63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Az lenne a kérdésem a hozzáértő uraktól, hogy az miért van, hogy két omnis fénynél 'normálisan' néz ki a bútor vízszintes lapja, addig Skylight-tal és Light Trace-el 'elkeffentődik'.
Képekeben ez így néz ki:
Light Tracer bekapcs, máris így néz ki. Az UVW mapje ugyanúgy box a vízszinteseknek, mint a függőlegeseknek (függőlegesek jók):
Ezt hogy lehetne megoldani?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
pauly #22588 Valószínű,hogy a propertiesnél nem állítottad át a bounding box-át a torusoknak,hanem sima konvexeknek hagytad,és így valószínű,hogy sima téglatestként kezeli a torusokat. -
nenad #22587 fasza, azonban a srac vmit elszurhatott mert a refraction glossynes 1.0 (off) de a subdivs erteke 10, es sztem is van glossy refraction benne. -
nenad #22586 http://www.spot3d.com/simcloth/
van tutorial a forcesekrol fent.
hasznos a megerteshez. -
Tudom sok a baj velem, de akkor most kérdezek megint.
Az az én bajom mindkét megoldással, hogy ha a skylightot egy alá veszem, akkor alig észrevehető a hatása. Viszont így túl fényes. Ehhez le kell vennem a két omni fényerejét, de így a csillogás az üveg témákon nem érvényesül, mert ugye tombpul a két omni.
Akkor hogy is van ez? Hogy lehetne megoldani, hogy a skylight is érvényesüljön (szép tompa árnyékok etc) és az omnikat visszaverő felületek is megmaradjanak? -
GixEr #22584 A kezikonyvben szepen le van irva(kepekkel!! milyen ertek mit allit), de tul sok gyorsulast ne varj. Probald inkabb a Radiosity-t a Lighttracer helyett es a meshing-et kapcsold be (minel tobb a vertex annal szebb a radiosity, mert vertex colorban tarolja) a regathert se felejtsd el bekapcsolni.. -
Sztem visszafele csinálja,előbb csinál vmiről képet,és utána modellezi le,ezért ilyen élethű:) -
Az lenne a kérdésem, hogy betoltam egy skylightot a scenembe (polcos), bekapcsoltam a Light Tracer-t.
És iszonyú lassan renderel. Egy 320x240-es izét is lusta vagyok kivárni, nemhogy egy 1600x1200-asat (állt . ennyiben renderelem a végső dolgaimat).
A lenti scene-ket eddig 20 perc alatt renderelte le. Most mennyi lesz kábé?
Gondolom a sok üveg vacak miatt ilyen lassú. Hogy lehetne picit gyorsítani a dolgon?
(512 Ram, 2Ghz Celeron) -
GixEr #22581 "Az igazsag odaát van"
Ez a szep iparos munka!! -
Kicsit játszottam... NF Anim tőlem is.
Föld,sztratoszféra, troposzféra, hold, nap méretarányosan, mégse olyan mint az igazi, valahol csalás van:)
föld divx5/900kb -
GixEr #22579 Egy hasznos link csak ugy :) -
Ok, megnézem, köszi a tippet! -
GixEr #22577 Bekapcsolod a radiocity vagy a lighttracert a rendereleshez, de az egy kulon vilag!! (emlekeztet a jo oreg Lightscape-re, bar az jobb volt) -
nenad #22576 szep lett! -
nenad #22575 na!
nem rossz!
Tetszik!
:) -
sztem a modell nagyon kira lett .. én spec még mindig nem tudok ilyen kanapáét készíteni -
amúgy itt van az eredeti:
http://www.ikea.com/PIAimages/48412_PE144711_S4.jpg -
a saját szobám alapján van (a bútor nem), és erkélyajtó van, ami mögött lesz egy korlát, meg az ablakkeret, úgyhogy kevesebb fény fog bejönni vmivel.
És itt van a fotel:
Szerintem nem lett olyan rossz modell (magamhoz képest).
