63014

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Atika :o)
    koszike szepen
  • Aldaryn
    úgy nem állna meg szvsz. :( vagy vastagabb lemez kell, de akkor meg nehéz :|
  • szaki
    Ja még egy apróság.... (folytatása)
    Mondjuk vannak a manusok, akik beszélnek. Script nélkül megközelítőleg soha nem lenne készen egy 30 mp-es beszéd, persze a magyar ABC-hez fonetizált tátogáshoz a száj pontjainak megfogásával, mozgatásával. Nyilván bárki rávágná, hogy semmi gond morph. Csak kérdem én. Amikor 1 manus van és a feje mondjuk 30 morph részből áll, és a file ezek után alapból 23M-ás és mondjuk van összesen a jelenetben 5 manus aki szintén beszélne végre és így a file olykor elérte 115M-át, ja és persze a jelenet többi eleme még nincs benne, ami alapból meg 15-20M. Szóval a morph nagyon jó akkor amikor 1-2 alak van és annak az arcmimikájának illik valamennyire megmozdulni.

Van akinek elvettem egy életre a kedvét a max scriptezéstől, de vannak akik még inkább kedvet éreznek hozzá és foggal körömmel igyekeznek valamit tenni e cél érdekében.
    (aki akar valamit, azt meg is csinálja, aki meg nem, az soha nem fogja megtenni, csak beszél róla, szerintem itt mindenki maximális odaadással van az ilyen dolgok iránt, csak titkolja)
    bocs, csak eszembe jutott
  • szaki
    már készen is van egy 40 perces (szerényen mondom neked, mert szürkén megpróbálom meghúzni magam, ha nem gond), de akkor tölteném fel, ha a kb. 1 hónapja mondott 3d-sd weblapon legalább 3-4 tutor lesz fent, s akkor máris megy fel.
    Ebben az alap biped készítése van, ternmészetesen scriptek nélkül (na ez nekem script nélkül kín keserves volt, áldozatkészségem szerintem van), 40 perc ugyan 400M körül van. A lépések elhelyezésétől a kézmozgáson át a visszafelé lépés, integetés, persze alapokon, hogy ne lehyen rögtön szaltó a jelenetben, vagy éppen egy hanyatt vágás.
    Ha többeket is érdekel, kérném az űrlapokat töltsék ki a napozóban.
    Higgyétek el, ha valaki ért valamihez és a másiknak átadja az szerintem nem lesz észjátszás meg ilyesmi. Jaj nenadesz-ről jut eszembe, főleg neki köszönhetem, hogy ennyire haladok a scripttel, hiszen régebben ő adta meg az első seggbe rúgásokat (úgyis le fogja tagadni, de nem gond, ő állandóan mindenkinek segít, ami tényleg dícsértes).
    Javasoltam egy msn-en keresztül látható, vagy mármi más módon látható max munka láthatóságát. Ha bármi készít bármit a másik nagyon sokat tanulhat belőle.
    Nincs igazam?
  • szaki
    .... hogy amikor valaki elkészíti a próbarendert, ha nem használja a render region-t megőszül. Scriptben beállítod azokat a képfelületeket, amiket látni szeretnél, de azokat ne is renderelje, amit nem akarsz már látni. A script végig megy azokon a render region képterületeken és 1 képre rendereli le. Ezt persze állandóan változtathatod, akár file-ba mentheted a render területeket, saját névvel. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk készen van egy rendersorozatod, amit éjszaka készített a géped, mondjuk 200 kép. Amikor látod, hogy az egyik jelenetben az ablakkilincsnek nem olyan színűnek kellene lennie, szerintem azu embert a guta kezdi kerülgetni aztán meg a házorvos. Vagyis scriptben semmi gond, az előbbi módzsrrel meghatározod neki, hogy öreg, ez meg az a terület kellene, de úgy csináld meg, hogy most a 200 képen ugyanolyan legyen az a terület. Vagyi az 1. képen render region (kilincsterület), aztán ez kész és most a scriptben meghatározod, hogy 2-200 képig másolja már rá, mert ott éppen nincs semmiféle mozgás, tehát árnyék nem vetül rá, egyforma állandóan, és lám a script kb 2 perc alatt végig szalad a képeken, rámásolja az 1. képről az összesre, aztán már kész is.
    Ja még egy apróság....
  • GixEr
    Ha mar ennyire beleastad magad a biped dolgaiba, nincs kedved egy alapismeretek (tippek/trukkok) iromanyt osszeallitani?
  • szaki
