3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

petesilver
Én meg itten mentegetem a fórumoldalakat, egyszer még csak jól fog jönni, ha már értem is, mirõl írtok! 😊

Mission Impossible 2010: PRO Class

mindez persze azert mert ha nem teljes a refrakcio akkor szamolni kell a (diffuse) GI-t... a fog color meg csak egyfalyta tinting, de sokkal gyorsabb.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

egy ujabb dologra jottem ra, ha refractionnak szint adsz az jelentosen lelassitja a renderelest. Tehat ha uvet renderelsz a szint erdemes a fog colorral allitani, ha a refraction erteket csokkented (legyen maximumon), vagy szint adsz neki lasabb lesz, egesz jelentos mertekben is lehetseges akar 3x annyi ideig is renderelodhet.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

interiorben a frosted glassra,(szekrenyek uvege pl) padlora nem lesz jo csak ha sima lesz mert elblurozza a texturat, igy hat az marad sima mod.

FRenkie
Mihez fogod élesben használni?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

youth
Ez tök frankó!!!
Az elsõ animon úgy tûnt mintha csak egy textúra lenne az "üvegen" ami az elmosott 2 tárgyat mutatja...

Youth

itt egy masik, ennel mar horizontalisan is jol mukodik es az AA is elfogadthato, ezt fogom elesben hasznalni. anim2

a ruhaszimulacio nem egy egyszeru melo, ugyanez all simclothra is, ha szarok a parameterek, akkor lassu lesz es hibazik, a unit setup sem mind1 neki.

Na talaltam valami fergetegeset, ez a post plugin bluroz, de nem rontja el, mert szamol helyesen coveraget. OH yeah! 😊
http://www.lastjedioutpost.webzone.ru/Plug-ins/SurfaceBlur/files/Ky_SurfaceBlur6.zip

Aldaryn
A ruhaszimulációval nem vagyok még kibékülve. Sokszor hibázik, és nem valami gyors. Az viszont, hogy a full reactor gyakorlatilag a folyadék/gázszimuláció kivételével teljes körû, egymással együttmûködõ, interakcióra képes megoldás a fizikai szimulációra, már régen tetszik. 😊

...jaja... hehe, van azért benne sok újdonság, sok oylan is, amit egyáltalán nem vertek nagy dobra. 😊

per aspera ad astra

faked glossy anim, vertikalisan majdnem tokeletes, horizontalisan (plane) sajnos eleg szornyu.anim

hehe, eppen azon rohogtem magamban azert nem keves ujitas van max6 ban sem, pl a blur post effect annyira jol mukodik hogy siman lehet hasznalni glossyness fakelesere (feathert 0-ra kell allitani. Sajnos meg igy sem minden esetben, de azert biztato 😊

ez a reactor mar joval fejlettebb mint simcloth, eleg sok uj dolgot tamogat, viszont a simcloth core-ja nagyon gyors, csak hat nincsen fejlesztve sajnos. 😞

Aldaryn
Helyes. 😊 Amúgy nagyon jól mutat, ha egy huzatot is raksz rá, mint Reactor Cloth, s úgy szimulálod. 😊
tök jól begyûrõdik rajta, és érezni, hogy belül ott a "soft body", kívül pedig rajta a ruhaanyag. Kár, hogy simclothal nem lehet így megoldani.

per aspera ad astra

hirtelen de bepangtatok 😊
egy kis parnadobalodzas reactorral.
http://www.birsalma.hu/images/1.jpg
http://www.birsalma.hu/images/2.jpg
http://www.birsalma.hu/images/3.jpg
softbody tokeletes a celra

😊 ez jo volt,
csinalok egy masik interiort, hetfore animalva meg szeretnem csinalni, plusz 1 perc ala szoritani a renderido/framet, kivancsi vagyok sikerul e 😊

óóóó hogy az a..., én idióta hogy a create face-ra nem gondoltam....annyira csak a cap holes-ra koncentráltam, hogy nem láttam a fától az erdõt...vagy mi 😊)) Na a lényeg, hogy ez kellett volna...köszi szépen

Pont az lett volna a lényege az élnek hogy felületet tudjak rátenni. Egy edit mesh módosító van a tárgyon abban szerkesztgetem.

