63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• youth #1628
    telepítenem nem tennem :) sorry
  • youth #1627
    Lenne még 2 nagy problémám:
    (nemrég formáztam, ezért most mindent újra fel kellett tennem...)

-a max 5-öt ha elindítom, minden simán megy, csak ha kilépek a maxból benn marad a futó folyamatok közt (windows XP-m van) így elfoglal vagy 100 MB-ot ráadásul csak úgy tudom kikapcsolna a gépet ha kilövöm a futó folyamatok közül...

-a másik hogy a Brazil 1.0 -t feltettem és álltalában nagyon jól teljesít, de vannak rossz pillanatai és akkor kihagy a renderelésből részeket és akkor elég hülyén néz ki a kép...

Aki találkozott már ilyen problémával, kérlek keressen meg
    Előre is köszi: Youth
    :)
  • Galy
    Nagyon cool ez a kép!
  • Galy
    Igen, ez így bővebb :DDD
  • Galy
    Corel RULEZ!

:D
  • Gabo
    youth:
    Ez az a DOF vagy Deept Of Field effekt amiről az utóbbi hozzászólásokban beszéltünk.
    Két főbb megvalósítása van. Az egyik a kameránál állítható be általában. Ez lassabb, mert a képet a progi ilyenkor több lépésben rendereli le és ezekből hozza létre a fókuszon kívüli részek elmosását.
    A másik egy renderelés utáni effekt. Ebből van olyan amit magán a Max-on belül is tudsz használni, de pl. Photoshop-ban s van ilyen megoldás. A Ps-es megoldással az lehet a probléma, hogy versenyeken nem nagyon fogadnak el olyan képet, amit külső progiban utólagosan manipuláltak.
  • FREAK
    igen, de előbb gyakorolj a gumiszobában, ha nem sikerül ne innen kelljen moderálni :)
  • youth #1620
    Szóval csak meg kell adnom honnan töltse be.. nem?
  • FREAK
    a www.abc.hu/kep.jpg természetesen a te képed URL-je
  • FREAK
    tedd fel valahova netre, és írd be a következőt:

< img src="http://www.abc.hu/kep.jpg" >

csak a kacsacsőrök előtt és után ne legyen space
  • youth #1617
    Azt hogy kell megcsinálni hogy egy képet berakjon ide? mert már én is küldenék képet de nem tudom hogy kell berakni? Valaki...
  • FREAK
    Ez a kép meg ismerős lehet az új VRAY galériából, nos EZ SEM MAX DOF....

• FREAK
    "De továbbra is a valós DOF ai igazi."

Háááááááááát ebben nem vagyok olyan biztos, nézd csak!

Brazil render with depth of field. Render time 190 minutes (Athlon 1700+)

Lenscares Depth of Field applied to Original image. Extra Render time 6 seconds on a Athlon 1200

• youth #1614
    Sziasztok!!!
    Galy! Hogy csináltad meg hogy dugó-húzó körül el van mosódva a környezet? legalább is amit ezelőtt csináltál ott jobban látszik... Szóval ez kamera-beállítás vagy mi?
    Előre is köszi: Youth
    amúgy nagyon szép :)
  • Gabo
    Emberek! Mind a két effekt jó eszköz. És mint az eszközök esetében általában az adott cél az, ami meghatározza, melyik a jobb.
    Ha csak a perspektíva hatást szeretnéd fokozni, elég a render utáni effektezés. Ha maximális fotórealizmus a cél, akkor pedig jöhetnek a számítás igényesebb megoldások.
    Szerintem a lényeg az, hogy nem szabad túlzásba vinni egyetlen effektet sem. Arra érdemes törekedni, hogy kifejtse a látványra az áldásos hatását, de ugyan akkor ne legyen tolakodó, szembeötlő.

