"Aki másnak felbontás...!"
-
Fle go, ne add fel. Időnként mindenkinek kell KO... arra úgy jól esik visszagondolni majdan a kész modellt nézegetve! :D
Igazán bedobhatnál egy kettő vireframe képet is, lehetőleg nem rendereltet, inkább viewportosat, az nagyon sokat segítene... mesh modellezésnél az mond igazán el sokat, ha nem mindent.
Huh, az a bizonyos "RÉS", a panelok közti vágás elég kimerítő tud lenni. Főleg konkáv éleknél. Konvex éleknél ez annyira nem jelentkezik (Ha összekevertem volna a kettőt, akkor: "tegnap sok volt a sör...") a probléma, amit említesz. Minden esetre a következőket nagyon célszerű betartani, ha polyban akarsz éleket törni:
Hacsak minden körülmény ez ellen nem szól: Modellezz mindent négyszögekből, nagyon extrém helyzetekben is, amikor a négyszög szinte már háromszög. A poly modellező cuccok, és itt kimondottan az edge extrude, és chamfer ilyen topológiánál (Kimondtam, akkor is!) működik szépen, hibamentesen.
A dolog másik fontos szabálya, hogy egyetlen vertexben se fusson össze 4-nél több él, ha mindent 4szögekből építettél, akkoz ennek teljesülnie kell. Ha több él fut be az adott pontba, akkor extrudáláskor plusz vertexek fognak azokon az éleken kitolódni... Stb...
Ha érdekel, akkor írhatok egy gyors tutort RÉS készítésről, solidify meg egy két inset, és edge extrude használatával.
Jaj, majd elfelejtetem: Van egy jó kis férgem, ami kb 1-2 perc netezés után leállít valamit a windowsban, és az NT System /Authority 60mp múlva lekapcsolja a gépet. Szerncsére csak netezés közben aktív.
Nem találkozott már valamelyikőtök vele?