3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Épp elkezdtem renderelni egy frisebb változatot (már 1 órája renderelt), és jött egy csúnya vihar, és egy áramkimaradás 😞.
Mission Impossible 2010: PRO Class
Nesztek:

Szal lenyûgözõ!!!!!!

Hogyan csináltad, hogy a párna alatti puff vagy mi az olyan kárpitszerû? Textúrázva van, vagy mi?
A másik, hogy a növények leveleinek textúráihoz mit használsz? Tetszenek, és nekem is vannak növény modelljeim, csak nem tudom, hogy a leveleikre mit rakjak.
finish mara 😊
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
per aspera ad astra
Nekem csak kötelezõ most szobát csinálni, de egyébként is azt csinálnék, mert szeretem a lakberendezést.

Te csináltad?
Nincs rajta antialising. És valamiért nagyon pöttyös!?
itt egy wip egy masikrol nemi anomaliaval fuszrezve (fotel belelog az asztalba) ezt mas estre igeretem szerint befejezem. Tennap reggel kezdtem, mert nem teccet a masik.
wip
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
A múltkori "világítsunk be egy szobát" contest abba maradt, vagy mi lett vele?
Ronin// egy egész szobabelsõt csinálsz? Az asztal kicsit instabil, ha egy nehéz könyvet a szélére tennél tuti hogy eldõlne...próbáld ki reactorral😊
A polygont "kifordítani" a normal módosítóval lehet, azon belül a flip normals kapcsolóval.
sok sikert

Találtam egy frankó szék modelt, úgyhogy valószínüleg es már jó lesz, csak az a bajom, hogy a modellenk óriási a polygontartalma. Ezt nem lehet valahogy csökkenteni?
A másik ami a nagyobb baj, hogy ugyan olyan mint az elõzõ modell volt, hogy bizonyos részei ki vannak fordítva, és ezt a Vray material valahogy nem nagyon szereti. Hogy tudnám úgy visszforgatni azokat a részeit, hogy ne darabonként kelljen kijelölni a polykat? Mert most egy csomó darabból áll, és az egyes darabok fele jó irányba áll, de a másik fele ki van fordítva. Tehát mi a megoldás? Max-ban van olyan parancs ami erre jó?
(mindjárt felrakok egy képet, hogy hogyan is néz ki)
Ha nem látható az objektum, speciálisan, pl. el van rejtve minden polygonja sub szinten, akkor is, nyomsz egy "h"-t és rápikklesz. 😊
per aspera ad astra
Az üveg shaderrel ezeket kellene még eljátszani: Mivel elég egyszer forma, a transluciency beállításai melett csekkold az "Affect shadows" gombot (a fog beállítások alatt) , így az árnyéka igazodni fog az átlátszóságához, (itt nemigen kell caustics...) A másik, hogy a fog colort felvehetnéd fehérrõl valamilyen enyhe színre (a szaturáció beleszámít az elnyelési eõsségbe...) hogy üvegebb hatása legyen, és a szélérõl belenézve ne legyen iylen átlátszó.
per aspera ad astra
Egy kicsit nagyobbnak kell elképzelni, csak nem növeltem meg eléggé a szobához képest. Viszont nem tudom miért van olyan erõs árnyéka az üvegnek.

per aspera ad astra
(bar lehet hogy te masrol beszelsz?)
Asszem véletlenül rájöttem a problémára, de kiváncsi vagyok a hozzáértõk véleményére. Szóval úgy néz ki, hogy a Max onnantól kezdve kezd el hülyülni, illetve összeomlani, ha csinálsz egy scenet, vagy még le is rendereled, ahol egyazon teret ugyanazon objektum duplikálódva tölti be. Az elsõ összeomláskor errõl nem tudtam, csak késõbb derült ki. Most viszont megtréfált a max. Pár órája dolgoztam vele, amitõl kicsit belassult. A jelenetbe be akartam mergelni egy objektumot, minden ok volt, csak az objektum nem jelent meg. Ezt megcsináltam háromszor, a harmadik után jó lett. Rendereltem, és utána egy szerencsés kivétellel soha többé nem lehetett megnyitni a fájlt. Akkor viszont kiderült, hogy idõközben bekerült a jelenetbe háromszor is az object😞 És hiába töröltem ki kettõt, az már többé nem lett jó. És a Max is instabillá vált. Kérdés: vajon mi szállhatott el a maxban, hogy ettõl instabil lett?
Na itt az utolsó változat ezt már békénhagyom. Még a bõrön varratokkal lehetne valóságosabbá tenni, és akkor már tökre jó lenne, de mostmár nekilátok a tárgyalóterem többi részének is.