63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Azt hogyan lehet megcsinálni hogy ha animálok reaktorral valamit hogy leesik akkor ne csak 0-tól 100-ig menjen? Holl lehet beállítani? -
nenad #22468 hatra minek vraylight? eleg a direct, esetleg egy masik vraylight az ajtoba. (skylight portal modeban) hasznalj lighcachet tesztrenderekhez mindenkeppen, meg amugy is :) jo az! -
És mi lenne az a tökéletlenség?:) -
nenad #22466 en leszek az elso betatester! :D -
Most méér? :) Tök egyszerű. Mitől van a bloom a való életben? Mert tökéletlen a kamera lencséje. Miért nincs VRay-ben? Mert ott tökéletes. Raksz valami tökéletlenséget a kamerád elé, és egyből van bloomod. :P -
Gonosz vagy... :D -
Majd ha értelmes dolgot is kitalálok. :) Egyszerű raytracelt specular bloomot könnyű, csak ez is tetűlassú. :)
ismét ez a renderelt kép vfb-ből kimentve. Semmi post work, még maxban sem. -
Arról tudnál mesélni, hogy hogyan is kísérletezel vele? :) -
Jah, renderelt kamera effketet akarok. Szép raytracelt specular bloom-ot és szép raytracelt lensflareket. :P Még akkor is, ha böszmelassú, mert amúgy fun. -
Érdekes, milyen effektet akarsz elérni? Olyasmit, mint abban a realhdr programban? -
nenad #22459 nekem bejon. -
Hello!
Elkezdtem egy interior scenet csinálni, itt van a kezdet:
A bevilágítás annyi, hogy kintről egy target direct, ben a hátsó falon pedig két vray light. Más ablak nincs a szobán, a szoba sima box, flipped normalsszal.
Két kérdésem lenne: Valószínűleg szerintetek melyik beállítás az, ami megnöveli a renderidőmet? Maga render nem olyan hosszú, ha leveszem az aa-t, elég gyors, hanem a prepassok (2) tartanak sokáig.
A másik kérdés: Milyen ez a bevilágítás? kell még változtatnom rajta vmit?
Márk -
Próbállak megérteni... de nem megy :D
mi lesz ez? ez a camera effect? hmm... -
Na most ez hogy is készült?:) -
Ez pedig már direkte VRay-ből renderelve. Full renderelt kép, semmi PP. Meló van még sok. :) -
Aktuális camera effekt siralmas próbálkozásom:
mivel nem tudok HDRI képpel machinálni MAX-ban, ezért a kitchen.hdr-t vacakolom. :P -
MAX alól (VRay) hogy a pitlibe lehet HDR képet kimenteni?! Hiába van unclamped g buffer is benn a memóriába, LDR képeket ment ki. Vagyis, HDR-t, de egy mezei LDR-nek megfelelő dinamikus tartománnyal. :| -
köszi -
ehule -
Sziasztok!
volt egy Onno vanna Braam vagy mi nevű honlap, ahol sok Blueprint volt. Elfelejtettem, mi is a címe? Vagy nekem jó más lap is, csak sürgősen kéne egy ember rajz. kössz a helpet előre is. -
Na igen:) -
Nem tanfolyamon kifizetsz százezreket, hogy felolvassák nekd a helpet. Persze, akinek van pénze erre, üsse kő, arra költi amire akarja. -
Tanfolyamon nem mondják hogy nyomj F1-et:D -
Most nemazért de itt többet lehet megtudni mint egy tanfolyamon... mert ott nemtom hány száz ember fejébe próbálnak vmit bevésni és ahány ember annyi féle eggyik első szóra megérti a másiknak meg 10 órán keresztül kell elmondani hogy a gömböt nem a modify panelen keressük... (de hangsúllyozom lehet hogy rosszultudom..) -
peetee76 #22445 H.E.L.P.
