63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• aniko
    Sziasztok!
    Újrakezdtem a Volvo -t, mert találkoztam egyel a valóságban, és túl sokban különbözött az enyémtől. Mondanátok róla véleményt? Itt van pár kép:
    http://members.chello.hu/belim.aniko/volvo.html
    Előre is köszönöm:
    Anikó
  • Aldaryn
    A TT nagyon jól alakul. Ez a darabokban modellezés bejövős. Mindenképpen. Pár dolgot azonban szerintem változtatni kellene rajta. De ez hosszú, inkább elmondom ICQ-n, hogy párbeszédesebb legyen. :D Este fenn leszel?
  • Aldaryn
    Mármint: Mér legyek öngyilkos? Bocs, most néztem meg a Gyalog Galoppot (immár 5. alkalommal, vagy inkább 3. alkalommal? Bazz...) és lefáradtam, úghogy az agyam tompa. Mármint amúgy is az, de most tompább....
  • Aldaryn
    Mér?
  • fle go
    SAWO: nagyon ász a sportcipellö
    Háát, szégyen nem szégyen bevallom programmal meg müvelettel még nem szenvedtem ennyit mint a RÉS készítéssel, de összejött:))))) Durván 4 hétbe telt nekem pedig pofon egyszerü! Mindenkinek köszönöm a lelkesítést, a tanácsokat, mondhatom rendes kis csapat van itt! Persze ezt a sok huzavonát amit itt müveltem köszönhetem annak is hogy, soha nem voltam matekbol valami jo és azért belátom nemárt ha van egy kis matek tudás. És persze türelem ami nekem szintén nem sok van,de ha valamit a fejembe veszek azt végig csinálom! :) Szóval ez most meg van csomo dolog lesz még biztosan amivel majd nyaggatlak benneteket, úgy hogy köszi a türelmeteket is! Akkor maxozzunk tovább!:))))
    Aldaryn eleg kimerítö választ adtál a DreamScape-ra, nem számítottam rá, de nagyon jol jött!! Köszi
    Ja jut eszembe a modelt letöröltem mérgemben:))) ugy hogy majd ujra nekiveselkedem mostmár tuti szep élekkel, meg minden.
    Ahogy Ti mondtátok: Don' t give up!
  • SaWo
    Ezt nézzétek! Nem annyira proi, de azért egész hihető képecske:
    http://www.world3d.hu/galeria.php?kepid=322
  • SaWo
    Aldaryn! Itt elég hamar kiokoskodták a supergames-on a megoldást. Nézz szét a többi sg fórumon Ja egy fontos dolog. Akkor mi legyen a kocsis képpel? Lehet télleg jobb lenne az 5K-ra kirakni, de akkro a 4K-s képpel mi legyen? Véleményeket várok!!!
  • FRenkie
    inkább legyél öngyilkoos!!!!!!!!!
  • youth #4061
    Megnéztem pár fórumot.. itt a supergamezon meg máshol is és ez a legjobb megoldás
  • youth #4060
    Figyu nekem is ez volt...

Suedd le a c:\winxp\system32\dllcache\ innen mindet töröljél!!! utána tegyél fel egy winfos frissítést... ha kell adok de siess mert a féreg úgy van programozva hogy holnap támadást indít a microsoft ellen azt nem tudoma te géped csatlakozni fog e de töröld gyorsan...

Ez megold mindent!!!
  • FRenkie
    ALdaryn!Szólj hozzá a belinkelt audimhoz!(#4020)
    köszi.
  • FRenkie
    W32.Blaster.szerencsére nem :)
  • Aldaryn
    Ja, a renderidő amolyan: nem gyors, de lassú....
    Valójában sok mindentől függ. De ha vizet is használsz (Dreamscape sea) akkor nagyon meg tud ugrani!
    Persze, a víz! Majd elfelejtettem. A víz is nagyon jól használható, amíg nem jön be a képbe valami más renderelőrendszer. A tükröződés kicsit szemcsés, meg az antiA itt sem az igazi. De tud egy két dolgot, ami hasznos, pl. habot generál a hullámra, vagy a víz mélységét szimulálja, ráadásul a teljes vissazverődés által keletkező vízalatti látványt is elég jól, és gyorsan reprodukálja.
  • Aldaryn
    Huh, szívesen mondanám, hogy adok dreamscape-et, ha nem modemem lenne... :/ ...

