3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RelakS
Tény, hogy rohadt bonyolult JÓ terepet csinálni. Én is úgy kezdtem, hogy készítettem hozzá egy képet, aztán már csak finomítgatni kell

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

En a terrain-nal befurodtem, egyszeruen nem latom at mi-miert van.
Hamar Brush-oknal tartunk (http://ridgers.org.uk/jamlander/)
RelakS
Jah, és láttam már olyan pályát, ahol gyakorlatilag nem láttam brush-t... 😊 (Maya, meg 3dmax izzhatott a fejlesztõknél 😄 )

RelakS
Nem! Brush-t jelenleg csak a terep kivágására, meg egy padlónak használtam, minden más terrain, static mesh, object

De static meshbol nem lehet palyat osszerakni csak brush-ok bol nem? (marha zart palyarol van szo)
RelakS
Elmentem .ase formába, az unrealed3 pedig alapból képes ilyen formátumú staticmesh-t importálni.
Csak megfelelõen be kell paraméterezni az exportert.

Es mivel viszed az objektumokat az UTeditorba?
RelakS
3dmax segítségével heggesztgetek egy pályát ut2k4 alá. Majd ha lesznek értékelhetõ helyszínek, rakjak be képet róla?

Hogynelenne "File/archive" es eleg regota!!
Belerakja az egeszet (scene, full konyvtarszerkezet, map) egy Zip fileba.
petesilver
Igen. Tulajdonképpen én már megszoktam a pakolgatást, eleve úgy csinálom a sceneket, hogy a folderbe pakolom a kinézett texturát. Csak ma a barátom nem akarta elhinni, hogy a Max ennyire primitív, holott a Lightwave már régen is simán tudta ezt. Gondoltam akkor rákérdezek.

Mission Impossible 2010: PRO Class

LionTR
Ilyenrol nem tudok, de elvileg ha bemasolgatsz mindent egy konyvtarba, es a .max file megnyitasakor megadod ezt a konyvtarat, mikor azt kerdezi a MAX, hogy hova lettek a texturak, annak mukodnie kell. Bar gondolom pont azt akarod elkerulni, hogy manualisan kelljen osszeszedni a texturakat...

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

petesilver
Sziasztok!
Letezik a Maxban olyan mentesi mod, ahol a kijelolt folderbe elmenti a max az object melle a hasznalt texturakat is? Mondjuk ha mindenhonnan valogattam a vinyorol, akkor bekopyzza az object melle oket a celfolderbe?

oryon
Akkor nem szóltam 😊
Gratula a srácnak is...
Egyre több a magyar az elsõk között a külföldi versenyeken is...és ennek örülök is.

Oryon

petesilver
A díj egyébként tényleg valós, a srác megnyerte fölényesen a 2003-as online bajnokságunkat, ami vérprofi szimulátor, megnyerte az LFS bajnokságot, és idén belecsapott a kemény nemzetközi online bajnokságba, és bizony a külföldi profikat is elveri. Hihetetlen tehetség!!!! Pedig a bajnokságunkban jópár olyan versenyzõ van, aki a nemzetközi rankokon a legjobbak között vannak. Sorry az offért, befejeztem.

petesilver
Sorry, a model adott volt, ez az original Ford model az NR2003-ból. Texturatrükkel csináltam belõle fake Ferrari Testarossát, és a Testarossa alapra csináltam meg a kocsi festését még tavaly, amikor a szezon elkezdõdött. Arra írtam, hogy a kocsit már úgyis ismerjük, láttuk eleget a futamokon, most a díjon volt a hangsúly. Ezt is csak gyorsba, szülinapi meglepinek csináltam a srácnak, és örült is neki. Pl csak a díjat kérte háttérnek 1024*768-ba.

oryon
Igen...a negatív bumpot úgy értettem, hogy a felírat bemélyedjen... elsõre úgy látszott, hogy kidüled, mert a winner és a 2003 karaktereinek tetején speculart láttam, tehát minta kidülledt volna, ezért írtam.

