3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha már a beltérnél tartunk, találtam az evermotion fórumon egy 13 perces oktató filmecskét.
Szerintem Nenad oldala, és ez igen tanulságos lehet mindenki számára. (nekem az volt)

http://cskapi.uw.hu/vray_lighting.avi
scene: http://cskapi.uw.hu/class_final_vray_reset.rar
youth
Köszi!

Youth

Koszi, a tutort. Ismet tanultam valamit!
fle go
Udv!
Bocs skacok hogy, nem valaszoltam a velemenyeitekre de mult heten hirtelen el kellett utazzak.
nenad nagyon popec a szobabevilagitos tutor!!!
Aldaryn a padlos kepnel hogy ertetted hogy interpolalt? bocs nem egeszen vagyok tisztaba, mire vagy hogyan ertetted a kerdest.
Nenad nem glossy reflection.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Királyos. 😊 Egy apróságot hozzáfûzhetek? A HSV exponent oclor mappolásnl ugyan nem deszaturálódik a kép, de az igen fényes pontokban, ha van némi szín, elég furcsa torzulásokat produkál.
Én ezt eleddig csak úgy tudtam megoldani, hogy két render, egy HSV, egy sima exponenciális, s PS-ben a HSV-t mint szaturációs réteget engedem rá. 😊 ennyi, hátha vkinek jól jön.

per aspera ad astra

csudalatos vray tutorial.
http://nenadesz.atw.hu/
😊
A veget osszecsaptam mer mar almos vagyok, de mindenki erteni fogja a lenyeget 😊
Na pa :

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Na, most meg a csudának sem akar kifagyni. 😄 Ha a filletezéssel valami nem jó, kapok egy hibaüzenetet, s ennyi. Lehet megszokta a gépet? 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
ez némileg azért megnyugtató. 😊 lehet egyes komolyabbmatematikai operációk nagyon környezetérzékenyek lennének?

per aspera ad astra

sztem itt valami mas lesz. Megfigyeltem hogy biznyos pluggok bizonyos korulmenyek kozott furan viselkednek. Valamivel akad. (az en rhino to maxom 1szer akadt ki...pedig ugyanaz a core, benne van abba is a fillet stb)
Egy pelda, glue3d, sokan vigan hasznaljak, nekem gyakorlatilag attol is kiakad ha kiteszem az scenere az ures glue3d helpert... Nem ertem mitol.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
ezt is megette. 😊 na, többet nem vacakolok vele, mert tényleg nagyon instabil. Booleanokhoz viszont baromi jó. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn

Ezzel pl. semmi gondja nem volt, de néha igen rendellenesen hal meg. Gyakorlatillag eddig tartott, hogy a render gombig eljussak fagyás nélkül. Nem tudom, itt lehet-e a hiba, de elképzelni se tudom, hogyan lehet ezzel komolyan dolgozni. :/

Minden esetre szép dolgokat lehetne vele alkotni, s gyors, MAX-ba integrált megoldás lenne, akár leváltva a NURBS implementációt, de stabilitásban még azon is túltesz. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
...egy két dolgot egész jól megold, de nagyon ûberkomplikált filelteknél behal, ráadásul egyzserûen hazavágta a renderelést, úgy ahogy van, akkora pofont adott a gépnek, hogy percekig tápászkodott fel belõle. 😊

per aspera ad astra

kérlekszépen titeket!
kellene nagyon fontos!

egy jó videó konvertáló ami a WMV fájlt is tuggya konvertálni
Aldaryn
Na, kipróbáltam ezt a power solids -ot, nem tudom, biztos bennem van a hiba, de ez annyira isntabil, hogy már egészségkárosító hatással is számolni kell. Nenad által belinkelt, ironcad által jól lefilletelt cuccal se birkózott meg, pedig, nem lenen rossz, mint MAX-ba integrált modellezõ eszköz.

per aspera ad astra

Aldaryn
avatárokat, szmájlikat, SG headert, ilyeneket... :/ vagyis, nem, hogy nem hozza be, hanem a helyükön üresség tátong, mintha teljesen átlátszóak lennének. :/ passz. Cache ürítése nem segít. Eleddig ez nem volt, csak tegnap jött elõ.

per aspera ad astra

FRenkie
Milyen képeket? Nekem is Mozillam van...

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

csinalmot a tutot, de csak holnap lesz kesz sztem.

en operazok, nekem megy minden.

youth
Milyen képeket? Nekem is Mozillam van...

Youth

Aldaryn
...ez érdekes, Mozilla Firefox-al nem látom az SG fórum domain-je alatt lévõ képeket. :| Másnál is elõfordul ez?

per aspera ad astra

petesilver
Nenad, gondolom ez az:

Power Solids Product Line

The only limit is your creativity!

Power Solids brings the power of high-end Solids Modeling into your MAX
and Rhino environment. Power Solids is not just another modeler that
utilizes the ACIS or Parasolid kernel. It utilizes a much newer kernel
developed by IntegrityWare, Inc. (www.integrityware.com) over the past 6
years. This kernel has some unique technologies including: a powerful
NURBS surfacing package originally developed by Wayne Tiller of GeomWare,
Inc.; a native Non-Manifold Topological representation; very robust solids
and non-solids Boolean operations; adaptive tolerancing to enable it to
handle imported models for a variety of systems, a high-end filleting
package that handles difficult large radius cases; a shelling and
offsetting algorithm that handles self-intersections; and extraordinarily
fast and reliable tessellation engine to convert the trimmed surfaces into
meshes.

Don't Re-create -- Power Translate!

