3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lécci töltsd fel a scenet, mert jó lenne megnézni mitõl ilyen szép az árnyék.
Youth
azt írja támogatja meg minden a point clouds-t ez azt jelenti, hogy a 3d scannerekbõl be tudják vinni a cuccot és rhinoban meg összehozni a pontokból a testet? Vagy máshol is alkamazzák a pontfelhõket?
Youth
Legömböjítem még a széleit, és szerintem akkor már tuti lesz!
Beállításokat át tudnád küldeni vagy a jelenetet feltöltenéd?
Köszi!
Youth
Youth
Azt onnan töltöttem. Az volt a tesztkép, mert most 2-3 napja kezdtem el foglalkozni a Vray-el. Viszont mint mondtam is azt a képet 10 óra alatt generáltam, ami nagyon soknak tûnik. (bár ez a szék is 1 órát vesz igénybe)

Azt a sok darabot pedig szépen varrjad össze. Legegyszerûbb, ha átkonvertálod az egészet editable poly-ba, ott kijelölsz minden vertexet, és a weld paranccsal összeforrasztod õket. A parancs beállításai közt meg tudod adni, hogy egymástól max milyen távolságban lévõ vertexeket weldeljen.
Ezt viszont csak azután tudod eredményesen elvégezni, miután a polyk normálisát mindenhol szépen összerendezted.
per aspera ad astra
Túl szögletesek a szélei. Smoth-ot, vagy MeshSmoth-ot használjam inkább? És hogyan állítsam be õket? Csak azt akarom, hogy az ülõfelület szélei egy kicsit íveljenek, és ne törjenek olyan hirtelen mint most.
Igen lesz még egy egész tárgyalóterem! Már úgy nagyából kész van formailag, már csak azt is textúrázni kell, és berendezni bútorokkal (ja és megcsinálni a fényeket).
Estére beraktam generálni, és most nézem, hogy hibás volt szegény, mert el voltak csúszva a polygonok a külömbözõ daraboknál.
Ja egyébként megoldottam a Vray bõr problémát, úgy hogy az egyes kifordított darabokra adtam egy Flip utasítást, és így már mind felém néz.
Je ehhez kapcsolódva még egy kérdés:
Nem lehet úgy Flipelni az egyes részeket, hogy egy másolatot csinál róluk, azokat megfordítja és így kétoldalasak lesznek?
Koszi
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Az egyes polyk normáljait vagy kézzel, vagy a Nomal módosítóval (ha meg tud vele bírkózni, a unify normals parancs...) rendezd el szépen, hogy zárt egyen a tested. Lehet, nincs is feldarabolva, csupán a normálisok... ez a meshsmoothnak is betesz, máskülönben használni se kellene nagyon. Ha egymás melett lévõ polykat akarsz shadelni, akkor elõször is nyúlj a smoothing groupokhoz, amit edge-nél magasabb sub object módban a polygon properties boxban találsz.
Gondolom úgy lett beimportálva a modell vhonna, ekkor keletkeznek iylen hibák.
per aspera ad astra
A környezetben még lesz ez+az???
Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"
Azért gondoltam, hogy a 2Shided beállítással van baja, mert azokon a pontokon nem akar jólenni, ahol nincs másik oldala.

Na egy kicsit még állítgattam és ez lett belõle. Mindjárt meglesz az a változat, ahhol a bõr is Vray.
interpolated glossy És ez? 😊
Bocs de még nem vagyok tisztában hogy mi micsoda.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
mindeki akit erdekel a nurbs jovoje check this :
http://www.rhino3d.com/press/udt-pr1.pdf
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Na itt az elsõ kép amit generáltam vray-el. Valami miatt nem sikeredett normálisan a dolog, mert a bõr textúra szétmosódott, pedig használtam UVW mapto (vagy mit 😊 )
És a karfa is szögletes maradt annak ellenére, hogy MeshSmoth -ot használtam. Most generálok egy másikat, hátha jobb lesz (pár dolgot állítgattam). Ha tudtok segítsetek mivel tudnám életszerûbbé tenni!
Ja mindjárt generálok egyet, ahhol a bõr is VRay textúra! Mert annak is valami bibije van, de majd mindjárt felrakom.
Azt néztem, ha csinálok egy üres szobát, és a textúrákat VrayMtl -re állítom, és adok nekik egy minimális tükrözödést, és a Glossiness értékét 0,7 környékére teszem (pl. hogy élethû padlót csináljak) így már oriásira növekszik a renderidõ. Ez természetes, vagy csk én állítottam be rosszul?
Arra gondolsz, hogy ha Vray shaderrel renderelsz egy polygont, ráadásul 2 sided, akkor csak az egyik felét shadeli a shdeer beállításainak megfelelõen, a másikat nem?? vagy mi?
per aspera ad astra
Azért, egy Vray Volumetric shader poén lenne... 😊
per aspera ad astra
Ha Vray texturát generálok, akkor nem generálja le a felület másik oldalát, még akkor sem, ha bekapcsolom a 2shided opciót. Hol kell beállítani, hogy kétoldalas texturát generáljon? (egzébkén sima textura esetén tehát nem VrayMtl esetén mûködik!)
Nem tudjátok hogy Siggraphot még lehet fogni a kövi napokban? vagy az Exhibition részét nem nyomatják neten?
Youth
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Eszembe jutott valami, vlight, mond ez vmit?
Aldaryn, erre a problemara van egy plugin, eh, elfelejtettem, egyebkent vegul is ez vray okossagan mulik ugyanis figyelembe veszi a fog nak a fenyerteket is.
megprobalom megkereseni
Mission Impossible 2010: PRO Class
per aspera ad astra
Azt írja: MAX DCOM Plugin not installed
mindjárt megpróbálom