Malakai
Mivel a 2 vertex között nincs face, ezért nem lehet összekötni. Editable Polyban, vagy Mesh-ben vagy? Egyébként Create Face.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Bocsi, hogy ennyire sokára, de a tárhelykészitésben sem vagyok jártas 😊P
Nem tudom a kép beillesztése mennyire sikrül, de remélem ezzel már nem lesz gond. Bár megoldottam a gondot egy másik megközelítésbõl de késõbb jól jöhetnek még az ötleteitek. Szóval a két kijelült kis piros vertexet kellett volna összekötni egy éllel. Remélem látható. Lehet hogy Petesilvernek lesz igaza és ezt nem tudtam volna megcsinálni.Azért köszi a segítségeket....ez tényleg egy tuti kis társaság😊

petesilver
Asszem sajna utólag lehetetlen létrehozni. Ahoz hogy ezt meg tudd tenni, elõlrõl kell kezdeni mondjuk editable plyvá alakítasz egy 1*1-es planet és onnan kiindulva csinálod meg a kockát. ekkor minden további gond nélkül insertelhetsz bárhova vertexeket a line szinten, majd vertex szinten connectel összekötheted. Egyéb más módszerrel nekem nem sikerült, bár nyilván lehet, de még én is uborka vagyok a maxhoz.

nem ertem, akkor az elhez kell csinalnod meg vetrexet ott ahol be szeretned csatlakoztatni.
egyszerubb lenne ha dobnal egy kepet vagy modellt.

Ez nekem szól? 😊 Ha jól tudom akkor a weld egyesít két pontot de nekem a két pontot egy éllel kellene összekötni.

weld? 😊

Köszi, de ez nem jött be. 😞 Valszeg én fogalmaztam nagyon rosszul és béna példát hoztam fel. A lényeg, hogy a két vertex amit össze kellene kötni az adott nem hozhatok létre újat és ez egy tárgy felületén van. Ja és azt elfeledtem hogy max5-ben.

nenad:Még a reactorban nem nagyon mélyedtem el,valószínû én csináltam valamit rosszul.Majd még jobban át kell néznem úgy tûnik,mert ugynezzel a beíllitással egy box jól mûködött.

Arn:Vagy editable mesh-ben cut-tal kijelölöd egyenként a pontokat,és összekötöd,vagy pedig editable poly-ban van olyan hogy connect,azzal még egyszerûbb összekötni.

Sziasztok!

Még kezdõ vagyok a maxban ezért lehet, hogy nagyon láma lesz a kérdésem. Van egy téglatestem aminek két szembenlévõ élére, divide-vel elhelyezek egy-egy csúcspontot /vertexet/. Van lehetõség arra, hogy én ezt a két pontot egy éllel összekössem? Ha igen hogyan? Azt tudom, hogy egy felületet a silce-vel ketté lehet vágni és ott így keletkezik egy új él de nem ilyenre gondoltam. Valami más?
köszi

petesilver
Ha konkáv, akkor szörföt😊

en meg nem, ha konkav es konkavnak latja akkor nem lehet koze sztem. De ha a havok mutatja es csak a vegeredmeny kell azt at tudod tenni az update max funkcioval, mondom ezt hogy fogalmam sincs mit csinalsz, de hatha segit

Reactorban valaki tapasztált már oylat,hogy a test az egyhelyben áll a kiszámoltatás után,és csak a tengelye mozog?
Pedig a havokban ott rendesen mozog.
Miért lehet ilyen?
Köze lehet,hogy a test konkáv?
Elõre is kösz

youth
Hát ja :/
Nade még van idõm... addig is tanulgatok amit tudok 😊
Bye

Youth

fokepp hogy lesz vray/fr is mayahoz. Es ha azok megjelennek, mental mayanal lehuzhatja a rolot, aztan ha xsihez is megjellenek netalan, akkor mar nem is tom mi marad.

sztem mental raynek nincsen jovoje. Ezek a kis rendererek hamarosan annyira feljonnek hogy mar annyira tulszatrnylajak mentalt, hogy komolyabb cegek is azzal kezdenek renderelni.
Presze azert addig meg van par ev, de nem latom hogy azt hogy mental akkorakat ujitana.
En a helyedben vray/brazil/fr el foglalkoznek, igen kicsi az eselye hogy azonnal olyan helyre kerulsz ahol mentallal nyomjak, ez gondolom egyertelmu...

youth
Ja amúgy ezt már kérdezni akartam mire jó a normal map? Arra hogy low-poly testeket úgy 'simítson' mintha hig-poly lenne? Vagy mi?

