3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

petesilver
Nenad. Ha van egy profin lemodellezett fa, profin texturázott levelekkel, ágakkal stb. Ekkor melyik render eljárást javasolod a legélethûbb fa megjelenéshez a képen? Gondolom lényegesen jobb a hatás egy Vray renderrel pl, mint alapmaxfényforrással.

Mission Impossible 2010: PRO Class

30 is 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

petesilver
Utánanéztem az itt hozzászóló mûvészuraknak. Hát a többségük szemtelenül fiatal. Nenead add vissza a hitem, ugye elmúltál már 20?

Aldaryn
Pedig már épp mondani akartam, egy jó ötletet rá... 😊 de ugyan ezt. 😛 deforming mesh cuccot.
Ja, és reactor elõnézeti módban jobklikkel meg tudod fogni az anyagot, és rángatni. 😄 Ezzel hozzá lehet adni azt a kis pluszt. 😊

Self collisionst meg rakjad vissza. 😊 Kisebb collision tolerance értékkel, sok substeppel jó lesz az, csakhát, várni kell rá, ugyebár. 😛

per aspera ad astra

petesilver
Huhh, ez nem pite!!! Fáradtnak kellett lennem ahoz, hogy fél év után észrevegyem, hogy a téma indítója nem Aladryn/ahogy eddig hittem/, hanem Aldaryn. az elsõ verziót furának tartottam csak, az 'új' verzió viszont érdekes. Ennek van jelentése, vagy valós név?

Lehet hogy túl nagy vastagságban számolja az ütközéseket, és ezért lesz merev (vagy ilyesmi). Gondolom ez is beállítás kérdése.
micsoda kritika, egyebkent vagy egy olyan opcio, "avoid self collosions" csak joval lassabb es ebben az esetben kevesbe realisztikus is, vmiert nagyon megmerevedik az anyag.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Szép szép, csak nekem nem tetszik hogy a függöny átmegy saját megén. Nem lehetne valami ütközési felületet megadni a függönynek? Hogy ugyanúgy ütközzön magával mint azzal a karikával.
anim
elotte probalkoztam mindenfele baromsaggal aztan meglattam egy kepet es bekattant 😊

waaa, rajottem a fuggonybefogas trukkjere 😊 Baromi egyszeru postolok egy animot 1 ora mulva.

nem ilyen lesz a padlo, szonyeges, megegyszer WIP 😊

Aquli
Szép, de szerintem túl erõs a tükrözõdés ilyen valóságban nem nagyon van (max nagyon ritkán, mondjuk valami extrém tiszta márványpadló vagy ilyesmi).

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

ez csak wip, a vegen ugyis lesz bent egy csomo lampa azok majd segitenek hogy alacsony mintavetelesnel is lassa a kis reszleteket. Sot most azon jatszom hogy omnival vilagitok majd, de allitom az omni... hmm, tudod azokat a koroket amig hatasos, es ezzel nagyon szep arnyekokat lehet csinalni meg sima vrayshadowal is, es nem fog ossze vissza arnyekot vetni csak ahol akarom...

masik dolog meg a reaktoros fuggonybefogas ami izgat, tudod az a szepen megkotott valtozat, olyan probalok osszehozni egy harapofogo eloretolasaval, eddig kozepes sikerrel.De menni fog! 😊

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

Free
Köszike már rájöttem a materilaokra. megy a tükrözõdés

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Nagyon korrekt. renderidõ hogy alakult? Elég sok mintát kelett szedetni az irradiance maphoz, nem? (gondolok itt a korrekt fényekre a vékony éleknél is a falakon...)

per aspera ad astra

Free
hogyan állítod be a tükrözõdõ felületet?