    Nem hinném, hogy nagyon érdekes terület a MAXScipttel történő foglalkozás ( ha az embert megpróbálja valaki valamiről lebeszélni, annál jobban akarja csinálni)
    mondjuk amikor van egy biped alak és az alakodat szeretnéd, hogy járjon és közben a távolban valakinek mutogasson valamit, akkor ugye az ujjait ki kell választani, benne az ujjpercekkel. Ha egy létrejött scene-ben megfogod 3-4 biped alak közül pont amelyiket szeretnédaz nem hemmi dolog. Na jó kis csalással csakis azt a bipedet jeleníted meg, amelyikkel éppen dolgozol. Most egyesével kijelölni mondjuk a mutatóujj 3 ujjpercét, mert ugyen egy karakteres figurának, ha amolyan Pixaros, akkor ilyen dukál, akkor állandóan klikkelgetsz és estére elmegy a kedved az egésztől.
    Hát a scriptben ez egy pillanat alatt megoldható. Vagyis csinálsz egy scriptet, amikor a biped mutatóujja úgy lesz kijelölve, hogy ráklikkelsz egy klikk-gombra, és lám máris ki van jelölve. Ha összeállítod az egész biped összes kijelölési lehetőségét, a betanítás már nem egész napos lesz, ahogy alapban lehet, hanem a script segítségével olykor 20 perc alatt végezhetsz is.
    A script előnyei abban rejlenek, hogy bármihez használhatod, nemcsak bipedhez.
    Bipednél az utóbbi időben olyanra alkalmazom, hogy amikor egy biped-alak halad, akkor az siethet vagy lassan, komótosan lépkedhet bekanyarodhat, s mindezt már az oldalsó Motion részben a biped beállítások kihagyásával. Hiszen ott állandóan fel/ le kell scrolloznod, s estére az tuti kigyullad az egerd scrollgörgője, meg a körzet orvos nem győzi cserélgetni a scrollgombos ujjadat.
    Ha megnézed a maxscrip helpet, ott iszonyat mennyiség van, ami meglehet oldani, sőt olyan sok példa van, hogy azokból igazán lehet tanulni.
    Másik egyszerű példa.......
  • szaki
    mivel nem szabad azt mondanom, hogy használd ezt vagy azt, ezért nem is mondom meg, hogy a 3D.Object.Converter.v3.60 demóját használj, mert abba szerintem nem fogja mindet megengedni, szóval érted
  • szaki
    ha nem boldogulsz a scripttel (van hasonló a www.scriptspot.com-on is), akkor photoshop-ban nyitsz egy ugyanilyen ablakot, majd egymás mellé paste-eled a kis képeket, amit képsorozatnak csináltál meg a maxban, majd ha megvan, akkor a rétegeket egyesíted és mented, vagyis így is ugyanoda fogsz jutni
  • szaki
    scriptben, amikor megvan ugye a több fázisból álló animsorozatod, akkor tudvalevő, hogy mennyi képből áll és 1 kép mekkora méretű, az alapján kell nyitni egy bitmap-ot pl. 1000x200-as képet, majd a renderelések után a setpixel és getpixel segítségével át kell másolni erre a mellékesen megnyitott lapra a képkockákat, végül le kell menteni bármilyen formátumban
  • ThomasGins
    Szép! A székeket hátsó merevitő nélkül nem próbáltad?:)
  • Lazarus
    Ja és render preseteket honnan lehet letölteni? Kéne valami szép :S Vagy használjak inkább plugint?
  • ThomasGins
    Fehér material,bár én inkább világosszürkét.
    De van monochrome gomb a render ablakon:)
  • Lazarus
    Hali tudja valaki hogy hogyan lehet az animációkat 1 fileba sorba renderlni?
    így gondoltam
  • Atika :o)
    sziasztok en azt szeretnem megkerdezni hogy mikor rendereltek valamit es minden egyszinu feher akkor mindenre tesztek feher materialt vagy a rendernel allitsatok be hogy feher legyen minden?Tudom lama kerdes :)
  • Aldaryn
    Thx. itten az update székek helyükön. továbbra is privjú minőségben renderelve. Jah, és a polycount átlépte a félmilliót.
  • grizzly21
    jáááj ilyenkor ökölbe szorul a kezem) gyönyörű
  • Aldaryn
    thx. :) Az asztalért én is oda vagyok. Remélem a székek is olyan jól mutatnak majd. hasonló anyagból készülnek.
    Nagyon szeretem ezeket a "retrósnakmondott" íves vonalakat. A furnérlemez meg adta magát, mint masszív, jól formára hajlítható alapanyag. Fán kívül nem akartam mást felhasználni. Fa, porcelán, és ezzel meg is volnánk.

