63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Kis help: tud valaki tényleg nagy felbontású égboltokat, panorámaképeket? Mármint olyanokat, amik pl. 17000x8000px nagyságúak. Vannak ilyen CD-k. Kemény pénzekért venni is lehet...
  • Aldaryn
    A poly amúgy ugyan az, mint az "editable mesh" csak a fejlesztők rájöttek, hogy sokkal egyszerűbb egy kontroll panelen (az alap "edit" panel) összeszedni a mesh szerkesztés közbeni funkciókat, a végén pedig egy-két nagyon hasznos, eddig is rutinként - de több művelettel végzett - műveletet is belepakoltak. Mindezt kiegészítették egy kicsit új UI koncepcióval...
    És elnevezték editable poly-nak. Ja, még 1 apróság: a poly legalapabb szintjét át próbálták rakni "háromszögről" "négyszögre", ez olyannyira így van, hogy pl a "láthatatlan" éleket már meg sem jelenít - még ha ki is vannak jelölve, akkor sem - csak "külön kérésre"... Ezek mellett pedig automatikusan összesmoothol minden polygonhoz tartozó face-t, így kicsit egyszerűbb a szerkesztés, nem zavar annyira be a sok háromszög....
    Lion: A kocsid tök jó. Próbálom egy HDRI környezetbe berakni, meg van egy apró megeleptésem is.... Csak találjak textúrákat!
  • LionTR
    Freak: "igazából nem tudom, mire való a poly"
    A poly mindent tud amit a mesh (szerintem), de meg egy csomo minden mast is, es tok gyorsan, tok egyszeruen lehet vele dolgozni.
    "hamarabb meg tudnád csinálni shimán polyba"
    Ez pl azt takarja, hogy mondtatok, hogy heteken, akar egy honapon at is keszultok egy spline-autoval. Namarmost: nekem a Peugeot egy het alatt megvolt, napi 3-4 orat dolgozva, igaz talan nem olyan reszletes, de nem kell sokkal tobb idot raforditani, ha reszletesebbre akarom (alapbol ilyenre akartam, egyebkent mar elkuldtem Aldarynnak, mer akar vele vmit csinalni, kivancsi vagyok mit hoz ki belole). Meg vegyuk azt is hozza, hogy ez volt a 2. ilyen technikaval keszitett modellem, szoval meg eleg sokat szerencsetlenkedtem vele.
  • Aldaryn
    Tapasztalataim szerint nem feltétlen muszály sky-hoz alacsony felbontású képet berakni, éppen elég, ha elmosod a képet, meg egy kicsit lejjebb veszed a saturation értékét, hogy ne legyen annyira "színes"...
    Kis felbontásnál túl szórtak lennének az árnyékok.
  • FREAK
    így igaz

egyszerűen nem volt kedvem ott plusz vertexeket csinálni, és még egy vonalat végigvinni vízszintesen is, inkább odab@sztam egy háromszöget :D

a köv.-nél ez már nem fog előfordulni
  • FREAK
    "hamarabb meg tudnád csinálni shimán polyba"

Ez mégis mit takar?
  • youth #2506
    Sziasztok!!
    Úgy néz ki mostmár megyeget a HDRI-s kép készítése :)) egy kis gondal:
    -skylightnak nem tudom milyen minőségű HDRI-s kép kell... (gondolom kis felbontású vagy nem?) meg milyen beállítások kellenek hozzá?

(Ez a kép egy sima hdri képe berakva az environmentbe...)

Ja én is elkezdtem vonalkákból összerakni egy trabit... hát, eléggé meg lehet unnni, úgyhogy ahogy lehet polyban folytatom mert lassan is lehet vele haladni, meg nem tudom szerintem mégse annyira jó...
    Bye
  • Sound
    Freak: én azt tudom ajánlani, hogy mindig azt a technikát kell használni, ami számodra a legpraktikusabb, és ne mindig azzal erőlködj ami másoknak ment és neked nem. Ezt mondjuk csak azért mondom, mert ez a spline-os módszer számomra kicsit túlbonyolított, hamarabb meg tudnád csinálni shimán polyba. Bár izlések és pofonok... ;]
  • cskapi
    Ez volt ay első ilyen próbálkozásom, de tanulságos volt
  • SaWo
    Freak! a bal első keréknél miért csináltad azt a háromszöges átkötést? Azt mondják az okosok, hogy a négy spline-vel határolt poligon a legideálisabb a a surface tools számára ...
  • FREAK
    hmmm, előbb összeraktad és utána kerekítetted le a vonalakat?
  • cskapi
    így indult a munka

• FREAK
    Jobban megnézve a vonalak egyharmada fölösleges :DDDDDDDDD
  • FREAK
    Itt vannak a spline-ok. Van benne egy-két lúzer rész, de ezekből sokat tanultam. Cskapi te tudsz ilyen képet mutatni a merciről?