Márk -
Az ajtó már egyből a szebadba fog nyitni? -
Fisch #22570 ne izgulj, en a winfosban a profilomat szartam de ugy el, mint annak a rendje...
meg a hatterkepemet sem tudom visszaallitani LOL
-
Scanline rendert nem ismerem sajna, bár a vray-t, se de mindegy.
Na itt van az én interiorom, amit tegnapelőtt kezdtem el, ma pedig a fotelt modelleztem:
ez még csak lightcaches, a renderidő a glossy refl miatt ilyen nagy sajna, de anélkül 1-2 perc csak.
Márk -
Hogyan kellene szórt fényt csinálnom?
Kérdeztem már párszor, de senki se válaszolt. Max 5-öm van, semmi extra pluginnal. Skylight nekem valamiért nem megy, kikapcsolok mindent, csak az marad, mégis full sötét minden.
A könyveket játékdobozokat digit fényképezővel csináltam, mind az enyém. Ez nagyon sok időt elvett. De megérte, valahogy 'otthonosabbnak' érzem tőle.
Teapot valahogy télleg kilóg, de valahogy annyira tetszik a formája, olyan klasszikus. -
Leszedtem, próbálgattam, szenvedtem, nem jött össze. -
Carlos: mostmár sokkal szebb, kellemes, csak nekem a szórt fény hiányzik.
A középső polcon a teapotot szerintem le kéne cserélni valami eredetibbre ;).
De amúgy látszik, hogy dolgoztál vele, könyvborítók, játékok dobozai (scannelted?), jó lesz.
Márk -
Látom nem szedted le amit privben írtam :c))) -
Mégeggy verzió:
-
Hello!
Egy nyelvtanilag érthetetlen kérdés, de remélem azért fogjátok tudni:
Hogyha sok polygon van kijelolve, es scalezni akarom oket, be lehet-e allitani, hogy a scale kozpontja ne az osszes polygon kozpontjanak atlaga(eredoje?) legyen, hanem minden egyes polygonnak a sajat kozpontja?
Márk -
Ha nam oylan erős a gravitáció, akkor csak megnyúlik. :P -
george4 #22561
-
nincs mit.
más: Elkéggé szar nap ez a mai ma akármihez nyúltam vagy leesett vagy összetőrt vagy én nem tudom ma jobban hat a gravuitáció mint máskor már hugyonzi sem merek L menni háthat az is leesik.... -
george4 #22559 Nagyon szepen koszonom Free!) -
Ejjj! Ez döfi! -
Reflaction az átláthatóság a Reflection pedig a tükröződés szóval inkább ez első lesz a jó neked0.
De kisérletezz és meglátod mi lesz belőlle -
george4 #22556 put to objekt-nel kavarottan meg... kozben rajottem! Reflection image ott kell ugye? -
Fasza ez!
Nah, akkor én meg NFR: stack pipeline-t építgettem gyors egykattos "gemstone" kreálásra, aztán meg ezeket dobálgattam össze vissza simcloth-al. Unatkoztam délután...
-
De komolyan valaki aki ért is hozzá nem jól írom le vagy mi ??? -
könyörgöm. behívod a max filet megnyomod az M betüt ott az új kijövő részen rámész a material fülre az rögtön az első menü. ott felülről a második menü a pick from object és ráklikkelsz az üvegre akkor ami az üveghez tartozik material azt beolvassa... mi az ami ebben nem megy ???
Ha ezek után sem megy akkor meg inkább tedd fel a max filet majd valaki letőlti, és megnézi mit szúrsz el és ha még akkor sem megy akkor marad a paint mert az egyszerű
// picit ideges// -
Hát a Collisions fül alatt annyi van hogy "Do not store", nem állítottam semmit, itt mit kell vagy ez mire jó? -
george4 #22551 Hogy lehet behozni az uveg matzerialját? Mert ahogy free leirta ugy nem megy! help! -
Biztos, hogy jól beállítottad nekik a collisiont a propertiesben?