63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Malakai
    Vki korábban? Nem netes korszakban? Akkor meg főleg mindent saját kútfőből, esetleg helpből (bár R4-hez nem nagyon volt nekem speciel)... :)
  • Carlos
    Ja és akkor még eggy uccsó off a témához.
    Szerintem (!!!) jó dolog, ha valaki kísérletezgetik a dolgokkal, mert akkor maga jön rá és az jobban megmarad, mintha egy tutorialból csinálná. Igaz, azok ötletadásnak jók.
    Én egy üveggömb tutoriálból lestem ki a material-t és aztán kitaláltam, hogy én baromira nem akarok üveggolyót. Jött a kémcső, aztán a tölcsér, majd a folyadék.
    Együtt jól néztek ki, de jöttek vele a kérdések, melyeket magamtól nem tudtam, mert nagyon mélyen nem ismerem a max-et. Ilyenkor van az, hogy megkérdezek egy nálam tapasztaltabbat.
    Szerintem ez egy járható út.
    Amig nem csinálunk belőle flémet (mint jelen esetben) addig szerintem (!!!) belefér a topik keretébe.
    Persze mivel én még newbee vagyok itt, ezért nem biztos.
  • Carlos
    Mondtam is, hogy igazad van.
    Egyetértek benne, hogy sok alap dolgot nemtudok és csak tutorialokból, valamint két könyvből (max 4 tutorial könyve, Modelling a character in 3ds max) tudok tanulni.
    Szóval mivel az interneten én eddig csak hardcore tutorialokat találtam és viszonylag basic-eket nem, ezért vannak ilyen kérdéseim/kérdéseink.
    Az álltalad linkelt site-on azért van egy két basic, mondjuk 5%.
  • GixEr
    ha valaki esetleg volvo photo fan: volvo(nem kell jelszo, klikk az angol zaszlon)

Carlos: nem le.....s volt, de ha minden "alap" dolgot ecsetelnenk akkor elegge tele lenne a forum a tobbseg szamara erdektelen dologgal.
  • Carlos
    Jaja azt láttam.
    Viszonylag drága is...
    Te melyikre gondoltál?
  • Pitbull90
    Az is lehet csak 5höz van
  • Carlos
    Max bibliákra gondolsz?
  • Pitbull90
    a keresőbe írd be hogy 3ds max
  • Pitbull90
    ajha még nem fordították le a legújjabbakat meg 7eshez nincs de a max 5höz van 3 is 6oshoz is van de csak 1
  • Duddits
    Nagyon klafa!
  • Carlos
    Thx.
  • Pitbull90
    nem;)
    várj megkeresem
  • Carlos
    Ezaz?
  • blaholl
    Sziasztok.Az lenne a kérdéesem miért nem tudom max 7-re Brazilt feltenni.Brazil 1.2.52 xobot editionom van.Van hozzá banshee is csak nem tudok vele előbre jutni.
  • Pitbull90
    Az alap dolgokra visszatérve a Kiskapunál lehet venni asszem a maxhoz könyvet (magyarul van) ami minden alapot megtanít!
  • ThomasGins
    :)
  • Free
    na mire végig gépeltem megelőztél :c)
  • Free
    Tudod mindneki volt kezdő régen és mindenkinek voltak hasonlógondjai mint neked de a többség fogta és ama csodálatos találmányba mint pl a Google beírta a problémáját, és hipp-hopp kidobott egy csomó helpet magyarúl az internet.

Félre ne érts nem lecseszlek vagy valami, de a kérdéseid annyira alapok, hogy mielött kérdést teszel fel elötte legalább a max alap tutorjait csináűld végig légyszi. amúgy amit te keresel az a create/compound object/boolean
  • ThomasGins
    create/compound/boolean
  • InfectedMann
    Lenne megint egy alap kérdésem :D
    hogyan tudok pl. egy gömbből egy kockát kivonni vagy hozzáadni ! Hogy pl. odatolom a kockát ahonnan én azt kiszeretném vonni egy gömbbők, vagy hozzá szeretném adni ! régebben ezt is tudtam :S :(
  • ThomasGins
    BSZ!
  • Malakai
    HBd2U:LionTR! :)
  • Malakai
    Vannak kimondottan erre szoftverek, vagy max pluginnak az AI.Implant.
    Amúgy alap character studio is tud vmennyire tömeget (részecskékként) mozgatni, de az nagyon alap cumó.
  • Free
    majd valami hasonló lesz igen
  • Free
    Boldog szülinapot Lion .. már ha olvasod :c))
  • Qbiac1
    fugg attol hogy milyen a jelenet... ParticleFlow-al csinalnam... nekem valamiert egyszerre mozogtak de elvileg lehet alitani offsetet az animoknak...
  • Qbiac1
    kosz Free... sejtettem... csak nem tudtam biztosan...
    oda lehet videotutorokat tolteni majd fel meg le?

