3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fle go
nem hinnem hogy megbirkozna a gep animalasnal a rengeteg polygonnal. Masreszt meg azt javasoltatok ha jol emlekszem hogy minden elemet kulon kulon modellezzek le. Jo lecke ez nekem megha lesz is olyan elem amivel sokat kinlodok de nem fog latszodni.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

hatha animalja.? uveglapos korbe ala-fole fogros lego anim 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

SaWo
Ezen mondjuk fikóztam én is sokat ...

Szepek lettek a LEGO-k!
Csak azt nem ertem, hogy minek olyan reszt is fullra lemodelezni ami nem latszik (marmint az osszerakott autonal). Valoszinuleg a polygonok minimum 60-80%-a takarasban lesz.
fle go
Aldaryn ne kenödjél már er! Szürke meg [email protected] van megoldas!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Mert a világ sz@r és szürke.

Nenad: Gondolom, talán az egyenletesebb szõrelosztás, meg a normálhoz igazítás miatt, ha nagyobb a mesh-sûrûség, kevesebbet kell dolgoznia. Ez csak tipp. De lehet benne valami. 😊

per aspera ad astra

fle go
ok koszi!

flego ja erdemes. mukodnek.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fle go
Ettöl a játék trailertöl meg egyenesen beszartam...érdemes megnézni kb 47Mb.
http://www.gametrailers.com/gt_vault/t_onimusha3_gi.html

fle go
Hali!
http://www.psoft.co.jp/visual/en/products/pencil/screen.html
Ezen a cimen maxhoz található egy (asszem) új shader demo
a munkákat ceruza rajzhoz hasonlóvá teszi ha jól hámoztam ki az angol szövegnöl.
Meg itt egy másik gondolom állati jó link:
http://www.evermotion.org/gifts.htm
Az oldal alján 52 db Vray video tutorial található, regisztráció nélkül letölthetök. Párat leszedtem de nálam Mac-en sajnos nem müködik😞( Nézze meg valaki érdemes-e letöltögetni öket. A videok .avi de szükséges hozzá XVID Codec!

FRenkie
Te meg miért lettél szürke?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

a legeslegfontosabb beallitas az hogy a plane amire teszes jo sok szegmensbol alljon, valamiert ugy sokkal gyorsabban szamolja? De majd rajovok.

A beallitasokat meg tuningolom holnap postolok adatokat.

Aldaryn
Ha elmondani nem akarod, akkor egy screenshotot küldhetnél a fur UI-ról, a beállításokról. 😊

per aspera ad astra

nagy a sunnyogas, 😊
hat igen, szoval senki sem csinalta meg a GI bevilagitast? 😊

Aldaryn
Ez egyre jobb. Szinte érezni, ahogy hajlanak a láb alatt, ahogy végigsétálsz benne. 😊

A fûszálak laposak? Vagy ez hengeres, csak én nem látom.

per aspera ad astra

Boba
Nomeg tükröt odakészíteni magad mellé, meg tapizni az arcod, mert valami a tükörbõl nemjön ki.

fle go
nenad szerintem semmi gond nincs amit javasoltál áligatást a system menüben még nem tudtam kipróbálni, ugyan is a gépem a cégben van én meg itthon, szóval valószinü müködni fog, csak még nem tudtam kipróbálni, majd csak hétfön.
Sawo: jól alakul a dolog, de én is azt tudom javasolni amit youth, nézegess sok képet és próbáld leutánozni az arcizmokat, szem, száj, homlok körül akkor sokkal élethübb lesz. meg javasolnám a koponya hátsó része kicsit nagyobb legyen. De ettöl függetlenül nekem teccik!

youth
Próbáld meg egyszer az Edge Loop technikát, ami annyi takar hogy az edgek az izmok vonalait követik... nem pedig mondjuk csak vízszintes meg függõleges vonalakból ál... A szemet is külön szokás megcsinálni, egy sima gömböt beteszel...
Én úgy szoktam tanulni, hogy nézegetek fej wireket... esetleg ha nincs akkor a "gyárttótól" kérek 😊) Szóval tanulmányozd és akkor tudni fogod minek hogy kéne mennie...
Elsõre ennyi jutott eszembe...
Bocs ha erõs volam 😞

