63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Az egész élet folytonos tanulásból áll, ha akarja az ember, ha nem... :D
Én ezen a fórumon kívül a CGTalkot látogatom rendszeresen, egy-két projectet ott vezetek, de elsősorban azért vagyok ott, hogy a nálam sokkal tapasztaltabb emeberktől tanulhassak, olvasok, olvasok... :) Nomeg űérdekes nézni, hogy pl. 1000 emeber mit gondol egy témában... melyik oldalra állnaka vitákban, stb... :)
Ezen kívül a Luvr-t látogatom, szinte kizárólag a lelki csemege(képek) és azok készítésének leírásai miatt... -
nenad #5023 A tegnapi cucc updatelve es animalva, (a kocsi vegighuz az uton)
http://free.x3.hu/losalamos/car.swf
bocs lusta voltam htmlbe tenni igy mindig a windowhoz igazodik.
Na az a fekete valami ami a kocsi utan keletkezik azok a kocsi aljan alatti GI samplesok, csak nincsenek updatelve igy ugy nez ki mintha tortenne valami ott :)
-
sazsmadar #5022 Hali mindenki! Tesxturát keresek olyat amit egy ház tetejére rá lehetne húzni, ill. egy tuja modellt. Aki tudja honnan lehetne ezekhez hozzájutni legyensíves írja meg a címet! Köszönöm. -
K.András #5021 Nem feltétlen kell mutatni valamit, ha tanul az ember abbol amit lát már megérte...A másik dologban nem adok neked igazat,ezeknek a prg-nek nincsenek korlátai, max nekünk :DDD
Az viszont tény hogy egyre másra jönnek az ujabb csilivili csoda prg-k pluginek amik kiváltanak ezt azt, de azt is megkell majd tanulni ugyanugy...Ez a háromdézés csupa tanulásbol áll... -
nenad #5020 semmi nem modtam hogy rossz..
csak nekem a vrayforum a legszimpatikusabb.
Es hat olyan fergetegesen nagy dolgot ugysem tudnak mutatni es ez nem frenkizes, azer megvannak a programoknak is a korlatai, itt most gondolok az utomunka ilyesmire.
de azert remelem kijonnek majd uj dolgok (programok) amik ezeket a dolgokat szuksegtelenne teszik.
-
K.András #5019 Mi a baj a cg-talkal???Aki számit grafikában azok álltalában mind megtalálhatok ,mellesleg rengeteg az uj kép stb.. -
nenad #5018 ti most nem arrol beszeltek (remelem) amit csinaltam.
:)
ami cgtalkot es egyebeket illeti egyetlenegy forumot latogatok es az pedig a vray forum, ami messze a legnormalisabb kulfoldi.
Temara visszaterve szerintem ez az egesz nyilvanvalo, ha tudod mit szeretnel elerni. -
K.András #5017 Mondjuk abbol a szempontbol jo ha beirja az ilyet mert legalább többféle megoldást ismer meg az ember aztán eldönti mindenki melyik könyebb vagy tetszik... -
De hát én voltam a rámenős, az is igaz. Hülyeség ilyen kérdésekben bárkit is az én véleméynemmel győzködni, mert ugyebár mindenki olyan technikát használ, amilyen szívének kedves.
És olyan sokszor bebizonyosodott már: Hogy mindegy milyen technikával dolgozol, ha *értesz* hozzá.
Szerintem ez elég nagy igazság. Meg is próbálom magam tartani hozzá. -
Én most nem arra gondoltam, hogy amiket írt, azt csak úgy a levegőből vette, hanem arra, hogy az nem teljesen helytálló, amit ezekből kikövetkeztetett...
Mellesleg én mostanában elég sok CGTalkos amolyan "extrarealisztikus" autó készítését megnéztem, mert bevallom, nagyon lenyűgöz, és a tán egy kivételével a köv. dolgot láttam, ami szerintem, és teszem hozzá, itt szerintem, a követendő:
A kocsit egy olyan környezetbe rakja az illető, ami félig meddig le van modellezve, mondjuk a nagyon közvetlen közeli dolgok, és maga az föld. Az a modell amennyire csak lehet, pontosan beleillik a nagyon magas felbontású panoráma HDRI háttérbe, sőt, gyakran csak matte shader a föld kivételével.