KisQbi
  • Pitbull90
    azt tudja e valaki hogy egy nagyobb létszámú sereget hogyan tudok felállítani??:D még régen csináltam filmert ott 200 fő volt de 10 perc kellet hogy a culsor 1cm-t odébb menjen és minden katona meg volt bonozva DE csak Referencevel tudtam lemásolni azaz 4 katona volt az alap és ezeket kevertem de a másik problemo hogy ezt nem lehetett elmentenem mert akkor a bonok szétrepültek mindenfele és a gépem többszőr lefagyott vagy elment az áram és nemtomhányszór kezdtem újra:DD. Szerintem biztos van valami eggyzserűbb megoldás egy sereg felállításnál egy tutorialt néztem de ott is ugyan ezt írták másoljam és ha már sok ember (nem animált emberek csak kép) van akkor Bounding Boxra állítsam.... Nem tudja valaki hogyan tudok egy sereget úgy megcsinálni hogy azért ne látszóggyon rajta az hogy mindeggyik egyszerre mozog nem kell 100szór újrakezdenem és nekemse kell egy órát várni arra hogy a culsor megmozduljon:D
    Előre is kössz!
  • nenad
    mert munkakat nem publikalok... Ha a megrendelo villogni akar vele az az o dolga. egyebkent meg csak mostanaban van idom igazabol arra hogy minosegre koncentraljak.
  • Ronin666
    Naned te belefoghatnál még komolyabb scene-be is, mert már nagyon-nagyon régóta csak azt láttam, hogy próbálkozol és próbálkozol új dolgokkal kis tesztekkel, de tudásod és tehetséged lenne hozzá, mégsem ontasz magadból komplexebb képeket az utolsót leszámítva. Remélem több kép esetleg animáció fog születni a késöbbiekben.

Mellesleg múltkor tőllem meg a 802-es bower modelljét akarta elkérni neten egy srác, arra hivatkozva, hogy a haverje nagy 3d-s és nem hiszi el, hogy ez nem fotó és küldjem el a scene-t, hogy igazoljam. Na mondom ez felejtős, de egy wire-t ha nagyon szeretné küldhetek. Azóta sem írt vissza.
  • Malakai
    Gnomon csávó is enyhe S-t állított azthiszem. :)
  • ThomasGins
    :DDD
  • Carlos
    Ja. Csak a felét nem értettem... :p
  • nenad
    ugye csak viccelsz?
    baro szivesen megosztok mindenkivel mindent, kivetel melo/portfolio scenes...
    Ha kikuldenem a vilagba, hogyan igazoljam (neadjisten szukseg van ra) hogy valoban en csinaltam? Foleg mikor manapsag olyan nagy divat kepeket lopni.
    Ezt most nem celzaskent mondtam de majd minden heten olvasok rola, hogy xy kepeit vmi kamu csavo felhasznalta a portfoliojaba. Ennyit errol.

A neten van kismillio tutorial.
    De lehet a vegen en is csinalok majd egyet.

Egyebkent meg semmi kulononos, 2 db vraylight mindket scenen, color mapping intensity exponential + a vray frame bufferben speci curve beallitast hasznalok
    ami csak az en monitoromra vonatkozik csak (enyhe S alaku).
    A GI lekepzes, LightCache es Imap. -3/-1, Lc 700 Subdivs.
    qmc 0.01
    AA Catmull-Rom
    Nem nagy ugy tenyleg.
  • Carlos
    Bocs a méretért, do gondoltam, hogy így jobban látszik.
    Ez csak tulképpen az első üveg próbálkozásom, hogy milyen is az.
    Ezért sem nagyon értem a lebaszást, na mind1, kicsit a szívemre vettem, meghát egy kezdőnek nem esik jól, ha lebasszák, hogy kezdő. Na midn1.
    Köszi a tippeket megnézem őket!
  • ThomasGins
    A fekete háttér szvsz sokat ront a képen,vagy vmi többszinűvel próbáld ki vagy egy képpel. A reflection-refraction együttes használata mindig lassitja a renderidőt,néha lehet trükközni ha a reflected kihagyod.
    A folyadék üveg találkozása közötti távolság sose legyen 0,az is bolondit a végső képen.
    Ha rosszul mondom javitsatok ki...

640px-nél szélesebb kép meg szétronditja a fórumot:)
  • Carlos
    Látod ebben igazad van!
    Egy hónapja foglalkozom vele autodidakta módon. Tutorialokból élek...
    Ezért is szeretnék itt építő jellegű válaszokat kapni és nem lebaszást.
    Esetleg, ha tudnál linket adni egy olyan helyről, ahol alap dolgokat tanulhatnék meg magyarul, azt megköszönném.
    (kommersz scene: nincs nagyon berendezve)
  • Carlos
    A tutor engem is érdekelne!
  • GixEr
    Nem piszkalni akarlak, de iszonyatosan nagy alapismereti hianyossagaid vannak a 3D teren. Nem kene utanaolvasnod? Hallottal mar pld a raytrace-rol? Szerinted mitol nem kommersz egy scene? Ha tele van minden ingyombingyommal? Ha egy sima kavicsot modellezel, vilagitasz es anyagozol fel az is lehet brutalisan jo scene!!
  • horvath
    Sziasztok!
    NENAD!
    Ha el tudnád külden e-mailbe az interort, meg a lépcsős scent
    nagyon megköszönném.
    Ha túl nagy a file, elég lenne a falak-anyagok és a lámpák elhelyezése.
    Nameg persze a vray beállítások.
    Előre is köszi
    E-mail: [email protected]

Egyébként tud valaki belső építészeti tutoriálokat?
    Elsősorban fénybeállítások érdekelnének.