Youth

SaWo
Szóval íme az elsõ klónozott emberi fej 😊))))

SaWo
Kritikát várok, még WIP az öcsike. A feje klónozva van

1GB memoria? Akkor felesleges, le kellene renderelnie seperc alatt, vmi mas a gond akkor.

fle go
Sawo: koszi ezt tudom nincs is bekapcsolva a meshsmooth a nézetablakban, csak rendernél de ettöl függetlenül ettöl a pár elemtöl is akadozik nézetablakban a kép ha forgatom😞
De ettöl az öreg csotrogány gépemtöl már az is nagy teljesítmény hogy egyáltalán megjeleníti😊

SaWo
Flego: WElõrre is bocsi, ha olyasmit mondok, amit már tudsz, de a vga kártya a rendernél nem játszik szerepet, csak anézetablakban. Ott meg ne kapcsold be a mesh smooth-ot, mert felesleges. Van olyan lehetõség, hogy csa ka renderelt képen látszódjon a meshsoooth, azt érdemes bekapcsolni. Na csak ennyi.

fle go
nenad úgy érted 100Mb szabad helynek kell lenni minimum? Gondolom ha csak a max progi mükxik akkor 1Gb RAM mellett megcsinálja majd nem?
Ehh a kerekeken meg javitanom kell nem pont igy nez ki, meg csak 6 lyuk van a felniben nem 8 ahogy en csinaltam.

uhum 100mega az also hataR

siman lerendeli... ha van 50 mega szamad memoriad (ennyire saccolom) az boven eleg lesz.

fle go
Oryon majd igyekszem csökkenteni, valószinü, hogy elegendö lesz a 2-es iteráció is azokra az elemekre amelyiken van meshsmooth.
Nenad köszi! Látod ezt el is felejtettem, hiába van még mit tanulnom! Csak a gépem birja majd cuflával a kész járgányt, meg az én idegeim kivárni mire kirendereli majd😊 Még kb 5 bonyolultabb elem van amit meg kell modellezni aztán rakhatom össze, má alig várom hogy kész legyen!

es dynamicra allitani termeszetesen, tovabbi memorifelhasznalas csokkento (dynamic eseten) a bucket meret csokkentese.

csak azert nem mert nem figyeltel....
A system menuben be kell allitani a maximum felhasznalhato memoriat es siman kiperkalja.
csak a szokasos...

oryon
Flego: szép a jeleneted. Szerintem kevesebb polygonszámmal sem lenne csúnyább -> kezdheted csökkenteni a poly-számot 😊

Oryon

fle go
Udv Emberek!
Hat oda jutottam hogy amin eppen dolgozok abba majdnem belerokkant a gepem!! Tudjatok a legos dolog, a belinkelt kepet alig akarta kirenderelni. Nenad amit vrayt kuldtel az bele is nyekkent a renderbe😞( total szetfagyott meg mindenfele hibakat jelzett. Ugy hogy azzal nem is tudtam megcsinalni a brazil meg allati lassan csinalta meg es nem volt idom a beallitasokkal sokat szorakozni igy a render egy kicsit gazos lett😞 Nem tudom van-e a render programokban valamifele polygon limit mert ha igen akkor lehet a vrayt az fektette ki, ugyan is ( en is dobta egy hatast) ez a kis kep a par darabkaval 3191012 db polygon!! Ja jol latjatok ennyi, ez gondolom eleg sok, es meg a modell sehol sincs csak darabkak vannak. Mar a video kartyinka se nagyon birja ennyi elemnel mar elegge szaggatott😊Node itt a kep.

no hagyjuk ezt a sok logo dumat, inkabb itt van meg egy jelenktektelen kepem 😊 Mostanaban nincs sok idom maxozni,festeni kell.
Fu,ujabb verzio,a komplikaciok (hoszabb/tobb szegmens) ellenere joval gyorsabban renderelve. A kovetkezore majd dobok rendertimeot is.