Minden esetre egy kis tapasztalat a dreamscape-el kapcsolatban:
    Nagyon jól használható, főleg a 2.0-ás verzió. Abban sok olyan idegesítő dolot megoldottak, kipofoztak, ami az 1.x-ekben baromire zavart. Pl., hogy a terepszerkesztő nézetben nem volt zoom.... :))
    A mesh, emit generál, a viewportban előnézeti szerepet tölt be, eléggé átlátható, és interaktívnak is mondható. Ráadásul jó magasra fel lehet emelni a szegmentációt.
    Ez a mesh csupán váz, a rendereléskor semmi szerepe nem lesz. Rendereléskor az AfterBurn hyper solid technikájának továbbfejlesztett verziója pöccen jól be, és csinál nagyon meggyőző, felbontásfüggetlen 3D-s voxelhálót. Gyakorlatilag mint "athmospherics" renderelődik...
    Az eredmény nagyon részletes tud lenni, és megfelelő materialozással nagyon meggyőző is...
    Viszont van a rendszernek néhány nagyon idegesítő hibája.
    Ilyan pl., hogy csakis dreamscape sun-al hajlandó együtt működni. Brazil fényforrások pedig egyenesen kifagyasztják. Azt viszont meg kell említeni, hogy a dreamscape tud GI-t is, méghozzá a dreamscape terrain objecten is(!), ezt gondolom az enlight-ból tették bele... :D
    Athmospherics volta miatt az antiA-val is vannak bajok, kicsit szemcsés, és ez hatványozottan igaz a felhőkre!!! Ez a gond, mármint az AA megoldódott a 2.0-val, ott már lehet csatornánként renderelni, és így pl. a Brazil samplerelése kisimítja...
    A kezelése szerintem nagyon gyorsan elsajátítható, mondjuk szerintem a beépített edittor nem nagy szám, maximum a talajerróziós szimulációk miatt érdemes használni. Ha valaki "érzi" a photoshopot, vagy valami mást, akkor inkább azzal szerkessze a talaj displace-t.

SZVSZ jól használható, ha az ember a Scanline-nal renderel. Ha meg enm, akkor okoskodni, meg logikázni kell egy kicsit össze vissza. Hátterekhez nagyon ideális. Majdnem egy kis Bryce MAX-ban. Ha más nem is, de a terepgeneráló képességei elérik azt....

Ja, majd elfelejtettem, komoly hiányosság, hogy a spéci dreamscape sghader ugyan tud a felület dőlésszöge alapján mappolni, viszont a mappolási területeket nem tudja összemosni. Ez egy sziklás-havas hegyoldalnál nem zavaró, de ha füeset akarsz, nos, az szívás.
  • Aldaryn
    Fle go, ne add fel. Időnként mindenkinek kell KO... arra úgy jól esik visszagondolni majdan a kész modellt nézegetve! :D

Igazán bedobhatnál egy kettő vireframe képet is, lehetőleg nem rendereltet, inkább viewportosat, az nagyon sokat segítene... mesh modellezésnél az mond igazán el sokat, ha nem mindent.

