3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bakker....
Épp elkezdtem renderelni egy frisebb változatot (már 1 órája renderelt), és jött egy csúnya vihar, és egy áramkimaradás 😞.
Ha küldesz a hibáról képet, akkor talán tudok segíteni.
petesilver
Azt hol az istenbe állítom vissza, hogy a textura normális felbontásba jelenjen meg az objecten? Valami elállította, és a Max úgy maradt. Csak rendereléskor jó, amúgy 6centis pixelerdõ van textura helyett.

Mission Impossible 2010: PRO Class

Na készvan a belsõ tér, de természetesen még fekleszteni fogom, tehát nem végleges.
Nesztek:
petesilver
Jesszus, ez brutálisan jó!!! Lassan a valóság megy hozzád tanulni! Meg majd bemegy a nap, és megkérdi: Nenad, ezt hogy világítsam be?
Szal lenyûgözõ!!!!!!

petesilver
Nah, lassan én is végzek a sajátommal. Ez úgy indult, hogy kijött egy új mod, ahova nekiálltam festegetni. Elkezdtek jönni a speciális Max renderek a festések bemutatására, de mindegyik ugyan az volt kisebb módosításokkal, pl 2 fajta felnis kép volt. Körbekérdeztem, de akinek megvolt a render, az úgy ült rajta, mint az aranyon, és mondta, hogy küldjem a festést, majd visszaküldi a renderelt képet. A harmadik ilyen után bedurrant az agyam, és asszontam, akkor majd csinálok én magamnak egy extra változatot, megspékelve ungarise kreativitással. Hát ez lett belõle, még picit módosítom, aztán jöhet a material!

Nenad, ez nagyon állat lett!
Menõ lett!
Hogyan csináltad, hogy a párna alatti puff vagy mi az olyan kárpitszerû? Textúrázva van, vagy mi?
A másik, hogy a növények leveleinek textúráihoz mit használsz? Tetszenek, és nekem is vannak növény modelljeim, csak nem tudom, hogy a leveleikre mit rakjak.
na ez lett a vege. Egyebkent tanulsagos volt meg mindig sokat tokolok a beallitasokkal,(minden modell, kiveve a sakkbabuk, SK, rhinoban termeszetesen, maga a haz sketchupban termeszetesen 😄)
finish mara 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

mingyárt felrakom a tárgyalóterem elsõ képét, de még nem lesz berendezve.
Én mindenhez keszítek egy tégletestet, és annak a magasságát adom meg cm-ben, és ahhoz igazítom a dolgokat.
aranyok

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

mindig azzal kezdem, az aeanyok miatt. Most meg mar bennehagytam es nekem bejon, mindjart nyomok meg egy wipet. 10 kor elkuldom, amennyi kesz van annyi van kesz.

Aldaryn
Grats a beállításhoz, és a színekhez. Nagyon kellemesek lettek! 😊 Az a szürke sziluett minek kell oda? Nem tudom, de valahogy nem illik bele a képbe. 😊

per aspera ad astra

😊
Nekem csak kötelezõ most szobát csinálni, de egyébként is azt csinálnék, mert szeretem a lakberendezést.
petesilver
Srácok, mi ez a lakberendezõ õrület? Mindenki aki maxot ragad, valami szöbát csinál egybõl. Ez valami trend? Vagy V-ray gyakorlatra legjobb egy szöba?

majd a vegen.. 😊

NA tehát valami más ötlet a polygonok kifordítására? Annál a normal módosítónál csak 2 beállítás volt lehetséges, de nem nagyon használt semeik 😞.
na kész az asztal shadow efect változata:
Ez a kép amit belinkeltél ez micsoda?
Te csináltad?
Nincs rajta antialising. És valamiért nagyon pöttyös!?
Na megvan ez a narmal módosító, de nem segített. Ugyanúgy megfordította mint ahogy én is meg tudtam volna.
milelott ronin komam megkerdi mennyi ideig rendereli 900*x felbontasban 20 perc a photonmappal mindennel egyutt, kb 25 perc lesz a vege.

