3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boba
Chieftec rulz!:) Telleg szep haz. Bar amikor en vettem a sajat hazam akkor ilyet meg nem lehetett venni. Amit en szeretek ezekben, hogy csavar nelkul lehet bennuk mindent szerelni az alaplap es a tap kivetelevel. Meg porszuroke, jol elosztott... nomeg piszok nagy, es jol nez ki!:)
itt az enyem
nemtom mennyire lehet kivenni az asztal alatti fekete chieftec dragoon-t:)

Nah, de mostmar dolgozzatok! En meg tanuljak, holnap 2 ZH es szetfogjak rugni a nemesebbik felem, mer 1bol tuti UV lesz. :(

feldobtam magamhoz rarban, abban 186 fa van. Volt jopar furmanyosan linkelve.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

TheCables
angol tudas alap

Vettem egy új gépházat (Chieftec), bele meg egy 7700-es Zalman hûtõt, és nem bírtam ki, h ne dicsekedjek el vele :)

az új és a régi :)

gepem

galéria: tempmaxer.uw.hu

Boba
En szerintem lehet. A referencia munkak _szerintem_ a legfontosabbak. Mivel jelenleg kifejezetten ilyen egyetem nincs is az orszagban, nemtudnanak mit kerni. Ami fontos, esetleg probalj egy kis tradicionalis muveszetet is belecsempeszni a portfoliodba. Nemtudom hazaiak mennyire ertekelik, de kulfoldon szeretik az ilyet.

Sok sikert, sokan szeretnenk ide bejutni! (Kar, hogy nincs gyakorlatom, sem jo referencia munkam.)

Lazarus
Elegendõ kreativitással, gyakorlattal és jó referenciamunkákkal tudok munkát találni? Mondjuk egy hivatalos játékfejlesztõ cégnél?

Érettségim és angol nyelvizsgám sincs.
ezek mire jók?

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

fogd meg es vigyed amig lehet kategoria... :)

http://www.howardmodels.com/0-tree/DecidiousTreesFull-112103/index.htm

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hát, ha annyi munkád van, hogy kitermeled, akkor munka közben, megtanulod, ha meg nincs elég munkád, akkor nincs rá pénzed. ilyen helyekre leginkább cégek szokták az alaklmazottakat elküldeni.
"szerintem"

nem erdemes, ha okos vagy keresel vkit magadnak aki annyira megtanit hogy tudd folytatni magadtol. Felteve ha nem erzed magad annyira talpraesettnek hogy teljesen magadtol indulj el..

1/5 ert megtanit barki jo kozepszintre, (ha van esze)

Lazarus
Hi!

Azoknak a véleményére lennék kiváncsi akik modellezésbõl élnek, hogy érdemes e erre a Autodesk 3ds max mesterkurzus-ra befizetni? Fél milla nem kis pénz... megéri?
fle go
okes koszonom a tippeket!!! es bocs az OFF-ert

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

csak kikapcsolt Allapotban!!, nemely alaplap olyan komolyan fel tud toltodni hogy faszaul kisul sajat magan keresztul. Sajnos nekem is osszejott egyszer.
A halozat volt zajos es a hazat szerettem volna foldelni, ahogy hozzaertem a konvektrohoz, kesz.

Boba
Hulye megoldas lehet, de vegyel egy krokodil csiptetot es valami radiatorhoz, vagy femhez vezesd oda a szamitogephazat. Ameddig nem volt gitar kombom addig PC+erosito-rol szolt a basszusgitarom. Alapbol bugott, gerjedt a hangja... foldhurok. De amint hozzaertem a labammal vagy a kezemmel a szamitogephaz fem reszehez, onnantol jo lett:D Meglehetett oldani csak kicsit viccesen neztem ki.

ThomasGins
Kösz ez jobb talán!
Object deform amugy a neve:)

\"So always look on the bright side of death\"

fle go
Koszi Skacok a valaszokat, a digitkimenettel gaz van mert azon az alaplapon sajnos nincs, talan a foldeles segithet meg.

Koszi!!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Boba
Aldaryn mondja a legjobb megoldast. Nalam is ugyan igy van. Digit-koax megy ki a hangkartyabol, majd pedig az erosito DAC-ja eldonti, hogy mit akar. Bar tobbet hallgatok zenet normalis cd lejatszorol... (Nem, meg veletlenul sem DVD lejatszo!)

