3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Vagy add meg lécci a linket ahonnan letöltötted.
köszi

Youth

youth
Nem tudom miért kell, nem vagyok szakértõ ebben :/ de talán az nyomatja a photonokat nem?
Lécci töltsd fel a scenet, mert jó lenne megnézni mitõl ilyen szép az árnyék.

Youth

Azt a megoldást használtam amit láttam a másik szobán amit töltöttem a netrõl. Tehát körbezártam egy kis területet, és ezután az egyik falat Editable Mesh-re konvertáltam. Kivágtam belõlle egy egy négyzetet, hogy meglegyen az ablakocska. Kintre elhelyeztem (messzire) egy irányított lámpát (tehát olyan target-es vackot). A shadowját Vray-re raktam, és az ablak elé beraktam egy Vray light-ot. A kinti lámpa lett ezáltam a virtuális napocskám, és a benti Vray Light-ot csak azért raktam be, mert a másik szobánál is úgy láttam, hogy az ablakok helyére a készítõ ilyeneket rakott. A méretét egyébként körülbelül az ablak méretére állítottam, és Invisible-re állítottam (ja és nem gömb, hanem négyzet alakúra állítottam). Remélem minden elmondtam, és ha rájösz, hogy miért kell az ablak elé Vray light-ot tenni akkor szólj 😊.
youth
Már várom a Rhino 4.0-t
azt írja támogatja meg minden a point clouds-t ez azt jelenti, hogy a 3d scannerekbõl be tudják vinni a cuccot és rhinoban meg összehozni a pontokból a testet? Vagy máshol is alkamazzák a pontfelhõket?

Youth

youth
A scenet nem töltenéd fel? megszeretném kukkolni hogy világítod be mert brutális...

Youth

A textúrák már talán jók, úgyhogy valószínüleg maradnak.
Igen azon vagyok...
Legömböjítem még a széleit, és szerintem akkor már tuti lesz!
youth
Pontosabba na szövet része az ami nem okés.
Beállításokat át tudnád küldeni vagy a jelenetet feltöltenéd?
Köszi!

Youth

youth
Nagyon photoreal a padló a fal, az árnyék, minden egyedül a széken csuklik meg a dolog, ha azt megcsinálnád valahogy nem mondanám meg hogy nem fotó 😊

Youth

DE!
Azt onnan töltöttem. Az volt a tesztkép, mert most 2-3 napja kezdtem el foglalkozni a Vray-el. Viszont mint mondtam is azt a képet 10 óra alatt generáltam, ami nagyon soknak tûnik. (bár ez a szék is 1 órát vesz igénybe)
youth
Ronin: nem a te képedet láttam még pár hete evermotionon?

Youth

moszkito
renderelésnél hol lehet beálitani a hátér szinét?

Nemtalálom ezt a Weld opciót. Átalakítottam Editable Poly-ra, és az opciói között nem látom, pedig olyan ismerõs, csek nem tudom hol találkoztam vele.
Itt van még egy kép, de még nem végleges, mert még nem jöttem rá hogy hogyan lehet a bõr széleit ívesé tenni. Így hogy letöri a szélét, így teljesen rossz.
Köszi a segítséget!
Aldaryn
Nem kell, hogy két oldalúak legyenek... az pedig még több problémát okozna, ha teljesen ugyanott, ugyan az a polygon többször elõfordulna, elég furcsán renderelõdne.

Azt a sok darabot pedig szépen varrjad össze. Legegyszerûbb, ha átkonvertálod az egészet editable poly-ba, ott kijelölsz minden vertexet, és a weld paranccsal összeforrasztod õket. A parancs beállításai közt meg tudod adni, hogy egymástól max milyen távolságban lévõ vertexeket weldeljen.
Ezt viszont csak azután tudod eredményesen elvégezni, miután a polyk normálisát mindenhol szépen összerendezted.

