassan tenyleg ott tartunk hogy ok, ami most van az jo, a tobbi tok felesleges.
    Csak abban remenykedem hogy majd lepesenkent teszik bele, pl a vraydomelight hdri mappelt mar benne lesz a kovetkezoben de a tobbi nem.
    Na jo. Vigye a cukrot akinek koll :)
  • fle go
    hehh csuda szép a lámpa, nekem 1 dolog hiányzik csak, a lámpa vagy is az izzó körüli glow vagy ilyesmi még a kifejezést se tudom:( de gondolom érted mire célzok.
  • Aldaryn
    Mi minden jó dolgot lehet olvasni VRay fórumokon... asszem erősen felveszik a kesztyűt Maxwellel szemben. Az erős piai versenyből a fogyasztó csak profitál... :o)

Vlado írta:
    "There is a physical camera model in the works that simulates an actual refractive lens system..." jeee.
  • Aldaryn
    Nem rossz a tűz sem. Csak az nagyon plugin erőltetősen hangzik. Bár, igzán poén plug nélkül tüzet gyártani.
  • Free
    mi a baj a tűz és Aura dologgal ? az mellé be tudod rakni a prizmát is :c)))
  • Aldaryn
    Prizma? :)
  • Free
    jah az biza
  • Free
    de az mindenkinek max 10 perc.. :c(
  • Evogordon
    Akkor inkább legyen a feladat proceszor hűtő borda készítés
  • Malakai
    AURA enabled? :D