63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• K.András
    Brazilban az information stampet hol kell bekapcsolni??
  • youth #5521
    Nem tudnád elmondani hogy ajitter vagy mi a neve meg ezek mire jók?
  • fle go
    Youth: a picture12, 13, 14 amiket belinkeltem kepeken brazilban megvannak a beallitasok ugyan meg en se probaltam nem tudom mennyire gyors vagy lassu, probaljatok ki
  • youth #5519
    ÓÓÓ Flego!!! Nekem n3em sikerült eddig még gyorsan, szépen Brazillal DoF-ot számoltatni elárulod mit kelll beállítani?
  • nenad
    hehe csak sikerult megildani a problemat, pofonegyszeruen. Semmi bevagas bemelyedes, csak ket egyszeru box ami koze es a kerekere kerul a lanc. HAHA :)
    mindjart dobok egy animot.
  • fle go
    K.Andras: ehh itt a jo linkekelozok nem mukodnek
    http://flegos.freeweb.hu/Picture12.jpg
    http://flegos.freeweb.hu/Picture13.jpg
    http://flegos.freeweb.hu/Picture14.jpg

Es itt a kep amirol meg irtam:
    http://flegos.freeweb.hu/firstskylight.jpg
  • fle go
    Udv Emberek!
    Aldaryn hol voltal elveszve? Most akkor mar pesten vagy vagy utazgatsz minden nap?
    K. Andras: itt van par otlet a DOF-ra remelem meg nyilik majd!
    http://freeweb.hu/flegos/Picture12.jpg
    http://freeweb.hu/flegos/Picture13.jpg
    http://freeweb.hu/flegos/Picture14.jpg
    Es egy kerdesem nekem is lenne, csinaltam egy eleg jo kepet, mindenfele csili vili dologgal, csak azt nem ertem a voros gombon miert duplazodnak a dolgok valamint a kek hengeren ami a kepen lathato miert tornek ossze a reflekciok??
    Itt a kep, nem linkelem be mert eleg nagy, 4 orat renderelt a brazil.
    http://freeweb.hu/flegos/firstskylight.jpg
  • nenad
    szerintem kulonben valami nem stimmel a reactorral a peldakat pl a hajas faszit nekem rosszul generalja, lehet az update nem jott ossze? :)
  • nenad
    Na en mar abefejeztem, holnap epitek egy ujat ha akad ra ido. :)
  • FRenkie
    fotózz!
  • Ron Ragm
    Nem tudjátok honnan szerezhetnék jó minőségű lámpatextúrákat?
  • nenad
    ah 10 perc utan se jutott el 1 szazalekig peig marha egyszeru testeket hasznaltam :( Nem szereti ha atmeno testek vannak :( megprobalom simclothal.
  • K.András
    Az a rés csak egy sima trim amin egy fekete semmi van :)))
    Le lesz kerekitve ott minden ilyen szél de egyenlöre még nem tartok ott,egyébként pedig azért ilyen vastag mert az életben is ezáltal a referencia képen is ennyire vastag...
  • nenad
    hasznalj vrayt, max motion blur, max dof, animacioban ezek ugysem kulonboznek. Ha vrayt hasznalsz, csinalsz, negy ot oldalrol precalculaciot utana onnan rendereled ahonnan teccik, es olyan tavolsagbol ahonnan teccik...
  • Vorpal
    nemtom korai e de alakitsunk garázsstudiót.van itt kreativ meg elméleti egyéniség elég.aztán láttam a hollywoodi szupermagyarok Exigoját és ezer sebből vérzett a dramaturgia.Csakjobbak lehetünk
  • FRenkie
    énnekem az autódban az nem tetszik hogy a RÉSek túl vastagok és túl feketék.amugy szép kis nurbsos verda!
    amúgy próbáld ki barzillal is szerintwm!
  • FRenkie
    hát ha 1 óra akkor 1 óra...még mindig jobb mint az audim azt 1 hónapig csináltam:)
  • K.András
    Azért tiz ora az nagyon gáz ,föleg ha hozzáveszem hogy ezen csak sima shaderek vannak meg nincsen megcsinálva a környezet sem(azt is én csinálom nem képre fogom rakni),alapbol biztos lesz egy két ora mire lerendereli és akkor még nincsen rajta a volume light sem ,amivel az auto világitását akarom plusz kis motion blur egy kis dof és vége is a gépemnek :DDD.
    Nem tudom lehet utolag fogom rárakni ezeket ,ötletetek van ne kiméljetek...
  • Aldaryn
    Ezért írtam, hogy elméletben... Namost azért azt is érdemes figyelembe venni, hogy mazochisták mindig is voltak....
  • nenad
    par lancszemre meg oke de egy komplettre akkora melo hogy behalsz (kb 1 ora osszerakni) Benne van a reactorban.
  • Aldaryn
    Minden reaktorral kapcsolatos lerakható helper a helpers/reactor-ban található. A Daspot ugyan ott. A bonyolultabb rendszerek építéséhez is itt vannak a dlogok, pl. Daspot, Spring, Point nail, stb... ezekkel tárgyakat köthetsz egymáshoz, szilád pontokhoz, rugókat adhatsz a szimulált tárgyak közé stb...
    Ezen elemek lényege, hogy nem geometriai objektumok, csupán relációs információt hordoznak két, v. több (Bár asszem egyhez csak kettő tartozhat...) tárgy között...
    Amúgy minden képpen olvassad végig, vagy fussad végig a reactor doksit, nagyon jó!
  • Nyiri
    thx
  • FRenkie
    ez a dashpot ez alapfunkció vagy plugin?hol található?és emelett van reactor?
  • Aldaryn
    Előfordulhat, hogy valami jobb beállítás dob majd a renderidőn. :) Én csak tapasztalatból mondhatom, hogy pl. DOF nélkül egy képem renderideje (Brazil) 34perc volt, DOF-fal, ami ugyan nem volt pont kitweakelve, inkább tisztára állítva, kb 3óra...
    Sajnos Motion blurrt még nem volt időm kipróbálni, de szerintem sokkal több sample kell neki, főleg ha nagy a blur, és szép, szemcse mentes eredmény kell...
  • Aldaryn
    A "Brutálrealisztikus" megoldás elméletben menne úgy is, hogy lemodellezed ahogy a valóságban van, és azt szimulálod, nagyon kicsi collision tolerance-al, és sok passal, egy próbát megérhet, még ha lassú is...
  • K.András
    De ennyivel tovább tartana???Most probálgatom a beállitásait hátha nem tart majd eddig ,de ötleteket szivesen elfogadok bárkitöl...
  • Aldaryn
    Bazz, tipikus, nem olvastam vissza, bocsi, szal ahogy Nenad csinálja, az a hivatalosan elfogadott, és épeszűként nyilvántartott megoldás...