Igazából most ismerkedem a Vray rendereléssel és a #22304 képen látható autót készítem.Mivel eddig Brazil r/s -t használtam ott már elég jól össze tudtam hozni a képet mivel a brazil saját skylight opciója+egy lightbox már frankó fényt és tükröződést hozott létre.De a Vray-nél még nem tudtam egy jó bevilágítást összehozni, hiába tettem be a lightboxot+vray light,nem lett jó.
Várom a tanácsokat...Előre is megköszönök minden építő segítséget. -
horvath #22444 Sziasztok!
Frenki, Nenad!
Gratulálok a képeitekhez, tényleg fantasztikusak!
Egy kérdésem lenne hozzátok.
Utómunka (Photoshop) van e a képeken?
Előre is köszi. -
Zsottybobo #22443 Gyönyörűek!!! Gratulálok mindannyiótoknak!!!!
Honnan veszitek a modellötleteket? Pl. az a lámpa mesés!!!! -
Köszi! Kaposvár nincs is oylan messze. :D -
A garantált sikerélmény az, hogy kapok egy tábla csokit? -
nenad #22440 inkabb gyere ide tanulni.... -
nah mi ez a reklám helye lett??? -
Atyus #22438 Gyakorlatorientált 3DS Max oktatás !
Garantált sikerélmény már az első óra alatt !
Már az első alkalom után várni fogja a következőt !
Oktatás helye : Penta School
http://www.pentaschool.hu/grafika/3dsmax.php -
Esetleg kérhetsz referencia nyomatot is!
Menő helyeken biztos van lehetőség ilyenre, bár ez megint csak a nem éppen olcsó kategória. -
Aldaryn... ha van kedved kaposvarra leugrani, akkor megoldhato a dolog. 4 millas epson guriga nyomtato... belteri, fotopapirra es vaszonra is lehet nyomtatni. (Az a meret nemtudom kb mennyibe fajna... 5-6ezertol indul.) A dpi sem gaz, 2880 a max felbontasa a cumonak... 720dpi a legkisebb. Nagyon szep nyomatok keszulnek, barmekkora meretben szinte.
Tipp? Hmm... nezd meg a nyomtatot. Ajanlott, hogy epson legyen, kulon patronos es kerdezz ra, hogy kulteri vagy belteri. Kulteri nem javallott, kicsit csikoz sajna. (Azt mondjak a kulteri festek belemarja magat az anyagba, de ez egy parasztvakitas... nomeg kb 20-25%al kisebb a szinspektruma.)
Szoval hajra, nehez menet lesz :D -
Hali! Szeretnék dekoráció céljából pár képet nagy méretben (50-80cm) kinyomtattatni, lehetőleg nagyon jó minőségben. Én alapanyagot, teljesen tiszta képet akár 40.000px -eset is tudok szolgáltatni. Valami frankó alapanyagra 300-600dpi között szeretnék nyomatokat.
Nincs valamelyikőtöknek tapasztalata-e téren? Hol érdemes ilyet? Rossz tapasztalatok, stb... nézegettem, ezek kemény forintok lennének, és mivel én a csóróbb fajtából vagyok, pár ezer helyét is jól meg kell válogatnom, ezért nem akarok csak úgy paff beleválasztani, hogy aztán lessek milyen vackot kaptam kézhez.
A nyomatok falra lennének, bekeretezve. -
Viszont nem értettem tökéletesen. Tehát az objektum materiáljában legyen gyengébb a reflect, vagy pedig a hdri multipliere legyen kisebb? -
ok. köszi a választ. -
Max respect bro! -
A válasz egyszerű: Az egész HDR kép tükröződik rendesen, de mivel csökkentett fényerővel (mert nem oylan reflekítv a felület) ezéárt csak a fényes részeket látod belőle. Nem kell semmi szelektálás, semmi ngyombingyom. Ez a HDR -ből fakadó realizmus. Az általad berakott képen valszeg fresnel jellegű a tükröződés, ez jellemző látványosan üvegre, műanyagokra, stb... gyakorlatilag minden enyagra, csak kisebb nagyobb mérétkben.
Hszt. töröltem. -
Nem tudom, miert ketszer rakta bele. De mentsegemre szolva, legalabb lekonvertaltam elotte a kisebb meretert.