3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
per aspera ad astra
Ami ez utóbbit illeti, az a Material/Map browserben szépen lekérdezhetõ, hogy mik is azok a shaderek, amikkel dolgozol.
Újat bármikor készíthetsz, akár Material Edittoron keresztül is, bármennyit. Elég pl. annyi, ha egy slotba pl. egy Multi/Sub object shadert hívsz be, és máris megsokszorozódtak a material edittorból közvetlen kezelhetõ shaderek. :o)
Ezekrõl eccer régebben már volt itt szó, csak azért írtam le, mert megtalálni már kicsit nehézkes.
per aspera ad astra
Live your life like it\'s your last day...
Blend üveg material+betû material+textúra maszk, vagyis a betûk FF-ben.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Hogyan tudnék olyan textúrát/materiált csinálni, ami olyan hogy egy kockára ráteszem, és mondjuk van rajta két betû, a többi meg üveg?
Elõre is thx!
Redfox
http://piktor.uw.hu/images/Nefertiti-ok-07.jpg
ezt simán csak hdri-vel világítottad be?
Youth
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
flego: szerintem jó az a map, csak ne legyen ekkor a bump, és szvsz nem kell rá akkor fényvisszaverés, jobban nézne ki egy kopott parketta, mint 1 lakkozott. Valamint a kerék árnyékai nem olyan fixek, kicsit lebegõs a dolog... kikapcsoltad a global switches-nél a global lightot?
Ha igen, akkor pedig egy kicsit élesebb árnyékot adj meg a lámpának, és kész lesz. A dof jó ötlet volt, szépen eltaláltad!
Írtam is errõl igaz mayaban:
http://youth.fw.hu/tutor/displacement/displacement.htm
Ha esetleg nem esett volna le ez a disp. dolog...
Na szerintem azt kéne, hogy megfested a fánál azokat a bemélyedéseket, valójában csak annyiról lenne szó hogy egy fehér alapra húzól fekete csíkokat ahogy a textúrán vannak a bemélyedések...
V-rayben sajnos nem tudok segíteni, nem tudom hol van ez az opció, de Aldaryn tuti tudja hisz csinált ilyen képet...
Remélem segítettem!
Bye!
Youth
Mennyi face-bõl áll?
És a fekete részek néhány helyen még mindig nem az igazi,túl sötét pár helyen.Ennyire nem szokott fekete lenni.Például a kép bal oldalán az a nagyobb darab a fán,az koromsötét.
Amúgy jó lett.
A bemélyedéseket a deszkák között csináld displacementel szerintem és így lejjebb húzhatod a bump értékét.
Youth
a többi 100%
Riszpekk
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Ugy gondolom kicsit még tudtam javitani a munkámon, +megspékeltem még egy kis DOF-al ami meglehetosen megnovelte a renderidot.
Mit gondoltok , szeretném tudni mi a véleményetek, befejezhetönek tekinthetö-e?
Itt a kép: http://www.freeweb.hu/flegos/legoracerf25.jpg

Mission Impossible 2010: PRO Class
Érdekes,hogy amit még 1 éve jónak hittem,arról ma már tudom hogy nem igazán jó.
Viszont ott a probléma h nem találom hol lehet brazillal renderelni... A plugin managernél loaded van jelölve, viszont sehol semmi
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
na senkinek sencs brazil?
Oryon: készül a baba szépen...
Youth: szerintem nagyon jó kép az a babaás, tény, hogy nem egy akkora nagy meló, de pl. a fém katica sem volt nagy meló, de az is nagyon szép.
Kicsit haladtam a kocsival, a karosszéria már alakul. Véleményeket várok!
Mellesleg tudna vlaki mondani egy olyan materialt ami jó kocsihoz, és szürke, mert ami most van az nem igazán reális.😊

per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
a vray free-t innen toltheted le.
http://www.vrayrender.com/download/
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ez hogy kerül ilyen helyre??? mondjuk Aldarynnal azon is csodálkoztunk hogy cgtalkon díjat kapott. Józsi miért nem a te képed van ehelyett????? 😞(( Hogyan alszom így????
Youth
http://www.ballisticpublishing.com/books/proofs.php?book=expose2&page=2
Youth
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
Exposé 2-ben magyar résztvevõ is van 😊)
A jobb oldali kép mintha Piktoré lenne, nem tudom pontosan a nickjét, de gratulálok neki!!!!
Youth
A VRAY FREE-t honnan lehet letölteni?
Na berakom már én is egy régebbi képemet.ezt ugy 1-1,5 éve csináltam.
Meg legalább kipróbálom ezt a kép berakás dolgot is 😊
Kinek mi a vélemyénye?
Bár túl sok vélemyényt nem lehet mondani,mert háttere sincs,csak akkor nem érdekelt még.

Én a dobozon egy picit vastagítanék és a belsejét sima OLCSÓ BARNA DOBOZBELSÕ-s textúrával cserélném ki...
Ha jól emléxem nagyon kicsi hullámpapír is volt a belsõ és a külsö papír között, ami a belsõ papírt is egy kicsit hullámossá tette.
A dobozon és a kihajtható fülein szokott lenni egy kis "steril állapot" avagy "nem felbontott árú" matrica, melyet a kisgyerek nem szed le csak elszakítja és már bontja ki a doboz füleit.
A + profilú rudacskák szvsz nem állnak meg a parkettán az élükön, döntsd el, hogy két élükön álljanak.
Szerintem gondold meg ...persze ahogy gondolod...😊
Remélem nem sértõdsz meg, csak segíteni akarok, hogy minél elõbb láthassam a végeredményt, mely remélem olyan valós lesz, hogy nem lehet... Túl önzõ vagyok? 😊))))
Oryon
Asszem a jobb oldalon kellene lenni, de lehet tévedek... Majd megkérdem a bátyámtól...
Persze ez csak tipp és magányvélemény, de tény, hogy alakulsz vele, töretlenül csináld tovább.
Sajan nekem csak a kép felsõ része jött le így ha nem tettél töltényeket mellé akkor szvsz ejtsd meg, ha van nem szóltam 😊
Oryon