Tipikus, megint előbb dumáltam, mint halgattam volna...
  • nenad
    K.Andras > A lancszemeket DASHPOTTAL linkeltem ossze ahogy mar azt leirtam vagy 5x...

Alardyn koszi a tippet majd lehet azt is eljatszom most csinaltam egy egyszerusitett modellt a lancszekerol es azzal csinalom. Amit leirtal annakcsupan az baja ha terepre kerul a szerko furan fog mozogni. En ugy szeretnem megcsinalni hogy butalrealisztikus legyen minden szar terepen :))
  • Aldaryn
    Az interpenetration sazt jelenti, hogy két (v. több) objektum összeér, valójában az ütközési tolerancián belül kezdenek a szimuláció legelején....
    A reaktor panelen be lehet állítani, hogy az ütközés tesztet hogyan végezze el, befoglalóval, magával a meshel, stb... A konvexitást is itt tudod állítani (Hogy foglalkozzon-e a konvexivitással...)

András: A 3D-s Motion blurr is hasonló elven működik, mint a 3D-s DOF, megsokszorozott pixelenkénti mintavétellel, magyarán a DOF is meg a motion blurr is ténylegesen felszorozza a renderidőt... :( (Na jó, azért egy-két optimalizálás talán van... ;) )
  • Aldaryn
    Hali megint nektek! Hogy mennyit tudtok dumálni röpke kicsiny egy hét alatt. Eszméletlen forgalmassá vált ez a fórum. Nem kevés érdeme van ebben Nenadnak, ahogy látom! :)
    De mindenki nagyon kitett magáért. :D