Aldaryn
Ilyen problémák jelentkezhetnek akkor is, ha a két összekötött eszköz nincs ugyan olyan potenciálonm jellemzõen akkor, ha valamelyik egység nincs leföldelve. Megoldás a földelés. akár manulisan is. :o)

Szintén jó megoldás bármilyen rendszerben, ha veszel egy alamire való erõsítõt, amin van digit bemenet, és az audio jelet digitálisan küldöd át neki. Mivel digitális kimenete manapság már az integrált cuccokak is van, így többnyire az erõsítõ árából megúszod. Vagy, akár a meglévõ rendszeredre is kötheted.

per aspera ad astra

a maxplugins.de-rõl letöltheted peter watje meshdeform nevû plug-in-ját. az erre hivatott, de a volumeselect+ linked xform is jó.

Free
alapvetõen az alaplapi integrált hangkártyák zúgnak mint a fene. többnyire azért, mert a hangmodul az alaplapokkon igen közel van az AGP porthoz és a videókártyánm lévõ hûrtést bele fogod hallani mindig.
Nálam ezt a problémát az szüntette meg hogy vettem a gépbe egy audigy2 ZS -t és mivel PCI os a gép legaljába tettem(álló ház)messze minden zavaró ventillátórtól meg CD tõl meg minden. most nincs is alapzaj :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
Köszi szépen!
Ezzel el lettem volna mire kifundálom magamtol:)

fle go
Bocs megint lenne egy OFF kerdesem:(

Az egyik gepben egy Ati rodeon 9200 kartya van meg alaplapi hangkartya, a video es az audio jelet is kivezetem TV -re RCA val es zug a hang, letezhet hogy a video jel bezavar az audioba, uj a TV tehat elvileg jonak kellene legyen esetleg nincs kelloen arnyekolva valamelyik kabel? Mivel probalkozzak? Probaltam scarton keresztul is amibe rca-kat kell dugni ugy is ugyan az a szitu:(
Van valami otletetek?
Koszi elore is a segitseget!!!!

KisQbi
plane-re
"volumeselect" : verticles, meshobject (gomb) és soft selection
ez azt csinálja hogy a kiválasztott mesh szerint selectál
"push"

ThomasGins
Hogy lehet azt megoldani,hogy két ojjektumot ugy kötök, linkelek, kapcsolok (vagymi) össze, hogy azok felülete hatással van egymásra?
Pl egy plane közepére beteszek egy gömböt és a plane-ben lesz egy félgömbnyi mélyedés akárhova mozgatom a gombócomat. És nem reaktorra gondolok. Vhol láttam ilyesmit egyszer a helpben ha jol emléxek,csak nem lelem.

Sheke
lassan má tanulok maxozni

Le Parkour

Aham, akkor ez csak egy szigorúan SG szleng, mert máshol nem igen láttam. :D

HyperThreading(Technology). És ha az AA-nál pörög jobban a második szál az éppen azt jelenti, hogy az elsõ nem terheli le rendesen a magot, mert a HTT, - annak ellenére hogy az AMD (hoppá!) szabadalma - jellemzõen a soklépcsõs architecturák - ilyen a netbrust a p4-ekben, már a northwood magban is 20-22 lépcsõs a feldolgozás, de a prescottban valami 30 körüli - kiesõ ciklusainak kihasználása. Amikor normálisan csak adatra várna a proci. Ezért kell úgy a p4-nek a HTT, a nagy cache és a dual ddr(2), mint a falat kenyér és ezért nem számít sokat egy A64-nek vagy pentium m (dothan)-nek.

Atika :o)
Napi Felesleges Render :) en is ugy kerestem utanna a forumban meg annak idejen hogy megtudjam hogy mi az :)

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Na belámulok ide egy kicsit. Tudom régen voltam, és nem szólok sokat, de bizton állíthatom hogy olvasom a fórumot. De...essek le a székrõl ha tudom mit jelent azaz NFR. Még a WIP-re is alig jöttem rá. Na plz növeljétek inteligenciámat.

Amúgy mndenki nagyon faxa képeket csinál. Eccer majd esetleg én is.

a fa talp amolyan muanyag fa mintazatu valami akart lenni amit raragasztanak a feluletre, mivel modellezni nem modelleztem a texturat tologattam, hatha olyan erzetet kelt :D

az zaj, zaj :D , qmcaa. Mondjuk sztem a zaj hozza tud adni a kephez.

a renderido valamo 10 perc volt, azonban most egy 3ghz MultiThreados pIV nyustolok. Egyebkent ez a multithread sztem igazan AA-ra jo ahogy figyelem hogyan renderel. Az AAnal nagyon kijon a kulonbseg. A tobbinel azert latszik hogy vagy kicsi a cache vagy vmi.

