63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Evogordon
    Azt hogyan lehet megcsinálni hogy ha animálok reaktorral valamit hogy leesik akkor ne csak 0-tól 100-ig menjen? Holl lehet beállítani?
  • nenad
    hatra minek vraylight? eleg a direct, esetleg egy masik vraylight az ajtoba. (skylight portal modeban) hasznalj lighcachet tesztrenderekhez mindenkeppen, meg amugy is :) jo az!
  • ThomasGins
    És mi lenne az a tökéletlenség?:)
  • nenad
    en leszek az elso betatester! :D
  • Aldaryn
    Most méér? :) Tök egyszerű. Mitől van a bloom a való életben? Mert tökéletlen a kamera lencséje. Miért nincs VRay-ben? Mert ott tökéletes. Raksz valami tökéletlenséget a kamerád elé, és egyből van bloomod. :P
  • Malakai
    Gonosz vagy... :D
  • Aldaryn
    Majd ha értelmes dolgot is kitalálok. :) Egyszerű raytracelt specular bloomot könnyű, csak ez is tetűlassú. :)

ismét ez a renderelt kép vfb-ből kimentve. Semmi post work, még maxban sem.
  • Malakai
    Arról tudnál mesélni, hogy hogyan is kísérletezel vele? :)
  • Aldaryn
    Jah, renderelt kamera effketet akarok. Szép raytracelt specular bloom-ot és szép raytracelt lensflareket. :P Még akkor is, ha böszmelassú, mert amúgy fun.
  • FRenkie
    Érdekes, milyen effektet akarsz elérni? Olyasmit, mint abban a realhdr programban?
  • nenad
    nekem bejon.
  • Aquli
    Hello!
    Elkezdtem egy interior scenet csinálni, itt van a kezdet:

A bevilágítás annyi, hogy kintről egy target direct, ben a hátsó falon pedig két vray light. Más ablak nincs a szobán, a szoba sima box, flipped normalsszal.
    Két kérdésem lenne: Valószínűleg szerintetek melyik beállítás az, ami megnöveli a renderidőmet? Maga render nem olyan hosszú, ha leveszem az aa-t, elég gyors, hanem a prepassok (2) tartanak sokáig.
    A másik kérdés: Milyen ez a bevilágítás? kell még változtatnom rajta vmit?
    Márk
  • KisQbi
    Próbállak megérteni... de nem megy :D
    mi lesz ez? ez a camera effect? hmm...
  • ThomasGins
    Na most ez hogy is készült?:)
  • Aldaryn

Ez pedig már direkte VRay-ből renderelve. Full renderelt kép, semmi PP. Meló van még sok. :)
  • Aldaryn
    Aktuális camera effekt siralmas próbálkozásom:

mivel nem tudok HDRI képpel machinálni MAX-ban, ezért a kitchen.hdr-t vacakolom. :P
  • Aldaryn
    MAX alól (VRay) hogy a pitlibe lehet HDR képet kimenteni?! Hiába van unclamped g buffer is benn a memóriába, LDR képeket ment ki. Vagyis, HDR-t, de egy mezei LDR-nek megfelelő dinamikus tartománnyal. :|
  • Suny
    köszi
  • Dichter
    ehule
  • Suny
    Sziasztok!
    volt egy Onno vanna Braam vagy mi nevű honlap, ahol sok Blueprint volt. Elfelejtettem, mi is a címe? Vagy nekem jó más lap is, csak sürgősen kéne egy ember rajz. kössz a helpet előre is.
  • ThomasGins
    Na igen:)
  • Aldaryn
    Nem tanfolyamon kifizetsz százezreket, hogy felolvassák nekd a helpet. Persze, akinek van pénze erre, üsse kő, arra költi amire akarja.
  • ThomasGins
    Tanfolyamon nem mondják hogy nyomj F1-et:D
  • Pitbull90
    Most nemazért de itt többet lehet megtudni mint egy tanfolyamon... mert ott nemtom hány száz ember fejébe próbálnak vmit bevésni és ahány ember annyi féle eggyik első szóra megérti a másiknak meg 10 órán keresztül kell elmondani hogy a gömböt nem a modify panelen keressük... (de hangsúllyozom lehet hogy rosszultudom..)
  • peetee76
    H.E.L.P.
    Igazából most ismerkedem a Vray rendereléssel és a #22304 képen látható autót készítem.Mivel eddig Brazil r/s -t használtam ott már elég jól össze tudtam hozni a képet mivel a brazil saját skylight opciója+egy lightbox már frankó fényt és tükröződést hozott létre.De a Vray-nél még nem tudtam egy jó bevilágítást összehozni, hiába tettem be a lightboxot+vray light,nem lett jó.
    Várom a tanácsokat...Előre is megköszönök minden építő segítséget.
  • horvath
    Sziasztok!
    Frenki, Nenad!
    Gratulálok a képeitekhez, tényleg fantasztikusak!
    Egy kérdésem lenne hozzátok.
    Utómunka (Photoshop) van e a képeken?
    Előre is köszi.
  • Zsottybobo
    Gyönyörűek!!! Gratulálok mindannyiótoknak!!!!
    Honnan veszitek a modellötleteket? Pl. az a lámpa mesés!!!!
  • Aldaryn
    Köszi! Kaposvár nincs is oylan messze. :D
  • Aldaryn
    A garantált sikerélmény az, hogy kapok egy tábla csokit?
  • nenad
    inkabb gyere ide tanulni....
  • Free
    nah mi ez a reklám helye lett???
  • Atyus
    Gyakorlatorientált 3DS Max oktatás !
    Garantált sikerélmény már az első óra alatt !
    Már az első alkalom után várni fogja a következőt !