A környezet ezennel kész. Bárhonnan lekapható egy király kis felvétel.
Ezután 5-6 passban kirenderelia rétegeket: Diffúz, Specular, Reflection, Shadow mask, stb... és valami kompozitprogramban, és képszerkesztőben összerakja, kijavítva a hibákat, ha vannak, meg amúgy mellesleg állítgatva mindenen, pl erősebb specular, vagy egy kicsit lágyabb árnyékok... stb...
Szerintem most már világos, mire gondoltam. -
K.András #5014 "Mellesleg nnézzél meg egy-két emberkét, akik vérprofik, pl. CGTalkon, vagy a 3DLuvr-ban. Ha passokban is renderelnek későbbi PS utómunka miatt, akkor is a 3D-s progiban pakolják össze az egsézet, panorámaháttérrel együt... "
Megnézte hidd el, onnan hozta ezeket a dolgokat :DDD!!!Lent van kép is amit a srác csinált, ha valaki betesz egy ilyen szinvonalu képet az tud valamit!!!Másik az hogy ezek a srácok nem PS-ben rakják utána össze hanem valamelyik kompozit prg-ben, mondjuk shake... -
aniko #5013 Köszönöm, eddig nem tudtam, és jó, hogy írtad.
5.1-es maxot használok, úgyhogy akkor abban benne lesz :) -
Tökmind1. Ez csak rizsa volt. Vidd hátrébb a hátteret, mert zavaró. Az ember a kocsit akarja látni!! De muszály indokokat kanyarítani, nem??!
-
Milyen MAX-ot használsz?
Létezik olyan megoldás is, hogy egy-egy modifiert nem láttatsz a viewportban. Ehhez a modifier kis égőkörte ikonján MAX 5.x-ben jobb klikk, és ott "Off in Viewport".
Ezzel a modifier hatását csak rendereléskor fejti ki. (Pontosabban pont a renderelés előtt...)
Ilyenmódon egy Meshsmooth modifier csak render előtt aktiválódik, és te nyugodtan szerkesztheted a kisebb polyszámú objektumot is.
MAX 5.x-től felfele létezik az Editable Poly (BOCSI, de nem tudom miben dolgozol) objektumtípus, melynek beépített meshsmoothja van, subdivision surfaces néven. Itt elég interaktívan kezelheted a dolgot. Ugyan akkor mind a szimpla meshsmooth modifiernél, mind az editable poly sub-d-jénél lehetőség van két értéket megadni eltérő iterációkra: Egy amit látsz szerkesztés közben, és egy amit rendereléskor használsz.
Iylen fogásokkal nagyon meg lehet gyorsítani a megjelenítást, és megőrizni a hidegvért, életerőt, égér épségét... :D
Bocs, ha olyat írkáltam, ami már eleddig is evidens, és általad birtokolt információ volt. (Csak gondoltam, mondtad, minden tanácsot jó néven veszel...) -
az a baj hogy én máshogy látom a képem ,mint ti,ugyanis ez nem az aszfalton áll,hanem egy sétálóutcára hajtott be pofátlanul,mert biztos a sofőrje egy nagyhatalmú arc.értitek már?ezért nincs is szó járdáról :) -
nenad #5009 ez ezt lehet beallitania viewpoint configban.
kosz nemtudtam mivel kell aktivalni -
aniko #5008 :))))
Most úgy exportáltam a részeket, hogy export előtt a Meshsmooth-ot nullára állítottam, és így nem exportálta a meshsmoothot. Utólag rá tudom tenni, és az értékét is állíthatom ugyanúgy, mint eredetileg volt :) -
Egyetlen röpke délután alatt annyit pofáztatok, hogy az esezm megáll. Ráadásul elmentünk az 5000. hozzászólás mellett, úgy, hogy az eszem ettől meg elindul. Mind1.
Lassan inkább egy IRC szobára fog hasonlítani ez a hely. De nem baj, tényleg! Cool. Legalább növünk, növünk, növünk...
