3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

memória 32gb, a max állítólag jobban szereti a gcn-es amd vga-t, 750 w-os táp fölösleges elég kisebb is.

repvez
Majd a hozzáértõbbek jobban megmondják, de álltalánosságban az én vélemyényem az, hogy sok múlik azon , hogy egyáltalán, mihez kell maxon belûl és mennyire komoly jelenethez.
Ha csak hobbi szinten akkor akár azt is mondhatnám, hogy ez is tulzás, hozzá, ha sokkal bonyolult jelenetet készitesz vele akkor meg kevés.

Ha nekem kéne választani , akkor én intel helyett AMD-t vennék,mert lehet hogy lassabb,de a 8 magos verziót olcsobban megkapom mint ezt az intellt. a memóriát meg minimum 2x ennyit tennék bele.
És a render softver azt is eldönti, hogy AMD vagy Gforce VGA kell, hogy a hardwares gyorsitást melyik verzióval tudod jobban kihasznlni.

én igy látom, de akik napjába többet használják , õk biztos jobb vélemyényt tudnak mondani róla.
Klon
Sziasztok,

Tudom, h nem hardware topic, de hátha segít valaki. Max-hez tervezek gépet venni, és az alábbi alkatrészekre gondoltam:

proci: i7-4790 (BOX) 75,926 Ft
alaplap: Asrock H97 PRO4 23,138 Ft
VGA: Gigabyte GTX760 OC 2GB DDR5 GV-N760OC-2GD videokártya 63,163 Ft
RAM: Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FBK2/8 24,221 Ft
SSD: Samsung 840 EVO 120GB, Samsung 120GB EVO MZ-7TE120BW 19,554 Ft
táp: Chieftec 750W APS-750CB moduláris dobozos tápegység 28,810 Ft

összesen: ~235ezer (sajnos nem nagyon van rá ettõl több pénzecske)

Ti milyennek látjátok ezeket az alkatrészeket? ár/érték arányban esetleg tudtok mást javasolni?
Nem dolgozok nagy jelenetekkel, de azért ha egy komolyabb feladat van, azt azért bírja el.

Köszi

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Oké, csak gixer barátunk azt szeretné, ha az átvitt modell automatikusan bekottázódna. Olyan program pedig tudtommal még nincs.

Aldaryn
Elvileg mind AutoCAD, mind Revit tudja már, hogy csak linkeled a cuccot a CAD progiból MAX-ba, és update esetén az anyagbeállítások is megmaradnak.

Annó, amikor Ezt csináltuk, még nagyon gyerekcipõben járt a dolog, de minden évben annyira mondogatják, hogy mennyit fejlesztettek a connection-ön, lehet, már használható.

Ha betartasz bizonyos szabályokat (anyagok objektumok névadása, stb...) akkor elvileg mûködni fog, a nagy Autodesk istenek ezt ígérik a nyájnak.

per aspera ad astra

+1

egyebkent rendesen megtanulva cadezni nem egy bonyolult dolgok ezzek.. lehet arra kenne energiat fektetni.. en inkabb mereteznem autocadbe mint sketchupban mert azert viszonylag egyszeru ott meretezni es lehet automatizalni eleg sok mindent adaptive meretezes etc.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ilyen program egyenlõre nincs. rtok vár a nemes feladat és persze az ezzel járó elismerés. sajnos az alább említett munkamenet az általános. vegyetek föl egy embert, aki a cad rajzokat gyártja.

A CAD-es resz erdekelne most igazan. Azok barmelyikebol lehet exportalni olyat amit a max megeszik.
Esetleg solodworks nevû progi? Igaz az fõleg mûszaki cuccok gyártására van, ahogy néztem, de bútort is lehet vele.

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Nem oldja meg a modell rendberakas-meretezett rajz adasat amit mas programban kell megoldani gyartasra minden modositas utan.

A hangsuly a gyorsan atmeretezheto butorok keszitesen van amit utana nem kell egyesevel bemeretezett muszaki rajzza alakitani.
Lehet, hogy tévedek, de ez nem valami ilyesmire való?
MAX plugin, de lehet, hogy így is megfelelõnek találod.

http://www.itoosoft.com/railclone.php

Nem mondom, nem feltétlenül a legolcsóbb, de ha a munka hasznára van, illetve idõt/munkát spórolsz meg vele, akkor hasznos lehet.

Sziasztok,
Csatlakozom en is egy kerdessel (ha belefer a MAX forum kereteibe):
Gyakorlatilag mar butortervezessel is foglalakozunk, igy esedekesse valt par butor atadasa az aztalos fele, ezert az lenne a kerdesem, hogy butor tervezesre van valakinek hasznalhato otlete?