Huh, az a bizonyos "RÉS", a panelok közti vágás elég kimerítő tud lenni. Főleg konkáv éleknél. Konvex éleknél ez annyira nem jelentkezik (Ha összekevertem volna a kettőt, akkor: "tegnap sok volt a sör...") a probléma, amit említesz. Minden esetre a következőket nagyon célszerű betartani, ha polyban akarsz éleket törni:
    Hacsak minden körülmény ez ellen nem szól: Modellezz mindent négyszögekből, nagyon extrém helyzetekben is, amikor a négyszög szinte már háromszög. A poly modellező cuccok, és itt kimondottan az edge extrude, és chamfer ilyen topológiánál (Kimondtam, akkor is!) működik szépen, hibamentesen.
    A dolog másik fontos szabálya, hogy egyetlen vertexben se fusson össze 4-nél több él, ha mindent 4szögekből építettél, akkoz ennek teljesülnie kell. Ha több él fut be az adott pontba, akkor extrudáláskor plusz vertexek fognak azokon az éleken kitolódni... Stb...

Ha érdekel, akkor írhatok egy gyors tutort RÉS készítésről, solidify meg egy két inset, és edge extrude használatával.

Jaj, majd elfelejtetem: Van egy jó kis férgem, ami kb 1-2 perc netezés után leállít valamit a windowsban, és az NT System /Authority 60mp múlva lekapcsolja a gépet. Szerncsére csak netezés közben aktív.
    Nem találkozott már valamelyikőtök vele?
  • fle go
    Üdv Emberek! Keresek egy DreamScape nevü plug-in-t valaki hasznalta már, vagy van tapasztalata a plug-innal kapcsolatban?
    Ez a plug in megfogható mesh-t csinal vagy valami egyéb speckó dolgot, és mennyi idö valami jó dolot renderelni vele mint pl ami ezen a wesite-on található???
    Segítséget előre is köszi!
    Aki bármit tud erröl az legyen szives irjon

http://www.afterworks.com/dsbfirst.htm
  • FRenkie
    ugy ahogy próbáltad, esetleg kapcsold be a snap toggle-t (s gomb) és ott pipáld be a line-t.
  • FRenkie
    élt legjobban extruddal lehet kerekíteni,editable polyban.ha így csinálod,nemtudom mi a frászt akarsz te weldelni,mert nem kell semmit.

relaks:edit polyban extrudáld az éleket,AZ JOBB MInt a chamfer
  • fle go
    Hmmmm...fogjuk ra hogy ez mar ok,csak nem ertem extrudalaskor miert keletkeznek uj vertexek amiket weldelni kell, vagy ez igy normalis?? Es mondjuk itt tul nagy a RES amit a -4-es extrudacio okoz, na mar most ha finomabb REST akarok az extrudacionak mondjuk -0.5-nek kene lenni, akkor meg nem tudom weldelni a vertexeket mert annyira kozel vanank egymashoz hogy letezhetetlen szetvalasztani azokat amiket osszekene weldelni, szoval en mar KO vagyok , meg bena is...

