3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Mission Impossible 2010: PRO Class

Van meg ket masik resz, majd lokom este azokat is.
anim_part1
Megtaláltam mindent
renderer fül/Indirect illumination doboz/ON kapcsoló;
First bounce: irradiance map, jobbra lent vannak a presetek, s e fölött a Secondary bounce, amit elõször kapcsolj None-ra.
Ott meg tudod adni, hogy mit használjon rendererként.
per aspera ad astra
Valószínüleg ezért számol 7 óra környékén. mert gondolom a beállítások nagyon magasra vannak húzva.
Mindegy ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem tudom, hogy milyen az alap beállítás. Hogy tudom alapra állítani?
per aspera ad astra
vegul is minden ugyanaz.
per aspera ad astra
http://GOro.hu
egy testre nemtok sima mondjuk jpg hátteret ráhuzni, hogyan kell mert? a textúráknál mindent átnéztem és nem ment
és azt hogy tudnám megcsinálni hogy a test fényt árasszon magávól?
Lecci naaaa...
Egy kis renderfarm iylen térû kiépítéséhez nem kell azért akkora felhajtás. 😊 Egy kisebb lanpartin se halunk meg a forróságtól, meg a gépzajtól, pedig ott is szokott 10-15 gép összegyûlni. 😊 Ráadásul ott általában 10-15 a jelenlegi felsõ kategóriából... hehe. (azon a rendszeren lehetne már renderelni.... 😊) )
Windows telepítés se nagy macera, lehet hálón keresztül telepíteni. Dög lassú, de lehet, és elég egyetlen gép, ami kontrollál mindent. A renderelésre ugyan ez vonatkozik.
Egy-két plusz rendergép melett szólhat az is, hogy amíg azok dolgoznak, számolnak mint a veszett egér, addig te is dolgozhatsz, vagy bármi mást csinálhatsz a tényleges munkagépen... 😊
per aspera ad astra
A Vray:: Indirect illumination (GI) pontnál a Irradiance map presents-t raktam Very low szintre.
Aztán még egy pontot állítottam, az valami Global Subdivs volt, amit 50-rõl 2-re vettem vissza.
Majd ha sikerül megoldanom a tar.hu-n a kepeket, akkor az összes beállításomat feltolom.
Vagy ha tudnátok mondani egy hasonló oldalt a tar.hu-hoz, mert ez teljesen behalt.
Stbstb.
Már nem tudom mit is állítottam pontosan, de ha kész a render, akkor megnézem, és felnyomom ide a renderrel együtt.
Jó csak gondolj bele, hogy az a rengeteg gép egy egész szobát elfoglalna, rengeteg áramot fogyasztana és mindegyikre külön kellene windowst felrakni, minden programot külön-külön....
Aztán egyszerre csak egyet tudnál kezelni, mert külömben mindegyikhez kellene moncsi meg bill+eger. Olyan hõt termelnének (fõleg nyáron lenne rosz) mint egy kazánház és megsüketülnél abba a ventillátorzajban. Ja és plusz ki kellene egy jó kis hálózatot is építeni, ami megintcsak nem 1 forint.
Gépek: 10* 35eFt : 350eFt
hub: 10-es hub : 15eFt
kábelek: 50m : 6eFt
Egyeb (eloszto ilyesmi): 10e Ft
A végén 400eFt lenne belõlle!
És akkor van egy renderfarmod, ami azért nem sokkal gyorsabb egy mai csúcs gépnél (szerintem max 2x gyorsabb)
És ezeket a gépeket renderen kívül másra nem is használhatnád, mert lassúak magukban, tehát még kellene venned egy gépet amin tudnál tervezni.
De ha vennél valami Duál 3Ghz-es gépcsodát, akkor máris szerintem jobban jönnél ki és minden egyben van, tehát nincs vele akkora munka meg a többi dolog amit felsoroltam. Teljesítményben meg már majdnem elérné annak a 10 P3nak a teljesítményét.