RelakSfromhome
Vissza lesz téve, csak rendesen ki fogom dolgozni. Feltéve, hogy az lCars Menu System stílusra gondolsz

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

FRenkie
as régi szerintem jobb volt...

RelakSfromhome
719 frém az enyém 😄

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Én is ezzel csináltam, de nekem csak harminc frame.😊

Live your life like it\'s your last day...

K.András
Most megint változtattam, amit most látsz az végleges.
Ulead féle gif animatorral csináltam,600 frame!

http://druglord.buzz.hu/ ;)

FRenkie
értem.

Aldaryn
András: Laza ez a retro nick-logo. Mivel készült? 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Egyedül annyit, hogy hasonlítson egy kicsit jobban az adott LEGO darabra. 😊 Elõszedtem egyet, és van még mit csiszolni rajta: Pl. a karimája nagyon vékony...

per aspera ad astra

fle go
inkabb velemenyeznetek a legutolso linkemet, mit javitsak meg a modellen, bevilagitas tobbi egyenlore nem erdekes csak a modell.

Aldaryn
Errõl a VIP dologról tényleg ne nyissatok/nyissunk itt vitát. Lehet érvelni, ellenérvelni. Ki-ki meggyõzõdése szerint.

De akkor már inkább kapjunk össze valami CG-s vagy VFX-es dolgon. 😊

per aspera ad astra

K.András
Persze én sem akarlak megbántani és le is zárom ezt a vitát mindjárt.
Ha te azt koldulásnak tartod hogy egy forum (ahova egyébként évek ota irogatsz),ilyen modon pénzt probál szerezni legyen, ez a te dolgod.Na de hadd legyen az meg az én dolgom hogy támogatom havi 80 ft-val azt a helyet ahova évek ota járok,tudod van aki idejár és azt mondja nekem ez a hely megér havi 80forintot.Az meg teljesen nevetséges ami a második részét illeti a hozzászolásodnak,hát ez nem kötelezö,ha fizetsz akkor is tudsz irni és ez igy is marad...Mind1 zárjuk le ezt a témát, sorry mindenkitöl ezért a közjátékért...

Szarragas 80 forint? :]

Minek fizessek azert (ha csak 80 forintot is), amit ertelmetlennek tartok, de leginkabb nem ez a problemam.

Hanem az, hogy a hozzad hasonlok altal kedvek kapnak a "szolgaltatok" es egyre tobb sms koldulas lesz a neten. Mar igy is eleg sok van. el fogunk jutni arra a szinre is sajnos, hogy 1 komment 1 sms...

Nem akartalak megbantani, de en inkabb nem buztitanam arra ezen szolgaltatasok kitalaloit, hogy jo az ami fele epp haladnak

K.András
"Ha feltunesi viszketegsegem van altalaban megvakarom 😊"
Lehet ezt igy nézni...
Meg igy is:
Lehet neked nem ér meg 80 ft-t ez a hely,mégis évek ota irogatsz???
Itt nem a feltünési viszketegséröl van szo már bocsi,tudod miröl??A szarrágásrol!

Klon
egyetértek!!!

Tiéd a pont !

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Szerintem ez a VIP dolog egy szarsag. Ha legalabb latszana, hogy tenyleg azok kapjak, akik torzstagok. Nem 2 honapos tagsag es 200 hozzaszolas boven eleg. En 2001 ota vagyok sg forum torzstag naponta olvasom es irogatok, de egyaltalan nem erzem szukseget, 2x akkora logom legyen es csillagok legyenek mellette. Ha feltunesi viszketegsegem van altalaban megvakarom 😊

K.András

FRenkie
mi ez a buzi nagy logó?

K.András
Szerintem 80 ft ma már nem pénz.Kapsz érte 3 doboz gyufát jo esetben.