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

opsz 😊 linket akartam csak kep a kep neve es a ke'p gombra tettem.

wiipo 😊

Sziasztok honnan lehet Plugineket ingyen letõlteni 6-os MAx hoz??
PL a Clothreyes Plugint mert amit találtam eddig az mind vagy 3 -as vagy 4 -es MAX hoz volt. A Honlapján meg eléggé kemény összeget kérnek érte.
Köszke

Aquli
Hello!
Találtam egy nagyon jó texturás oldalt, de jo net kell hozzá, mert 600-800 kbyteos texturak. De jó minõség ingyen.
http://www.mayang.com/textures/

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

A NURBShoz még nem nagyon értek, de majd azt is jobban meg fogom tanulni. Eddig igazán csak a splile-ok körbeforgatását egymás körül ismerm.
Aldaryn
Nem, nem nehéz. Nekem NURBS-el kb 10 perc volt, és azt hiszem, ugyan azt is kaptam vissza formailag, mint a 777-es projektor. 😊

per aspera ad astra

Ez a vetítõ pedig tényleg Qrvajól néz ki! És nem is lehet nehéz lemodellezni. Lehet hogy majd valamikor csak úgy magamnak megcsinálom.
Nekem is jobban tetszik az a projector, csak az aki kéte tõllem ezt a tárgyalót, annak az a bizonyos projector kell amit beraktam. Egyébként valószínüleg a plafonra fogom felszerelni. Aztán a hátsó falon majd megcsinálom a világítást, mert tényleg elrontottam. És majd valamit berakok hétara is, mert így nagyon üresnek tûnik.

Még lesz bent a tárgyalóban jó pár berendezés pl.: mikrofon, konferenciavezérlõ, vászon, falba szerelhetõ hangfalak, stb. Ezekenek a modellezésével már félig készen vagyok. Még ma meg holnap megpróbálom befejezni õket, aztán berakok mindent.

A háttérrel viszont még mindig nem tudom, hogy mit csináljak. Nem tudom hogyan kellene megoldani, hogy jó legyen. Gondolok itt a kivilágításáról, hiszen azt is külön meg kellene világítani. És mitõl fog térbelinek tûnni. Egy videó alatt is jó lenne ha megállná a helyét.
Aldaryn
Szerintem ebbõl a kameranézetbõl ne nagyon renderelj képeket a tárgyalóról. 😛 nem vmi elõnyös, teljesen elveszik az a tágas tér érzet, ami az elõzõ képeket jellemezte (még ha a meleg színekkel be is szûkítetted kicsit... 😊 ) , ráadásul kicsit furcsállom az árnyékokat a hátsó falon.

A projektor pedig nem illik a környezetbe, kcsit ormótlan. Ha már modern beltér, akkor legyen valami spéci, modern projektor is, pl.:
Infocus ScreenPlay 777
...ez egy lazán 5 millió foritntos high-end projektor... 😊 No, nem azért, hogy iylen csodát kellene lerakni, csupán a formatervezés miatt mutatom.

Bocs a sok kötekedésért, de ebbõl igazán jó kép lehet, ha ilyen apróságokban nem akadsz el.

per aspera ad astra

Mark legközelebb kapcsold be az AAt! Egyébként jó lesz a bútor, csak a lábát csináld majd még meg és a párnán a ráncok télleg nem reálisak, mert középre futnak be és szerintem nem kellene olyan irányba állniuk.
Aquli, privát ment.
Aquli
Köszi!
Ingyenesen letölthetõ, TELJES Vray-t még mindig nem tud senki?
Ja és jó, ingyenes textúra gyûjtemény is érdekelne a neten, fõleg csempe és fa.

Free
Köszönöm ment a válasz

Nagyon komolyak a képek
Grat mindenkinek

egy kis erdekesseg 😊 meg mindig a szoba de mashogyan renderelve, a photonmanal a szoba falain es az ablakereteken kivul mindent eltuntettem es miutan az emgvolt unhideoltam es ugy rendereletem az imapot. Meglepo modon, ez egyeltalan nem megy a minoseg rovasara, sot szep tiszta lett.
(kozelebbi szeken a szemeteles meg a noise modifier kevesbe aldasos hatasatol van, csak nem volt kedvem kicserelni a szeket)
kep

tetszik a bor cucc!

Aquli
Hello
Elkzedtem egy szobai scenet. Itt az elsõ bútor. A közepén azért van fekete csík, mert még csak teszt, rádobtam egy noiset, és szétcsúszott a két clone, de a véglegesbe majd attacholom õket, meg weldelem a vertexeket.
A párnán talán a ráncok nem az igaziak, még megpróbálok foglakozni vele. De a bõr hatás nem lett rossz:

Mi a véleményetek?