Oktatás helye : Penta School

http://www.pentaschool.hu/grafika/3dsmax.php
  • Carlos
    Esetleg kérhetsz referencia nyomatot is!
    Menő helyeken biztos van lehetőség ilyenre, bár ez megint csak a nem éppen olcsó kategória.
  • Boba
    Aldaryn... ha van kedved kaposvarra leugrani, akkor megoldhato a dolog. 4 millas epson guriga nyomtato... belteri, fotopapirra es vaszonra is lehet nyomtatni. (Az a meret nemtudom kb mennyibe fajna... 5-6ezertol indul.) A dpi sem gaz, 2880 a max felbontasa a cumonak... 720dpi a legkisebb. Nagyon szep nyomatok keszulnek, barmekkora meretben szinte.

Tipp? Hmm... nezd meg a nyomtatot. Ajanlott, hogy epson legyen, kulon patronos es kerdezz ra, hogy kulteri vagy belteri. Kulteri nem javallott, kicsit csikoz sajna. (Azt mondjak a kulteri festek belemarja magat az anyagba, de ez egy parasztvakitas... nomeg kb 20-25%al kisebb a szinspektruma.)

Szoval hajra, nehez menet lesz :D
  • Aldaryn
    Hali! Szeretnék dekoráció céljából pár képet nagy méretben (50-80cm) kinyomtattatni, lehetőleg nagyon jó minőségben. Én alapanyagot, teljesen tiszta képet akár 40.000px -eset is tudok szolgáltatni. Valami frankó alapanyagra 300-600dpi között szeretnék nyomatokat.

Nincs valamelyikőtöknek tapasztalata-e téren? Hol érdemes ilyet? Rossz tapasztalatok, stb... nézegettem, ezek kemény forintok lennének, és mivel én a csóróbb fajtából vagyok, pár ezer helyét is jól meg kell válogatnom, ezért nem akarok csak úgy paff beleválasztani, hogy aztán lessek milyen vackot kaptam kézhez.

A nyomatok falra lennének, bekeretezve.
  • Aquli
    Viszont nem értettem tökéletesen. Tehát az objektum materiáljában legyen gyengébb a reflect, vagy pedig a hdri multipliere legyen kisebb?
  • Aquli
    ok. köszi a választ.
  • Carlos
    Max respect bro!
  • Aldaryn
    A válasz egyszerű: Az egész HDR kép tükröződik rendesen, de mivel csökkentett fényerővel (mert nem oylan reflekítv a felület) ezéárt csak a fényes részeket látod belőle. Nem kell semmi szelektálás, semmi ngyombingyom. Ez a HDR -ből fakadó realizmus. Az általad berakott képen valszeg fresnel jellegű a tükröződés, ez jellemző látványosan üvegre, műanyagokra, stb... gyakorlatilag minden enyagra, csak kisebb nagyobb mérétkben.

Hszt. töröltem.
  • Aquli
    Nem tudom, miert ketszer rakta bele. De mentsegemre szolva, legalabb lekonvertaltam elotte a kisebb meretert.