per aspera ad astra

Még mindig nem nagyon akar jólenni 😞
Túl szögletesek a szélei. Smoth-ot, vagy MeshSmoth-ot használjam inkább? És hogyan állítsam be õket? Csak azt akarom, hogy az ülõfelület szélei egy kicsit íveljenek, és ne törjenek olyan hirtelen mint most.
Oryon
Igen lesz még egy egész tárgyalóterem! Már úgy nagyából kész van formailag, már csak azt is textúrázni kell, és berendezni bútorokkal (ja és megcsinálni a fényeket).
Na mindjárt jön remélhatõleg a végleges változat!
Estére beraktam generálni, és most nézem, hogy hibás volt szegény, mert el voltak csúszva a polygonok a külömbözõ daraboknál.
Igen importálva lett. És tényleg darabokból van. Ha a darabok széle nem teljesen passzol össze, akkor hogyan lehet õket összerakni? A meshEditen belül nincs valami olyan pont, hogy a Vertexeket akár darabonként is össze tudjam kapcsolni?
Ja egyébként megoldottam a Vray bõr problémát, úgy hogy az egyes kifordított darabokra adtam egy Flip utasítást, és így már mind felém néz.
Je ehhez kapcsolódva még egy kérdés:
Nem lehet úgy Flipelni az egyes részeket, hogy egy másolatot csinál róluk, azokat megfordítja és így kétoldalasak lesznek?
fle go
Udv, megint egy kis offtopic: nem tudja veletlenul valaki kozuletek hogy hol lehetne hozzajutni a WebCamDV 2.1-es progihoz? Vagy esetleg megvan valakinek?
Koszi

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Itt eleve a modellelel lesz a gond... Összevissza állnak a normáljai, és kár azt is le merném fogadni, hogy fel van darabolva rendesen. Elsõnek ezt kellene rendbe tenni, mert hiába a VRay, jól nem fogja lerenderelni a rossz modellt.

Az egyes polyk normáljait vagy kézzel, vagy a Nomal módosítóval (ha meg tud vele bírkózni, a unify normals parancs...) rendezd el szépen, hogy zárt egyen a tested. Lehet, nincs is feldarabolva, csupán a normálisok... ez a meshsmoothnak is betesz, máskülönben használni se kellene nagyon. Ha egymás melett lévõ polykat akarsz shadelni, akkor elõször is nyúlj a smoothing groupokhoz, amit edge-nél magasabb sub object módban a polygon properties boxban találsz.
Gondolom úgy lett beimportálva a modell vhonna, ekkor keletkeznek iylen hibák.

per aspera ad astra

szkoryon
Tökre jó lett...gratul...
A környezetben még lesz ez+az???

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

Itt egy elõnézet a székrõl:

Azért gondoltam, hogy a 2Shided beállítással van baja, mert azokon a pontokon nem akar jólenni, ahol nincs másik oldala.
Na nem is folytattam a rendert, mert már ebbõl a képbél is látszik a hiba:

Na egy kicsit még állítgattam és ez lett belõle. Mindjárt meglesz az a változat, ahhol a bõr is Vray.
ez a subdivet minden textúránál 50-re volt állítva.
subdivet ez micsoda?
interpolated glossy És ez? 😊
Bocs de még nem vagyok tisztában hogy mi micsoda.
a masik dolog ha glossynesst hasznalsz nagy feluleten, vagis nagy feluletet foglalja el a kepnek akkor alltalaban gyorsabb a fixed rate antialiasing.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

de, 😊 a glossinessnel a subdivet allitsd at 5re, az alltalaban eleg, sot az ilyen homalyos tokrozodos hobelebancoshoz nyugodtan hasznalhatsz interpolated glossyt-amit gyorsabban szamol.

mindeki akit erdekel a nurbs jovoje check this :
http://www.rhino3d.com/press/udt-pr1.pdf

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Ezt a képet 44 perc alatt csináltam. Ez nem sok egy kicsit?

Na itt az elsõ kép amit generáltam vray-el. Valami miatt nem sikeredett normálisan a dolog, mert a bõr textúra szétmosódott, pedig használtam UVW mapto (vagy mit 😊 )
És a karfa is szögletes maradt annak ellenére, hogy MeshSmoth -ot használtam. Most generálok egy másikat, hátha jobb lesz (pár dolgot állítgattam). Ha tudtok segítsetek mivel tudnám életszerûbbé tenni!