Ami most a "workflow":
1. Latvanytervezes MAX-ban (szinte tomegmodell szinten)
2. modoitgatas osszevissza
3. Vegre elfogadtak... (gyakorlatilag van egy befoglalo meretunk. Ami valtozik az a melyseg magassag. Azaz gyakorlatilag standard butor, de ezek allandoan valtoznak+ bejon egy-ket uj butor)
4. Osszezakkantom egy objectnek miutan kitakaritottam a modellt, kiexportalom 3ds-be, SketchUpban bemeretezem. Kiadas arazasra mehet (15 burornal ez baromi sok ido).
5. Asztalos orul. Mond akarmit.

Amit szeretnek:
Parametrikus butor modell felepitese CAD-es kornyezetben. (ugye ott meret valtozik akkor a papirterben a meretek is valtoznak a meretezett rajzon egy frissites utan (sosk-sok orat megsporolva). Igy elore kisakkozhato az egymas melle kerulo butorok fo merete es meg is van modellnek ami MAX-ba egy export utan beimportalhato (Autodesk termek eseten anyagostul) es mar csak texturazni kell.

Csillio programot megnezegettem, de nem igazan talaltam jelenlegi tudasommal hasznalhatot.
Nincs valami tippetek/program ajanlatotok ennek kivitelezesere?

Zanzasitva:
Ami van: Max->Sketchup (barmilyen meret valtozik kezdodik elolrol)
Ami jo lenne: CAD->MAX (barmilyen meret valtozik valtozik mosolygas a parametrikussag miatt)

Kicsit hosszura sikeredett, remelem nem olom meg a forumot emiatt. :)

lac coo
Ezek már magasak nekem, de köszönöm ! :D

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Aldaryn
Scriptelt geometria pluginen keresztul pl. MAXScript referenciaban vannak is ilyen jellegu peldak. Lehet egyikben-masikban csak par dolgot kellene megvaltoztatni.
Vagy API es plugin gyartas C-ben, emlekeim szerint ott is van geometria pelda a helpben.

per aspera ad astra

lac coo
Sziasztok !

Lehet bugyuta a kérdés ...

MAX-hez nem lehetséges plusz, egyedi basic objectet adni, mint pl a plane?
Konkrétan egy felülrõl "mercedes" alkú három plane-bõl álló object érdekelne ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Met
Köszi, én így szeretem:)

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Köszi, megnézem majd!

<#eljen> nem rossz kicsit sötét van :)

the world is mine

Met
Elkészült nagy nehezen

Még kettõ kép

Bencsab!

A múltkori missing texture maps-os kérdésedre a cleaner nevezetû script a gyógymód.

Aldaryn
NFR, egy ismerõsnek készített, lakásfelújítást megtámogató látványból lehullott kép.

per aspera ad astra

Mutans Zombi
Upsz, bocsánat, a körüljárási irány változtatása megvan.

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-

Mutans Zombi
Köszi a választ!

1., Láttam már furcsa alakváltozást undo használatakor, de miért kell óvatosan bánni vele?
2., Tudom, hogy subobject módban lehet forgatni, meg módosítani valamelyest, de volt, hogy olyan formát vett fel, ami az elforgatással nem vezetett eredményre. A körüljárási irányt amúgy hogyan lehet változtatni?
De ez a sweep is érdekes.

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-

Aldaryn
Ott látszik, ahol highlight van.

per aspera ad astra

Met
Na jó de miért látszik ennyire bizonyos helyeken?:)

Aldaryn
Talán mert magában a shaderben is szemcsék vannak? :D "Flake Paint"

per aspera ad astra

Met
Minek köszönhetõ ez a szemcsézõdés? Ez az a material.

tobias88
Tudom hogy off-topic, de most fogok államvizsgázni és van egy ilyen kérdés 3ds maxból:

Milyen feladatoknál használunk kapcsolt hierarchiát?

Nagyjából 2005-2008 között készült a tételsor, azóta nem változtattak rajta. Életemben nem hallottam ilyenrõl és a bibliában sincs benne. Valakinek ötlet? Itt van még pár tételnév, ami esetleg segítséget adhat az elhelyezésben: Mikor és mire használható a Video Post effekt generátor?, Ismertesse a 3DS Max reactor rendszerét! Mikor mire használható?, Ismertesse a Track View használatát!, Hasonlítsa össze az elõremutató és az inverz kinematikát!

Fontos lenne! Köszi <#lookaround> (Egyetemi tanár elérhetetlen)
Met
Köszi

Met
Input 2.2, output 1

http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/gamma-settings-for-3ds-maxdesign-2014

Met
Nekem innen hiányzik a bitmap files rész

1. az undo a memóriában tárolódik, ha az megtelik lefagy. amúgy is óvatosan az undo-val.
2. a bevel profilnál számít az elsõ vertex, a körüljárási irány és a pivot is. viszont a subobjecz módban lehet forgatni, helyezni a shape-t. a sweep kultúráltabb, csak egy-két speciális esetben szükséges a bp-t használni.

