63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• fle go
    koszi a valaszokat most mar vilagosabb es erthetobb a dolog!
  • FRenkie
    2003.augusztus.5
  • FRenkie
    semmi
    cskapi: faszák a képek, gaudi nekem is bejön:)
  • SaWo
    Figy a referencia képeknél (blue printeknél) jobban jársz, ha nem a háttérbe rakod be, hanem egy plane-ra rakod rá textúraként. Így annyit közelítesz távolítasz, forgat6tsz, nem fognak torzulni a képek. Sztem így nem szabad kiakadnia.
  • SaWo
    Nem biztos, hogy szakszerű a válaszom, de egy editable mesh, és egy editable poly oobjektum szerkezetét tekintve hasonlóak. Általában minden kész modellt szokáés editable mesh-é konvertálni, viszont célszerű poly módban szerkeszteni, mert a poly-nak sokkal több szerkesztési lwehetősége van, mint a mesh-nek. Egyk nagyon hasznos külömbség, hogy poly esetében lehetőségünk van a test felületén lyukak kijelölésére is, még a mesh-nél nem. Néztd csak meg a mesh-nél csak négy kijelölési szint van: vertex, edge, poligon, és object a negyedik azt hiszem, míg polinál van egy ötödik is, mainek a neve most nem jut eszembe (majd megnézed ...) Ha ezt választod, akkor tudsz lyukakat kijeölni egy nem zárt test felületén, ez azért hasznos, mert van egy olyan gomb, hogy CAP. Ha erre kattintasz, befedi a kijelölt lyukat, nem nézve azt, hogy hány vertex / edge határolja. Tehát a poly modellezés sokkal szabadabb, mint a mesh, és ugyanazokat lehet vele megcsinálni.
    Kb. ennyii, javítsatok ki, ha rosszul tudtam :P
  • fle go
    Es lenne meg egy rettent lamer kerdes: mi a kulombseg az Editable Poly poligonja es az Edit Mesh polygonja kozott??
  • fle go
    Ismet egy erdekes problemaval talalkoztam: ha max-ban behivom a blueprinteket es ra zoom-olok a kepre akkor kiirja a gep hogy a backgrounddal (blueprinttel) egyutt nem tudja nagyitani mert not inaf memory:( egyebkent 1GB RAM van a gepemben. Ilyenkor mi a gond? 1GB RAM nem elegendo?
  • SaWo
    Jee, nagyon teccenek a képeid. Egy ks design-et ívelj rá a weblapra, és az emberek el lesznek ájulva ... :) (így is )
  • Ron Ragm
    lépcsős nagyon lol:)
  • frank3d
    Szépek nagyon!
  • cskapi
    Ha valakit érdekel néhány képem
    csináltam egy kis galériát
    http://free.x3.hu/cskapi/
  • Quasar
    Aham. Köszi. Szerinted miért lép ki a maxom? Szerintem a Brazil miatt mert addig nem csinálta még be nem raktam render proginak. :)
  • Gabo
    Sziasztok!

