3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Tényleg nagyon bajól néz ki. A bevilágítás is kellemes, bár, én mindenképpen leszedném azokat a kicsit kiégett foltokat. 😊 (A végsõ képhez nehogy meghagyjad õket!)

per aspera ad astra

Aldaryn
Gyakorlatilag majdhogynem végtelen számú shadeed van, amivel dolgozhatsz. Ami a material edittort illeti, nos, az az, ami a neve is: Edittor, azaz szerkesztõ, csupán arra használható, hogy szerkesszed a shadereket, de nem feltétlen az a teljes shaderrepertoárod.
Ami ez utóbbit illeti, az a Material/Map browserben szépen lekérdezhetõ, hogy mik is azok a shaderek, amikkel dolgozol.
Újat bármikor készíthetsz, akár Material Edittoron keresztül is, bármennyit. Elég pl. annyi, ha egy slotba pl. egy Multi/Sub object shadert hívsz be, és máris megsokszorozódtak a material edittorból közvetlen kezelhetõ shaderek. :o)

Ezekrõl eccer régebben már volt itt szó, csak azért írtam le, mert megtalálni már kicsit nehézkes.

per aspera ad astra

És még azt hogyan lehetne megcsinálni, hogy nagyon sok materialom legyen, jóval több, mint amennyi az ablakban van?

Live your life like it\'s your last day...

És ezt hogyan is kéne csinálni, mert ez nekem idegen?😊

FRenkie
Mármint üvegkocka 2 betûvel ami más anyagból van?
Blend üveg material+betû material+textúra maszk, vagyis a betûk FF-ben.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Hali mindenkinek!
Hogyan tudnék olyan textúrát/materiált csinálni, ami olyan hogy egy kockára ráteszem, és mondjuk van rajta két betû, a többi meg üveg?
Elõre is thx!

Redfox

piktor
Köszi megint! :-)

De no HDRI. Cak 3 VRay light (rectangular). (Kb. 15 perc renderidõ GI-vel)

youth
Nagyon fasza tényleg! Jó lenne jövõre indulni ilyenenn csak kéne valami amivel lehet 😊)))))

http://piktor.uw.hu/images/Nefertiti-ok-07.jpg
ezt simán csak hdri-vel világítottad be?

Youth

piktor
Szia Youth!

Köszönöm szépen! :-)
Ha valaki kíváncsi rá esetleg: piktor.uw.hu

FRenkie
zsivány ez a kis lowpoly járhgány, a facek számát az Utilities panelen a polygon counterrel tudod megnézni.

FRenkie
bocs, összekevertem a modifying-gal 😊

FRenkie
gomb a Modify panelen, és vagy 3szor megnyomod a -t.

petesilver
Nálam a modifier verem legalján van

Mission Impossible 2010: PRO Class

fle go
legyen modifier, de a kerdes az hogy hol?😊

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

RelakS
Nemá, modifyer??? Nem modifier? 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

fle go
hm...lamer kerdes megint de hol talalhato ez a Vray displacement modifyer?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

FRenkie
Vray displacement modifyer-t kell ráadni az objectre.

flego: szerintem jó az a map, csak ne legyen ekkor a bump, és szvsz nem kell rá akkor fényvisszaverés, jobban nézne ki egy kopott parketta, mint 1 lakkozott. Valamint a kerék árnyékai nem olyan fixek, kicsit lebegõs a dolog... kikapcsoltad a global switches-nél a global lightot?
Ha igen, akkor pedig egy kicsit élesebb árnyékot adj meg a lámpának, és kész lesz. A dof jó ötlet volt, szépen eltaláltad!

youth
Mondom displacement, a guruk (Aldaryn ,Nenad) azt mondták V-ray tud micro displacement-et tehát poly-számtól függetlenül megváltoztatja a geomteriát...
Írtam is errõl igaz mayaban:

http://youth.fw.hu/tutor/displacement/displacement.htm

Ha esetleg nem esett volna le ez a disp. dolog...

Na szerintem azt kéne, hogy megfested a fánál azokat a bemélyedéseket, valójában csak annyiról lenne szó hogy egy fehér alapra húzól fekete csíkokat ahogy a textúrán vannak a bemélyedések...
V-rayben sajnos nem tudok segíteni, nem tudom hol van ez az opció, de Aldaryn tuti tudja hisz csinált ilyen képet...

Remélem segítettem!
Bye!

Youth

petesilver
nem tudom. De kevés nagyon, az biztos!

Gondolom lowpoly modell akart lenni.
Mennyi face-bõl áll?
fle go
Youth már azzal is próbálkoztam de nem lett ettöl jobb😞( lehet le kéne modeleznem a parkettát, de azt meg hogy?

Szerintem csereld ki a fa textjét egy nagyobb felbontásura,meg élesebb bumpokat rá.
És a fekete részek néhány helyen még mindig nem az igazi,túl sötét pár helyen.Ennyire nem szokott fekete lenni.Például a kép bal oldalán az a nagyobb darab a fán,az koromsötét.
Amúgy jó lett.
youth
Nagyon fasza, de az asztallap még mindig nem az igazi...
A bemélyedéseket a deszkák között csináld displacementel szerintem és így lejjebb húzhatod a bump értékét.

