Youth, én csak azt tudom mondani, ki kell próbálni. Csak az ember hamar megszokja, hogy menet közbe nem omlik össze szó nélkül, nem szarik be a render minden nyavaja miatt. Én jó pár évig maxoztam, és nem bántam meg, bár LW-vel többre mentem volna, és ezt a MAX>XSI váltást se bántam meg. Részben a fent említett értelmetlen fagyások miatt volt elegem, meg főleg abból, hogy csinálsz egy komplexebb modelt, majd kifagy..., ok semmi gáz, ha szerencséd volt akkor talán a max által nagykegyesen elmentett backup-ot vissza tudod tölteni, ha nincs szerencséd akkor nem. De az is vicces tud lenni, mikor pl. akkor omlik össze, ha két fél objectumot akarsz össze-weldelni. És akár hányszor megpróbálod ez, kifagy, és a gond, hogy ezt a problémát nem tudod megkerülni, hiszen neked 1 objectra van szükséged, nem pedig 2 db. félre.. mind1. Ami xsi mellett szól, az a barátságos UI, és az értelmetlen fagyások, és fájlhibák mellőzése. Persze számtalan dolog van még, de elsősorban ezekmiatt váltottam. Persze nincs gyors és szép Brazilunk meg V-Ray, helyette van MR, amivel még egy laza kis skyligth beállítással is órákon át szenvedsz...;] és persze csak fake SSS-ünk van, de van:P