Valahogy jó lenne, ha lehetne látni a kocsit is, mert hamár lemodellezted, miért rejtegetnéd 😊

Közelit úgy is csinálhatnál, hogy a kocsi eleje a háttérben majdnem a kamera felé néz, hasomló "pozban" mint a díjjon a kép...így lesz egy közelid a díjról és a kocsi is látszani fog (legalábbis több részben).
Persze ha ez az elõre eltervezett beállításod, akkor nem szóltam. Csak tipp volt.

Oryon

petesilver
A teljes render ekkora lett, de már itt sem látszik eléggé.

petesilver
Milyen becsapós az üveg mi? Ez olyan bump, ahol az üvegfal fehér, a minta fekete, vagyis amit látsz, az mélyített felirat. Nem vágom, nálad mi a negatív bump, de ha ezt -elõjellel bumpolom, akkor domborodik a felirat. A háttérben a kocsi a srác autója /amit én csináltam 😊/ és ezzel nyerte a bajnokságot. Nem volt értelme egészben renderelni, mert akkor semmi nem látszik a díjból.

oryon
Szvsz ha ez egy gravírozott üveg, akkor a Bumpot negatívra rakd. Az "asztalka" direkt szögletes???
A háttérben a kocsi teljesen kész, vagy csak ami belóg a képbe?

Magyar az F1-ben és itt egy magyar díj mint a legjobbnak járó a NASCAR-ban. Bár úgy lenne. Csak sajna a Hungaroring nem lenne elég pergõs ehhez a versenyhez...vagy tévedek?

Oryon

Vagyis bodypaintben.Ejj,mindig deep paintet mondok 😊

Üdv

Érdekelne,hogy mit takar pontosan a projection paint?
Deep paint-ben kisérletezgettem,de nem igazán jöttem még rá,hogy pontosan hogy mukodik.valami kivetített festés? 😊
A nézettel kapcsolatos?
Elõre is kösz!

petesilver
Aladryn, köszi a helpet. Végül béna voltam, nem jött össze amit akartam, úgyhogy ilyen lett:

FRenkie
vagy a Gothikából ismert: NOT ALONE felirat😊
de asszem maradok rammsteinnél: gott weiss ich will kein engel sein

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

LionTR
Frenkie: ha valami, az elhangzottakhoz hasonlo szoveget ratennel, mindenekeppen csinald meg, hogy a nezo szemebe nezzen a baba. Na az meg tudna dobni egyet a hatborzongatason 😊

FRenkie
Ûh úgylátom Ti is elég fantáziadúsak vagytok 😊

petesilver
Aladryn, vagy Youth, tudnátok jönni cseppet icq-ra?

Aldaryn
Attól függ mennyire akarod élethûre, mennyire fontos a fizikai precizitás (pl. ha nagyon közelrõl látszódik...) .Ehhez mindenképpen a RealFlow-t ajánlanám, kiexportálod a kapsulát, megtöltöd RF-ben részecskékkel (2 adag részecske, 1 a közeg, 1 a gázod), szinte annyira eccerû, hogy behívsz rá egy "gas" presetet, dobsz be vmi. erõt, ami meghajtja a gázodat... (pl. egy kis hirtelen nyomásnövekedés a kapszula egy pontján...) s kész, leszámoltatod, import maxba, és paff.
Szvsz ez nem is ígényel annyira durva számolási kapacitást, nem vmi. bonyolult, ráadásul, ha vannak ojjektumok a kapszulán belül, akkor fõleg, szép kis örvények alakulhatnak ki.

MEllesleg RF-hez van is tutorial, hogyan csinálj élethû gázfelhõt, turbulenciával, mindennel, meg iylenek.

per aspera ad astra

oryon
😊

Oryon

petesilver
Vagy egy klasszikus: So far, So good! So what?

oryon
😊)))
Tudok hasonlót:
I Killed my Mom! Now, I wait for You....

Oryon

petesilver
Vagy: I Killed my Mom! You'll be the next........ 😊

oryon
Szépen alakul. A "összehányt, mocskos csempézett falú szobába..."-ról egybõl a Silent Hill lepusztult kórházra asszociálnék 😊)))))))

A falon ez is lehetne, vérrel:
Where is my Mom? (ez kis szánalmat éreztethet, ha már csonkácska a szegény baba)
Vagy:
I Hate my Mom! (és ekkor már Te magad is kezdhetsz félni az anyagyilkos babádtól) 😊)))))))

Oryon

petesilver
Kérdés: örvénylõ /zõd/gáz animálása üvegkapszulában a cél. Van tapasztalatotok valami tuti részecskerendszerrel, esetleg saját tanulmány, vagy kísérletezzek inkább?

petesilver
Estleg száradt véres csempe, vérrel írva hogy my baby ??? Vagy az már erõs?