Elhangzott itt néhány dolog a különféle renderelőkkel kapcsolatban és úgy érzem el kell oszlatnom néhány téveszmét.
    A Max-nak egy raytrace algoritmusokkal is megtámogatott scanline rendere van, míg a Brazil, a V-ray tisztán raytrace renderelők. Az alap render mindaddig, amíg nem kell élethű tükröződést és fénytörést számolnia gyorsabb lesz, mint a többi render engine. Animációknál pedig egyértelműen gyorsabb lesz.
    Néha még a raytrace anyagok használatakor is hamarabb számolja ki a képet, mint a többi renderelő rendszer, mivel ezeknél az előkészületek sok esetben több időt vesznek igénybe.
    A Brazil-féle bucket renderrelés csak hálózati környezetben, nagy felbontású képek számításánál jelentene igazi előnyt. A hálózatba kötött gépeken az egyes bucketeket egy-egy gép tudná számítani. Alap esetben a render engine előkészületei csak időveszteséggel járnak.
    A Max 5-ben már van skylight és radiosity is. Mind a kettővel jól lehet szórt fény számíttatni. A skylight esetében pedig tudomásom szerint lehet használni HDRI képeket is a megvilágításhoz.
    Összegezve a dolgokat, a Max alap renderjével is lehet élethű képeket készíteni. A legtöbb esetben gyorsabban, vagy legalább is kevesebb vesződéssel jár az alap scanline használata. A kezdőknek pedig csak azt tudom ajánlani, amíg a modellezés - textúrázás - (alap)bevilágítás szentháromsággal nem boldogulnak rendesen addig ne nehezítsék a saját életüket a külső renderelők beállítgatásával, szeszéjeivel járó gondokkal. Nem attól lesz jó egy kép, ha valaki skylightot használ a megvilágításhoz és orrba-szájba telinyomja rosszul beállított raytrace anyagokkal!
  • Ron Ragm
    énis azt csinálom már vagy 1 hete de dögöljekmeg a környezet nem akar sikerülni...
  • Aldaryn
    Polskit modellezni egyzserű, egy adag "plane" és kész... :)) Éljen a korabeli design!
  • youth #3382
    Nem találtam neten blueprintet :( szerintem keríts egyet valamelyik utcáról és csinálj blueprintet: fotózd le oldalról szemből.. próbáld úgy hogy nagy felbontásban kicsit messzebről, így nem fog annyra görbülni a hátulja, aztán a főbb vonalait rajzold át...
    Én el is kezdtem így a trabit, de aztán találtam blueprintet... :)
  • fle go
    Aldaryn köszi a tippet, hát megpróbálkoznék a Polski modellezéssel de asszem várat még a dolog mert elég sok dolog nem világos nekem a modellezéssel kapcsolatban:( Yugo 45 blueprintet viszont találtam:)

Youth: kispolszki blueprintet keresek
    Fegyver modellezés hmmmm...
  • youth #3380
    Mennyi idő van a beadásig?
  • SaWo
    Az 5letet biztos díjaznák :)
  • Aldaryn
    Laza
  • FRenkie
    vagy a fasza? :)))
  • Aldaryn
    Hmm... Jó ötlet. Kösz a tippet! Valami fegyver, valami fegyver... Aha! Meg is van... Heheheh... (gonosz nevetés)
  • FRenkie
    jó ötlet,én is elkezdek egy projektet a versenyre...mégpedig egy tankot!
    Youth: #3366 -> de! :)
  • SaWo
    Gyerekek! Nincs kedvetek megmérettetni magatokat? Mi lenne, ha beneveznénk a studiomax.ini.hu oldalon találhaató "fegyverek" versenyre? Én már elkezdtem csinálni valamit ... :) de ha nem hariztok meg, egyenlőre nem leplezném le, a "target"-et, azaz, milyen "fegyvert" modellezek. Szóval, ha van kedv, akkor gó!! Tudom, mindenki dolgozik most vmilyen projecten, de megéri pár napra pihentetni, és valami újba belekezdeni. Én sztem egy hét alattelkészülök a versenyíképemmel, mert ugye nyár van, nincs suli, meg ilyenek ... :) Szóval, mindenkit csak buzdítani tudok.
  • youth #3372
    Milyen blueprint kell??
  • Aldaryn
    Ha még nem válaszolt volna senki, mert lusta vagyok, hogy ilyen gyorsan végigolvassam:

Kerestess rá Google-ba, meg Altavizslán a "Polski Fiat 126P" kifejezésre. Nekem bejött, én onnan szedtem le képeket. De sajnos referencia, azaz tervrajz nincs, vagy én nem találtam, csupán közelítő oldalfényképek.

Ha nem jön össze, szólj, és átküldöm a képeket.
    Te is ilyet modellezel?? :))
  • Aldaryn
    Wow... Bazze. Az ember elmegy csekély 5 napra, és ti hozzáírtok majd 200 beszólást a topichoz... Gratula! :) Nagyon el kellene kezdenem vissazolvasgatni. :)
  • Quasar
    van hozzá benne van valahol lelehet tolteni
  • Ron Ragm
    csak kell hozzá Blueprint, ami nem mindig áll rendelkezésre
  • youth #3367
    http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/joanmenu.asp#

