"Aki másnak felbontás...!"
-
Huh, szívesen mondanám, hogy adok dreamscape-et, ha nem modemem lenne... :/ ...
Minden esetre egy kis tapasztalat a dreamscape-el kapcsolatban:
Nagyon jól használható, főleg a 2.0-ás verzió. Abban sok olyan idegesítő dolot megoldottak, kipofoztak, ami az 1.x-ekben baromire zavart. Pl., hogy a terepszerkesztő nézetben nem volt zoom.... :))
A mesh, emit generál, a viewportban előnézeti szerepet tölt be, eléggé átlátható, és interaktívnak is mondható. Ráadásul jó magasra fel lehet emelni a szegmentációt.
Ez a mesh csupán váz, a rendereléskor semmi szerepe nem lesz. Rendereléskor az AfterBurn hyper solid technikájának továbbfejlesztett verziója pöccen jól be, és csinál nagyon meggyőző, felbontásfüggetlen 3D-s voxelhálót. Gyakorlatilag mint "athmospherics" renderelődik...
Az eredmény nagyon részletes tud lenni, és megfelelő materialozással nagyon meggyőző is...
Viszont van a rendszernek néhány nagyon idegesítő hibája.
Ilyan pl., hogy csakis dreamscape sun-al hajlandó együtt működni. Brazil fényforrások pedig egyenesen kifagyasztják. Azt viszont meg kell említeni, hogy a dreamscape tud GI-t is, méghozzá a dreamscape terrain objecten is(!), ezt gondolom az enlight-ból tették bele... :D
Athmospherics volta miatt az antiA-val is vannak bajok, kicsit szemcsés, és ez hatványozottan igaz a felhőkre!!! Ez a gond, mármint az AA megoldódott a 2.0-val, ott már lehet csatornánként renderelni, és így pl. a Brazil samplerelése kisimítja...
A kezelése szerintem nagyon gyorsan elsajátítható, mondjuk szerintem a beépített edittor nem nagy szám, maximum a talajerróziós szimulációk miatt érdemes használni. Ha valaki "érzi" a photoshopot, vagy valami mást, akkor inkább azzal szerkessze a talaj displace-t.
SZVSZ jól használható, ha az ember a Scanline-nal renderel. Ha meg enm, akkor okoskodni, meg logikázni kell egy kicsit össze vissza. Hátterekhez nagyon ideális. Majdnem egy kis Bryce MAX-ban. Ha más nem is, de a terepgeneráló képességei elérik azt....
Ja, majd elfelejtettem, komoly hiányosság, hogy a spéci dreamscape sghader ugyan tud a felület dőlésszöge alapján mappolni, viszont a mappolási területeket nem tudja összemosni. Ez egy sziklás-havas hegyoldalnál nem zavaró, de ha füeset akarsz, nos, az szívás.