Én is most akarok gépet venni és gondolkodtam a többprocis gépem (AMD Opteron), de letettem rólla az ára, és az miatt, hogy csak bizonyos feladatoknál tudom kihasználni a két, vagy négy processzort.
Utánna gondoltam, hogy megveszem a legjobb procit amit most lehet kapni, és ez az AMD Athlon 64 FX 53 lenne, csak sajnálattal látom, hogy 200e Ft fölött van az ára. Tehát arra jutottam, hogy inkább veszek egy P4 ExtremEdition 3.4Ghz + Valamilyen Chaintech alaplap + Kingston 2* 512MB DDR2RAM 533Mhz duálba kötve. Még az árakat kell megtudnom, de valószínüleg 250-bõl kijön az egész. Az egyetlen szépséghibája az lenne, ha az alaplapon nem lenne PCI-Express, mert akkor már valószínüleg holnapután nem kapnék videókártzát a gépemhez (legalábbis ha a csúcsot akarnám megvenni). Lehet hogy megvárom, hogy kiadják a PCI-Et.
Pp: Agyonoptimalizálják a jeleneteket, annyi kiskapuval, fakeléssel, és trükkel, amennyit csak elbír az anyag, s nem utolsó sorban, van, hogy ezer processzor dolgozik egy film leszámolásán. Ezt otthon azért nem egyszerû reprodukálni... 😊
Egy 20-30 processzoros renderfamot azért össze lehet dobni otthonra is. 😊
Tényleg, errõl jut eszembe, nemrég voltam egy bizományi számtech boltban, és láttam, hogy használt P3-as konfigokat elég potompénzért árulnak. 800-1000MHz-es gépek (lap,. mem, vinyó, proc...) 30E HUF-ért már mennek. Ha valaki egy komoly, modern gépet akar venni, akkor az 200-300E HUF ban is benne lehet, ebbõl 10db régi gép is kijön... 😊 Namost, 10 800MHZ-es proci számítási teljesítménye csak lenyom egy fullos, szuper 3,2GHZ-es csúcsmodellt? Nem? Ráadásul itt minden procinak van ált. 128MB, vagy 256MB RAM-ja is.
Emlékszik valaki még arra a korra, mikor az EDO RAM-okat csillagászati áron adták? 😊) (pedig már rég kifutottak...) Na, jó, ennyi offolás.
per aspera ad astra
Nos én csak egy kezdõ vagyok, de nagyon szeretném tudni, hogyha ennyit számol a gép egy - egy framet akkor, hogy csinálják a teljes estés filmeket?
1, a diffuse colort feketere allitod, (nem szamol diffuse GI-t)-ekkor alithatsz szint is a refractionnnak
2,refractiont maximumra allitod (nem szamol diffuse GI-t)-mivel maximumon van nincsen szin.
Ha feketere allitod a diffuse-t akkor tobb lehetoseg van, fog color es refraction color.
Ha eszetekbe jut még valami akkor ne tartsátok magatokban! 😊
ha hideg: Világos kék, halvány zöld, világos szürke...
ha meleg: Drapp, barna...esetleg piros(de a sárga nem illene tárgyalóteremhez, bár annyira világos zöld sem)
Ha igen gondolom a lámpákkal kezdjem 😄.
Majd mondotok valami tanácsot színvilág ügyben, de ha már egy szín felé szeretnénk menni, akkor én a szörkére gondoltam, hiszen az egy modern szín (tehát jól kombinálható modern bútorokkal) és egy tárgyalóterem hangulatát tükrözi.
gyors fejszámolás: 40min*25fps*12sec -> 12000min/60/24 -> 8,3 nap. Tehát egy kicsit több mint egy hét lenne 12 másodper ebbõl a gyönyörûségbõl 😊
Ja éjszakai mód is lesz, csak még normálisan megcsinálom, hogy minden tuti legyen.