Have you ever had to re-create a CAD model inside of MAX/VIZ? Power
Translators is the answer to get those CAD models and assemblies into MAX
or VIZ with the push of a button. Power Translators reads IGES, STEP, SAT,
and Rhino and creates a "BrepObject" to represent the precise geometry
defined in these files. It can then create a mesh at render time to a
specified user defined tolerance relative to the size of the object in the
image. For example, a tolerance of 1/2 Pixel will produce an extremely
high quality image with very smooth edges that do not have polygonal
artifacts. The "BrepObject" introduced by Power Translators can have
materials applied at the sub-object level and is able to utilize most MAX
Meshmodifiers (twist, UVMap, etc.).

Ha kell valakinek, MotoGp után fel tudom tölteni esetleg valahova.

Mission Impossible 2010: PRO Class

petesilver
Én a poligonmodellezést gyakorolom😊 Ezt is pár ötlettel annyira profin meglehetett volna oldani. Gondolom majd kb a Max9-be beépítik, amit most szeretnék 😞

Mission Impossible 2010: PRO Class

youth
Nem gond, igy is lehet erteni majd 😊

Youth

tenyleg, ugyis megegigertem mar egyszer.
de az ekezeteket ne keressetek, remelem nem gond 😊

youth
Figyu, ha nagyon unod magad és tényleg már nem tudsz mit csinálni, leírhatnád hogy világítassz be egy szobát. Ha nem gond.

Youth

youth
Ja 😊

Youth

na 😊 Mindenki megunta maxot? 😊

van egy plugin, npowertol direkt erre rhino2max. Hihetetlen keves polyt hasznal, es nagyon jol neznek ki, Sot tud quadmesh outputot ami szinten jol hasznalhato, egyek okorkodesekre 😊 Sot trimmed surfacekat is ossze tudja varni singel surfaceve, (nem latszik az el) stb.

youth
Nagyon fasza!!! És a NURBS felülületeket átkonvertálja poly-ba vagy ez a v-ray már egybõl NURBS-öt számol?

Youth

meg nemtom mi lesz az nem derult ki.
az egesz rhinoban keszult. Sketchuppal az iveket kicsit koplikalt mert nincsen normalis exportja, nincsenek smootholva az objektek es nem is lehet oket, valszeg valami flag hianyzik beloluk. De amugy baromi jo lenne. 😞

egyebkent photon mappos/imapos a cucc es lesz animacio is.
Most probalom ravenni valahogy vrayt hogy a reszletekkel torodjon tobbet es massal kevesebbet.(gyorsabb legyen)

youth
Sketch up? Vagy minden max?

Youth

Malakai
Korrekt, a padló milyen burkolású lesz, vagy lesz valami szõnyeg?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

FRenkie
azok az ívek a falban nagyon jók!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

1 jobb wip 😊
3b

par wip.
cam1
cam2
cam3

Malakai
Szerintem is lehet a motor, nálam is elõfordul...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Szerintem a motor vacakol, nekem is szokott. :| Ugye nem IExplorer? 😛

per aspera ad astra

ha max6-od van alabb talalsz egy linket "scene" abban van egy pelda. Toltsd le es nezd meg.

Aquli
Valaki el tudná mondani, hogyha a szobát a három ablakon keresztül szeretném megvilágítani, akkor milyen lightot, hol elhelyezve, milyen beállításokkal használjak, és kb hogyan állítsam be a GI-t? a szoba nem elsötétített, hanem közepes napsütéses idõben van.
Elõre is köszi

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

hat ez erdekes egy csomo postot nem lattam eddig amig joval elotte voltak egyszercsak megjelentek, rendetlenkedne a motor? Vagy a browser?

hat ha glossy a reflection es azt kapcsoltad be, akkor azt kapcsold ki mert felesleges.

Aldaryn
Ez biztos nem interpolált? tudom, fogjam be. Minek dumál aki ne érti stb... oks.

per aspera ad astra

Miert nem rakod ra PS-ben a tukrozodest, es akkor ugy kerul ra ahogy te akarod, es a szineket is szabadabban lehet allitani (ugyis at kell raknod CMYK-ba es ott biztosan elmaszik ez a kek szin!!!) .
felgo, van a reflection enviroment a vray/enviromntel oda tedd be ezt a hdrit vagy annak a hdrinek a masolatat es ugy tudod allitani a merteket a multiplerrel.

fle go
ez ugyan azzal a beallitassal keszult, de megse oda kerultek a fenyek ahova a tiszta kek padlon...talan a kamerat nem neztem meg ugyan ott van-e. A fenyek meg tovabbra sem jok😞

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

uegy ertem el van forgatva

hat akkor meg masold be a masik beallitasait ide, ott masok a beallitosok, pl reflekcio, es mas a kamera allas is, vagy a hdri map nez ki mashogy.

fle go
megprobalok majd rajta valtoztatni, de ugy nez ki a magrendelo, ilyen pepita padlot akar, a vilagosabb szin is kek, csak a kepen valahogy inkabb szurkesnek hat, vagy koszosnak😊 benazok rendesen...es nem sok idom van😞

szerintem vilagos hogy a fem alatti korbefuto diszitestol kezdodik a fem. De ahogy erzed termeszetesen.

Flego az elso kep amit bedobtal az sokkal jobb, miert nem azt hasznalod? Ha nem jok a szinek akkor allits rajta psel vagy akarmivel.

fle go
nenad es a tobbiek koszi a tippeket otleteket.
a helzet az hogy a feny ami visszaverodik az egy HDR kepbol valo, hogy miert ilyen foltos azt nem tudom (ez a neve a kepnek ugy toltottem le egy oldalrol ahol a kitchen HDR is van:ml_probe.hdr a neve)ez valami erdoben keszult kep, lehet hogy kisfelbontasu es azert foltos, vagy valamit rosszul csinalok.