Aldaryn
A zaj direkt? :) Amúgy nagyon szép, szinte lesétál a képrõl. Minden pont annyi, amennyi kell, egy csipetnyit sem kevesebb, sem nem több. Gratula! A fa talpazat erezete is gyönyörû.

per aspera ad astra

ThomasGins
Pöpec!
Amugy se sok nfr-t látni tõled:)

Boba
Ahh, ertem! Koszi!

Free
a márvány szine. különbözõ fehérek vannak márványban és azokat szokták így elnevezni álltalában arról a hejrõl ahonnan kibányászták. jelen esteben mondjuk nem tudom hogy casablankában van e gránit ill. márvány kifejtõ

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Boba
Sztem piszok jo lett, nagyon tetszik! Azt megkerdezhetnem, hogy a rendertime mennyi? (A casablanca white-t nem ertem a szobor alatt)

Uccso verzson, korrekt sss-el. :)
nincs sharpening. es mas a megvilagitas is.

Hi all!
Nahszóval eredetileg mayas vagyok, de kitekintek a maxba is és szeretnék kérni tutorlinkeket, elsõdlegesen a material és renderelõ részleghez kellen mert egy kicsit más rendszerrel mûködik a dolog és szeretném a logikai felépítését megérteni elõre is köszi!

UI:És egy kérdést melyik renderelõvel érdemes renderelni V-ray v. Mental ray? melyik jobb mit tud mit nem stb

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

ThomasGins
Ezerlépcsõs default materiált kérünk:)

felbasztatok az agyamat elegetlenkedok! :D
ha lesz idom kitalalok valami jo kis shadert!

Malakai
Jah, én is aszittem, hogy ThomasGins a textúrájára gondol a kavicsnak, de akkor bitmap, úgy annyira már nem érdekes. :P

Amúgy nagy csillagból miért lett koronácska, így egybõl ki is szedtem. :P

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Én sem értem kristálytisztán (khm-khm), hogy mirõl van szó, de a képet majdnem beszoptam. Baromijó.

És minthogy régóta csak olvasgatok és nem szóltam hozzá rögtön megemlíteném, hogy boldog karácsonyt, buék és a banner-re meg egyszerûen nem is találok szavakat. <#eljen> Azt ugye tudjátok, hogy mostantól nem lehet ennél lejjebb venni a minõségét többé!

ThomasGins
off
Gugli fejléc mekkora már?!:)
Fel kellene találni a braille monitort:)
on

Aldaryn
Ah, akkor mégis értettem, csak az nem esett le, hogy az miért is jó neked. :P Hmm, anno a sulink vlt tele ilyen kõzetmintákkal. ersze, nem 50m-es darabokkal. :o)

per aspera ad astra

a textura 50% van osszenyomva, igy altalaban jobban nez ki, es ha kozel mesz akkor is fasza lesz. (nem homalyos)

a meter csak azert mert ez a default unitom mostansag.
es mivel 0.2 meg ilyenek nem sok tortent ezert odahuztam nekije vala.
de ez meg a fog bug miatt van egyebkent.

egyebkent letezik ilyen tomb... ennyire azert nem vagyok eredeti!
:P

ThomasGins
Akkor is van vagy 100méteres a köve,kérnénk majd egy gyufásdobozt a kép mellé hogy tudjunk viszonyitani:)

Én 100%-át nem értem:)

Aldaryn
Á csak belefúrt, betöltött, és így robbant ki a tömb. :P

50% shrinkelem? :) Ebbõl most vagy az 50%-ot, vagy a shrinkelést nem értem. Vagy pedig scale-re gondolsz, és akkor meg szintén nem értem. :)

per aspera ad astra

ThomasGins
30m thickness... faraghattad egy darabig:D

tokmind1 annak ha 50% shrinkeled. Jol nez ki minden szogbol -
foleg ha normalisan meg van csianlva az uvw, ami ebben az esetben termeszetesen nem igaz. :D

de az sss meg s reflection tenyleg sokat szamit, egyebkent doglott a dolog.

Aldaryn
na igen, az anyaga, most vagy 3D-s shader, vagy ravaszul lanar map szembõl. :P

per aspera ad astra

egy RQs kep.
kep

s-s-s :)
egyebkent semmi kulonos,
Na vaznyeg, most ahogy megneztem a materialt rajottem miert ilyen kicsi 50es muliplierrel az sss, a fog color 255,255,255 ez a nyomorult bug meg mindig bent figyel. Soha ne hasznalj pure white-ot.
Hmmm... vegulis lehet hogy enelkul meg nehez lenne ezt a szorodott de egyenletes sss-t megcisnalni. Na majd meg lokok egy ket tesztet valamikor.