63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    az ilyen cuccokat reactorban fraction- vagy minek hivjak-al kell csinalni, sokkal gyorsabb. Marmint mintha siman szamolnad, nemtom azzal csinaltad e.
  • Aldaryn
    reactor ebbe belehalt, még 100 substeppel is elszállt, pedig ráadásba jó sok helyet is hagytam a téglák között. Szeretnék egy egész kéményt ledönteni. Ez olyan 20 perc calc time volt Simcloth részéről.

collapsing_anim_seq01.avi (10s DivX 1,6MB)

sorry a szar minőségért, de valamiért DivX codec nem szereti a AA nélküli dolgokat. :o)
  • Free
    ez igen ....
    nekem nagyon bejött ez is a kinyomtatnám és kitenném poszternek a falra stylus lett. Grat szép
  • nenad
    jah, mostani simlcothba ujabb solver van mint Reactorban. Gondolom majd ha megint elokerul valami jo kis papir akkor lesz benne ujabb is.
  • ThomasGins
    Szép lett!
  • Aldaryn
    Banyek... nekem is malter köllene... összedől az egész kéményem pár kihagyott téglától. O_O :) Asszem kicsi a friction. Tényleg, elvileg ha felvesezm 1.0-hoz közeli étékekre, akkor elméletben lehet maltert szimulálni, max kcisit furcsán hathat, hogy a téglák szétesés után is ragadnak. :P
  • Aldaryn
    Hehe... Reactor már csak ilyen. Simcloth egyszerűen bejelenti, hogy nem sikerült megakadályozni az interpenetrációt. :)

Tényleg, azon derülök jókat, hogy simcloth rigid body solvere mennyivel pörgősebb reactrénál. ^_^ olyan 400 téglát még gyönyörűen elbír, és nem hull darabjaira, mint szegény reactor. (na jó, az se hullana, ha sok substepet kapna, de simvloth tizerd annyi idő alatt végez)
  • nenad
    tok jo, nem is kell animalni semmit, csak szetrobban magatol!
  • peetee76
    Munka utáni pihenésképpen tutorialból, mivel még csak barátkozom a Vray renderrel...
  • Carlos
    Nagyon klassz!
  • ThomasGins
    :)))
  • MrGeE #22217
    vagy egy kis malter 8)
  • Free
    jah vagy a toleranciát kellene lejebb venni.
    Bár nekem akkor meg minden beleesett a másikba :c)))
  • ThomasGins
    Sztem túl közel vannak a kockák egymáshoz.
  • Evogordon
    Már teljesen kész csak a motort kéne a hejére tenni
  • Evogordon
    Hopp elszúrtam a linket :)
    avi
  • FOXX supreme
    Helló Evogordon ! Megtudod mutatni a kocsit, hogy milyen lett ? előre is köszi...
  • ThomasGins
    :DDDD
    Kevesebbet kellene FPS-ezni:P
  • Evogordon
    Volt már valakinek ilyen gondja hogy csinál egy téglafalat boxokból és RBcollection-t és a fal nem megmarad hanem mint egy bomba szétpettan? Ha van olyan aki ezt a problémát megoldotta vagy tudja a megoldást pls írjon.
    .avi
  • GixEr
    Azt a booleant azonnal vedd ki (talaj-jarda) szentsegtores a poly+bolean, tessek modelezni foleg, ha az csak kb 10+ kattintassal jar!! ;)

1, A racsot csinald sima shape/spline-bol (renderabled+thickness2-3)
    2, Az ovohely mintha kicsit keves polybol allna
    3, A badogteto nyuljon tul a lakon --------,-
    ,
    4, Ladatexturak ismetlodnek, ejnye bejnye
    5, Szogesdrot vastag
    6, Lampa nincs?
    7, most nappal vagy este van?
    8, az ott egy ortorony lenne a fal sarkan? (miert nincs ott?+a lepcso hozza)
    9, valamiert nagyon nem latszik/erzodik a ter olyan sikban van az egesz...
    10, Jardaszegely?
    11, kilincsek/zsanerok?
    12, tartsd be a meretaranyokat!! (szogesdrot, racs, kovek)
    13 reszletek (fucsomo, kis gaz, esetleg egy szaraz fa)
    .... :)

