Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Egyetlen röpke délután alatt annyit pofáztatok, hogy az esezm megáll. Ráadásul elmentünk az 5000. hozzászólás mellett, úgy, hogy az eszem ettől meg elindul. Mind1.
    Lassan inkább egy IRC szobára fog hasonlítani ez a hely. De nem baj, tényleg! Cool. Legalább növünk, növünk, növünk...

Frenkie: Szerintem is vigyed egy kicst hátrébb a háttérdíszletet! Az a járda így olyan szűk, hogy az már szinte kellemetlen. Pesten is ritkaságszámba menne egy eldugott sikátorban. :D Mellesleg egy ilyen menő kocsit gondolom nem "olyan" helyre akarsz kiállítani... ;) A lezárással is csak a többiek véleményét bisszhangoznám. Valami háztömb merőlegesen a már elkészültre, de azt is lehetne, hogy csak a távolban, előtte egy többsávos (mondjuk nem igen látszana) gyorsforgalmival...
    Shaderekre kíváncsi vagyok nagyon, nomeg a bevilágításra! :))

Youth: Ha hiszed, ha nem, a programokon múlik a legkevesebb. Ha van egy állványod, türelmed, meg időd, és kedved a tanuláshoz, akkor tudsz majd jó panorámaképeket csinálni. Én jelenleg az üveggömb fényképezésel kísérletezek, mert így 2 felvétellel megoldom a dolgot, ráadásul nem is kell a fotós - mármint jómagam - kiretusálásával foglalkozni, egyedül csak az a tér veszik el, amit az üveggömböt tartó jó vékony acéltüske kitakar. Bár ilyen tüském még nincs. Csináltatni kellene.
    Így HDRI-t is egyszerűbb fényképezni. em kell körbe körbe pásztázni a kamerával. A baj csak az vele, hogy 6-7Mpx-es gép kell, ha jó felbontásút akarsz... :(( Azom meg **nincs**.
    Amúgy abba azért gondolj bele, hogy a nenad által említett panoráma háttér kezelésnél az autó TÉNYLEG abban a környezetben renderelődik le, a háttér és a kocsi közti viszony elméletileg - ha a panorámaképed tökéletes- kis állítgatással tökéletes lehet. Ellenben egy utólagos kompozittal. Ami pl. animációknál nem is lenne olyan kis meló. SŐT!
    Az összes fény-árnyék viszony így teljesen össze fog passzolni, mert tegyük fel a renderelt képen nem teljesen feketék az árnyékok. Több fényforrás is van. (Nap+égbolt) ekkor már ugye van, ahol az árnyék az ég miatt kékes színezetet kap. Ha ezt csak szimplán alphával megbütykölöd, akkor elég furcsa eredményt fogsz kapni. A kocsin színes árnyak, a talajon fekete-fehér tónus...
    Namost ekkor elő kellene venni egy kromatikus árnyék maszkot ugyebár... Ezt viszont nem lehet csak úgy szimplán valami más színréteg fölé rakni, mert akkor nagyon furcsa eredményt fogsz kapni. Itt egy csomó dolgot el kell végezni pl. PS-ben, hogy az árnyékod TÉNYLEG úgy fessen, mintha pl. MAX-ban szimplán egy matte shaderre rendereltél volna...
    Szerintem nyugodtan hihetsz ebben a témában Nenadnak!!!!!
    Mellesleg nnézzél meg egy-két emberkét, akik vérprofik, pl. CGTalkon, vagy a 3DLuvr-ban. Ha passokban is renderelnek későbbi PS utómunka miatt, akkor is a 3D-s progiban pakolják össze az egsézet, panorámaháttérrel együt... az más kérdés, hogy ezt szétbontva renderelik, hogy PS-ben könyebb legyen belenyúlni...