mivel senki sem reagalt ra, lusta disznok!

itt egy wip egy masikrol nemi anomaliaval fuszrezve (fotel belelog az asztalba) ezt mas estre igeretem szerint befejezem. Tennap reggel kezdtem, mert nem teccet a masik.
wip

Egyébként nem tudom mi lehet a baja, de nem is találtam meg a force 2 shided kapcsolót a Vray textúra beállításainál 😞. A reactort meg még nem tudom kezelni, de a RealFlowot mar multkor elkeztem (azóta abba is hagytam) és az nagyon jó, és viszonylag egyszerû. Még azt se udom meg a reactort se kezelni. Melyiket ajánljátok inkább, tehát melyiket tanulja meg?
És hol van ez a normal modosító?
FRenkie
Várj, nem csak nincs bejelölve a force 2 sided kapcsoló?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
Nenad!
A múltkori "világítsunk be egy szobát" contest abba maradt, vagy mi lett vele?

FRenkie
Na szépen meglódult a fórumunk!

Ronin// egy egész szobabelsõt csinálsz? Az asztal kicsit instabil, ha egy nehéz könyvet a szélére tennél tuti hogy eldõlne...próbáld ki reactorral😊
A polygont "kifordítani" a normal módosítóval lehet, azon belül a flip normals kapcsolóval.
sok sikert

Tehát itt lenne a kicsike, és mint az alsó képen is látszik hogy elég nehéz lenne kijelölni a megfordult polykat (vagy csak én nem értek hozzá).
Még egy kérdés:
Találtam egy frankó szék modelt, úgyhogy valószínüleg es már jó lesz, csak az a bajom, hogy a modellenk óriási a polygontartalma. Ezt nem lehet valahogy csökkenteni?
A másik ami a nagyobb baj, hogy ugyan olyan mint az elõzõ modell volt, hogy bizonyos részei ki vannak fordítva, és ezt a Vray material valahogy nem nagyon szereti. Hogy tudnám úgy visszforgatni azokat a részeit, hogy ne darabonként kelljen kijelölni a polykat? Mert most egy csomó darabból áll, és az egyes darabok fele jó irányba áll, de a másik fele ki van fordítva. Tehát mi a megoldás? Max-ban van olyan parancs ami erre jó?
(mindjárt felrakok egy képet, hogy hogyan is néz ki)
Aldaryn
Jé, télleg nem lehet törölni. 😊 Viszont kiírja, hogy mely objektumokra van alkalmazva a shader, így ki tudod keresni, hogy min maradt még rajta.
Ha nem látható az objektum, speciálisan, pl. el van rejtve minden polygonja sub szinten, akkor is, nyomsz egy "h"-t és rápikklesz. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Hali! Nagyon design! Látod, a saját építésû dolgokkal nincs is annyi baj... szvsz a széket is modellezzed le inkább, nem egy nagy meló.

Az üveg shaderrel ezeket kellene még eljátszani: Mivel elég egyszer forma, a transluciency beállításai melett csekkold az "Affect shadows" gombot (a fog beállítások alatt) , így az árnyéka igazodni fog az átlátszóságához, (itt nemigen kell caustics...) A másik, hogy a fog colort felvehetnéd fehérrõl valamilyen enyhe színre (a szaturáció beleszámít az elnyelési eõsségbe...) hogy üvegebb hatása legyen, és a szélérõl belenézve ne legyen iylen átlátszó.

per aspera ad astra

Na itt van a saját tervezésû asztalocskám:
Egy kicsit nagyobbnak kell elképzelni, csak nem növeltem meg eléggé a szobához képest. Viszont nem tudom miért van olyan erõs árnyéka az üvegnek.
petesilver
Hát nekem ott a törlés nem jön össze. Lehet nem jöttem rá, hogyan lehet, de lehet😞

Aldaryn
Nyiss egy material/map browsert (render menü...) és állítsad a böngészett könyvtárat "scene"-re. Ott listázza az összes scene-ben lévõ shadert, kedvedre törölhetsz is. Ha jól emléxem.