A Reactoros láncszemmel kapcsolatban nem akarok sok minden hülyeséget mondani, csak egy pár dolgot:
    Két lehetőség van alapvetően a fizikai szimuláció megvalósítására:
    I: Lemodellezni TELJESEN a láncszemeket, a biztosító pöckökkel egyetemben, majd pedig ezt kiszámoltatni. Ez a minden egyes láncszem kapcsolatnál nagyon kicsiny szimulációs tűréshatárt, és sok subframe passt ígényelne, ráadásul, ha nem jól van beállítva, akkor még egykönnyen tweakelni sem lehet, mert a szimuláció egyes elemei szétröpülnek az első másodpercekben, anélkül, hogy bármit meg lehetne figyelni...
    II: Constraint rendszerekkel modellezni a dinamikai szerkezetet. Ez annyit tesz itt, hogy az egyes láncszemek közti kapcsolatok speciális Reactor helperekkel (pl. pin, asszem) kell leírni. Magyarán a biztosító szeg (Egy cilinder) kimarad, és a láncszemeket is lehet egyszerűen mint box kezeltetni a dinamikaui szimulációban. Ebben az esetben egy halom kritikus pont kiikatódik. Szerncsére. És nem kell a láncszemeket külön alak szerint szimulálni sem, elegendő bounding box, ami NAGYON meggyorsítja a szimulációt. Mindezek mellett azonban szükség lehet mégis a teljes mesh szimulálására (Vagy inkább instancolt lebutított mesh), ha a láncot a kerekeken akarjuk tartani.
    Pontosan nem tudom, hogy a 2. módszert hogy kell csinálni, de a Reactor duksiban constarint systems alcímen le van írva. Anno. onnan csináltam lánctalpat. És tudom, hogy sikerült. (Bár akkor még alig értettem,mi a reaktor, szal nem ment valami fényesen)
    Ja, meg van egy példafájl is, asszem a szél kicsap benne egy ablakot, no, abban van egy két ötlet, pl. az ablakok rögzítése, amit fel kellene használni a reactoros ésszerű megoldáshoz....
    Frenkie: A linknek semmi köze nincs a reactorhoz ilyen szinten, Max IK szimulációban lenne szerepe. (Vagy a Reactor 2 Rag doll szimjéban,... talán, azt nem láttam még)
  • FRenkie
    most meg aztmondja hogy a 2 láncszem are interpretating.az mit jelent?várjcsak az baj hogy konkáv texstek?kell valamit beállítani?
  • K.András
    Láncszemeket mértnem linkeled össze???
  • nenad
    erdekes most hasonloval kiserletezem, en massal csinaltam eddig (dashpot) Szoval dashpottal kapcsoltam ossze oket.

Ugy latszik nem... :) De nezz meg pontosan milyen szimulaciot hasznalsz, lehet hogy csak befogalalo dobozokat... az is okozhatja ezt...
    na hajts! :)
  • K.András
    Még nincsen kész meg semmi, csak kiprobáltam maxban hogyan fog kb kinézni ha áviszem rhinobol...
  • K.András
    Egy kérdésem volna:Szerintetek hogyan lehet az hogy egyik képet 15 perc alatt kiszámolja a másikat meg tiz ora alatt holott csak annyi a különbség hogy ráraktam a motion blurt,nem hiszem el hogy ilyen lassu lenne fr motion blurje...
    itt van a két kép:

• FRenkie
    na..énis elkezdtem tanulmányozni a láncszemek mozgását reactorral de már az elején hiba van :(

tehát itt 2 láncszem esne rá egy cilinderre, úgy szeretném hogy nem esnek 2é a lánszszemek hanem a henger tetején "kettéhajolva" nugyszanak tovább.De.a kis henger ami a egyik láncszemen van és a másik lánszszemben lévű lyukban van benne(a 2 test nem érintkezik egymással)KIMOZDUL A LYUKBÓL! de miért??? a kis henger és a többi rész attacsolva van.az nmem elég?
  • Vorpal
    ha szükség van rá hogy húzznak persze
  • Vorpal
    kerekeket:)) azok a legegyszerűbbek szivesen de nincsenek fogazva odabenn hogy húzzák be kell raknod némi csöveket
  • nenad
    a vegen cserelhetnenk, en odaadom a fizikat te meg a kerekeket (mas nem kell) mit szolsz? :)
  • Vorpal
    jóreggelt kivánok(kva beteg vagyok )jézusmária ti aztán nem szrkodtok a dolgokkal massziv meló folyik itt
    .Nem is ismertem a reactor azon részét anyáám.reactor mi?..
    igen valóban van ott egy fogazat és amin a kerekek húzzák persze nemmondom nemkönnyü olyan sürüségű láncot használni már kicsit sok a gépnek.(orrotfúj)
    Frank:köcc.bár nemtudom meddig fog menni sajna az 5letek nemállnak meg igy az inspiráció sem ezt inkább modellezés meg brazillal való mélyrehatóbb ism.ezen a modellen is látható ahogyan túllőttem a világitást:))vane egy animációs forgatókönyve ha ujra elkap előveszem az orosz medvét bár az a lánc dolog érdekess

láthattok képeket róla a
    vke képtárában

viko névvel és passzvordal ..nekérdezzétekmiért van pass:)

tea kell....