63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• fle go
    Emberek köszi a tippeket, már csak egy kérdésem maradt, az 5,6 szögeket egyenként vagy gruopban kell extrudálni? Ugyan is gruopban vagy select all meshben sehogy sem sikerül nekem extrudálni, vajon mit csinálok rosszul?
  • Aldaryn
    A focilabdához még annyit, hogy ha megvannak az extrudált sokszögek, akkor egy subdiv után rá lhetene dobni egy "spherify" (vagy mi) módosítót, hogy az egész gömbszerűbb legyen.

Persze ez csak egy ötlet. :)

Frankie: Nincs mit, ha már egyszer elb*sztam, akkor ez volt a legkevesebb. A köszönet egyébként is a moderátort illeti! :)
  • FRenkie
    aldaryn!!!!!kurva rendes vagy!!!% :) és nagyon ügyes is hogy megtuttad oldani!THX!!!

fle go! gondolom a lasztid [:)] az editable poly vagy mesh,ha nem alakítsd azzá,utána extrudáld az 5,6 szögeket ahoyg Sawo mondta,de utána tégy rá extrude után egy kis negatív bevelt- is,azután meshsmooth.!
  • SaWo
    Én úgy csináltam az enyémen, hogy face extrude-val kixcsit kinyomtam a sokszögeket, aztán mesh smooth

De van egy eccerűbb +oldás is, bár azt még nem próbáltam
    Konvertáldd editable poly-vá, és jelöld ki az összes poli-t. Extrudáldd őket, de ne a lokalis normálvektor irányába, így minden egyes 5-6 szög külön fog kinyomódni. Ezután szintén meshsmooth
  • SaWo
    Én nekem is van focilabdám
  • SaWo
    Nem létezik olyan anyagminta, aminek mondjuk megadok egy pár képet, és a testre véletlenszerűen leszi rá hol az egyiket, hol a másikat, ha pl több testre akarom rárakni?
  • fle go
    Youth egyem a lelked a mailbaqn kuldott szoveget is gondoltam hogy beiktatod, hogy a tobbiek tudjak mifele segitseget szeretnek kerni. A Focilabdaval kapcsolatosan az lenne a kerdesem hogyan tudom megcsinalni az illeszteseknel hogz kicsit kidomborodjon, jobban mint a kepen?? Egyszoval hogy lehetne ettol jobban elethu szerusiteni??
    Elore is koszi a segitsegeteket!
  • youth #3042
    Óóó ezer bocsi azt hittem Lion írt :))) Nos itt van Fle go képe:

akinek nem jönne be a link:
    http://free.x3.hu/youth3d/focilabda%20model.jpg
  • fle go
    Youth asszem megkaptad mar mert mailban visszairtal, legyszives linkeld be a listaba

Koszi
  • youth #3040
    Nem kaptam semmit... kicsit késöbb is megnézem...
  • youth #3039
    De leírom azért hátha...

1 csinálsz egy fejet (gondolom már megvan :)))
    2 csinálsz egy quad patchet... állítsd a felosztást magasra (többb faceből álljon...)
    3 tedd a fej elé úgy hogy érinkezzen vele, majd nagyítsd fel a patcet akkorára hogy beborítsa a fejet teljesen (ha szemből nézed...:)
    4 válaszd ki az arcot menj a creat panelra és állítsd Compound Objectre az alkategóriát és kattints a Conform gombra. A parameters menü verte Projection Direction szakaszában menj az Along Vertex Normals-ra.
    5 menj a Pick Warp-To Object gombra és a válaszd a Move lehetőséget, végül jelöld ki az arcot
  • fle go
    YOUTH nezd meg legyszives a mailodat...koszi
  • youth #3037
    Csinálhatod szerintem ruhaszimulációval is de ahhoz nem értek várd meg míg más segít, de találtam a 3d max Bibliában 1 leckét ami pont ez hogy egy quad pachot rráfeszít az arcra... ha érdekel leírom.. de szerintem nem erre gondolssz... írd le légyszi hogy pontosan hogyan mint akarod...
    Bye
  • HG
    Igen, csak úgy, hogy ne simuljon rá a fejre körbe a textúra, csak mintha egy lepedőt ráterítenél a képre, és kidudorodna belőle az arc.
  • youth #3035
    Nos egy kicsit szórakoztam a kompozitálással első kompozitált képem:

Tudom még elég szar de valahl el kell kezdeni :))
    Bye
  • youth #3034
    Most te textúrázni akarsz egy fejet? vagy mást?
  • HG
    Sziasztok. Szükségem lenne egy kis segítségre. Adott egy emberi fej. Azt szeretném megoldani, hogy egy textúrát kifeszíteni saroktól sarokig, úgy, hogy az arc kidomborodjon. Jelen pillanatban odáig jutottam, hogy átszakad az arc a textúrán. Bocs a szakszerűtlen megfogalmazásért, nem dolgoztam eddig 3d szerkesztőkkel, valószínű nem is fogok, de ez most fontos lenne. előre is köszi!
  • SaWo
    Aldaryn, ez nem volt semmi, graatula!!!
  • youth #3031
    Ezt meg hogy csináltad??? :)
  • Aldaryn
    Frenkie, nézz le a 3K-hoz! , remélem így megfelel. :) (Ne tudd meg, mennyire örülök, hogy összejött!:)) )
  • SaWo
    Megcélozzuk a 4K képre a parkolós dolgot?
    Iletőleg nem tudom, hogy nem tudnánk-e elkészülni vele hamarabb...
    A 2K beszólás 2003. márc. 24. 19:21 | Válasz erre | #2000
    A 3K beszólás: 2003.jun. 24. 07:20 | Válasz erre

Tehát kerek 3 hónap. Gondolkozzatok a dolgon
  • Quasar
    Köszike! De csak azért van ez akép mert ez lesz az első amit csinálok. Mára már picit jobban néz ki. A negyede már készen van. Ez készül a parkolóba ha addigra készen lesz. :)
  • SaWo
    Nyiri: Ez majd egyszer, (ha nagy leszek) egy tolyota személygépjármű lesz. A típusát nem tudom, denem is az a léníeg. A blue printen nem széria modellként van hanem, valami versenykocsivá van átalakítva, de sztem én majd vmi hétköznapi modelt faragok belőlle (mert nincs kedcvem szórakozni a ttextúrákkal), inkább valami hdri-s szupercsillogóvillogó borítást szeretnék rá.
  • FRenkie
    és mi van Quasarral? :) neki is jó képe van.
  • Nyiri
    mondtam
  • Nyiri
    Amugy mondta, Youthnak hogy ne rakjuk be mert csak ez van de mondta, hogy berakja. Ennyi.
  • Nyiri
    Freak: Kicsit ereztem a gunyolodast a hozzaszolasodban, de megnyutatlak. Igen most ez.
    Ez is csak ugy maradt, meg hogy egy haveromnak meg volt. Mint mar emlitettem, megfekudt a vinyom es tobb felkesz, kesz modellem, tobb giga textura, es rajz eltunt, ugyhogy emiatt van "csak" ez. Majd ha lesz idom es energiam ujra elkezdem a maxozast, csak most 10 honapig lefoglalt az foiskola nagyon is.

Udv, Nyiri
  • FREAK
    Nyirinek ez az egy képe van? :DD
  • FRenkie
    köszönjük szépen a dícséreteket!
  • FRenkie
    sziasztok!
    na emért kihaygtatok,most jöjjön a kép amit a 3000.re tettünk volna be:
    http://free.x3.hu/frenkie/images/egerfogo.jpg

és a lamborghinim:

http://free.x3.hu/frenkie/images/lamborghini4.bmp
  • Nyiri
    Sawo: mi akar ez lenni?
  • SaWo
    Alakulamolekula
  • SaWo
    Na, megy az autómáia... a nem a tv műsor, hanem aszóval, na úgy is tudjátok miről beszélek. Most itt tartok: http://free.x3.hu/sawo/5.jpg

ez még nagyon az eleje, de már legalább kezdd autó alakja lenni
  • youth #3016
    ÓÓóó a képet nem raktam be.. hát akkor mégegyszer:

• youth #3015
    Sziasztok!
    Ma nem bírtam hozzáfogni az embertest modellezésnek ezért összedobtam valami tök értelmetlent... :) hát íme az eredmény:

(A szem textúráját nem én csináltam... szóval valójában semmit nem csináltam csak lerendereltem... :))
    Bye
  • Aldaryn
    Ha az adminnal nem jön össze, akkor a 4K-nál neked 2képed lesz kinnt! :D Még egyszer bocs.

Ja, csak gartu az új géphez... elfogadnám. Intel mostanában SUX
  • FRenkie
    gondoltam srácok hogy véletlen mindegy,Aldaryn ha nem tudod az adminnal megbeszélni,csak szúrd be #3000 tizenvalahanyadiknak...sajnos..mindegy de tényleg a parkolós projekt az jó lesz
    más: uj gépem van! 2500+ AMD ! :D
  • youth #3012
    Biztos véletlen volt... nem szándékosan nem tette be Aldaryn rendes ember csak most ez kihagyta, de biztos nem szándékosan... majd a 4K-adiknál tuti összejön vagy úgyis most lesz a parkoló project...
  • Aldaryn
    A K*RVA ÉLETBE!

Ezer bocs.... Tényleg.Nem is próbálok mentegetőzni...
    A kép a tárhelyen fenn van, csupán a lineket kellene módosítani.... Majd utánanézek, hogy nem lehet-e valahogy.(+1sor lenne csak a hozzászólásban!) Nemtom. Írok az adminnak.
  • FRenkie
    basszam*g!!!!!hol az én képem!!??hát micsináltok??!!%/%!