Freak, ha van türelmed készíts mind a két effekttel egy-egy képet valamilyen kisebb felbontásban és hasonlítsd össze őket. Amelyiknek az eredménye jobban tetszik, válaszd azt.
  • Galy
    khmmm

• Galy
    Na ez milyen DOF???

http://user.sync.hu/galeria3d/galy_galeria/3d_dugo_huzo3.jpg
  • Aldaryn
    Hmmm.Megnéztem. Nem rossz, gondolom csak Z map kell neki, az igazat megvallva nem sokat dolgoztam még AfterEffects-el. Amúgy a CEBAS DOF-ja sem rossz. Egész szépen észreveszi az éleket.
    De továbbra is a valós DOF ai igazi.
  • FREAK
    beleférne a real DOF is, de semmi szükség rá

-úgysem látod a különbséget
    -művészkép, az csak jó, ha furcsa
    -megdöbbentően jó ez az effekt, aki nem ismeri, csekkolja a www.frischluft.com címen az autós képet
  • Aldaryn
    Pakold erősebbre a density értéket, nomeg a direkt fény falloffját állítsad be úgy, hogy a hotspot és falloff értékek közel legyenek egymáshoz.
  • Aldaryn
    Ha a render 2 óra, akkor úgy is ott kell hagyni estére... Egy este pedig kb 8 óra. Abba egy rendes raytracelt DOF is belefér... Nem? Amúgy a glow-nál arra gondoltam, hogy a képen látható fényforrások: Ablak, Ajtó, lámpa, túlzottan erősek a többi részhez képest. Ilyenkor a kamera képén ezek a foltok nagyon kirobbannak.
  • FREAK
    igen, az ráférne a belső izzóra....

na majd holnap nyomom az új képet
  • Gabo
    Ha jól tudom, igen.
  • FREAK
    hát végül is kipróbálhatom....

akkor ez a glow tulajdonképpen a Lens Effect GLOW, ugye?
  • Gabo
    Freak:
    Én nem a kameránál beállítható DOF-ra gondoltam, mert az tényleg lassú. Helyette a render effektek között használhatót lenne érdemes megnézni. A logos képemen is azt használtam. A progi renderelés után nyomja rá az effektet a képre és 1-2 percnél több nem hinném, hogy kellene neki. Szerintem még mindig pontosabb, mintha PS-ben effektezed a dolgot, lévén ez a kép objektumaihoz igazítható.
    Az említett glow szintén render effekt. De ha volumetrikus fényeket fogsz használni, akkor nem biztos, hogy szükség lesz rá. A fényforrások körül hoz létre egy homályos, elmosott aurát.
  • FREAK
    Ja, és sajnos a falak textúrái épphogy homályosan, de wrapolni nem lehet őket, mert az nagyon látszik
  • FREAK
    huh mennyi info :DDDDDDDDD

de végül is belefér a módosítgatás, mert a legnagyobb felbontáson is 2 óra 14 perc a render

Nos, a világítás természetesen fehér falakkal lett belőve először, de ugye a textúrák miatt kapásból sötétetebb lett az egész. Viszont ennél világosabbra nem akarom csinálni, mert elveszítené a depresszív hatását.

DOF lesz rajta mindenképpen, de csak nagyon enyhe, amint rájövök, hogy kell használni a Lenscare DOF effektett Adobe After Effects alatt, mert nem akarok 10 órán át renderelni csak emiatt :)

Ami szintén lesz benne, az egy volume light effekt az ablakon beszűrődő fénynél.

A letört buditető meg a papír, és glow ötlet tetszik, de nem egészen vágom, milyen glow-ra gondolt Aldaryn....

A víz hullámzása nekem sem tetszik túlzottan, meg nem is egészen ilyen vizet akartam, hanem valami jó állott világosbarna szutykot, csak kicsit erős lett rajta a textúra meg a reflection. Meg a hullámok is gagyik.

Caustics... Na igen, ennél a résznél valami trükkön töröm a fejem.... Nem lehet azt megcsinálni, hogy lerenderelem pl. CSAK a poharat meg a mellette lévő falat (matte-shadow vagy valami egyéb láthatatlan anyaggal), és a kirajzolódott caustics-t utólag illesztem a képre??? Csak azért, mert ez már tényleg megölné a rendert, egy normális caustics már 400x300-ban is 10-20 perc, ilyen felbontásnál meg brutál nagy számokkal kéne dolgozni.........

Mindenesetre kösz a tippeket, segítettek!
  • Galy
    Wow G!
    Jól néz ki nagyon, de lehet, hogy nem fürödnék egy ilyen fürdőszobában...
    :DDD
  • Gabo
    Freak:
    Nem rossz.
    Szerintem amin érdemes lenne még csiszolni, az a megvilágítás. Nekem első blikkre kicsit túl sötét a kép és így a részletek sem érvényesülnek annyira. Próbáld meg a fényeket úgy belőni, hogy csak sima fehér textúrákat raksz fel először. Majd ha a fények rendben vannak, utána pakold fel a materialokat.
    Egy enyhe DOF pedig tényleg javítana perspektíván.
    Ezen a képen nem tudom kivenni, de ha nincs, akkor a padló csempéire is érdemes lenne egy bump mappot rakni. Vagy esetleg önálló objektumként egyesével felépíteni őket.