FRenkie
köszi Lion, és a S2000 hogy áll???

Arra gondoltam , hogy a babát valamilyen összehányt, mocskos csempézett falú szobába teszem be, valami raktár, vagy fürdõszobába. Egységes háttérnek meg fénynek kéne lennie, hogy jól látszódjanak a pici részletek, amikkel annyit szenvedtem. Mit gondoltok?

Aldaryn
Wow, Lion?! Wow. Király.

per aspera ad astra

LionTR
Akkor en mar mehetnék, nekem már csak renderelni kéne 😊

Nagyon jo lett a baba, grats Frenkie! Picit engem is kiraz tole a hideg, ugyhogy asszem elerted vele, amit akartal 😊

youth
😊)

Youth

FRenkie
kössz 😛, én majd csak akkor megyek az EUba ha kész a mûvem!

youth
Nagyon fasza! Csak ne arra ébredjek hogy láncfûrésszel darabolja az ágyam, csak mûanyag eszközöket csinálj neki nehogy kárt tegyen valakiben 😊) Ja és hamár EU akkor bevizsgált termékekbõl építheted csak fel, tehát semmi rozsda 😄D

Bye

Youth

FRenkie

szép álmokat! 😛

piktor
Bocs, Aldaryn: félreértettelek. VRay-el renderelek, és az anyag kiindulása a VRay velvet shader volt - némi változtatással. (Azt hittem a ruha kis foltjaira gondolsz, ami a geometriából adódik.)

csak hirtelen megijedtem,hogy nem lehet 😊

De mar meg van a megoldas,azertt kösz 😊

Ezert arrol az oldalrol kell venni a linket ahonnan a tutorialra ugrik (jobbclick/copy shortcut). Es azt hasznalni az acrobatban.
Es egy kicsit tessek jobban belemelyedni abba, hogy mi is az az internet nem csak kattingatni osszevissza (az hogy "frame" nem mond semmit? 😉
Aldaryn
Nem tudom, mire gondolsz, a mesh szerintem nagyon rendben van. 😊 A fõfénybõl kellene visszavenni egy cseppet, de csak egy kicsit, hogy ne égesse annyira ki Nefertiti fejdíszét. Amúgy mivel rederesz? Brazil? ruhaanyag shadere jó lett, az hogyan készült? (Hajt a kíváncsiság, vajon mások hogy készítenek selyem szerû anyagot...)

per aspera ad astra

Hi

Hogy tudom pontosan lementeni a 3dtotalrol az oldalakat?
Mert megnyomom az acrobatban,hogy create pdf ,webrol,de oda be kéne irni a webcimet,de a 3dtotalon a tutorialnal mindig csakannyit ir ki,hogy www.3dtotal.com.
Nem irjaki mindenegyes oldalra a cimet az expolorer.
Please help!

piktor
Aldaryn! Segíts nekem légyszíves eltüntetni azokat a foltokat. Nekem nem sikerült... A meshsmooth és a tesselate sem segít. Mit tegyek?

Köszi mindenkinek! Holnap dobok képet ha sikerült renderelnem, ugyanis nem tudok olyan beállítást csinálni vray-ben, hogy ne egy fekete képet dobjon ki rajta egy fehér pöttyel(világítás).😊

Live your life like it\'s your last day...

FRenkie
Egy Blend materiált választasz, és azon belül van 3 slot:
2 anyag, és 1 harmadik szürkeárnyalatos kép, amely az elõzõ 2 keveredésének mintája.(ha fekete a mask ott az 1ik anyag fog látszódni, ha fehér a másik, ha szürke akkor meg kevert...)

1.slot - üveg(diffúz fekete,reflect nagyon sötét szürke,refract fehér)
2.slot - a betû színe
3.slot - a mask, vagyis maga a betû textúrája(pl. fehér háttéren egy fekete A betû)