Nézzetek el erre!
    PhantomW: na így csináloma fejet.. a kocsit is meglehet íyg csinálni, és nem kockából indulsz, hanem lapokból építed fel a modellet, eleve a polygonból indulsz ki. Szerintem jó technika!
  • youth #3366
    Mijen jó kis tutort hozunk össze a végén nem? :D
  • youth #3365
    Szerintem ha képet teszel be akkor inkább JPG-be mentsd le, mert DSL-s vagyok mégis elég soká hozta be... És ez csak az élsimítás... De leglább Te segítessz :) Igen így is lehet renderidőt lejjebhozni... igazad van amúgy

Én szinte mindig használok Skylightot ha használom a Brazilt:

Egy kis jelmagyarázat:
    1. Itt aktiválod a skylightot

2. Ezekkel szabályozod a skylight/ szórt fény "szépségét" minnél magasabb az érték annál szebb a kép, annál jobban nem látszik a darabosság, próbarendernél én levesem 1-3 közötti értékre így a fény erősségét be lehet lőni igaz csúny a kép de 10 másodperc alatt kész így...

3. A Colorral tudod szabályozni az erősségét... sötét a kép ha olyan 2 az érték világos ha 1 és nagyon világos 1-től de ezt te majd belövöd... (ha HDRI képet használsz akkor is máshogy kell állítani az értéket...) Ha nem használsz HDRI-s képet akkor mellette adhatsz színt a szórt fénynek...

Naggyából ennyi...
    (megjegyzés: ez csak a skylight renderidő csökkentésére vonatkozik...)
  • FRenkie
    azt én sem tudom hogy mért lép ki a mex,viszont itt egy kép hogy micsinálja ha gyorsat akarsz renderelni.A min és Max samples értéket kell minél kisebbre venni,igy egyre gyorsabbb de egyre szarabb minőségű képed is lesz.(ugyanez fordítva is igaz).Visszaváltani a deafault scanline renderre ugyanott kell ahol a brazilt kiválasztod(piros karika itt is-felül)
  • youth #3363
    Egy kis WIP:

Akinek nem jönne be:
    http://free.x3.hu/youth3d/angelina02.jpg

Még elég sok meló lesz vele...
  • fle go
    Gizmo Problema: Costumize menu ezen belul Preferencies azon belul van egy Gizmos fulecske ott lehet ki be kapcsolni,meretet valtoztatni. Asszem ez a megoldas.
    Udv
  • youth #3361
    Quasar: Max alap rendere szerintem nem tudja a HDRI-t, én csak artra használom hogy pl Bumpot meg ilyeneket belőjjem, mindig Brazilt használok, de most kipróbálom a Vrayt is...

Hogy miért lép ki a material editor nemtudom de nekem is szokta csinálni... Tedd fel az 5.1-es javítást, bár nekem akkor is folytatta, valami a videókártyával lehet szerintem, amikor softveres emulációra tettem át a maxot megszűnt...

A Brazillal úgy tudod próbálgatni a képet hogy kikapcsolod pl a skylightot és így másodpercek alatt leszámolja a képet, skylightot meg úgy lövöd be hogy kis képet számoltatsz le kis Rate értékekkel... Ha lesz időm csinálok képeket mint is kell...
  • youth #3360
    Vannak ingynes Brazilok 1.0 előttiek ezek tesztverziók voltak és szerintem még max3-hoz készültek, majd 4-hez és végül 5-höz... Talán a Brazil honlapján is vannak még...
  • Quasar
    És az miért van ha megnyitom a max filémat, s megakarom nyitni a material editort, akkor a max fogja magát s kilép? A mat-ed a második texturánál megakad s kilép.
  • Quasar
    Ja még egy! A max eredetui renderjével is lehet hdri képeket rendrelni?
  • Quasar
    Mi vel én kezdő vagyok ebben render dolgoban, ha ilyen sokáig tart a Brazillal renderelni hogy próbálgassam a képet, mert nem tudom hogy mi a jó beállítás.? A Másik ha beállítom a brazilt rendernek hogy állítom vissza az eredetit? Szóval a Króm és az üveg brazillal való rendrkor rendesen megmutatkozik? És a brazilban nincsenek készre állított anyagok mint a max saját matlibaja? Bocs a sok kérdésért,de már aludni is alig bírtam tőlük.