Youth

youth
kompozittal még szebb is lenne a végeredmény, ha a kocsit is megcsinálod photorealre és jól rákompozitálod nem mondja meg senki hogy mi nem fotó... Én tuti így próbálnám...

Youth

youth
Igen XSI 4.0 nagyon állat... nem kellett sokat keresnem hogy megtaláljam amit akartam... És itt a Mental ray nagyon szép képeket nyom... azt nem értem hogy ugyanaz a MR van Maxban, XSIben, Mayaban akkor Mayaban miért nem mûködik olyan olajozottan a dolog??? 😞
De mindenképpen meg akarom tanulni az MR-t mert ez így nem állapot 😊 Ha elkerülök valahova majd egyszer ahol MR lesz akkor nem akarok nagyot koppanni... érted... amúgy meg tényleg király a v-ray nem vitás...
Megnéztem a turtle-re gondolsz? Köszi, de inkább az MR-t szeretném jól kiismerni 😊

Youth

petesilver
Kérdés: leszedtem vagy 6 tonna képet, úgy döntöttem, hogy indianapolisban lesz pitre helyezve az autó. Namost. szerintetek csináljak valami fake compozitot, azt is meglehet szépen csinálni, vagy vonuljak kolostorba, és egy év alatt talán el is készülök a komplett max modellezéssel-renderrel? Mennyire nagy vajon végeredményben a különbség?
Példának egy kép:

hat ez van, melyik xsi a negyes? Azt megneznem en is.
Ezer jo a max! 😊 + a vray, amugy sztem ne veszodj mentallal tul sok idot kell belefektetni egy szep vegeredmenybe. Valaki postolt valamit mayahoz a 3dwrz szekcioba, nezz be.

youth
Mayas, mayaban egy k**va rendert nem tudok összehozni vagyis inkább így mondom: szép képet, XSI-t feltettem megnézni milyen 30 perc után már olyan képet nyomtam amit mayaban 1 év alatt nem :/

Youth

http://developer.nvidia.com/object/melody_home.html
normalmap generator, 3dsbe', obj, ply

maxos vagy mayas? Mayasban nem. De mie nem vrayesel mi az amit a mental tud es vray nem?

maj leirom valamikor hetvege tajan oke? (szombat)

youth
Frankó és gyors is! Anim is nagyon jó!
Nem tudnál segíteni Mental Rayben? 😊 Nem igazán jönnek össze a dolgok :/

Youth

titok 😉

Aldaryn
Et nem fejtenéd ki bõvebben?! 😉

per aspera ad astra

FRenkie
Még egy ötlet: Próbáld ki a székeket bézs vagy drapp színben!

FRenkie
Ezt teljesen te találtad ki, vagy volt modell amit máshonnan szereztél? Mert az az igazság, hogy nagyon elütek egymástól a cuccok, nem illenek össze, nincs meg a stílus. Pl. ahogy Al is mondta azok az üveg panelek elég retrósak, de a székek , az asztal meg mai modern irodaház stílusú. A képek is másfajták... Kicsit, legalább színben, javíthatnál az összhangon. A bevilágítás meg amúgy teljesen korrekt.

na dobok egy kepet.
sztem tok allat a borszeruseg. Es foleg hogy gyorsan renderelodik. Animacioba is tokeletes megoldas. 😊

Ja'jj 2.0 bump mapping jol lathato a csak indirect megvilagitott targyon, elore leszamlt solutionnal (sima objekt) 😊 Mik vannak ma! 😊

Ja'jj halottatok mar photon mappingrol standrad materiallal? Azaz glossyness fakerol ami azert nem nez ki olyan rosszul valljuk be 😊 Most gyuttem ra hogyan lehet kijatszni az aranyost. A baj csak az mar hogy rengeteg ilyen trukkot hasznalok kezd a dolog tenyleg komplikaltta valni 😊

petesilver
Teapot seregek, sorban szépen
L alakban így , a GI fényben
Most megáll az ész, de qrva jó anim
Nenad jegyzi éppen. 😊))

Nah, szal szép!!!