per aspera ad astra

petesilver
Gondolkodtam egy kicsit. Elvileg a material browserbe ve tudom állítani, hogy a scene materialjait mutassa. Onnan behívom az összeset az editorba, és az editorból asszem tudom törölni véglegesen. Mindjárt rendszertváltok, és ki is próbálom.

petesilver
Mi történt a Design21 honlapjával? Nekem nem jön be!

petesilver
Hehe, hát ez az! Van olyan material megnyitott sceneben, ami nincs az editorban. De már az objectje sincs rég. Viszont minden megnyitáskor, renderkor sír a hiányzó texturákért, amit a nem található materialhoz kell. Sokszor jártam már így, és nagyon idegesít!!!!!!

És eddig menyi igõ alatt generálja le a szobát?
ami materialt a scenebe benne van az mar nem vesz el ha rateszel masikat..

Nekem meg pont az lett volna a kérdésem, hogy ha megnövelted a material tablazatban a sorok, és oszlopok számát maxra, akkor hogy tudsz MÉG hozzátenni materialt?
egyebkent ujat kezdtem ma reggel mert az elozo szobaval nem voltam megelegedve 😄 holnap estig el akarom kuldeni, kivancsi vagyok mennyit sikerul osszehozni addig 😊

amely material nincsen felhasznalva a scenben es ujat keszitesz rajta (slot), vagy masikat hivsz raja automatikusn torlodik ezert nincsen szukseg erre az opciora.
(bar lehet hogy te masrol beszelsz?)

petesilver
Mostmár komolyan kérdem, mert nagyon tele van a hócipõm: hol lehet a material editoron kívül kezelni törlés szinten normálisan véglegesen a nem kívánt materialokat? Létezik, hogy egy ilyen komplex programban ennyire primitív a megoldás, hogy azzal szórakozhatsz amit editorba be tudsz hívni, aztán csá? És még azt se korlátlanul?

petesilver
A karfát detachold, rakj rá smmothot, állíts auto smoothra, és állítsd az értéket addig, amíg jó nem lesz. Rendereld tesztnek csak azt külön, hogy lásd.

Én épp most mergeltem, és nem lett semmi gondja (de majd meglátjuk...)
Nincs rajta varrat az a baj. Azt még el kéne készítenem (mint textúra). A karfa meg nemtom miért nem simul 😞 Most pont úgy néz ki mint simítás nélkül, pedig az elölnézeti képen simult.
petesilver
A kartámasz még mindíg gáz. Varratra meg dobj rá egy gyorsan elkészített bumpot. Ha most is az van rajta, akkor varratlayer összemosása bumplayerrel, és had szóljon. Gyorsan meg van.

petesilver
Szaisztok!
Asszem véletlenül rájöttem a problémára, de kiváncsi vagyok a hozzáértõk véleményére. Szóval úgy néz ki, hogy a Max onnantól kezdve kezd el hülyülni, illetve összeomlani, ha csinálsz egy scenet, vagy még le is rendereled, ahol egyazon teret ugyanazon objektum duplikálódva tölti be. Az elsõ összeomláskor errõl nem tudtam, csak késõbb derült ki. Most viszont megtréfált a max. Pár órája dolgoztam vele, amitõl kicsit belassult. A jelenetbe be akartam mergelni egy objektumot, minden ok volt, csak az objektum nem jelent meg. Ezt megcsináltam háromszor, a harmadik után jó lett. Rendereltem, és utána egy szerencsés kivétellel soha többé nem lehetett megnyitni a fájlt. Akkor viszont kiderült, hogy idõközben bekerült a jelenetbe háromszor is az object😞 És hiába töröltem ki kettõt, az már többé nem lett jó. És a Max is instabillá vált. Kérdés: vajon mi szállhatott el a maxban, hogy ettõl instabil lett?

innen le tudod tölteni: http://www.evermotion.org/tutorials/mich/minterior05.htm
Na itt az utolsó változat ezt már békénhagyom. Még a bõrön varratokkal lehetne valóságosabbá tenni, és akkor már tökre jó lenne, de mostmár nekilátok a tárgyalóterem többi részének is.