• ThomasGins
    Amikor kimented jpg-be, kérdez egy quality/file size, smoothingot,az utóbbi nincs neked maxon?
  • ThomasGins
    Tetszik,de miért ilyen homályos? Már renderelésnél is ilyen vagy csak miután kimented?
  • Pitbull90
    Kéne megen segítség:DD ittvan egy kép a készülő táborról segítsetek hogy mit kéne még rá tenni vagy jó e így??(a hátsó rész azért üres mert az egy tanuló hely lövész rész) de az eleje.. kéne e vmit még odarakni vagy jó e így??
    remélem jó a mérete:D
  • Aldaryn
    Google 0,06 másodperc alatt

ugyebár...
  • Malakai
    Igen, a discreet tud. De szerintem, amióta kérdezed, azóta ezerszer utána nézhettél volna.
  • Aquli
    tudna vki biztos választ mondani, hogy melyik a legujabb 3d s max?
  • Malakai
    Jah, azt én is néztem.
  • Aldaryn
    Pibullnak: Pontosan lemértem, 5 db. kattintásra Malakai által linkelt oldalról, ez:

http://www.oozinggoo.com/ll-form1.html

Lávalámpák mögötti technológia. Folyadékelegyek, viselkedésük, kombinációk...
  • Aldaryn
    Sőt, onnan linkelgetve eljutottam egy full lávalámpa csináldmagad site-ra, ami a különböző folyadékokkal, módszerekkel foglalkozik. :) Mik vannak...
  • fle go
    Hehe nem semmi a csavo...es koszi hogy utananeztel a glu-nak.
  • Malakai
    Háh, lol, észre se vettem, amúgy a videó miatt kerültem oda. :D
  • Aldaryn
    Van angolul is csak egy kattintásra onnan. :P De ez akkor is poén.
  • grizzly21
    asszem az
  • Aquli
    Hello!
    Melyik az aktualis legujabb 3dsmax? 7.0?
    Márk
  • Evogordon
    Ha ráteszem a motorra a collapse-t akkor a textúrák eltünnek és ilyen sötét szűrke lessz az egész. Mit lehet tenni hogy a textúrák meg a szinek megmaradjanak?
  • Malakai
    Csak úgy mellékesen házi láva lámpa azoknak, akik értenek ilyenül. :D
  • Malakai
    Belenéztem Glu3D-be, de sok fizikai paramétert nem találtam a részecskének, mindig össze fog esni valamelyest a folyadék sajnos. Lehet játszani a thicknes (viscosity), LOD (ezek a sourceban), Scale (Main Nodeban) paraméterekkel, de mondjuk nem mentem bele, úgyhogy konkrétat nem tudok mondani, könnyen meglehet, hogy jobban megéri egy alap max-es részecskerendszer és arra tenni a glu3d mesh-ét, meg hagyni egyetlen részecske rendszert és nem tökölni két folyadékkal (ahogy, ha jól értettem Al is mondta).
  • GixEr
    Van egy-ket mintascene a max alaptelepito csomagjaban, nezd meg. Egyebkent egy reszecskerendszer ami "node"? alapu, fust, viz, de mondjuk raketa is lehet mert meg tudja keresni a te altalad megadott celt!!!! stb
  • Pitbull90
    Megnéztem az oktatófilmjét a vizes akárminek és mindent.. pontosabban majdnem mindent úgy csináltsam ert vannak dolgok amik nem ugyan ott vannak mint az oktatófilmen de a folyadék nem ömlik ki megvan a pályája rákapcsolva az üvegre a bogyók is beleesnek a pohárba.. csak nem kezd el folyni a víz..:( de szép dolgokat lehetne csin álni vele;) egyépként itt írtátok mi az a PF??:D az is vmi vízzel kapcsolatos dolog?
  • ThomasGins
    LOL:)