63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
A kasztni vonalait mivel csináltad? Extrude+meshsmooth? -
Quasar #3172 Ez egy porsche 911-hez fogna hasonlítani, de nem képről csináltam, hanem egy távirányítós autóról. Ami nem hű mása az eredeti 911-nek. A kisautó itt csücsül a moncsim tetején. Úgy gondoltam ha ez kész akkor neki állok valami eredetibb 911-nek, az alapokat már megtaláltam hozzá. (blueprint, képek, stb.) -
Quasar ez milyen kocsi lesz? -
Nyiri #3170 Hela!
Auto es motor gumi shadert keresek, tud valaki segiteni? -
Quasar #3169 Itt a kocsim egy része :) A kaszni vonalakat nem glueval csináltam.
http://free.x3.hu/quasar/porsche01.jpg -
Gabo #3168 Egy új testet addig nem fogsz tudni textúrázni amíg nincsen valamilyen mappolás beállítva hozzá. Szóval UVW map (ahogy tanult kollégánk is mondta...) és utána had szóljon. Az alap testek (primitívek) alapból tartalmazzák a textúrázáshoz szükséges infokat. -
UVW map -
Bovitenem az elobbieket ugy veszem eszre ami csak a shapes-ben van alakzat azzal barmit csinalok pl extrude, meg alakitom meshre nem lehet bump mappelni, meg textet se lehet:( Ezeket egyaltalan nem lehet vagy csak lamer vagyok? -
Sziasztok! Gondban vagyok mert egy sima 6 szoget ami edit mesh nem tudok bump mappelni, de ha veszek egy sima plane-t vagy tegla testet azt gond nelkul bumpolhatom.Mit csinalhatok rosszul, egyaltalan lehetseges-e amit csinalni akarok. Elore is koszi a valaszokat! -
Sziasztok!
Gondolom érdekel titeket némi INGYENES HDRI kép (nagy felbontásúak...) Itt lehet letölteni:
http://hdri.3dweave.com/library/
Jó szórakozást :)
Bye -
KIcsit jobban ki tudnád fejteni ezt a bőr dolgot mert nem tudom elképzelni hogy lehet noisból és másból bőrt csinálni...
Köszi -
na megvan a camoflage,meg a blurlib is,bemásoltam aplugin könyvtárba.most ezt hol lehet elérni? -
köszi, meg is talltma az oldalt de it rohadt sok kis script van meg mingen féle dolog...pontosan meik kell? -
Quasar #3160 SaWo! Te nem is vagy kezdo. :) -
Multi sub object!
Fogsz egy editable mesh-t! Az egyszerűség kedvéékrt vegyünk egy kockát (de már editable mesh!!!) Kijelölöd poligon szinten az egyik oldalát, és a modifier panelen kikweresed a material ID-t, amire beállítod, hogy pl 1. Veszed a következő oldalt, és kijelölöd a Mat ID-jét 2-nek, és így tovább 6-ig. Ez után rádobod az egész kockára az uvw map módosítót, és ezután jön a textúrázás. Fox egy multi sub objectet. Ott látsz egy jó nagy listát 1-től asszem 24-ig... Az 1-re kattintva bbeállítad az 1. oldalhoz tartozó textúrát, a 2. nél a második oldal textúráját, és így tovább 6-ig. Rádobod a kockádra, és akkor minden oldalán más textúra lesz.
Remélem segít7tem. -
Quasar #3158 És az a multi sub-object hogy is mukodik igazan? Én nem tudatm osszehozni. -
Quasar #3157 Igen nekem írtátok a glues cuccot, csak nem árt több féle móddal is megismerkedni. És SaWo tök ugyan azzal a technikával csinálta a kocsiját eddig mint én. Ezért gondoltam lehet hogy ő is tud segíteni. Még egy kérdés: Nézetből hogy mentetek képet?
-
A blur studios csinált olyan procedurális mapot, ami terepszínezést készít, szerintem jobb egy egyszerű textúránál... :)
A neve camuflage, kell hozzá a BlurLib nevű eljáráskészlet is.
Mindkettő és nagyon sok más is letölthető ingyen a blur oldaláról.
A címet nem tudom pontosan, keress rá pl. google-ban a Blurlib kifejezésre. Nekem így bejött. :)
Mellesleg ez a LEGO-s cucc nem is rossz ötlet. Nem tudom, tudtad-e, hogy hányn nyomatják? Teljesen az alapoktól indulva összeraknak egy-egy LEGO cuccot 3D-ben... :) Hajrá....