• FREAK
    na várj, csinálok valamit....
  • cskapi
    Nekem mindegy,egy munka közbeni screenshot is jó lenne
  • FREAK
    ja, és blueprint már megvan, ismét Phantomnak thx :D
  • FREAK
    ja, úgy csak nem poly hanem mesh

igazából nem tudom, mire való a poly
  • youth #2494
    Nézz el ide hátha van, bocsi de most nincs időm megyek edzésre...

http://www.suurland.com/blueprints_archive.php

Amúgy tényleg baró a kocsi!! Milyen technikával csinálod? azzal hogy splineokból=>surface=>poly így vagy hogy? írd le légyszi...

Aldaryn: a HDRI-ről írt esszédet nem linkelnéd ide be vagy raknád be? szerintem mindenki örülne... én is nagyon kíváncsi vagyok, mert soha nem jön jól össze a HDRI... Vagy ha 8-9 körül ICQ-n vagy az is jó...
    Bye
  • FREAK
    amúgy ezt az autót most nem akarom sokáig gyúrni, mert ez az első, és ebből már sokat tanultam a következőre

itt pl. már nem tudom megcsinálni a csomagtartót (magát a nyitható részt), de legalább tudom, mit rontottam el

a lámpák textúrázott objektumok lesznek (illetve már azok), és a belsejét sem csinálom meg, szóval csak addig dolgozok vele, amíg kívülről elég jó képeket tudok majd csinálni

a következő egy Mercedes S600 V12 lesz (94-95-ös évjárat), de nincs blueprintem, ha valaki tud esetleg, az segítsen plz.

de más komoly Merci modell is megteszi, ami még kockalámpás :)
  • FREAK
    spline-ra vagy a mesh wireframe-re gondolsz?
  • FRenkie
    Aldaryn!mik azok a photonok?
  • cskapi
    Publikálnál a kocsiról egy drótvázat?
    Szerintem sokan tanulnának belőle.
  • Gabo
    Freak:
    Határozottan jónak tűnik. Csak így tovább!
  • Aldaryn
    Estére írok egy kis leírást.Úgyis akartam valamikor... :)
  • Aldaryn
    A "barlangi csápos növényen" :)) Brazil Advanced - Wax shader van, mert amit csináltam, abból 8 óra altt jön le fele ennyi... :)...
    A Global scale a "thickness" értéket szorozza fel a megadott számmal, gyakorlatilag mértékegységegyeztetésre a legegyszerűbb használni, vagy ha sok az SSS-es anyag, és nem akarod egyenként magsabbra állítani az SSS effekt értékét, akkor itt gyorsan megteheted....
    A sample rate a mintavételezési ráta, azért felelős, hogy mennyire "sima" az SSS effekt, alacsonyabb értéknél "szemcsés" lesz az SSS, magasabbnál pedig szép, tiszta. Természetesen a sample rate és a renderidő között kapcsolat is van, több sample, hosszabb render
  • Aldaryn
    Fincsi... :))
  • SaWo
    Aldaryn. Ha megtennéd télleg, hogy írsz nekem kicsit a hdri-ről részletesebben, azt nagyon megköszönném.
  • FRenkie
    Szevasztok!!
    Hamburgbol irok nektek!
    FReak!fasza a kocsid nagyon flesh lesz...
    nemtom ..valaki kerdeztee a peugeotommal kapcsolatban hogy mitol van rajta za a feher csik vegig az oldlan,az HDRi.
    na legyetek jok.pä
  • PhantomW
    Freak: király az autó!
    Aldryn: pontosan milyen material van a (polipon)
    SSS nél luma serverben mit csinál a global scale meg a sample rate?
  • FREAK
    ahogy ígértem, itt az első WIP shot a Skyline-ról

ez eddig kb. 15 óra munka, de ez a második komolyabb autómodellem, és most először tudom, mit is csinálok :D