Frenkie: Szerintem is vigyed egy kicst hátrébb a háttérdíszletet! Az a járda így olyan szűk, hogy az már szinte kellemetlen. Pesten is ritkaságszámba menne egy eldugott sikátorban. :D Mellesleg egy ilyen menő kocsit gondolom nem "olyan" helyre akarsz kiállítani... ;) A lezárással is csak a többiek véleményét bisszhangoznám. Valami háztömb merőlegesen a már elkészültre, de azt is lehetne, hogy csak a távolban, előtte egy többsávos (mondjuk nem igen látszana) gyorsforgalmival...
Shaderekre kíváncsi vagyok nagyon, nomeg a bevilágításra! :))
Youth: Ha hiszed, ha nem, a programokon múlik a legkevesebb. Ha van egy állványod, türelmed, meg időd, és kedved a tanuláshoz, akkor tudsz majd jó panorámaképeket csinálni. Én jelenleg az üveggömb fényképezésel kísérletezek, mert így 2 felvétellel megoldom a dolgot, ráadásul nem is kell a fotós - mármint jómagam - kiretusálásával foglalkozni, egyedül csak az a tér veszik el, amit az üveggömböt tartó jó vékony acéltüske kitakar. Bár ilyen tüském még nincs. Csináltatni kellene.
Így HDRI-t is egyszerűbb fényképezni. em kell körbe körbe pásztázni a kamerával. A baj csak az vele, hogy 6-7Mpx-es gép kell, ha jó felbontásút akarsz... :(( Azom meg **nincs**.
Amúgy abba azért gondolj bele, hogy a nenad által említett panoráma háttér kezelésnél az autó TÉNYLEG abban a környezetben renderelődik le, a háttér és a kocsi közti viszony elméletileg - ha a panorámaképed tökéletes- kis állítgatással tökéletes lehet. Ellenben egy utólagos kompozittal. Ami pl. animációknál nem is lenne olyan kis meló. SŐT!
Az összes fény-árnyék viszony így teljesen össze fog passzolni, mert tegyük fel a renderelt képen nem teljesen feketék az árnyékok. Több fényforrás is van. (Nap+égbolt) ekkor már ugye van, ahol az árnyék az ég miatt kékes színezetet kap. Ha ezt csak szimplán alphával megbütykölöd, akkor elég furcsa eredményt fogsz kapni. A kocsin színes árnyak, a talajon fekete-fehér tónus...
Namost ekkor elő kellene venni egy kromatikus árnyék maszkot ugyebár... Ezt viszont nem lehet csak úgy szimplán valami más színréteg fölé rakni, mert akkor nagyon furcsa eredményt fogsz kapni. Itt egy csomó dolgot el kell végezni pl. PS-ben, hogy az árnyékod TÉNYLEG úgy fessen, mintha pl. MAX-ban szimplán egy matte shaderre rendereltél volna...
Szerintem nyugodtan hihetsz ebben a témában Nenadnak!!!!!
Mellesleg nnézzél meg egy-két emberkét, akik vérprofik, pl. CGTalkon, vagy a 3DLuvr-ban. Ha passokban is renderelnek későbbi PS utómunka miatt, akkor is a 3D-s progiban pakolják össze az egsézet, panorámaháttérrel együt... az más kérdés, hogy ezt szétbontva renderelik, hogy PS-ben könyebb legyen belenyúlni... -
aniko #5006 De jó :)
Eléggé kezdő vagyok, és minden ilyen tippnek örülök :) -
nyomd meg az "o" gombot,ekkor transzformáláskor ,mozgatáskor,átméretezésnél... a megjelenítés bounding boxra vált,így a 3as iterationsú cuccokat is könnyedén lehet forgatni -
aniko #5004 Köszi :) Eszembe sem jutott, hogy wireframe-re kapcsoljak, úgy megszoktam, hogy a meshsmooth-on spórolok :))
A felesleges részeket már egy ideje hide-olnom kell, mert túl nagy a file :( -
elbasztuk!!!
elmenta 5k :(((( -
nenad #5002 Aniko, hat kapcsolj at mas modokra pl wireframre, ami eppen nem kell azt tuntesd el(hide), a viewport configban be lehet allitani adapticve degradationt, nemtom mennyire mukszik, illetve per object szinten is be tudod allitani(jobb egergom/properties) hogy minek mutassa magat az object
alafgagdfhs >
win98-an megy egyeltalan a max5?Szerintem nem, lehet tevedek de igy halottam.