Free!
ment egy privi!
Adam5
Én tulajdon képpen csak Quake 3 karakter készítés/átalakításra szeretném használni a progit. Lehet rá? Vagy kell hozzá character studio? mert a 4.1-es leszedtem de nemtom felrakni mert csak 3d studio max 5-össel hajlandó menni.

A modify panel objektumtipus fuggo. Tehat csak azok jonek elo amiket hasznalni is tudsz a kijelolt objektumtipusoddal!!!
(spline,standard-extended primitives,Ed.mesh,Ed.poly,Patch,nurbs,camera,light stb...)
Rossz helyen keresed, de ha ilyeneket nem találsz meg, akkor szerintem jobb ha az én módszeremet követed és egy pár napig csak próbálgatod a programot, hogy mi micsoda stb. Egy idõ után már ilyen utasításokat, mit amit elöbb írtál, simán meg fogod találni, mert emlékezni fogsz, hogy te ezt egyszer már láttad valahol!
Adam5
hi!
találtam egy weblapot (http://www.world3d.hu/) ott van jó tutorial csak az a baj hogy nincs meg sok opció amit leír ez mitõl lehet? pl "Modify-panelon nyomd le az Edit Spline-t." De nekem nincs Edit Spline meg ilyen gondok vannak.

Felrakok mégegyet, hogy tudjatok benne gyönyörködni 😊

Köszi!

Még egy kérdés!
A háttér eddig úgy volt berakva, hogy az Evriomentben raktam be, de ez me, a legjobb módszer. Na tehát csak úgy tudom berakni a hátteret, hogy egy marahagy dobozt húzok az ablak mögé, és ráfeszítem a textúrát? A legnagyobb gondem ezzel, hogy olyan nagy az ablakom, hogy szinte bisztos lesz a szobában olyan hely, ahol ellátni a doboz melett. És ott van még a doboz külön bevilágítása, hiszan alapból az is sötét lenne.
www.design21.hu !
www.3dtotal.com !
www.cgtalk.com !
fle go
Ronin neked aztan boven van idod a modellezessel foglalkozni ugy latom😊Jol alakul a projector.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aquli
Ha tudsz angolul akkor: www.3dcafe.com
de van sok magyar is: 3d.sns.hu, 3dga.sns.hu, maxrovat.sns.hu
bár nem vagyok benne biztos, hogy mind mûködik a magyarok közül, de az elsõ kettõ talán igen.

Aquli
Tudom, hgoy nem szeretitek a warezos kérdéseket, de nem tudjátok, honnan tölthetném le a Vray teljes (mondjuk tört) verzióját? Az a lényeg, hogy benne legyen a hdri, mert a vrayFREE-ben nincs.
Elõre is köszi.

Free
Jah És ha lehet ISO ban kérni nagyon hálás lennék érte mert fontos lenne nekem a progi.
Köszke

Free
Sziasztok még minidg keresnék egy helyet ahonnan le lehetnbe tölteni a MAX ot vagy ha valaki tudja pls töltse fel nekem FTP re
FTP : 193.109.252.107
login: neo
pass: neo

Elõre is köszi

ui.: minden mást is fel lehet oda tölteni van 120 G szabad hely a server 100Mbit -en van.

Huhh mingyárt felrakom az új képem, amit ma csináltam. Majd ezt is berakom az irodába. Egy kicsit még javítani kell, de elsõ nekifutásra szerintem jó lett. Ja és most használtam életemben elõsször a UNWRAP féle textúrázást és szerencsére elsõre sikerült.
Tehát a kép:

Nyugottan használd, teljesen jó kezdõkenk is!
Viszont szerintem ne a trialt, hanem a teljest szedd le valahonnan. Én nyár elején kezdtem el a Max5-el, és már egész jól haladok, pedig nem használtam se tutoriálokat, sem pedig könyvet. Nyomogattam a gombokat figyelve, hogy mi történik. Egy kicsit idõigényes a dolog, de ha kitartó vagy akkor hajrá!!!
Adam5
Vki plz egy linket ahonnan lelehet szedni akár a Trialt mert a hivatalosról amit leszedek winzip-el csinálná de mindig hibát ír ki (2gépen is próbáltam szal nem hiszem hogy a winzipem hibája)

Adam5
Vagy tudtok adni vmi Tutorial oldalt? Eggyenlõreezt találtam amin van vmi leírás de ha ti is tudtok plz írjátok meg.