Mutans Zombi
Helló Mindenkinek!

Miért van az, hogy ha az "undo" 20-s (vagy nagyobb) értékre van állítva, akkor ha valamit többször visszavonok, akkor lefagy a Max.
De olyan értelemben, hogy nem sütöm el mind a 20 visszavonást, elég csak 6-t és mégis fagy.
Holott ha 10-re van beállítva, akkor nem generál hibát, még ha 10x is vonom vissza, de azt kicsit kevésnek érzem. Korábban nem volt ilyen hiba, amikor az érték 40 volt, de most már (logikusan) ott is hibázik.
Persze sûrûn mentek, de olykor jó lenne a 10-nél több visszavonás.

Hol a hibázom, hogy amikor kreálok egy alakzatot a Bevel Profil-lal és a profil nem úgy jelenik meg az útvonalon, ahogy szeretném. Amikor kijelölöm az így létrejövõ formát és megnézem, hogy mi alapján alkotta ezt, akkor a profil nagyon el van forgatva, ahhoz képet, ami az eredeti lenne.
Néztem már pár tutorial-t youtube-n és egyéb formában, de az alkotás megvalósításában nem láttam jelentõs különbséget.
Vagy a first point számít ezeknél? Csak tippelem, mert errõl semelyik tutorial-ban nincs egy árva szó sem, és csak a rajzolási sorrendben volt eltérés. De ha nem azt is áruljátok el légyszi.

Mi a lényegi különség a Maya és a Max között? (Ha lehet magyarul, légyszi)

Ha valaki lesz olyan jóságos, hogy válaszol, akkor elõre is köszönöm!

És ugyanott az input gamma is 2.2 ?

Met
Ha a Gamma and LUT-ra gondolsz az nem volt pepiálva. Most bepipáltam és 2.2-n a rendered frame és a mentett jpg ugyan olyan.
Csak kicsit világos, a fényeket és/vagy a hdr-t vegyem visszább?

Az az érdekes hogy régen sose volt ilyen gondom :S

gamma értéked mennyi max-on belül?

Met
Az miért van hogy a renderelt kép kicsit sötét, PS-ben vagy a windows képnézegetõjében megnyitva a jpg-t viszont jóval világosabb?

Aldaryn
A fileméretekkel nekem sincs bajom, 1,5, 2,5 GB-os MAX fileok simán mennek. Más kérdés, hogy 10 perc kiadni renderre. :) Memória is van bõven, ... ah, de mindegy. Ez van, ezt kell szeretni, ha már más programhoz nem értek.

per aspera ad astra

Nálad mindig olyan dolgok jönnek elõ...
Tömörítve 1gb fájl nem okoz gondot. Kicsit lassú,de nem fagy.

Aldaryn
Ah, teljesen mindegy neki minden. Az undo mûködéséhez szükséges elõzõ állapotok cachelésébe döglik bele, így áll elõ az, hogy akár egy kijelölébe is képes belefagyni. Tegnap kipróbáltam, az undo kikapcsolása megoldja a dolgot. Nade az igazán expert mode.

per aspera ad astra

Errõl már régebben írogattam. Ez egy adatbázis kezelési probléma. Groupokba rendezd õket, az elméletileg enyhít a bajon. De a kirajzolásnál a szûk keresztmetszet a dx.

Aldaryn
A rettenetes különbség egy tízmillió polygonos objektum és tízmillió egypolygonos között. :)

per aspera ad astra

Mikrofosék fejét kell verni érte. Bár nálunk azért 1000 max akkor gond, ha copy és nagy poligon számú.

Aldaryn
Annyira mókás, hogy az egész MAX úgy ahogy van megdöglik, ha 1000+ objektum van bármibõl a jelenetben.

per aspera ad astra

Met
Ez itthonra készül?
Nem szívesen ülnék be oda :S

A legjobb az, ha az ember hobbiból nem akar munkát végezni. Ha másra könnyebben szakít idõt az ember, fõleg ha nem a mindennapi munkakörnyezetedhez kapcsolódik.

Aldaryn
:) Ez a fogászat enteriõr is majdnem egyidõs a Greypixellel, és még messze a vége. Lassan, de biztosan.

per aspera ad astra

irigyellek. egy negyedév alatt tudtam a Lepkére elég idõt összelopni.

Aldaryn
Nem, dehogy, még csak nem is munka, csak idõhézag kitöltögetés, hogy ne rozsdásodjanak el a látványtervezõ izmok.

per aspera ad astra