Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Milyen MAX-ot használsz?
    Létezik olyan megoldás is, hogy egy-egy modifiert nem láttatsz a viewportban. Ehhez a modifier kis égőkörte ikonján MAX 5.x-ben jobb klikk, és ott "Off in Viewport".
    Ezzel a modifier hatását csak rendereléskor fejti ki. (Pontosabban pont a renderelés előtt...)
    Ilyenmódon egy Meshsmooth modifier csak render előtt aktiválódik, és te nyugodtan szerkesztheted a kisebb polyszámú objektumot is.
    MAX 5.x-től felfele létezik az Editable Poly (BOCSI, de nem tudom miben dolgozol) objektumtípus, melynek beépített meshsmoothja van, subdivision surfaces néven. Itt elég interaktívan kezelheted a dolgot. Ugyan akkor mind a szimpla meshsmooth modifiernél, mind az editable poly sub-d-jénél lehetőség van két értéket megadni eltérő iterációkra: Egy amit látsz szerkesztés közben, és egy amit rendereléskor használsz.
    Iylen fogásokkal nagyon meg lehet gyorsítani a megjelenítást, és megőrizni a hidegvért, életerőt, égér épségét... :D

Bocs, ha olyat írkáltam, ami már eleddig is evidens, és általad birtokolt információ volt. (Csak gondoltam, mondtad, minden tanácsot jó néven veszel...)