Hmm... a csillárt belógattam, hogy amíg nicns szép ablak, legyen ott valami, de szerintem feljebb húzom majd. Akkor viszont nem látzik majd rendesen, hogy mi is az. sux. :o)
  • Aldaryn
    dehogy. :) a végső normális kép lesz vagy 6-7 óra (1600px-ben QMC-vel) persze, lehetne bakelni... hehe. :D
  • KisQbi
    nagyon szép!
    Tehát anim lesz?
  • nenad
    erdekes, ez a cucc nagyon emlekeztet egy bizonyos epitesz meloira.
    Bencsab biztosan tudja kirol beszelek
    :D

az asztal fenye baro szep, a lampak belogasa zavaro egy csoppet, mit mondjak nekem is ezzel volt szokott problemam lenni.
  • repvez
    Létezik valamilyen progi ami át tudja konvertálni a .wire kiterjesztésü fájlokat valami obj vagy más max álltal is ismert formátumba.Egy kicsit LOL ez az ALIAS Studio minden wievportba és a renderbe is hatalmas vizjelet tesz és csak wire-be lehet menteni.Pedig könnyen használhato és még video tutor is van a helpjébe.
  • ThomasGins
    jó lett! Dof is PS?
  • Aldaryn
    glow 10mp-es meló PS-ben. Leves+Blur+Screen mode.
    Igen, itt sec és prim is LC, hogy meglegyen 5-20 perc/kép időben. tesztrenderhez nem pazarlok. :o)
  • marcee
    (Ezeknél a képeknél a primary és secondary bounce is lightchahce?
    Bocs a dupla hsz-ért, kár, hogy nem lehet szerkeszteni)
  • marcee
    A glow effektet hogy csináltad?
  • Aldaryn
    update
    észrevettétek a fűszertartót? (bocs, kicsit életlen lett... vacak kompakt gép. :|
  • Aldaryn
    A parketta szélén lesz szegőcsík. :) az a furcsaság, ami ottmaradt, az egy kezdeti guide spline extrudálva. Eredetileg egy kerámialapokkal körberakottt emelvényre terveztem az étkezőt, de ebből full fa szerkezet lett.
  • Aldaryn
    elképesztően bámulatos trükköket és figyelemreméltó látványosságokat. :o) (lásd: banner)
  • spongya
    Mire jó a MAXScript???
    Miket lehet vele csinálni???
  • ThomasGins
    Ez a parkettaszél nekem is feltünt,igy olyan mintha 1,1es lenne a tile beálitás:)
  • Malakai
    A parketta és a fal találkozásánál lesz valami szegélyféle?
  • Aldaryn
    hehe. :) jaja, kb annyival volt a talaj felett. Azóta már variáltam vele.
  • nenad
    nekem kicsit lebegesfeelingje van, de lehet azert mert sokat meditalok, mindenesetre egy 0,3cm-el lejebb huznam.
    :)
  • MrGeE #24258
    van 1 ötletem : adj neki hatalmas szőrösh mogyorókat 8)
  • repvez
    THX!
    Sikerült a mutatvány.
  • repvez
    Csak azért félek töle mert nem tudok angolul, de az utolso mondatod tetszik ezt lehet kiprobálom!
  • Aldaryn
    nos, elvileg minden ilyen információt a rendelkezésedre kell bocsátaniuk. Ha van spam, vagy hasonló veszély, ez esetben azt is fel kell tünteniük. (törvényben szabott kötelességük) a személyes adataidat ugye 3. személynek ki nem szolgáltathatják, és ha bármilyen marketing célra fel szeretnék használni, azt is közölniük kell. Amennyiben ezt elmulasztanák, akkor perelhetők. :P Ugyan ez igaz arra is, hogy közölniük kell, hogy a kipróbálás vásárlási kötelezettséggel jár-e, vagy bármilyen anyagi vonzata van-é. Felteszem amúgy, hogy nincs.

Különben meg adj meg hamis adatokat. hehe. :)
  • repvez
    Bocs egy kicsit offolok.
    Kaptam egy ujságos cd-n az Alias Studio PLE 12-es teljes változatát,de neten kell regisztrálni hogy fel tudjam telepiteni.Néztem az oldalukat és minden személyes adatomat be kéne irnom.Azt szeretném megtudni hogy ha beirok mindent akkor ugye nem jönnek majd mindenféle reklám +egyéb hülyeségek és nem kell pár honap mulva fizetnem érte.Mert állitolag ez ingyenes az ujság szerint(chip 2005/08)
  • ThomasGins
    Ja,ha vki tud valami 4lábú csontozós tutort annak is örülnék:)