Youth

FREAK
a faanyag szvsz nem jó, nagyon látszik, hogy csak textúra, és az nem elég éles

a többi 100%

Riszpekk

RelakSfromhome
korrekt

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

fle go
Szevasztok Skacok!
Ugy gondolom kicsit még tudtam javitani a munkámon, +megspékeltem még egy kis DOF-al ami meglehetosen megnovelte a renderidot.
Mit gondoltok , szeretném tudni mi a véleményetek, befejezhetönek tekinthetö-e?
Itt a kép: http://www.freeweb.hu/flegos/legoracerf25.jpg

petesilver
Két kép, hogy legyen tõlem is. Egyik az idei autóm, a másik egy fun textura:

Igen,tudom lehetne rajta javitani az anyagán is,csak hát sajnos már nincs meg a fájlom,és akkor ugy láttam hogy jó.De most már látom,hogy lenne mit javitani rajta.
Érdekes,hogy amit még 1 éve jónak hittem,arról ma már tudom hogy nem igazán jó.
Ron Ragm
megvan,thx

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

FREAK
render/current renderer?

Riszpekk

Ron Ragm
Rászántam magam h fölrakom a brazilt háth az segít a rendeleréseimen
Viszont ott a probléma h nem találom hol lehet brazillal renderelni... A plugin managernél loaded van jelölve, viszont sehol semmi

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

FRenkie
Hi!

na senkinek sencs brazil?

Oryon: készül a baba szépen...
Youth: szerintem nagyon jó kép az a babaás, tény, hogy nem egy akkora nagy meló, de pl. a fém katica sem volt nagy meló, de az is nagyon szép.

Sziasztok.Hol található Finalrender 5-ös maxhoz 51cad-on kivül?Kösz
Edit mesh.

petesilver
Hogyan csinálod? Poligon modellezés?

Hali!
Kicsit haladtam a kocsival, a karosszéria már alakul. Véleményeket várok!
Mellesleg tudna vlaki mondani egy olyan materialt ami jó kocsihoz, és szürke, mert ami most van az nem igazán reális.😊

Aldaryn
Csak te csodálkoztál. 😊) Mondtam már, hogy különös képpen hidegen hagy. Az Exposé-ra meg nem neveztem, mert egyáltalán nem érzem azt az egyetlen eddigi életem folytán egyesegyetlen díjazott képet hogy egyáltalán az Exposé-hoz odaálljak vele, miután megnéztem az Exposé1-et, s abban a képek minõségét, tartalmi mélységét, stb... errõl ennyit.

per aspera ad astra

a tutort ezetul a chaotic dimensions forumarol erheto el, vegeztem. csao

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

a tutort folyamatosan irom, amint lesz uj resz kozzeteszem.
a vray free-t innen toltheted le.

http://www.vrayrender.com/download/

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

youth
Ezt viszont nemértem:

Ez hogy kerül ilyen helyre??? mondjuk Aldarynnal azon is csodálkoztunk hogy cgtalkon díjat kapott. Józsi miért nem a te képed van ehelyett????? 😞(( Hogyan alszom így????

Youth

youth
csak kicsiben találtam eddig képeket róla:

http://www.ballisticpublishing.com/books/proofs.php?book=expose2&page=2

Youth

Aquli
wow, ez hol van nagy méretben?

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Aquli
Ja és ennek a Vray tutornak van további része is, vagy csak ez a GI-s rész? (már eddig is jó kis tutor, jó szemléltetõ képekkel!)

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

youth
Sziasztok!

Exposé 2-ben magyar résztvevõ is van 😊)

A jobb oldali kép mintha Piktoré lenne, nem tudom pontosan a nickjét, de gratulálok neki!!!!

Youth

Aquli
Szép kép, de egy nagyon kicsit mûanyagos, a materialon lehetne még finomítani, a ravasznál meg egy kicsit lekerekíteni, mert ha nincs is lekerekítve, ennyire irreálisan éles nem lehet a valóságban.
A VRAY FREE-t honnan lehet letölteni?

Hopsz lehet kicsit nagy lett
Üdv

Na berakom már én is egy régebbi képemet.ezt ugy 1-1,5 éve csináltam.
Meg legalább kipróbálom ezt a kép berakás dolgot is 😊
Kinek mi a vélemyénye?
Bár túl sok vélemyényt nem lehet mondani,mert háttere sincs,csak akkor nem érdekelt még.
oryon
Mi van a babával???
Remélem nem hagyodtad abba!?

Oryon

oryon
Nagyon szép lett.
Én a dobozon egy picit vastagítanék és a belsejét sima OLCSÓ BARNA DOBOZBELSÕ-s textúrával cserélném ki...
Ha jól emléxem nagyon kicsi hullámpapír is volt a belsõ és a külsö papír között, ami a belsõ papírt is egy kicsit hullámossá tette.
A dobozon és a kihajtható fülein szokott lenni egy kis "steril állapot" avagy "nem felbontott árú" matrica, melyet a kisgyerek nem szed le csak elszakítja és már bontja ki a doboz füleit.
A + profilú rudacskák szvsz nem állnak meg a parkettán az élükön, döntsd el, hogy két élükön álljanak.
Szerintem gondold meg ...persze ahogy gondolod...😊

Remélem nem sértõdsz meg, csak segíteni akarok, hogy minél elõbb láthassam a végeredményt, mely remélem olyan valós lesz, hogy nem lehet... Túl önzõ vagyok? 😊))))

Oryon

oryon
Én személy szerint hiányolom a ravasz fölött az Egyesével/Félautomata v. automata kapcsolót...olyan "üres" a fém nélküle.
Asszem a jobb oldalon kellene lenni, de lehet tévedek... Majd megkérdem a bátyámtól...
Persze ez csak tipp és magányvélemény, de tény, hogy alakulsz vele, töretlenül csináld tovább.

Sajan nekem csak a kép felsõ része jött le így ha nem tettél töltényeket mellé akkor szvsz ejtsd meg, ha van nem szóltam 😊

Oryon