http://www.redrival.com/flegos/ok.jpg
  • fle go
    Itt a hiba: http://www.redrival.com/flegos/hiba.jpg
  • fle go
    Hogy ne unatkozzatok...ez a RES keszites nekem nagyon nem akar menni, pedig mar tudom eddig hol hibaztam, Youth tutorialt is keszitett, es aszerint csinalom megse jo...lassan agyverzest kapok.
    Most ilyen hibakat tudok produkalni, mi miatt van ez???????????????????????????
  • SaWo
    Champfer, vagy meshhsmooth :) Vagy mind2 :))
  • SaWo
    Az átlátszóságra két megoldás van, bár mind2 félmegoldás (" fél, az meg már egy egész :D) Vagy olyan m,aterial-t rax rá, ami 2 sided, vagy pedig klónozod az objectet, és dobsz rá egy noermal módosítót, és pipálsz egy invert normals-t. ezután össze attach-olod a két mesh-t, és rányomsz egy weld-et. Így ugyan 2× annyi poligonod lesz, de legalább nem lesz átlátszó. De a powerboolean-nal nincs ilyen gond. Nézek regkódot, várj.
    Figy nincs regkód, de ezt másold a plugins könyvtárba: http://free.x3.hu/sawo/boolean.zip (természetesen előbb csomagold ki)
  • RelakS
    A baj az, hogy amit láttam programot, az mind a háromszögek alapján terít, tehát egy háromszögön belül a texelek megfelelő pontjai páronként párhuzamosak. Mivel a gömb felszínén trapézok vannak, ezért lesz ilyen furcsa a textúra. Vedd magasabbra a poligonszámot, és tűrhetőbb lesz az eredmény.
    Legalábbis a bemutatott textúrahibákat én ennek nézem.
  • RelakS
    dánlúd elindult. tudsz regkódot?
  • RelakS
    Még1 kérdés. Könnyen-gyorsan hogyan lehet egy élt lekerekíteni? Most azt csinálom, hogy editable mesh, majd kijelölök minden élt, és nyomok rá egy chamfer-t
  • RelakS
    Ja, egyébként dolgoztam 2-es max booleanjával is, hát attól tényleg sikítófrászt akartam kapni ...
  • RelakS
    Aha...
    És tutsz valamit az átlátszóság problémámra?
  • nenad
    szoval senkinek nem teccet a kupolam. Oke... :)))
  • nenad
    te relaks ott van a szemed elott nezd meg jobban a material kapcsoloit > extended parameters/index of refraction...
  • SaWo
    Jack, ha tudod, akkor még próbáld meg azt, hogy Rárakod mégis csak spherical-ra az uvW-map-et, és a módosító veremben, az UVW map neve mellett van egy + jel. Ha arra rákattintazsz, akkor belőheted a gömb középpontját, meg a gizmóját. Lehet, hogy az segít, nézd meg azt.
  • SaWo
    Felejtsd el a MAx beáépített boolean-ját, mert egy nagy rakás szerencsétlenség. Van egy külső plugin, a neve: Power Boolean. Azt szedd le valahonnan, az jól működik.
  • RelakS
    Még valami: Miért van az, hogy booleannal összehozok egy valamit, edit mesh-t nyomok rá, megfordítok egy rakás edge-t, és amikor a cuccot a saját másolatával összebooleanolom, akkor a megfordított élek visszaugranak a helyükre. Kéne használni a convert to editable mesh gombot?
  • RelakS
    No, 5let?
  • FRenkie
    lion: csak az elején néztem bele a FIAT toturialba hogy hogyan kezdjem el, a többit magától csináltam.
    fle go: szép a kocsi
  • SaWo
    Ha ezt most látna Aldaryn, már biztos, szólna, hogy nem jó a topológia Figyelj, hogy az edge-k ne érjenek véget csak úgy, csatlakoztatsd be valahova, hogy mindig egy poligonnak csak 4 sarka legyen. De amúgy szép.
  • SaWo
    Természetes is, hogy így jönnek a vonalak. Ha azt akarod, hogy a kupolád tetejére tartsanak össze a vonalak, akkor ne planar-ra állítsd az uwv-t hanem mondjuk Gömb-re, vagy amire akarod. Ezt a max teljesen helyesen rakta rá. Képzeld ezt el úgy, mintha felülről egy kockás lepedőt rádobnál a kupoládra. Attól, hogy a terítő kidomborodik, a kockámk még nem fognak centrikussá válni. Szóval a titok annyi, hogy Planar-ról át Spherical-ra vagy amire teccik. Remélem ért7ő volt. Ha nem, +próbálom leírni jobban.
  • fle go
    Youth: wire kep a kocsirol

http://www.redrival.com/flegos/wire.jpg
    http://www.redrival.com/flegos/wire2.jpg
  • Quasar
    A tut alapján most én újra kezdem a kocsimat asszem. Mert ugyan jó a kocsim, és nekem is tetszik, de a rések mentén tényleg olyan mintha ki domborodna. Tehát Skyline a'la TT.
  • RelakS
    Törésmutató hogyan tudok állítani sima réjtrészben?