THX PhantomW-nek a segítségért, azok nélkül az apróságok nélkül még mindig a motorháztetőt csinálnám :D

• Aldaryn
    Kis WIP: Mer' olyan régen volt már kép belinkelve.... :)

Amúgy írtam hozzá egy shadert, (Míg mielőtt bárki valami "kimagasló" szuper shader language tudást feltételezne, semmi különös, csak egyszerűen zavart, hogy a Brazil wax shadernek nincs rendes átlátszósága, csak "opacity-je"..., így egy blend algoritmus, meg egy kis BrazilGlas segítséggel megoldottam, és ráadásul az UI is jó lett. :DD ) szóval, shadert, ami ugyan nagyon jól működik, szép, meg minden, mert az SSS mellé rak átlátszóságot is, annyi glossinessel az átlátszóságon, amennyi SSS-t az a pont kap... (magyarán figyelembe veszi az SSS-t)Viszont rohadt lassú...
    Képtelen a gép boldogulni vele, mert minden fázisban külön külön számolgat mindkét alapként felhasznált shaderre mindent.... samplerelést stb... :)) Hát igen, látszik, hogy "nem ennyiből áll az új shader írás..." :)
  • Aldaryn
    Nem rosszak...
  • sza.sa
    Hali!
    Láttátok már a srác autómodelljeit? Most töltöttem le a VW Passat animációt....
    www.raz.ro

Ha le vagyok maradva bocsi...
  • FREAK
    az 5.0 is

és a legfontosabb, ami engem stabilan a maxhoz köt, az a kezelése

ilyen nagy tudású programot ilyen könnyedén, magától értetődően kezelni..... kész csoda!
  • cskapi
    Azt tapasztalom,hogy az 5.1-es MAX igen stabil.
    Nem mondom, az előző verziók problémásak voltak.
  • youth #2473
    Értem... de mégis, meg tudod azt csinálni mint a maxban? mert én szerintem lehet hogy fagy a max meg minden, de elég sok mindent tartalmaz... nem tudom hogy az XSI mennyire fiatal ebben...
  • Sound
    Youth, én csak azt tudom mondani, ki kell próbálni. Csak az ember hamar megszokja, hogy menet közbe nem omlik össze szó nélkül, nem szarik be a render minden nyavaja miatt. Én jó pár évig maxoztam, és nem bántam meg, bár LW-vel többre mentem volna, és ezt a MAX>XSI váltást se bántam meg. Részben a fent említett értelmetlen fagyások miatt volt elegem, meg főleg abból, hogy csinálsz egy komplexebb modelt, majd kifagy..., ok semmi gáz, ha szerencséd volt akkor talán a max által nagykegyesen elmentett backup-ot vissza tudod tölteni, ha nincs szerencséd akkor nem. De az is vicces tud lenni, mikor pl. akkor omlik össze, ha két fél objectumot akarsz össze-weldelni. És akár hányszor megpróbálod ez, kifagy, és a gond, hogy ezt a problémát nem tudod megkerülni, hiszen neked 1 objectra van szükséged, nem pedig 2 db. félre.. mind1. Ami xsi mellett szól, az a barátságos UI, és az értelmetlen fagyások, és fájlhibák mellőzése. Persze számtalan dolog van még, de elsősorban ezekmiatt váltottam. Persze nincs gyors és szép Brazilunk meg V-Ray, helyette van MR, amivel még egy laza kis skyligth beállítással is órákon át szenvedsz...;] és persze csak fake SSS-ünk van, de van:P
  • SaWo
    Megint HDRI!
    Nem tudom már, hogy ki írta, de aszó volt arról, hogy hogy csináljunk suffni -tuning-gal hdri map-et. Erre írtatok egy megoldást, hogy Fenyőfadíszt lefényképezni ...
    Nem lenne egy kicsit jobb 5let, ha mondjuk egy ényképezővel beállnánk a szoba közepére, és csinálnánk egy pár képet, miközben állunk a szoba közepén, és forgunk. Tehát 360°-ban. És ez után az így készült képeket össze lehetne fűzni egy360°os képpé pl RealViz Sticker-rel. Az úgy nem lene jó?
  • Aldaryn
    Látom, nagyon rákaptál az SSS-re.... :))
    Rendereld le az utolsót GI fotonokkal. Fun!