-
K.András #5000 Kevés az a gép hozzá szvsz,csak a winfos eszik majdnem 90 megát 38 ram meg maxhoz sajna nem lesz elég... -
Tényleg hiányzik valami zárás ként mert úgy néz ki így mintha egy végtelenbe nyúló síkon lenne... Jó lesz ez nagyon főleg ha textúrákat is faszán csinálod meg!
-
Regisztráltad? -
aniko #4996 Mert ha a meshsmooth 2, akkor nagyon-nagyon lassan forgatja a képet :( -
nenad #4995 max elmenti a meshsmooth adatokat 3ds formatba is. :)
De igy gondoltam. de nem egeszen ertem az utolso reszt, a modell forgatasalan jo lenne meshsmooth=0, ?
Miert? :)
-
aniko #4994 Nenad: Itt vagyok. Exportáltam az egész autót, majd behívtam újra a Maxba. Az egyes elemekről eltűnt a Meshsmooth állítási lehetősége, de ennek ellenére látszatra meshsmooth-olva van. Nem tudom, ez mennyire érthető :)
Így nem tudom a Meshsmooth értékét állítgatni :( Ami jó lenne, ha néha 0 lenne. (pl.az egész autó forgatásakor)
Vagy nem így gondoltad a az újra behívást? -
K.András #4993 És akkor mi van???Valamin el kell kezdeni tanulnia és az audi tt jo lecke...Nem tudom miért kell ez miatt azt irnod hogy LOL...Kezdesz olyan lenni mint az irc-lévö emberkék, akik inspirácio meg segitség helyett fikázzák a másikat,nem értem miért kell ezt... -
nenad #4992 itt a kep mostmar saturacioval beallitva (csak a ferrari)
http://free.x3.hu/losalamos/allinone3.jpg -
nenad #4991 talatam eg kibaszott hasznos kis plugint, foleg a mai napi temenkhoz kapcsolodoan ugyanis lehet allitani vele a saturaciot barmely objecten(g-buffer) most meg ezt is belovom a kepnel maxban es igy mar tenyleg nincs ok a photoshop hasznalatara, (brightness/contrast/color correction/saturation/blur) mi kell meg? :) -
nenad #4990 yahoo messengerem van, nem icqzom, van olyan proggy ami tudja mindet szerezd be es hajts.
-
nenad #4989 szerintem fasza a kompozicio inkabb a jobb olalat kene lezarni a kepnek valamivel. Pl egy masik haztomb akarmi a hatterben -
nenad #4988 Bammeg :)) egesz nap errol beszeltem :))
3DSTUSIO MAX 5 - DESIGN EXTENSIONS - PANORAMIC EXPORTER
ENNYI...
:) -
jajj, megint egy AudiTT
lol. Amúgy valamit érő tanácsként azt tudnám mondani, hogy magát a backgroundot kicsit vidd hátrébb, mert így elveszíti az autó fontosságát. Márpedig a kép róla szó.
-
ja a henger az egy megmunkált vasoszlopocska lesz, a box meg hátul egy fülke,a oszlopok mögött meg még egy fal, itt jobbra meg egy csatornafedő.-..
-

hi! azt kérdezném hogy jó e a kompozíció a képen,vagy mit változtassak esetleg?meg oda a háttérbe mi lenne jó?
-
Youth: normálisan elkészített képeket nem nehéz összefűzni, mondjuk Stitcher-el. Csak a képeket pozicionálod és közbe nyomkodod az Entert... wow. Normális képeket annál nehezebb csinálni. Állvány nélkül meg lehetetlen. HDRI képek se annyira egyszerűk, mert ahhoz meg ugye legalább 3, egymástól eltérő zárásidejű panorámaképet kell csinálni. Bár szerintem a 3 is kevés. Én is így voltam ezzel, ameddig nem voltam meg a digifényképezőm, hogy csinálom majd a hdri képeket. De amikor már csinálni kellene, akkor már nem annyira izgalmas. Jah, és a normális helyszínről nem is beszélve...
-
Kúrva jó hogy csináltad meg hogy a kocsi benn legyen a panorámában és ezt körbe lehet forgatni??? Jó lenne ha feltennéd az ICQ-t, nem kéne forumozni :D