Ja mindjárt generálok egyet, ahhol a bõr is VRay textúra! Mert annak is valami bibije van, de majd mindjárt felrakom.
áááá megtaláltam.
Hogy tudok ide képeket pakolni?
És mit állítsak be másképp, hogy gyorsabb legyen?
Azt néztem, ha csinálok egy üres szobát, és a textúrákat VrayMtl -re állítom, és adok nekik egy minimális tükrözödést, és a Glossiness értékét 0,7 környékére teszem (pl. hogy élethû padlót csináljak) így már oriásira növekszik a renderidõ. Ez természetes, vagy csk én állítottam be rosszul?
ronin megneztem a scenet, mit mondjak akarki csinalta ertett az interiorokhoz de vrayhez nem, brutalisan rossz a felepites. Igy tenyleg nem csodalkozom hogy olyan sokaig rendereli. En kapasnol ujrakezdenem az egesz material/light setupot.

Aldaryn
Ezt a kérdést nem értem teljesen pontosan... :/

Arra gondolsz, hogy ha Vray shaderrel renderelsz egy polygont, ráadásul 2 sided, akkor csak az egyik felét shadeli a shdeer beállításainak megfelelõen, a másikat nem?? vagy mi?

per aspera ad astra

Aldaryn
😊 Az jó a raytracelt GI-ben, hogy minden shadelt pontról számolhatsz vele GI-t ugyebár... 😊 Volumetrikus sahdeltekrõl is... egésdzen kellemes, mikor a jelenetet egy Afterburn robbanás, vagy pl. egy Phoenix lángcsóva "világítja meg", enyhén élethûbb, mint ugyan ezt lámpákkal kivitelezni. 😊

Azért, egy Vray Volumetric shader poén lenne... 😊

per aspera ad astra

Megint lenne egy kérdésem! 😊
Ha Vray texturát generálok, akkor nem generálja le a felület másik oldalát, még akkor sem, ha bekapcsolom a 2shided opciót. Hol kell beállítani, hogy kétoldalas texturát generáljon? (egzébkén sima textura esetén tehát nem VrayMtl esetén mûködik!)
youth
Szia Nenad! Jó "látni"...

Nem tudjátok hogy Siggraphot még lehet fogni a kövi napokban? vagy az Exhibition részét nem nyomatják neten?

Youth

RelakSfromhome
Jut eszembe, normal map plugin van valahol? Vagy shaderként be van építve a max 6-ba? (nemtom megnézni, mert most volt gépújratelepítés)

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

nem az, scatterVL a neve, azonkivul shadow mapot kell hasznalni.

egybkent a r verzioju vray sokkal tobbet tud mint az elozok, olyan ertelemben hogy rengeteg bugfix van benne. Erdemes azzal nyomulni amig nincsen 1.5.

Eszembe jutott valami, vlight, mond ez vmit?

ronin elokeresem es megnezem ma este.
Aldaryn, erre a problemara van egy plugin, eh, elfelejtettem, egyebkent vegul is ez vray okossagan mulik ugyanis figyelembe veszi a fog nak a fenyerteket is.
megprobalom megkereseni

petesilver
Nem, raytrace reflection mind.Esetleg az zavarhat, hogy az autó alja texturázva van. Vagy nem tudom.

Mission Impossible 2010: PRO Class

Aldaryn
Nenad, te mindig szinte túlinformált vagy VRay témakörben... 😊 Volumetrikus shadelés jelent-e már meg hozzá, vagy tudsz-e valamilyen projectrõl erre nézve. gondolok itt pl. egy egyszerû volume light effektre, amellyel ugyebár VRay alatt elég macerás, mondhatni nem lehet dolgozni.

per aspera ad astra

így sem megy!
Azt írja: MAX DCOM Plugin not installed
tehát indítsam el a maxot?
mindjárt megpróbálom
elmeletileg nem kell neki plugin, csak az hogy max fusson melette.

RelakSfromhome
A refik is textúrák? Csak mert viszonylag furák :/

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)