Ha ezt a lerobbant hangulatot még fokozni szeretnéd, akkor a padlót érdemes lenne kicsit összekoszolni. Leginkább a falak tövében és a sarkokban. A wc fedelét is le lehetne szedni és inkább mellé a sarokba a falnak kellene támasztani. Maga az ülőke maradhatna.
    Egy elgurult félig letekeredett wc-papír tekercs is jól mutatna.
    A lámpa bura is túl "szabályosan" áll. Esetleg kicsit félre lehetne csúsztatni, billenteni.
    A háttérben hiányzik az ablak. Egy lepattogzott festékű, kisé lógó ablak...
    Ezek persze csak ötletek. De szerintem ha akkora felbontásban tervezed a végső rendert, mint amit írtál, akkor meg kell tölteni a képet részletekkel.
  • Aldaryn
    Huh.... Eklektikus. :D
    Nem is igazán tudok mi véleményt írni, mert nem tudom, hogy a szürrealista elemek mennyire, hogyan fontosak benne. Egyáltalán, hol az objektív realista és szürrealista közti határ... :))
    szóval: Szerintem a víz kissé hullámzik, ennyire nem szokott. A legjobb az lenne, ha valami hullámgenerátorral csinálnád meg... Úgy, mintha pl. épp most zárták volna el a vizet.
    Amúgy a textúrák ekkora felbontásnál nem lesznek túl elmosottak?
    A kamera perspektívája tök jó, a renderelt kép lehetne egy kicsit nyúltabb. (Mármint az aspect ratio, nem a Lencsevastagság, vagy a FOV)
    Kellene belé egy csepp caustics, főleg a víz, meg a pohár miatt. Tudom, hogy ez még vip, ezért csak halkan írtam az előzőket... :)
    Ugyan így a DOF-ot is. Az sokat dobna rajta, nem nagy, hanem egy csepp, egy halvány dof... Persze ez is csak halkan. Mert ugyé ez nem a kész kép. :D
    Jaj, még 1 apróság: Ha ennyire sötét a környezet, akkor a fények sokkal jobban kijönnek. Sosk, sok erős glow kéne még.
    Hangulatilag tök jó a kép! Olyan... furcsa. Főleg az a pohár. Nem igen tudja az ember agya elrakni semerre... :))
  • FREAK
    Nos, mégiscsak lesz egy WIP shot, de csak azért, mert tartalmilag már teljes a kép, már csak apróságok hiányoznak, mint pl. kilincs, meg néhány textúra.

Az eredeti mérete 6000x4500, ami azt jelenti, hogy egész tisztán látni a WC lehúzó nyelét is, ami pl. ilyen felbontásnál nem látszik.

Kérem a véleményeket!

• piktor
    Köszönöm! :)
  • Aldaryn
    :) (TELEPÍCCCS MÁN ICQ-T!)
  • LionTR
    Pontosan. Nem lehet...
  • Aldaryn
    Sitni Sati: Afterburn, DreamScape
    Cebas: Pro Optic Suite / Pyrocluster (asszem)
    Amúgy meg ÉLETHŰ felhőket fényképezőgéppel lehet csinálni.... :))
  • piktor
    Segítsetek nekem! Melyik Max pluginnel lehet (élethű) felhőket csinálni?

Köszi!
  • Aldaryn
    :))) Most tényleg nem érek rá... "Meghalni kéne, de nem lehet...." Tudod, "a" suli. Sajnos.
  • Nyiri
    Aldaryn: honlap???
  • frank3d
    Azért raktam be, hogy kritizáljátok!
    Brazil!
    Valami tényleg nem stimmel! :)
  • Aldaryn
    Hmmm.. Nem rossz. Sok sikert!
    Pár tanács, Hadd kötözködjem kicsit :D
    A sarokban passzintsad össze a textúrákat! A köveket azért szépen egymásra szokták rakni! Így olyan, mintha tapéta lenne.
    Ezen kívül azok a világos szemcsék a GI akar lenni? Valami nagyon nem stimm vele. Milyen renderer? fR?, Brazil?