Asszem még nekem is megvannak az összeszerelési útmutatóim... :D
-
ha nem jönne be a kép(nekem jó most)
http://free.x3.hu/frenkie/images/murcielago.jpg -
sziasztok!ne haragudjatok hogy megint a lamborghinimmel jövök,de most véglegesítettem,kirendereltem frankón,meg mlléírtam pár dolgot mint Youth a trabuija mellé
-
HELLO MINDENKI!belekezdtem egy nagy hülyeségbe de szerintem poén...itt egy kép...na ki találja ki mijez? :D
http://free.x3.hu/frenkie/LEGO.jpg -
Én is amatőr maxos vagyok, mindig csak az adott fázist tervelem kik nem látok tovább az orromnál. :) Lehet, hogy bump map lesz, legalábbis az egyszerű, és nem annyira számolásigényes. Itt van még a boolean, amit meg lehet próbálni, de személyes véleményem szerint az itt nem szakeszerű. Bár ki tudja Azis lehet, hogy a különálló részeket külön mesh-be szedem szért. Nem tudom még. Én is faggatózni fogok szerintem. Ja egyébként ez egy toyota személygépjármű lesz, típusát nem tudom :P Spline modelling-gel csinálom, de szívok is a bezierek belövésével rendesen, pla hátulja elég "büfis" tényleg ... Haa lesz vmi 5letem ,szólok. -
Bocsi, nem találtam se Google-n se másutt... de ha gondolod csinálhatok is :)) legalább gyakorlom a PS-t :))
Bye -
nem neked mondtuk a glue eljárást? :) -
Youth!tudsz szerezni tankhoz terep texturát?vagy valaki? -
Quasar #3147 Sawo jó a kocsid. És lene egy kérdésem. Én is pont ugyan itt tartok a Porschemmal, de elakadtam. Lécci írd már le innen hogy fogod tovább folytatni. Érdekelne te hogy csinálod bele a kaszni réseket, ha csinálsz bele, és nem texturával teszed fel. Ha írod kicsit alaposabban írd le mert kezdő vagyok. Köszi. -
A Deep paint amúgy textúrákat készít... :))
ez pont egy olyan progi, ami kb 2 éve kellene nekem, de nagyon... :(( Hiába. Akinek modeme van, ne várjon sokat. Vagy szerezzen egy olyan embert, aki min. 1 héten keresztül fenntartja valamilyen ftp címen a cuccot... :)) -
Aha
Nem mondom azt hogy vágom 100%-ig, de azért kapisgálom.. :) Halottam oylanról hogy deep paint azzal nem lehetne megcsinálni azt hogy megcsinálok pár pólusos textúrát és azt ráfestem a tárgyra? a vertex paint csak vertexeket fest nem?
Tudom elég nagy fába vágom a fejszét... dehát ilyen vagyok... :/
Érdekelne ez az utóbbi megoldásod mert nagy felbontású textúrát nem szívesen készít az ember fia :))
Majd este lehet hogy leszek ICQ de most elmegyek aztán itt nálunk LAN party folyik tesóm vezérletével :)) úgyhogy nem boiztos hogy leszek de remélem...
Köszi
Bye -
De, persze, tudok. :D
Procedúrális mapokkal kb. u.a. meló SZÉPEn összehozni, mint egy nagy felbontású texmapot készíteni. Noise, cellular, gradient mapokkal szinte teljes egészében megoldható. De itt is kelleni fog majd egy-kettő maszkoló bitmap, amit procedúrálisan reprodukálni nemigen lehetne, vagy ha kibírod, akkor vertex-painttel megoldható, de ahhoz meg egy nagyon sűrű mesh-váz kellene, és sok, sok türelem. -
sawo!jó lesza kocsi de a hátulja még büfis kcisit.mivel csinálod?és milyen auto lesz? -
Most akkor nincs más textúra kell? mert nekem azt mondta egy ember a #cg szobában hogy lehet fraktálokkal is csinálni... errről nem tudsz valamit? -
Az igazán profi arctextúrák általában festettek, és sokszor tényleg eszméletlenül hatalmasak, akár 200,300Mb-os is lehet egy egy réteg... :)
Procedúrális mapokkal lehet manipolálni, iylen shadert összeállítani talán nehezebb, mint megfesteni egyet. De a fix bitmapok használatát nem igen lehet kikerülni. Ha más nem, a nagyob területek maszkolásánál. :) -
Itt van egy interjú ezzel a muksóval aki csinálta a szemeket... én is olvasom hátha leírja a bőrt :))
http://www.3d-station.com/interview/interview.php?id=19 -
Üdv Földlakók! :)
Kéne ismét segítség: szeretnék csinálni (először csak próbából) élethű bőrt... ahhoz pólusok kénének amihez persze nem "sík textúra" kéne.. bementem a #cg szobába és ott egy (szerintem maya-s) nagyon segítőkész ember azt mondta hogy van valami a mayaban hogy fraktálokkal nisal és még ezzel azzal megcsinálnmi mert hogy a textúra túl nagy lenne és nem bírná a gép... (vagyis valamilyen shadernél...) nincs valami ötletetek hogy lehetne megcsinálni?
Ilyet szeretnék:

persze nem holnap :)) de el kéne kezdenem tanulni.. értitek... -
Szerintem a #cg szobában kérdezd meg szerintem ott nagyobb az esélyed..
SaWo: nagyon alakulk az a kocsi! szép lesz... -
GomezZ: #3096. hozzászólást nézdd! ;) -
Létezik az irc-n valami 5dga nevű szoba, ha jól emléxem, így hívják. Nem ott?
http://free.x3.hu/sawo/7.jpg -
Szépen alakul a kocsid, tutujgassad még kicsit:) -
Nem tudtok aludni? :))
Kíváncsian várom a "folytatást", szép verda lehet belőle... :) -
eleje már szép milyen autó lesz?